Zeer onrustig gedrag 's nachts 2 (maar dan bij een zeer jonge hond!)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Nikita (Gast)

Mijn mechelse herder(teef en gesteriliseerd)van 15 mnd heeft van pup af aan naast mijn bed geslapen, maar vertoont sinds deze week ook vreselijk onrustig gedrag...Ze dribbelt de hele nacht maar heen en weer, loopt tientallen keren naar mijn vriend en gaat daar tegen het bed opstaan en weet zichzelf duidelijk geen raad met de situatie.
Diverse malen zijn wij met haar meegegaan naar beneden (waar ze dan bij de voordeur ging zitten) om te kijken of ze misschien moest plassen/poepen. Echter buiten doet ze niets, staat alleen te 'staren'.
Vervolgens lopen we haar dan weer achterna naar de tuindeur, maar in de tuin gekomen echter hetzelfde verhaal als aan de voorkant van het huis.

Normaal gesproken sliep ze de hele nacht door, nu is het een ramp; zowel zij als wij krijgen hierdoor een slaapgebrek.
Een oplossing voor ons zou natuurlijk zijn om haar beneden te laten slapen, maar het gaat mij erom dat we weten wat haar in vredesnaam zo onrustiog maakt, anders slaap ik nog niet...

In onze huiselijke situatie is overigens niets veranderd en ook niet in haar bewegingspatroon.

WIE WEET RAAD????

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zeer onrustig gedrag 's nachts 2 (maar dan bij een zeer jonge hond!)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel

honden foto van

Hoi Nikita,
Het eerste waaraan ik denk is dat er ergens in de buurt een tot nu toe onbekend geluid is bijgekomen. Een bedrijfje wat sinds kort is gestart? Iemand die muziek maakt 'snachts. Denk aan dit soort zaken. Honden kunnen geluiden tussen 15 en 50.000 Hz opvangen. Wij mensen 20 tot 20.000Hz. Je kan zelfs denken aan iemand die op sterven ligt en zijn/haar doodsstrijd. Het wordt een lastige klus om dat uit te zoeken. En bovendien los je er dan nog niets mee op. Kan je haar los laten en volgen als zij snachts buiten wordt gelaten? Misschien loopt zij er zelf op af. Ik peins me rot op een oplossing maar vind er geen. Hopelijk komt er iemand met een brillant idee.
Sterkte, Joep

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Ik zou een telefonisch consult aanvragen bij je DA, om na te gaan of een lichamelijk onderzoek aan de orde is. Het zou kunnen zijn dat ze pijn heeft waardoor ze 's nachts niet goed door kan slapen, bijv. omdat het erger wordt als ze ligt.

Verder zou ik vannacht eens kijken hoe het is als je het licht aanlaat en een radio aanzet. Is het een geluid van buiten waardoor ze onrustig en onzeker wordt, dan zou dat kunnen helpen. Niet voor altijd, maar dan heb je de oorzaak een beetje beter in beeld.

groetjes,

Linda.

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

edit: licht aanlaten in je slaapkamer, radio aan in je slaapkamer, en hond op de gebruikelijke slaapplaats - nachtrust krijgen jullie nu toch al niet ;-) , en dan weet je tenminste gelijk wat haar scheelt.

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi,

Vind je wel eens een plasje van haar als je thuis komt..

Of dat je - als je thuis komt - wat heeft die uitgespookt, toen ze alleen was...?

Lieve groet, Ilja
High-five van *Sterre*

Nikita (Gast)

Joep:
dat is ook echt het enige dat ik evt kan verzinnen...Er staan bij ons veel huizen leeg omdat ze binnenkort gaan renoveren, dus misschien zijn er krakers of zoiets dergelijks deze week bezig de huizen te kraken?Normaal gesproken kan ze wel los lopen, maar 's nachts stikt het van de loslopende katten in onze buurt waar ze dan direct achterna rent en ik nóg de oorzaak niet weet...en idd, mocht het 'iets'of iemand van buiten zijn wat ik niet kan horen en zij wel(kunnen ze bijv. echt iemand die stervende is horen?)dan is het fijn dat ik de oorzaak weet maar lost het idd niets op...moeilijk!

