Onze hond wordt helemaal gek als hij onze poezen ziet

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel alexandraalexandra

Hallo hondenliefhebbers,

Vandaag deze site ontdekt en ik hoop dat iemand suggesties voor mij heeft.

Voorheen hadden wij drie honden, Gaia een boxer ze is 11 jaar geworden en Champ een kruising herder/retriever met zware hd en die is 15 jaar geworden. Zoals jullie allemaal wel zullen begrijpen was dit een groot verlies want ze waren onze beste vriendjes en het gemis is nog steeds heel groot.
Maar goed we hadden gelukkig Lion een kruising maltezer/yorkshire nog (ze is 14 jaar) en hadden echt besloten om nog van Lion te genieten. Maar Lion veranderde; ze wilde niet meer uit, vond de kinderen maar te druk, wilde niet meer aangehaald worden en at amper wat. Ze miste haar maatjes en vooral Champ want die had haar opgevoed en was altijd bij haar.

Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik gewoon een grote hond in huis miste en zo.... hebben we besloten om bij de S.P.A. (we wonen in frankrijk), een asiel dus te gaan kijken. We hadden al op hun site gekeken en wilde twee honden bekijken. Beiden een labrador.

Onze keus is gevallen op Black, een labrador kruising Beauceron. Hij is twee jaar en gevonden in het bos, erg vermagerd en is door de SPA twee x in een gezin geplaatst en ook weer teruggebracht en als reden: allergie!
Toen kwamen wij; we waren meteen verliefd op die malle, drukke hond.

We hebben een afspraak gemaakt dat we de hond voor 15 dagen mee mochten nemen om te kijken of hij binnen ons gezin past.We hebben gevraagd of hij gecastreerd was (we zagen namelijk zijn balletjes) en hij was gecastreerd en dat werd met volle overtuiging gezegd dat ik dacht het zal wel, ik ben gek. Ook hebben wij gevraagd hoe hij is met poezen want we hebben 4 buiten kroelpoezen en die zijn wel honden gewend maar hoe andersom; Nou mevrouw, geen probleem hij is druk maar zo lief en aanhankelijk dat worden de beste maatjes.

Na de eerste dag had onze nieuwe lieve hond het hele huis gemarkeerd met kleine maar ook met grote plassen.
Ach, hij zal de andere honden misschien nog ruiken of hij is gestresst. Maar na een week werd ik er echt gek van en bleek dus die hele hond niet gecastreerd te zijn. Afspraak gemaakt en we moesten nog drie weken wachten voordat ze tijd hadden.
Wij gingen er van uit dat Black rustiger zou worden tenslotte gebeurde dit ook met onze vorige hond. Positief blijven, de kinderen zijn gek op hem en na al dat gedweil achter hem aan vond ik hem toch wel heel lief.

We hebben de knoop doorgehakt, alle formulieren getekend, 180 euro betaald en Black hoort bij ons.
We komen er wel uit hij heeft gewoon een huis en een baas nodig.

Black kan niet los, hij gaat er vandoor zelfs als hij weet dat je de allerlekkerste hapjes bij je hebt en komt pas na een uur terug. Of hij glipt er van tussen en we kunnen hem ophalen in het volgende dorpje want daar is het toch ook best gezellig.

Maar de katten; dit is een verhaal apart. Hij wordt gek, springt tegen glazen deuren aan, blaft en piept tegelijk en zoeft het hele huis door alsof hij achterna wordt gezeten. Vanmiddag springt hij op het aanrecht want hij zie Benji onze kater voor het raam.
We hebben al twee katten bij hem gezet, geen succes hij greep ze allebei en ik had al mijn kracht nodig om hem van de katten te halen.
Gisteren heeft hij de twee ander katten gevonden, deze had ik even in de badkamer boven gedaan zodat ze even konden eten en dat ik ze even kon gaan aaien maar Black had dit heel gauw in de gaten en voordat ik er erg in had had hij de deur open gemaakt en weer twee katten in het bad gejaagd en weer had ik de grootste moeite om hem in bedwang te houden. Hij is ontzettend sterk.
De katten hadden allemaal niets, ze waren nat maar hij heeft gelukkig niet doorgebeten wat wel mijn grote angst is.

