Hond plast in zijn mand, bed en dekentjes

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Plassen op niet zo'n leuke plekjes (Gast)

Hallo, ik heb een vraagje mijn puppy van eind juni dit jaar plast nogal vaak in mijn bed, in zijn mand, op de mat of op dekentjes. En als ik het zie weet hij vaak niet dat hij iets verkeerd doet. Hij doet gewoon maar door.. In bed plassen en in zijn mand heb ik nog niet gezien. Ik denk dat hij 's nachts in zijn mand plast. Maar ik heb wel al vaak gezien dat hij op de mat of dekentjes plast. Heeft iemand enig idee waarom hij dit doet?

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Zachte, absorberende oppervlakken plassen éxtra lekker! Lekker warm aan de billen (is je hondje een teefje?), het absorbeert zo lekker én het spettert niet! Een hardnekkige gewoonte om vanaf te komen, ik heb hier in huis ook zo'n portret die graag op kussens, dekens, de bank en het bed plast.

Een tip voor je heb ik dus helaas niet echt, behalve Urine Off, da's een spray die de urine echt afbreekt, waardoor het minder aantrekkelijk wordt om de keer daarop op hetzelfde plekje te plassen. En verder.. goed belonen wanneer hij/zij plast op een plek waar jij dat wél graag wil zien. Je hondje buiten zetten als hij/zij binnen geplast heeft. Een beetje "back to the basics".

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Hij heeft nog niet geleerd dat hij buiten moet plassen, denk ik. Als hij heel vaak plast kun je dat nog laten nakijken door de dierenarts (van blaasontsteking moeten ze ook vaak plassen.) Hoe pak je het zindelijk maken aan? Als richtlijn bij jonge pups is elk uur naar buiten en ook na het eten, spelen en slapen. 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Hoe heb je hem zindelijk gemaakt?
Wat doe je als hij plast?

Sara Van Poucke (Gast)

Het is een mannetje. En ik ga bijna elk uur met hem naar buiten en daar doet hij vaak een plasje. Wanneer hij dan een plasje doet beloon ik hem. Het rare is hij plast bijna nooit op de grond altijd op iets zacht.. Als ik dan zie dat hij plast zet ik hem buiten.

Sara Van Poucke (Gast)

Het is een mannetje. En ik ga bijna elk uur met hem naar buiten en daar doet hij vaak een plasje. Wanneer hij dan een plasje doet beloon ik hem. Het rare is hij plast bijna nooit op de grond altijd op iets zacht.. Als ik dan zie dat hij plast zet ik hem buiten.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik zou alle dekentjes, kleedjes, kussentjes etc. opruimen tot hij zindelijk is. En dus ook niet meer op je bed.

 

En voor de zekerheid zijn plas na laten kijken.

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker

honden foto van Gea

Dit heeft niets met onzindelijkheid te maken. Je ziet dit vaker bij honden die te weinig sturing krijgen. De hond voelt zich onveilig, moet dingen regelen die hij niet aankan en gaat om zich veiliger te voelen zijn geur verspreiden.

honden page profiel MagdaMagda

honden foto van Magda

" Dit heeft niets met onzindelijkheid te maken. Je ziet dit vaker bij honden die te weinig sturing krijgen. De hond voelt zich onveilig, moet dingen regelen die hij niet aankan en gaat om zich veiliger te voelen zijn geur verspreiden. "

 Als dat zo zou zijn zou hij ook op de harde vloer zijn geur verspreiden en niet alleen op dekens kleedjes oid ...

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker

honden foto van Gea

"  Als dat zo zou zijn zou hij ook op de harde vloer zijn geur verspreiden en niet alleen op dekens kleedjes oid ... "

 
Er zitten meer geuren aan kleedjes en dekens ed. dan op een harde vloer. Om zich veilig te voelen zal de hond daarom als eerste daar zijn geur achterlaten.

Volgende forumvraag: tanden wisselen ?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^