Tumor in bek yorkie 9 jaar en speels en vrolijk

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

dierenvriendin (Gast)

Hallo lieve mensen,   Ik heb een yorkie van 9 jaar, teefje, superlief en is de meest geweldige hond ter wereld, kan goed met grote honden opschieten, en vindt iedereen lief. Maar toch helaas, dacht eigenlijk na een bijtwond van een hond uit het park, snapte er al niets van dat ze aangevallen werd, ze maakt nooit ruzie. Had ze ineens een wond in haar bekje, en ben ik naar de dierenarts gegaan. 1e keer leek het op een ontsteking, week later zo groot gezwel dat men zei dat het hier waarschijnlijk om kanker in de tong gaat en dat ze maximaal 3 tot 6 maanden te leven had, en lympfeklieren in nek waren ook al opgezet?   Het gezwel is best wel groot, maar ze kan er nog steeds goed mee eten, en ze is vrolijk en aktief, speels, en ze rent harder de trap op als ik. Ik vraag me nu af, of ze eigenlijk wel dodelijke kanker in haar mond heeft, mogelijk verkeerde diagnose?   Hond is niet verzekerd, en leef van het minimum, maar wat als het goedaardig is? Onderzoeken / behandelingen kwaadaardige kanker zijn heel erg kostbaar. Wat raden jullie me aan. Even voor de duidelijkheid, ik hou ontzettend veel van mijn hondje, en hou me vast aan het advies van de dierenarts. Maar hond is in blakende gezondheid, je merkt niets aan haar, alléén dit gezwel zit haar een beetje in de weg.   Diagnose via DA is al 3 maanden geleden, en ik zie nog helemaal niets aan haar. Behalve haar dikke mega lip.  

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Of deze tumor nu wel of niet goedaardig is maakt in dit geval niet veel uit. Tumor in de tong is niet te opereren (tenminste dat was altijd zo, misschien zijn er ondertussen wel manieren) en ligt het dus aan de tumor hoe lang je hondje hiermee kan leven. Zaailand ze kan eten en niet heel veel pijn heeft voelt ze zich ook goed en zal je dus ook niet zien dat ze ziek is. Maar waarschijnlijk krijgt ze uiteindelijk zoveel last van dr tong en de tumor daar ze niet met kan eten en daar ze onwijs veel pijn heeft en dan zal je een hele moeilijke beslissing moeten nemen. Mogelijk dat hé het met pijnstillers nog iets kan rekken. Maar kijk goed naar je hondje zodat ze niet de laatste weken in enorme pijn moet doorbrengen.

Heel veel sterkte en vergeet vooral niet te genieten van je trouwe vriendin en verwen haar maar goed met veel lekkers (nu het nog kan)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Zaailand moet zolang zijn...

Dankjewel voor je reaktie Ciska en hoe gaat het nu (Gast)

Medio december 2014 ben ik bij de DA geweest omdat mijn hondje inmiddels een halve tennisbal aan haar lip had hangen, waardoor ze niet meer normaal kon eten. En eetlust en levenlust heeft ze genoeg, ze is vrolijk, ze lacht en huppelt, ik vroeg de DA of ze mogelijk nog 3 maanden te leven had, want dan heb ik er alles voor over om haar nog een paar mooie maanden te geven, dat ben ik haar verplicht, zoveel liefde geeft ze ons. Op 24 december is ze geopereerd en bleek niet in haar tong te zitten maar aan haar lip, een deel van haar lip is ook verwijderd, en ziet er nu netjes uit. Je merkt voor de rest helemaal niets aan haar, ze is nog steeds helder en vrolijk, en heeft duidelijk ontzettend veel lol in haar leven, pijn heeft ze echt niet.

 

Op dit moment denk ik er maar verder niet over na, we zijn samen gelukkig en genieten met volle teugen van het leven.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Fijn om dit te lezen, geniet van de dagen die je hebt ...kunnen best nog vele dagen zijn.

Ze kan eten en is vrolijk ,  heeft  geen pijn ? Toch allemaal goed ?