Mijn franse buren vinden er nogal wat van en zeggen; breng hem terug of laat hem inslapen! Daar word ik zelf erg boos om en heb ook gezegd; dat wij deze keuze hebben gemaakt dat het heel jammer is dat de S.P.A. niet eerlijk is geweest maar daar gaan we toch geen hond voor laten inslapen.

Hij is voor ons en vooral de kinderen een schatje.
Hij wil vooral aandacht en geaaid worden en luistert ook naar commando's. Hij krijgt twee keer per dag een wandeling van een uur of zelfs meer, hij gaat elke uur sowieso naar buiten voor een plasje. Beweging en afleiding genoeg.

Maar eerlijk is eerlijk; ik weet even niet wat ik moet doen. Hoop dat er mensen zijn die me advies kunnen geven.

En bedankt voor het lezen van mijn lange verhaal.

Alexandra












Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Onze hond wordt helemaal gek als hij onze poezen ziet " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel AngelAngel 1 doggies

honden foto van Angel

Mijn hond reageert ook zo op poezen, vroeger hadden we zelf een poes en toen ging het goed, maar sinds die poes is gestorven, is de hond helemaal geobsedeerd en gaat als een razende gek achter elke poes aan.

Er is vast wel iets aan te doen, ik zou de hond zeker niet laten inslapen!! Er zal toch wel een of andere training zijn om honden aan poezen te laten wennen.

honden page profiel  1 doggies

honden foto van

Hey Alexandra,

Allereerst moet ik je zeggen dat ik alleen ervaring heb met jonge katten bij oudere honden en andersom. Is de kat ouder en de hond een pup dan lost de kat het probleem meestal wel op. Jonge katjes laat ik wel 6 tot 8 x per dag door de honden besnuffelen. Doen zij te ruw of krijgen de neiging om hen te bijten dan grijp ik direct duidelijk in door een tik op hun neus met de woorden 'voorzichtig' en 'zachtjes'. Steeds opnieuw en dat een week of twee drie lang.Kijk maar naar het resultaat op mijn foto's. Jullie nieuwe aanwinst is geloof ik een 'harde'. Dat wil zeggen dat je die ook harder aan moet pakken, desnoods met in zn nekvel grijpen en omwerpen. En niet eerder op laten staan tot hij zich werkelijk overgeeft.Kost wat tijd maar het levert je uiteindelijk wel op dat hij ze met rust laat. Vrienden zullen het wel nooit worden, maar dat is ook niet nodig.
Als hij gewoon te sterk voor je is moet je partner deze taak op zich nemen.
En dat op avontuur gaan, das een moeilijke. Ik heb een hond gekend (was eens een straathond) die zo af en toe ook de benen moest nemen. Kwam na uren gewoon weer terug naar huis alsof er niets aan de hand was. Het zat gewoon in het bloed bij dat beest. Die uitstapjes heeft hij tot zijn 16de gedaan.
Ik vind het moedig en ook geweldig dat je deze hond een nieuwe kans hebt geboden.
Succes en sterkte, Joep

honden page profiel LindaLinda 3 doggies

honden foto van Linda

Hoi Alexandra,

Bij de aanblik van jouw katten slaat jouw hond op tilt, het adrenalinepeil piekt, en alles in hem zegt: jagen! prooi! Zou hij het serieus als prooi zien, dan hadden jouw katten het niet overleefd. Maar het jagen als spelletje blijft heel spannend en leuk.

Ik zou idd één of meerdere van je katten geregeld laten zien aan je hond, en hem er ook aan laten ruiken - maar dat je de kat niet op de grond zet. Iets anders dat je kunt doen is buiten de hond aangelijnd houden en langs de kat heen lopen (kat buiten bereik, misschien zelfs in een kooitje). Eerst op grote afstand, dan steeds dichterbij. En belonen, belonen, belonen, zodra hij rustig wordt, is en blijft.

