Advies gevraagd voor ondeugende puber zusjes

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Phiep en de meidenPhiep en de meiden

honden foto van Phiep en de meiden

Ik heb twee schatten van puppen (bijna pup af ), maar soms kan ik en vooral mijn familie ze echt even achter het behang plakken. Maar dit heeft elke hondeneigenaar waarschijnlijk wel. ;-)

Ik weet dat ze met hun 11 maanden nu echt wel pubers zijn, maar behalve dat ik dit weet zijn er toch een paar dingen waar ik toch graag advies over wil vragen.

1. Het blaffen is veel minder geworden en dan vooral buiten. Met afleiden en een commando ben ik heel ver gekomen. Alleen als er bezoek binnenkomt worden ze gek. Ze gaan als gekken blaffen en doen niets, maar dit is toch zeer vervelend. Wat ik dan doen is of ze even in een aparte kamer en als ze rustig zijn er onder begeleiding weer bij of ik hou ze bij me en als ze rustig zijn mogen ze los. Maar dit werkt niet altijd. Hiernaast doen de andere gezinsleden dit niet en wordt er dus niet consequent gehandeld. Hoe kan ik dit veranderen? Hebben jullie nog tips?

2. Hoewel het blaffen veel minder is is het er nog wel. Natuurlijk hebben ze ook wel eens een dag waarop het lijkt of ik helemaal opnieuw kan beginnen, maar dit is dan binnen no-time over. Alleen het blaffen aan de lijn lijkt soms wel te verergeren. Als ik ze zelf uitlaat dan let ik erop of ik andere honden zie en als dat zo is laat ik de puppen zitten en leid ik ze af met een snoepje, wat in veel gevallen wel even werkt. Wat ik ook doe is dat als ze al redelijk onrustig zijn ik even een stukje de andere kant op loop en dan weer omkeer als ze rustig zijn. Maar als ze eenmaal begonnen zijn met blaffen is het heel moeilijk om ze weer rustig te krijgen, tot de bij de andere hond zijn. Wat kan ik dan het beste doen om ze rustig te krijgen? Hiernaast is het vervelend dat ik de enige ben die het zo aanpakt en de andere gezinsleden allemaal iets anders doen. Mijn moeder zegt als ze gaan blaffen heel hard STOP, maar ik weet niet of dit werkt, merk er in ieder geval weinig van en de andere gezinsleden doen maar wat. Ik krijg het niet op één lijn en dit is zeer vervelend!

3. Nu zijn het pubers en is uittesten soms het leukste wat er is, vinden zij tenminste haha. Alleen hebben ze de vervelende gewoonte ontwikkeld om poep te eten, wat ze hiervoor nooit deden. Is dit een fase of blijft het bestaan als ik het ze niet afleer? Hoe leer je het ze het beste af?

Voor de rest zijn het heerlijke (B)engeltjes O-)

Het zijn een beetje lange vragen geworden, maar ik hoop dat jullie mij hiermee kunnen helpen.

Groetjes van Phiep en de ondeugende puber zusjes

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi 3 doggies

honden foto van S met L&B, † Bifi

Pfoei ja ik denk dat het allergrootste probleem dus het gebrek aan consequentie is. Is heel verwarrend voor hun, en ook niet bevorderlijk voor de training. Ik zou dus echt met zijn alle om tafel gaan en zeer duidelijke regels maken.

 

Waarom blaffen ze naar andere honden? Angst of gewoon gewoon? Teckels zijn natuurlijk wel vocaler dat is zo, maar toch is het uiteraard trainbaar!

honden page profiel Phiep en de meidenPhiep en de meiden

honden foto van Phiep en de meiden

Bedankt voor je reactie.
Het consequent zijn vind ik ook het allerbelangrijkst, precies omdat het dus heel verwarrend en heel onduidelijk is voor ze als je dat niet bent. Maar ik heb al een keer met ze om de tafel gezeten en alles uitgelegd, dit ging een paar dagen goed en daarna weer zijn gewone gangetje. Enig idee hoe ik dit beter aan kan pakken?
Waarschijnlijk kan ik het nu ook beter in de gaten houden aangezien ik weer voor een tijdje (stage) thuis ga wonen, dus ik ga hier extra op letten.