Soms zitten artsen er dik naast met hun prognose. 

Ik duim alvast 

honden page profiel rianne rianne

honden foto van rianne

Fijn dat het goed gaat,geniet van je hondje ik hoop dat ze nog lang bij je blijft.

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Wat fijn dat het in de lip zat en weggehaald kon worden! Nu hopen dat het nooit meer terug komt!! Genieten geblazen, lekker samen met je hondje van de lente genieten en ik hoop dat jullie nog vele seizoenen zullen meemaken.

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Blij voor je hondje en voor jou !

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

Super hoor!

Nog vele mooie jaren samen gewenst!

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Laat het maar mooi zo goed blijven gaan, wat het ook is

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Mijn Marameisje had jaren geleden een bult op haar tong, halverwege.

Moest geopereerd en de dierenarts zei als het kwaadaardig is moet ik minstens haar halve tong weghalen. Ik heb doodsangsten uitgestaan.

Gelukkig was het goedaardig en heeft hij alleen de bult weg hoeven halen pffff (dit omdat je over tumor op tong begon, kwam opeens weer boven, goed afgelopen gelukkig)

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Ja inderdaad, dierenvriendin, het gaat nu goed. Das wat telt!

Heel veel geluk nog samen met je yorkie

Dierenvriendin met allerliefst Yorkie van de hele wereld (Gast)

Allereerst bedankt voor alle sympathieke reakties, graag wil ik mijn ervaring met jullie delen, misschien dat iemand er nog iets van steun aan heeft. Medio december 2014 is er een gezwel ter grootte van een tennisbal verwijderd, na ongeveer 3 maanden is zij nog een keer geopereerd aan diverse kleine gezwelletjes bij haar keel, en dat is vlot en goed verlopen. Eigenlijk dacht ik dat ze na de 1e diagnose nog maar 3 maanden te leven had, en ik had me daar bij neergelegd, als het tijd is, zal ik een besluit om in te laten slapen moeten nemen.

 

Echter loopt het allemaal veel positiever, ook al is het een agressieve vorm van kanker, ze blijven komen, het hondje blijft lekker eten/drinken, spelen, en kan lang wandelen en geniet met volle teugen van het leven. Pijn heeft ze zeker niet, dat merk ik aan haar, wel heeft ze nu zowat een jaar later veel jeuk aan pootjes, en een gezwel in de nek is nu gesprongen, en stinkt enorm. Hier kan niets meer aan gedaan worden, zolang ze nog zo geniet van het leven, zal ik haar liefde terug geven. En als het tijd is, weet ik wat ik moet doen.

 

Moraal van het verhaal, het hoeft niet meteen inslapen te zijn na zo'n diagnose, je kan ook nog een jaar extra krijgen, en van elkaar genieten.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Wat ben je een moedige vrouw. 

Ik dacht al dat je een treurig nieuws ging updaten, maar neen jouw hondje slaat zich erdoor met jullie hulp en steun.

zo mooi die liefde van jullie.

 

ik duim dat er nog vele gelukkige pijnvrije maanden zullen komen.

 

Wees echter ook realiste, ik weet als de tijd er is, dat je je hondje niet zult laten lijden, dat siert je eveneens.

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Wat fijn dat je een update geeft en wat fijn dat jullie nog een jaar van elkaar hebben kunnen genieten. Zolang je hondje nog geniet is het het waard toch? Ik hoop dat jullie nog een mooie tijd samen gaan hebben!

Nadine (Gast)

Wat fyn geniet van je hondje zolang je kan en knuffel ze maar 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Wil toch nog even zeggen , ben je zeker dat ze geen pijn heeft ?

kan me voorstellen dat die open wond pijn doet, en zeker als er nog gezwellen zijn die op springen staan 

genieten van mekaar , moet van twee kanten komen nietwaar. 

Soms maakt liefde blind. 

 

Verder hoop ik natuurlijk dat ze nog vele maanden , jaren jouw vriendje mag zijn 

 

 

 

 

Volgende forumvraag: chocola gegeten.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^