Pas als hij rustig blijft als je de kat laat zien en ruiken, kun je dan de kat hoog neerzetten op een bank of tafel - maar dan met je hond aan de lijn. Jagen is zelfbelonend, je wilt daarom niet dat hij een spurt achter de kat aan kan nemen, en die neiging zal hij in het begin nog zeker hebben. Wil hij een spurt nemen, en komt hij nog geen halve meter ver omdat je hem aan de lijn hebt, dan heb je al veel gewonnen.

Ik kan je niet garanderen dat het werkt, je zult het stap voor stap en op gevoel moeten doen. Op den duur blijft je hond dan rustig als hij je katten ziet.

groetjes,

Linda.

honden page profiel LinseyLinsey 2 doggies

honden foto van Linsey

Hier reageren de honden ook zo op vreemde katten in de tuin (we hebben 1 vaste kat die hier dagelijks zit, eigenaar onbekend). Als de honden binnen zitten dan vliegen ze tegen de glazen deur aan, rennen door huis met het bijbehorende kabaal. Als ze dan juist buiten zitten, dan gaan ze achter de kat aan.
Onze eigen kat doen ze niets naar. Maar vreemde katten is echt erg hoe ze erop reageren. Ik heb al verschillende dingen geprobeerd, maar ls ze een vreemde kat zien dan zijn ze helemaal niet meer bereikbaar. Voor ons is het leefbaar sinds de honden niet zo reageren op onze eigen kat, maar ik kan mij voorstellen dat als de hond ook zo reageert op je eigen katten het dan wel heel moeilijk wordt.

Groetjes
Linsey, Lotje & Kai

honden page profiel  3 doggies

honden foto van

Tja, onze kat(ten) is bij ons ook geen probleem. zie foto's.
Maar vreemde katten worden, indien zij die te pakken krijgen, gedood.Vandaag nog nr 22 van dit jaar. Ik zelf heb daar geen probleem mee omdat dit zwerf/verwilderde katten zijn die het natuurlijk evenwicht hier verstoren. Hier jagen veel valken en haviken, vossen en meer van dat soort jongens en die gun ik het voedsel meer dan deze katten.
Ik begrijp dat je in een bebouwde omgeving klachten zult gaan krijgen. Er zit dan niets anders op dan voorkomen dat je hond(en) zijn/hun territorium af kan kunnen gaan.

Wat een gedoe he?
;-)
Joep.

honden page profiel alexandraalexandra


Bedankt voor jullie snelle reactie ben daar echt heel blij mee.

Linda jouw aanpak spreekt mij wel aan moet wel eerlijk zeggen dat mijn man dit idee al had geopperd maar ik ben nogal bang uitgevallen naar mijn katjes toe wat als hij ze toch te pakken krijgt? Ik was namelijk echt van overtuigd dat de kat het niet overleefd.Ik heb wel geprobeerd met Black aan de wurgketting en Benji is een kater die komt wel maar Black lag op de grond en kreeg het toch voor elkaar om mij ook gestrekt op de grond te krijgen. Gelukkig had ik hem goed vast!Natuurlijk zal dit beter werken als mijn man hem overneemt maar op dit moment ben ik die met hem aan het werk is want mijn man is veel in het buitenland.
Vanmiddag heb ik het weer geprobeerd met onze Benji maar hij heeft inderdaad maar 1 doel; kat te grazen nemen.

Joep, ik leg hem meteen op de grond hij heeft echt wel door dat ik de baas ben maar volgens mij legt hij die link nog niet naar de katten.

Wat moet ik doen als hij de katten buiten ziet?
Ik heb vier grote glazen schuifpuien en daaraan zit een grote overdekte terras aanvast en ziet dus continue de katers zitten. Dus hij wordt voortdurend geprikkeld en dit gebeurt (en ik overdrijf niet) toch zo 20 x per dag. Want de katten blijven gewoon voor de deur zitten.

Wat ik doe; ik corrigeer hem door hem bij zijn nekvel te pakken en nee te roepen in het frans dan. Klinkt beter! Ik pak ook een opgerolde krant en laat hem dit dan zien. Hij stopt wel, maar als hij de kans weer krijgt begint hij gewoon weer opnieuw en is blijkbaar alles daarvoor alweer vergeten!

