Hond uit logeren/jaloezie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Suzanne & CharlieSuzanne & Charlie

honden foto van Suzanne & Charlie

Hoi allemaal!

Na jaren alleen te zijn geweest, heb ik nu een vriend. En dat is voor Charlie even wennen, hij is niet meer de enige man in mijn leven. Gelukkig kunnen de twee mannen het prima met elkaar vinden. Charlie krijgt genoeg aandacht en hij vindt het echt heel leuk als mijn vriend komt.

Waar het nu alleen nog een beetje minder gaat is met het logeren. Ik begrijp dat het waarschijnlijk een kwestie van wennen wordt, maar toch ben ik benieuwd naar tips.

Charlie en ik zijn nu twee keer bij mijn vriend blijven slapen en hij is één keer bij ons geweest. Alle drie de keren was Charlie behoorlijk aan het piepen 's nachts. Dat doet hij normaal nooit, ook niet als hij ergens anders blijft logeren (we gaan wel eens vaker ergens heen).

Bij mij thuis is het niet anders dan normaal. Charlie slaapt altijd in de gang, dus nu ook. Dat doen we bij mijn vriend ook, waar Charlie de laatste keer zelfs een kussen en dekentje kreeg. In de gang staan spullen van mij, dus onze geur. En toch piept hij dus.

Dat is niet de hele nacht trouwens, vooral met momenten. De laatste keer wilde hij op een gegeven moment zelfs naar boven gaan. Dat mag hij thuis niet, weet hij, dus hier ook niet. Ik ben toen dus uit bed gegaan en laten weten dat dit niet mag.

Ik weet niet goed wat ik moet doen en wat de beste reactie is. Negeren of juist laten horen dat ik er ben? Zal dit een kwestie zijn van wennen? Of is het toch een vorm van jaloezie?

Ben benieuwd naar tips en adviezen. :-)

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Il denk niet zozeer aan jaloezie.
Ik denk eerder dat dit natuurlijk erg vreemd is.
Jou spullen staan er wel met jou geur. Dat is alleen maar goed.
Maar er zijn ook tal van andere geuren die je hond niet kent.

Ik denk dat het wel degelijk een kwestie van wennen is.
Ik zou het zeker niet negeren.
Even laten weten dat je er bent is goed natuurlijk Edit: typefouten aangepast.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik ken Charlie verder niet, maar als t mijn hond was zou ik m eerst naast je laten slapen in de slaapkamer, en dan langzaam afbouwen. Of af en toe even gaan kijken bij hem, liefst als hij niet piept. 

 

Jaloezie daar geloof ik niet in, maar wennen is t wel. Jij ruikt ook ineens anders dan vroeger natuurlijk. 

 

Leuk voor je dat je een vriend hebt nu! De hond went er wel aan hoor als ze t nu al goed kunnen vinden.

honden page profiel Renee en XabiRenee en Xabi

honden foto van Renee en Xabi

Ik heb de hond van mijn ouders ook eens meegenomen naar ons toe voor een paar nachtjes. Dit ging dus echt niet! Alleen maar janken. Wij hebben er zelfs naast geslapen snachts maar niets hielp. Ik zelf denk dat het met verlatingsangs heeft te maken van zijn eigen stekkie.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^