Vragen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Kyra en LolaKyra en Lola

Ik heb een paar vraagjes waar ik vast antwoord op kan krijgen :) 
Inmiddels is Lola bijna 2. Ze is met 7 maanden bij ons gekomen en echt een schatje.
Dmv training en cursus op de hondenschool heb ik al veel met haar bereikt.
Ze is erg vriendelijk,zowel voor mens,kind als andere honden. Soms erg lui en een echte knuffelkont.

Er zijn wel wat dingetjes die ik graag anders zou zien,maar waarvan ik moeilijk duidelijk kan krijgen,hoe ik dit kan aanpakken.
Ik ben 8 maanden zwanger en weet zeker dat Lola het super gaat doen dadelijk met de kleine,ze is gek op kinderen.
Om het makkelijk te maken zet ik mijn vraagjes even op een rijtje:

1. Kan het zijn dat Lola zich op dit moment aanpast en mijn eigen energie? Het lukt me niet meer om elke wandeling een uur te lopen. Dus het worden wat vaker kortere wandelingen en soms fietsen we een kwartiertje. Uiteraard gaat mijn vriend savnds een iets langere ronde. Ze lijkt erg tevreden te zijn. Als we hier thuis binnen zijn vind ik haar soms echt lui. Ze ligt lekker te pitten en vind het wel prima. Vind het leuk om af en toe met een speeltje te komen,maar slapen en knuffelen heeft toch echt haar prioriteit. Herkent iemand dit?

2. Als dadelijk de kleine er is,zal er veel bezoek komen. Feest dus voor Lola. Alleen is ze zoooo enthousiast als er iemand binnen komt. Soms te,vind ik. Hoe kan ik dit gedrag ombuigen? Ik wil haar niet teveel corrigeren,want dat is ook(negatieve) aandacht.

3. Wandelen aan de riem gaat super. Los lopen ook.....soms :? Als ik gebruik maak vd situatie en vraag haar aandacht,komt ze wel. Maar als ze iets ruikt of andere hond ziet,dan is het helaas pindakaas voor mij,maar wil ze er echt naartoe en ziet ze mij niet staan. Hoe gek of vrolijk ik ook doe. Ik probeer het natuurlijk altijd voor te zijn,maar dit lukt neit altijd.
Bij sommige honden die dan ook los lopen,vind ik dat niet erg,want die kent ze en die komen ook op haar af. Maar er zijn ook mensen die hier niet van gediend zijn,wat ik snap. Hoe oefenen jullie dit hier komen? En de aandacht krijgen?Gebruiken jullie een fluitje of een bepaald commando?

Hopelijk kan ik wat tips krijgen,zodat ik lekker met haar aan de slag kan :klasse:

 

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Ik kan je met de eerste twee vragen niet echt helpen. Ik ben niet zwanger + mijn hond wordt niet erg enthousiast van bezoek. 

 

Met de laatste misschien wel. Wat ik bij de mijne heb geoefend is heel goed de blijf oefening. ondertussen dat zij moest blijven zitten erg ver weg lopen, later ook andere honden aaien en zij moet blijven zitten. ELKE keer als ze los is héél vaak bij je roepen en zodra ze komt meteen een koekje geven. Mijn hond heeft een operatie gehad waarvan ze 8 weken moest revalideren en dus niet in contact mocht komen met andere honden en niet los mocht lopen. Dit heb ik toen heel erg goed kunnen oefenen. Elke keer als er een andere hond aankwam, aandacht vragen en belonen. Nu doet ze het goed ( maar moet haar wel voorzijn) Als ze bezig is met op een hond af te rennen en ik roep haar, ligt het aan het moment of ze komt of niet maar het gaat steeds beter. 

Misschien heeft jouw hond een lievelingsspeeltje met een piepje erin? Zodra ze naar een hond toe wil kun je met het piepje piepen en wie weet komt ze dan. :) Ik hoop dat je hier iets aan hebt, maar dit werkte bij mij erg goed. Eerst goed oefenen met áán de riem aandacht vragen, en daarna moet ze het kunnen :) 

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

Ik kan me er wel iets bij voorstellen dat ze zich aanpast aan jouw tempo. Daarbij, jouw hormonen veranderen en honden ruiken dat. Kan zomaar zijn dat ze een beetje 'meezwangert" :-D (de reu van een paar huizen verderop werd ineens erg beschermend toen daar de bazin zwanger was. Dat is een Dogo argentino, normaal tegen mij een lieverd maar ineens uitvallen. Ik schrok me rot! )

Wat betref het rustig ontvangen van bezoek: je kunt beginnen met haar naar haar plaatst te sturen als de bel gaat, deur naar de gang dicht en pas bezoek ontvangen als ze de kamer in komen. Nog strenger: ze mag ps van haar plek als jij dat zegt .

Daar moet je uiteraard wel op trainen, liefst met "spookgasten" die dus aanbellen op gepaste tijden en niet binnen komen, zodat je het rustig op kan bouwen. Daarnaast moet je bezoek haar negeren tenzij ze zich netjes gedraagt maar dat is vaak nog bijna moeilijker voor elkaar te krijgen.. Succes !

Volgende forumvraag: verlatingsangst of frustratie?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^