En ja... het is zeker een gedoe!

Groetjes,
Alexandra

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Margje & Biko

Hey,

Eigenlijk denk ik dat je moet beginnen met controle over de hond te krijgen.
Wat Linda al schreef: het adrenalinepeil van de hond gaat door het dak op het moment dat hij de kat zit. Door dat hoge adrenalinepeil blokkeert de hond en leert hij niets meer.
Wat een andere hond in zo'n geval zou doen is zoals Joep schreef: omgooien en stil houden, daarbij bijten ze dan vaak in de lip van die hond. Dat is een gevoelig stuk en vaak komt dat dan wel door ondanks het hoge adrenalinepeil.
Ik denk alleen dat jij dit niet voor elkaar gaat krijgen. Het is een kruising Beauceron/Labrador en dus waarschijnlijk erg sterk. Daarbij heb jij waarschijnlijk een tand door je lip als je probeert hem in zijn lip te bijten :'( . Ook is dat niet iedereen zijn methode.
(Ik grom bijvoorbeeld als een hond bij mijn eten in de buurt komt en bij pups of mijn eigen hond bijt ik ook nog weleens in oren of snuit, maar dat is niet wat iedereen zo even doet en vaak ook 'raar' vinden)

Ik zou eerst gaan oefenen op appel. De hond onder controle zien te krijgen door middel van belonen voor goede dingen. Als hij echt veel te sterk voor je is, kun je denken aan een gentle leader om hem de baas te kunnen. De Gentle leader is een hulpmiddel die altijd in samenwerking met een gedragsdeskundige voor honden aangemeten moet worden. Er mag absoluut nooit aan getrokken worden zoals je dat bij een halsband zou doen.
Wel kan het soms helpen om controle over een veel te sterke hond te krijgen.

Het wennen aan de katten zou ik doen door de katten in een (grote) bench te zetten (tegen een muur, zodat de katten zich ook veilig voelen. De katten kunnen dan niet gebeten worden en zijn veilig. Met een riem om kun je je hond er dan bijlaten. Misschien gaat hij in het begin helemaal uit zijn dak, maar hij kan geen kwaad EN de katten kunnen niet vluchten en dat is waarom het gaat. Achter katten aanzitten is leuk, maar als ze stil blijven zitten is er niets aan.
Door dit dan regelmatig te oefenen leer je de hond dat katten eigenlijk helemaal niet zo interessant zijn.

Of de katten dit kunnen waarderen kan alleen jij bepalen. Mijn katten zijn ontzettend stoicijns, maar misschien de jouwe redelijk angstig? Dan is het wel wat zielig. Maar ook je katten leren dat de hond ze geen kwaad kan doen.

Succes!

Groetjes, Margje

honden page profiel  1 doggies

honden foto van

Alexandra, Ja dat idee van Linda vind ik ook goed. Het was ook mijn idee dat hij de link moest leggen tussen kat en correctie.Zomaar boven op hem springen Hahahaha en omver werpen zal niet veel uithalen. En die rotkatten blijven des kats op de situatie reageren he. Beter gezegd' ze reageren helemaal niet, Ik zit hier lekker voor de ramen, waarom zou ik weg gaan? Waarom doet dat beest zo raar daar binnen?
Volhouden volhouden Alexandra ik durf te wedden dat je het wint.
groetjes Joep.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Margje & Biko

Hey Alexandra,

Het enige waar ik denk dat je nog wel op moet letten is dat als honden ergens naar kijken en daarbij 'pijn' voelen of schrikken ze denken dat dit komt door hetgeen waar ze naar keken.

Bijvoorbeeld: je hond gaat helemaal uit zijn dat tegen de kat, hij kijkt de kat strak aan en jij slaat hem met de krant op zijn kont. Hij zal op dat moment denken dat de kat hem heeft gemept. Waardoor hij dus feller zal worden op de kat. Die is namelijk zo gevaarlijk dat hij zelfs vanaf afstand kan meppen!!

Laat dus duidelijk zien dat JIJ het bent die dit gedrag niet tollereert.

