witte herder 6 maanden uitlaten en mijn kinderen lopen mee!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Patricia (Gast)

Wij hebben een witte herder pup van 6 maanden. Hij doet het geweldig goed. Er is 1 puntje waar wij verandering in willen brengen. Dat is als wij onze hond willen uitlaten en onze kinderen  ( 4 en 5 jaar ) gaan mee wandelen en lopen dan voorop dan gaat hij helemaal uit zijn stekker d.m.v blaffen en trekken. Wat ik nu doe om dit gedrag te corrigeren: zodra hij trekt stil staan en pas weer lopen zodra hij naast mij staat. Ook veel belonen met snoepjes als hij goed naast mij loopt en naar mij luisterd. Herders staan bekent om hun roedel bij elkaar te houden dat weten wij. Als we zonder de kinderen gaan wandelen dan is hij heel relax. Wie heeft er tips om er een gezellige wandeling van te maken zonder al dat geblaf en getrek!!!  

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Misschien wil hij de roedel bij elkaar houden en blaft ie daarom zo?

Blaffen om ze terug te roepen zeg maar.

 

Wat doet hij als je kinderen een paar meter achterblijven?

 

Met Mellow heb ik gemerkt dat het haar niks kan schelen als een van ons (degene die de lijn niet vasthoudt) achterblijft, maar zodra we beiden een andere kant opgaan of de 'losse' persoon loopt vooruit, dan klopt er iets niet, dat snapt ze niet en dan wil ze er ook echt achteraan.

honden page profiel Manon, Silver Sky&MalaikaManon, Silver Sky&Malaika

honden foto van Manon, Silver Sky&Malaika

Leuk een witte herder pup, hier een volwassen kortharige witte herderZijn echt leuke honden

 

Onze witte herder Malaika is ook van het iedereen bij elkaar houden. Ze wil ook altijd het liefst voorop lopen. Misschien kan je proberen te zorgen dat je kinderen wat dichterbij blijven? En vooral door blijven gaan met belonen wanneer hij het goed doet

 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Onze heeft het ook, het is wel minder geworden, maar je wilt niet weten hoe lang we daarmee bezig zijn geweest.
Ik zou het gaan oefenen.

patricia (Gast)

Mellow: als de kinderen ver achter lopen of mijn partner dan gaat hij niet blaffen en trekken. Hij houd alles wel goed in de gaten!

 

En ik wil dat de kinderen gewoon kind kunnen zijn en onze hond moet zich aanpassen. Ik heb net weer een groot rondje gedaan en heb erg streng  gedaan met als hij trekt dat ik stil ga staan en niets zeg. Hij snapt het ECHT! Hij komt met een gemompel naast me staan hahaha. Ik beloon hem idd als hij goed gedrag vertoont.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Onze jachthonden deden dat vroeger ook. Ik deed er niks aan. Met het ouder worden zijn ze er gewoon aan geworden.

Ze liepen wel altijd los.

patricia (Gast)

Onze hond loopt in het bos ook los en dat geweldig. Thuis in ons hofje moet hij aangelijnd zijn. Denk dat we hier gewoon mee Door moeten gaan. En afwachten tot hoelang dit gaat duren ????

Volgende forumvraag: ontlastplek goed aangeven
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^