ik wil graag een hond anders ben ik zo alleen...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

"   Ik heb gister avond een brief op hun bed gelegd. daar stond een gedicht op waarom ik graag een hondje zou willen en dat ik ook wel begrijp dat hun geen hondje willen... alleen heb ik nog geen antwoord... spannend... "

 Hier staat toch echt dat ze een gedicht gemaakt heeft waarom ze het graag wilt, en dat ze zelfs begrip heeft voor het feit dat haar ouders er anders over denken.

Als zelf ouder zijnde ... Zou ik dit een heel mooi, eerlijk en zelfs een heel wijs iets vinden. En komt het zeker niet als zeurderig over.

Nu wordt erover gedacht, is bespreekbaar geworden. En mocht het een paar jaar uitgesteld worden wellicht is er een mogelijkheid om een oppas hondje te vinden.

honden page profiel MickeyMickey

Maar mijn vader wil graag als we een hond nemen dat we dan wel puppycursus moeten nemen. En ik ben net 1 jaar te jong daarvoor maar als het goed is wil me moeder het met me doen...

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

"  Trouwens.. Westy's zijn behoorlijk sterk hoor! Ik weet niet hoe zwaar je bent, maar van origine zijn het best pittige jachthondjes. Als je straks buiten loopt en hij gaat ineens hard trekken, dan lig je zo omver "

 

 

Nou nou... als 11 jarige moet je een westie wel kunnen houden hoor. Ik moet toegeven dat ze voor zo'n klein hondje hard kunnen trekken. Als Obi in vergelijking zo hard zou trekken als Lady ooit eens deed. Dan kon niemand hem houden haha.  Ik was 12 toen we Lady kregen en ik ben 28 nu. Ik kon Lady toen ook makkelijk houden hoor.

 

Klein en stevig gebouwd zijn ze, en dat zijn inderdaad ALLEEN maar spieren, spieren en nog eens spieren. Nu onze Lady oud is en de bespiering is nagenoeg weg gaat merk je pas goed hoe ongelofelijk gespierd ze was. 

 

Westies zijn overigens GEEN schoothondjes! vergis je niet! Eigenwijs zijn ze zeker en ontzettend vastberaden kleine baasjes. Super hondjes maar je moet er ECHT wat mee ondernemen. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Maar mijn vader wil graag als we een hond nemen dat we dan wel puppycursus moeten nemen. En ik ben net 1 jaar te jong daarvoor maar als het goed is wil me moeder het met me doen... "

 Dat lijkt me wel een goed idee van je vader, misschien kunnen jullie wel met zijn allen gaan, dan leert iedereen er iets van.

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Je bent nu 11 maar voordat je een hond hebt ben je al 12. Het kan namelijk zomaar zijn dat je op een wachtlijst komt te staan. Tenzij je een hondje bik het asiel vandaan haalt

honden page profiel MickeyMickey

Ik hoop echt zo erg dat het mag... Ik hoop dat ze snel antwoord hebben... ;-)

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Ik hoop dat je ouders verstandig zijn en niet bij de eerste de beste het hondje halen mocht het zover komen. Laat ze anders dit topic lezen

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

Lucky, onze kinderen hebben jaren om een hond "gezeurd" .

 

We hebben er een 'genomen', toen het mogelijk was met ons werk.

 

De verantwoordelijkheden bleken tegen te vallen, we hebben nu een rooster (drie kinderen). Overdag doen zij de uitlaatrondjes.

 

Wij als ouders doen het s'avonds (een uur) en wanneer ik vrij ben overdag.

 

Voor een kind, blijkt het bij ons niet haalbaar om de gehele zorg op zich te nemen. Hobby's, clubjes, huiswerk etc.

 

Dat neemt niet weg dat het jou niet lukt natuurlijk, maar realiseer je, dat een hond minstens twee uur uitgelaten moet worden, in weer en wind.

 

Hoe dan ook wens ik je veel succes! 

 

Nb Fijn dat dit topic zo fijn verloopt 

 

 

honden page profiel FaygenFaygenbijna goedgekeurde fokker

honden foto van Faygen

Ik ben het er mee eens dat je nog wat jong bent om de volledige verantwoording voor een pup/jonge hond te dragen. Ook vind ik dat het hele gezin achter de aanschaf van een hond moet staan. Ik begrijp dat je het heel erg graag wilt maar toch beter nog wat jaartjes wachten...

Medy (Gast)

hoi, ik snap jou wel. Heeft er niemand van jullie kennissen een hond die je kunt lenen voor een week? Dan kun je het uitproberen om zo te laten zien dat jij wel een hond kunt verzorgen! En misschien vinden ze het zelf  dan ook wel weer leuk! 

pagina 3 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^