Groetjes!

Margje

honden page profiel alexandraalexandra

Hoi Margje,

Bedankt voor je reactie.

Ja, ik denk zeker dat ik diegene ben met een kapotte lip. Ik had er nog nooit over gehoord in een lip bijten? Maar ik heb nog een grote bench (van champ) en die ga ik maar eens opsnorren en uitproberen zoals jullie voorstellen.

Misschien een hele domme vraag; zijn twee katten erin goed of moeten ze alle vier? De meisjes zijn na gisteren rot geschrokken en ik heb ze nog niet gezien vandaag.

groetjes,
Alexandra

honden page profiel alexandraalexandra

Hoi Margje,

Een hele goeie daar heb ik niet opgelet.

groetjes,
Alexandra

honden page profiel LindaLinda 3 doggies

honden foto van Linda

Hoi Alexandra,

Dat de katten voor de schuifpui blijven zitten, is eigenlijk ook een trainingsmoment. Zou ik de hond uit de situatie halen (dus kamer uit), aanlijnen en weer mee de kamer innemen.

Overigens - ik ben maar een amateur hier, heb dobers die ook wel eens wild worden van katten, Margje & Ilja zijn meer de ervaren trainers hier. Maar een gentle leader zou ik zeker toepassen, maar dan vooral om één punt: je kunt daarmee heel gemakkelijk de kop van je hond naar je toedraaien. Dan verbreek je het oogcontact met de kat en heb je meer mogelijkheid om dat adrenaline te laten zakken. Heb je dan oogcontact met je hond, gebruik het dan om rust in de hond te brengen. Ga op je hurken zitten, op zijn hoogte, en praat met hem.

Wat Margje beschrijft is een manier om door de waas van adrenaline te komen. Ik heb ook Christo om die reden één keer hard in zijn oor gebeten. Leuk is dat niet, en als je dan dagen daarna nog het korstje kunt voelen is dat naar :'( . De enige reden dat ik dat deed was omdat ik de situatie alleen onder controle kon krijgen door hem uit die waas te halen. Een noodgreep dus.

Onder gecontroleerde omstandigheden (aan de lijn, met GL, kat veilig achter glas/in bench) is het niet nodig, en kan het juist leerzaam voor je hond zijn als je hem zelf rustig uit die waas laat komen. Zodra je dat ziet en hij bereikbaar wordt, beloon je hem daarvoor met complimenten, kroelen, complimenten, aandacht, snoep. Je maakt daarbij duidelijk welk gedrag je van hem wil: kalm en rustig rond de katten.

De enige slag om de arm die ik zou houden qua succes is of jouw hond het in zich heeft om een onderscheid te maken tussen eigen katten en vreemde katten. De foto's van Joep zijn daarbij een leuke inspiratie.

Anders wordt het resultaat dat je hond en katten alleen samen kunt laten als jij erbij bent, ook niet slecht, wordt dan alleen meer opletten.

Ik zou overigens geen vier katten in één bench doen. Eén kat tegelijk, omstebeurt of de meest stoicijnse eerst :-) tot het resultaat beter is.

Heb je eenmaal het patroon van kat zien - adrenaline rush doorbroken, en dat hij bereikbaar voor je blijft, dan zou je daarna wel eens heel snelle vorderingen kunnen maken met het goed laten samengaan met de katten.

groetjes,

Linda.

honden page profiel Els (je)Els (je) 2 doggies

Hoi Alexandra,

Alexandra, wat lief je reactie aan mij!
Inmiddels heb ik ook jouw verhaal gelezen.
Ik heb te weinig ervaring , hoe om te gaan met dit probleem, dus ik kan je alleen maar heel veel sterkte, succes en doorzettingsvermogen toewensen en ik hoop dat het echt gaat lukken met Black!
Geweldig dat iedereen hier zo met je meedenkt!

groetjes,
Els

honden page profiel alexandraalexandra

Hoi allemaal,

Nogmaals bedankt voor jullie reacties.