Naar mijn gevoel blaffen ze uit onzekerheid, in ieder geval buiten. Dan blaft Toto als ik het niet eerder in de gaten heb, zo wel doe ik er al iets aan voordat ze begint. Soda zet eerder haar rugharen overeind en loopt hooggeheven naar de hond toe, maar in mijn ogen komt dit ook voort uit onzekerheid (zo ziet het eruit). Voor de rest doet Soda niets en Toto ook niet en als ze bij de hond zijn is het goed en gaan ze ruiken.

Het blaffen bij bezoek is geen onzekerheid, eerder waaks gedrag. Ze gedragen zich namelijk heel anders en het blaffen is ook anders.

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

Nou ja, ik ben heel erg hoor, ik heb mijn ouders een hele lijst gegeven hoe ze Lexie aan moeten pakken met situaties, hoe te handelen, waarom, en vooral wat het gevolg op langere termijn kan zijn als ze het niet naleven. Zij hebben die handvaten nodig en na een 1e grote mopperdag vinden ze het nu ook wel fijn. Hangt bij hun in de keuken en inmiddels wordt hij regelmatig geraadpleegd. Vaak is het niet zo zeer niet willen, maar niet weten of vervallen in oud gedrag.

 

Van Soda klinkt zo niet onzeker, maar daarvoor zou ik een plaatje moeten zien, borstelen en groot maken zijn geen onzekere uitingen, maar doet ze daarbij bijvoorbeeld de oren naar achteren, weg kijken, pootje optillen etc, dan juist weer wel.

Spelen ze wel eens met honden van buiten het gezin? Hebben ze daar veel contact mee (gehad)? Ik zou eens een goed sociale hond zoeken en daarmee gaan wandelen. Gewoon eerst aangelijnd, stukje straat ertussen en als ze ontspannen wat dichterbij. Zodat ze de boel gaan vertrouwen op hun tempo. Ik had je graag geholpen met Lexie, maar die is nou net geïntimideerd van blaffen, zijn hier vast wel mensen in de buurt die je willen helpen!

En ik zou ze eens apart uitlaten, dan kun je de gedragingen ook beter zien, ook wie nou het grootste 'probleem' is. Samen zijn ze sterk dus het is erg moeilijk om het dan te ontdekken

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Over de consequentheid, ik weet niet of de honden van jou zijn of van iedereen

maar soms is mijn vader eigenwijs en doet hij iets wat ik niet wil en dan zeg ik, we doen het zus en zo en anders mag je hem niet meer uitlaten

ik weet niet of dat bij jou een handige manier is, maar anders kun je misschien ze zelf meer laten nadenken? Dus als bv je moeder heeft gewandeld met de hondjes, komt terug, dan vraag je, hoe ging het? Zegt ze dan, ze gingen blaffen naar andere honden. Dan vraag je, en wat deed jij? Oh dat, oke en werkt dat? Niet, wat zou je dan misschien ander kunnen doen?

en inderdaad ook de gevolgen duielijk uitleggen, als we nu zus en zo doen dan er gebeurd er dit

 

het blaffen naar andere honden heb ik geen ervaring mee dus ik hoop dat andere daar nog tips voor hebben

 

blaffen naar bezoek doet gijs sinds kort ook, dat is ook echt waaksheid

mijn plan is om het bezoek gijs iets lekkers te geven en dan houd hij hopelijk wel op, of dan blijven ze maar iets lekkers geven

als hij het niet uit hun hand wil anpakken mogen ze het op de grond leggen

maar dat heb ik nog niet toegepast want we krijgen niet zo vaak bezoek, haha

dus of het werkt... word vervolgd

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^