Reu wilt op gecastreerde reu rijden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

Hummie is in juli gecastreerd. Sinds een tijd willen allerlei reutjes op hem rijden. Meestal begint het met spelen heel leuk en eindigt het daarmee. Op een gegeven moment echt niet meer leuk voor hem. Voordeel is dan wel weer dat iedere hond hem wel leuk vind. Het rijden lijkt geen dominantie te zijn maar sexueel en het is ook bij zowat iedere reu!  Iemand die dit ook meegemaakt heeft of weet waardoor het komt?

honden page profiel Sanne MulderSanne Mulder

honden foto van Sanne Mulder

Reutjes die op andere reutjes rijden, is toch vaak een teken van dominantie (hier hoeft geen agressie aan te pas te komen, dus misschien merk je dat niet). Als het dat niet is, zouden het gewoon hormonen kunnen zijn. Ik ben geen dierenarts en weet niet precies hoe het werkt na castraties, maar de hormonen veranderen na een castratie. Dit kan dan weer leiden tot reutjes die dat erg interessant vinden en proberen te rijden :)

Rare beesten, honden :p

 

Wat je er aan kunt doen, weet ik niet zo goed, aangezien het niet jouw honden zijn die rijden... Misschien dat iemand anders je daarmee kan helpen :)

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

Vandaag was het gewoon echt vet irritant. Een redelijke grote hond probeerde op hem te rijden dus ik liep Door. Bleef bezig en achter ons aan dus ik zei paar keer klaar. Baasje deed niets vroeg van wie is die hond? zei ze van mij maar dat zoeken ze onderling wel uit. Ik zei dit js niet fijn 30 kilo op hem. Toen pakte ze hem aan de lijn oh het is nog maar een pup en vervolgens vloog die weer op hem af. Volgende keer pak ik de hond vast en stuur hem weg. Baal dat ik dat nu niet eerder heb gedaan 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Gecastreerde reutjes kunnen een geur krijgen die voor andere reuen heel aanlokkelijk is.

Bij de één misschien wat meer dan bij de ander, maar zo te lezen is jouw hond erg aantrekkelijk geworden voor reuen.

Ik weet niet of je er wat aan kan doen, iets wat die geur maskeert of zo?

 

Rikkie (Gast)

Helaas herkenbaar probleem. Onze hond heeft dit zeer extreem. In het begin stond hij wat stom te kijken maar na vele malen te zijn besprongen heeft het een hele andere uitwerking gekregen. Als er een ongecastreerde reu aankomt gaan de haren omhoog en valt hij aan.  Heel vervelend dus want een losloopgebied is nu geen optie meer. Dierenarts heeft geen oplossing dus als iemand iets weet? 

honden page profiel --

honden foto van -

Hier ook een herkenbaar probleem. Gelukkig is Max wel zo dat hij van zich afsnauwt, hij is heel tolerant naar honden maar op hem rijen is echt not-done voor hem.... Ik geef hem groot gelijk....

 

Wat zou kúnnen helpen is de broek insmeren met lavendel olie, azijn of een paar druppels tea tree olie.... 

 

Ikzelf gebruik de azijn, en (voor die ene reu waar hij last van heeft) het helpt wel.....

honden page profiel Ingrid van de KoppelIngrid van de Koppel

honden foto van Ingrid van de Koppel

Mijn eerste hondje, een cavaliertje, was niet gecastreerd. Voor hem waren gecastreerde reuen zeer aantrekkelijk, nog aantrekkelijker dan loopse teefjes. Ik stond het nooit toe dat hij ging rijden, plukte hem er gelijk van af en lijnde hem aan. Scott is ook gecastreerd, maar bij hem heeft dat alleen maar goed uitgepakt. Hij ruikt kennelijk niet interessant. Reuen reageren nu veel milder op hem dan voordat hij gecastreerd was. Er heeft ooit één hond op hem willen rijden, maar hij kon gelijk heel duidelijk maken daar niet van gediend te zijn. Ik weet niet wat je er aan zou kunnen doen.

Volgende forumvraag: hondenuitlaatservice
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^