Vanochtend begonnen met Black zoals Margje had voorgesteld. Op àppel! Ging goed, daar zit het volgens mij ook niet helemaal in. Die commando's doet Black gewoon goed.

Vanochtend (net dus) ziet hij weer Benji voor de glazen pui staan. Hij gaat weer door het lint.
Pak de krant, wuiw ermee zodat hij ziet dat ik het ben, Black gaat meteen zitten maar strak en verstard naar Benji gericht.
Ik probeer hem uit die waas te krijgen, het lukt en ik blij, ik ga door mijn knieen om met hem te praten en te belonen en voordat ik het weet springt hij op mij en ik heb nu twee afdrukjes van zijn tanden in mijn slaap. Heb hem meteen omgooid of omgewerpt zoals jullie dat zeggen maar om eerlijk te zijn ik ben nogal geschrokken en dan kom ik toch weer bij jullie; heb ik goed gereageerd?

Ben benieuwd!

Groetjes,
Alexandra

honden page profiel LindaLinda 3 doggies

honden foto van Linda

Hoi Alexandra,

Dat heet redirectie. Dan wil hij eigenlijk nog steeds de katten pakken en die drang is zo heftig dat het ergens heen moet. Het komt ook wel eens voor bij honden die aan de lijn uitvallen - dan happen ze ineens in het baasje of als met een andere hond worden uitgelaten, in de andere hond.

Hij was dus nog niet voldoende gekalmeerd. Ik denk ook dat je daar rustig minstens vijf, ws tien minuten voor uit kunt trekken.

Wat Margje bedoelt met appèl is meerdere oefeningen met je hond doen, je dwingt hem dan om zich op jou te concentreren, om zich zo te concentreren, moet hij rustig worden, en zakt de adrenaline. Ook dan ben je wel minstens vijf à tien minuten bezig.

Wat ik met Christo zou doen is met gentle leader om zijn ogen steeds op mij te richten, en dan nee, rustig, goed zo. Maar dat werkt bij Christo, plus het is een hond die ik al van pup af aan heb.

Maar wat je ook doet, op een gegeven moment zakt de adrenaline vanzelf, als je maar verhindert dat hij iets kan ondernemen richting de katten. Met appèl oefeningen doe je dat door zit, af, zit, volg, af en blijf te doen. Met mijn 'methode' zou je dat doen door zijn ogen op jou gericht te houden, tegen hem te praten, nee, uh, als hij toch kijkt en zich opfokt, goed zo als hij zijn aandacht op jou richt.

Aandacht opeisen, rustig de tijd nemen, en wachten tot het adrenalinepeil zakt - het eerste, aandacht, kun je opeisen, het laatste valt niet te dwingen. Dan raak je alleen in gevecht met oeroude instincten die voor je maatje nog steeds moeilijk te bedwingen zijn. Geef hem de tijd - dan komt-ie er wel.

Ik hoop dat je hier iets aan hebt :-) , groetjes,

Linda.
Groetjes,

Linda.

honden page profiel alexandraalexandra

Hoi Linda,

Bedankt voor je reactie.

Kom net weer terug van een lange wandeling in het bos.
Heb weer met behulp van kleine hondenkoekjes (wat Black helemaal gek op is) ongeveer 10 minuten tijdens het lopen geoefend door inderdaad, zit, volg, zit enz... dat ging best wel goed maar ik had de kindjes mee (in frankrijk hebben ze de hele woensdag vrij) dus hij was meer afgeleid dan normaal.
Morgenochtend gaan we het weer proberen ...........

Ik ga maar eens zoeken op internet naar een gentle leader want jullie hebben erover maar ik ken het niet.

Enne... natuurlijk geef ik Black de tijd het is nou eenmaal een hond die uit een asiel komt en een achtergrond heeft maar eerlijk is eerlijk soms is het best frustrerend!!

Thanks!

Groetjes,
Alexandra

honden page profiel LindaLinda 3 doggies

honden foto van Linda

Hoi Alexandra,

Hij kan in de komende weken best wel vooruitgang boeken, hoor. De roedelleider beslist wanneer er gejaagd wordt en op welke prooien, dus wat je van hem eist is op zich niet tegennatuurlijk. Met geef hem de tijd bedoel ik, niet dwingen door te dreigen met een krant, geef hem die vijf, tien minuten, en zo nodig meer. En dan herhalen, herhalen, herhalen.