Linda:

ik kan me niet voorstellen dat ze ergens pijn heeft, ik heb haar betast en heb druk uitgeoefent op ieder lichaamsdeel, maar ze geeft geen krimp. bovendien is ze zeer actief met mij en ook daar zou ik iets moeten merken van pijn?En wanneer ze overdag slaapt/ligt, is ze ook zeer rustig, zo ligt ze bijv de hele avond va haar laatste wandeling tot aan dat ik naar bed ga languit te pitten(daarna begint de ellende,haha!) :'(

Ilja:
Ze is zo'n vier ochtenden per week 'alleen'met mijn andere hond, ik vind dan nooit een plasje of iets dergelijks van haar,ze laat het hele huis netjes...

linda:
Poeh...licht aan en radio aan in de slaapkamer...dat worden nog zwaardere nachten,hihi!

Hilde (Gast)

Ik zou zeker niet meer meegaan in haar onrust. Nu je weet dat het nergens om gaat qua plassen, medisch ed. en ze enkel wil kijken of bevestiging, zou ik haar heel duidelijk op haar plaats leggen. Een strak commando geven, een beetje boos worden. Soms krijgen ze door hoe ze aandacht krijgen en dat kan een keer begonnen zijn om inderdaad een plasje of en eng geluid, maar daarna bedenken ze dat ze er dus aandacht mee krijgen of ze denken doordat je er in meegaat, er inderdaad echt iets is. Ik snap hoe moeilijk, heb het zelf ook weleens gehad. En dan moest ik zeggen: en nu in de mand en slapen! Van binnen vond ik het zo zielig, maar ze hebben liever die duidelijkheid. Misschien een idee?
Groet Hilde

Nikita (Gast)

Hilde:
Ik kan mezelf hier heel goed in vinden, eigenlijk ligt jou oplossing ook het meest dichtbij mijn eigen idee. Ik denk dat het heel goed begonnen zou kunnen zijn met wat Joep en jij al aangaven; dat ze een geluid of iets buiten heeft gehoord(en ik denkdat het ivm haar leeftijd (15 mnd, dus richting volwassen)heel goed mogelijk is dat ze nu pas echt waaks aan het worden is)en omdat ze hiermee de eerste nacht aandacht heeft gekregen en deze nublijft vragen....
Ben nu lang genoeg 'meegegaan'in haar onrust,'t wordt nu weer tijd voor slaap,haha! ;-)

Ik ga jouw tip vannacht meteen even uitproberen en dan hoor je het wel, bedankt!!! :-D

Hilde (Gast)

Ben benieuwd, even volhouden. Gewoon ook praten en zeggen: niks aan de hand, jij hoeft niet op ons te passen, dat doen wij wel! Herders he, die willen graag regelen ;-) Hier een collie die dat doet.

Je kent je eigen hond vaak het beste, mocht er iets anders zijn, merk je dat ook wel. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden, aldus het gezegde. Hiermee wil ik niet zeggen dat je hard moet optreden, eerder duidelijk en consequent.

Succes, komt vast goed, nog 1 nacht even weinig slaap en morgenacht lekker doorslapen met een snurkende hond naast je. Ook een idee: de hond beneden laten slapen, iets meer afstand creeren als ze zich zo verantwoordelijk voelen, maar goed, dat kan altijd nog later.

Groet Hilde

Nikita (Gast)

Heb nog maar één ding te zeggen: Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.......... :-)

Bedankt! ;-)

Hilde (Gast)

Goed geslapen ja?! :-) Jippie!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zeer onrustig gedrag 's nachts 2 (maar dan bij een zeer jonge hond!)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^