Hieronder een link met een duidelijk plaatje van een gentle leader. Hierbij zei aangetekend: het achterste bandje sla ik om de halsband heen, dan kan de GL niet over de kop heen schieten. En ik maak de riem vast aan beide ringen onderaan de kop, zodat de GL niet rond de snuit vastsnoert - vind ik niet nodig, als de band aan de achterkant om de halsband zit, zit hij stevig genoeg. Let er tot slot op dat de neusband niet zo los zit dat hij over het puntje van de neus kan schieten - de band kan goed afgesteld worden, dus dat zie je vanzelf.

Hier is de link:

http://www.dogweb.nl/winkel/gentlel.html

er zijn veel soorten van dit soort hondenhalsters, en ik betaal er rond de tien euro voor. Met dit plaatje kun je denk ik wel gaan informeren bij een Franse dierenwinkel - die hebben vast wel zo'n hondenhalster in huis.

groetjes,

Linda.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Margje & Biko

Hey Alexandra,

Ik ben het helemaal met Linda eens.
Dat hij jouw 'gebeten' heeft is afreageren op iets wat dichtbij is. Jij in dit geval. Dat je hem meteen omver hebt geworpen vind ik een goede reactie, als hij daar tenminste van onder de indruk was. Ik zou ook zo reageren, alleen al van schrik ;-)

Zo'n gentle leader heb je van verschillende merken, zo heb je ook de halti, die vind ik minder prettig en de 'follow me' die vind ik ook handig, net als de gentle leader.
Let op dat je nooit zelf een ruk geeft aan de gentle leader. Je moet hem daarmee begeleiden. Maar geeft heel duidelijk aan dat als hij doet wat jij wil de lijn ontspannen is. Zodra hij doet wat jij niet wil span je de lijn aan en dwing je hem dus op jou te letten. De seconde dat hij ontspant moet jij ook de lijn ontspannen. Zo zwart wit mogelijk.

Een kat in de bench lijkt mij ook voldoende. Dan kan hij ook even tekeer gaan, het heeft toch geen nut :-)

Goed dat je al bezig bent met appel, hoe vanzelfsprekender dit wordt hoe makkelijker je het straks ook toe kan passen als hij de katten ziet.

Succes!

Groetjes, Margje

honden page profiel alexandraalexandra

Hoi Margje,

Kom net binnen en lees je berichtje.

Weet zelf ook niet precies of hij onder de indruk was want hij probeerde alsnog mij te bijten wat hem niet lukte daarna probeerde hij wel steeds bij mij in het gevlei te komen en weet niet of het goed was wat ik heb gedaan maar ik heb hem zeker 10 minuten genegeerd en ging mij ding doen, hij volgde mij wel, Black was zichtbaar nerveus. Daarna heb ik hem bij me laten zitten en toen hij luisterde heb ik hem geaaid.

Ga morgen op pad voor een gentle leader in de grote stad want in ons dorp ga ik dit echt niet vinden.

Morgen ga ik de bench opsnorren.....

Bedankt voor je reactie.

Groetjes,

Alexandra

P.s. moet ik elke keer als ik met hem ga lopen zeker 10 minuten oefenen? Wat vind jij?

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Margje & Biko

Hey,

Alvast heel veel succes.
Als hij geprobeerd heeft nog na te happen, was hij nog niet genoeg onder de indruk. Van het negeren zo te lezen wel, dus heb je hardstikke goed gedaan.

Ik zou bij een wandeling tussen door 2 keer vijf minuutjes oefenen. Kort en krachtig, dan blijft het het beste hangen en blijft het, ook voor hem, leuk.

Succes hoor!

Groetjes, Margje

honden page profiel alexandraalexandra

Hoi Margje,

Ga ik doen!~

Ik hou jullie op de hoogte.

Groetjes,

Alexandra

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Onze hond wordt helemaal gek als hij onze poezen ziet " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^