Hond kan niet alleen blijven. UPDATE: Contact opnemen met GT

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Senna kan niet alleen blijven. We zijn hier al mee bezig sinds hij bij ons is. (hij was hier met 8 weken). We hebben veel geprobeerd. Rustig opbouwen of laten blaffen, in en uit bench, muziek aan en gordijnen toe, veel afleiding in de bench (speeltjes ect.) en weinig in de bench, een terugkomwoordje.. Heb echt zover ik kan verzinnen alles geprobeerd maar niks helpt en ben echt met me laatste opties bezig nu.

 

Het gekke is dat wanneer we gaan slapen hij gewoon in ze bench kan zonder gemopper en lekker gaat liggen. Dit doet hij in de ochtend ook wanneer me ouders eerder opstaan. Maar moet hij laat in de ochtend, smiddags, laat in de middag of vroeg in de avond ze bench in omdat wij weg moeten is het foute boel. Hij gaat meteen in ze remmen, staartje laag en neemt geen snoep aan. Zodra we de deur uitstappen zet hij het meteen op een blaffen en huilen. Wanneer je hem in de huiskamer laat gebeurd het zelfde; meten op een blaf en huilen en heel onrustig rond lopen door het huis.

 

 

Optie 1: We zijn nu begonnen met Bachbloesem. Flesje gemaakt op hem, eerst angst maar het werkt niet dus angst is het niet. Nu gaan we een flesje proberen dat meer het alleen zijn/eenzaamheid en ik wil niks missen aanpakt. En meteen rustig opbouwen dus eerst 5 minuten tot dit goed gaat. Dit moeten we 3 weken proberen. Als het na 3 weken niet werkt, is dat het ook niet..

 

Optie 2: Deze kwam gister op me pad via de kapster. Er zijn edelstenen die medische klachten kunnen verhelpen of verminderen maar ook gedragsproblemen. De kapster zit hier in en heeft een edelsteen aan de hond van haar zus gegeven die epilepsie had en dit is nu sterk verminderd (zelf medicijnen af bouwen) Het is baad het niet schaad het niet.. Het klonk me wel en ben dus gaan google.

Edelstenen voor dieren. Hond mag maar 1 edelsteen dragen. Die edelsteen neemt de negativiteit van de hond op dat moment in zich op en geeft positiviteit terug om zo dus over het probleem heen te komen. Heb twee edelstenen kunnen vinden die me wel aanspraken voor Senna zijn probleem en heb de meneer van de website gemaild. Chalcedoon Edelsteen en Aventurijn Edelsteen klinken het best op Senna zijn gedragsprobleem. (want dat is het wel een beetje ook al wil ik het niet zeggen, beetje lullig als je druk aan de studie bent tot gedragtherapeut voor honden en je eigen probleem van je hond niet kan oplossen..)

 

Natuurlijk is er nog een optie om er daadwerkelijk een gedragstherapeut bij te halen, misschien iemand die al klaar is en ervaring heeft,  ziet iets meer dan ik. Vraag mezelf ook af; Mis ik iets? zie ik iets over het hoofd? het is redelijk frustrerend want zelfs Senna laten blaffen werkt niet. Hij heeft al keer 3 uur aan 1 geblaft

 

 

Maar nu vraag ik mij dus af; Hebben jullie nog opties en of tips? die ik misschien vergeet?

En wat denken jullie over Edelsteen bij een hond?

 

 

 

Over Senna; Hij is een 7 maanden oude Australian Labradoodle reutje. Hij is eigenlijk heel rustig en heel stabiel (naast het alleen blijven dan..) gaat veel met mij mee, zijn veel samen. Speelt graag met elke hond die hij tegen komt. Niet bang aangelegd maar stabiel zelfverzekerd. Leeft vooral met ze neus en is redelijk waaks in huis. Heeft alles wat ze honden hartje kan begeren en hoeft nooit langer dan 3 uur alleen te zijn. Hoeft weinig alleen te zijn, maar soms is het wel fijn. Vrolijk ventje die de wereld heel vrolijk inziet.

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

Nemen jullie hem ook welééns mee een boodschap doen waarbij hij dan even alleen in de auto moet wachten en hoe gaat dat ?

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

Met alle respect voor Bach bloesem en edelstenen.....ik denk dat een GT zou moeten meekijken.

Het is vaak angst, maar soms ook een vorm van onwil omdat de hond denkt dat jullie niet zonder hem kunnen. Uiteindelijk ook een vorm van angst dus maar dan met een omgekeerde emotie.

 

Dat hij snachts gewoon slaapt id omdat hij weet dat jullie er zijn.

Honden weten cq ruiken dat feilloos.

Het geeft een GT waarschijnlijk wel een idee waar het probleem zit.

 

En er zijn altijd honden die alleen nooit leren of op heel speciale voorwaarden / rituelen.

 

Maar om te zeggen; Hij reageert niet op deze Bach therapie dus hij is niet bang.... Die conclusie is veel te voorbarig. Bach is slechts een vrij mild hulpmiddel en zit het probleem dieper kom je er daarmee niet.

 

Ik ging als gezin voor een GT.

Een hond die geen seconde alleen kan zijn is niet alleen heel lastig de komende 10-12 jaar

Maar voor de hond zelf, moet hij toch alleen blijven, heel akelig.

 

 

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

@ RVS; Ja, als ik soms ergens heen moet neem ik hem mee en laat hem in de auto. Dit gaat prima. Ik werk bij een uitlaatservice en dan moet hij even in de bus wachten als ik hond ophaal of wegbreng, dit gaat ook prima.

 

 

@ Goja; Dankje wel. Daar heb je wel gelijk in ja. GT ziet denk ik ook meer en met een ander oog.

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

Het is dus echt enkel het alleen blijven in jullie huis, je zou hem bij wijze van spreken in een auto voor deur kunnen zetten terwijl jullie met een andere auto weg zouden gaan? (= je doet ook welééns een boodschap waarbij je een halfuur of zoiets uit het zicht bent en dat levert geen problemen op?)

 

Als dat zo is dan is het eerste wat in mij opkomt dat hij thuis weet (bang voor is) dat hij een tijd alleen gaat zijn. Hij heeft die associatie in de auto niet. Daar weet hij niet echt helemaal wat hij kan verwachten maar heeft er ook nog geen negatieve associatie mee. De keren in de auto zijn natuurlijk ook nooit zo lang geweest als thuis.

Ik denk dat je toch op een bepaald moment te snel  en te ver door gegaan bent. Drie uur lang  laten blaffen is misschien voor hem toch enigszins traumatisch geweest

 

Wat ik, als het mijn hond zou zijn, zou proberen is op het moment dat hij z'n bench in gaat omdat hij denkt dat ik naar boven gaan om te slapen, weggaan. Als dat zou lukken terwijl hij een halve minuut stil blijft, snel weer naar binnen en vanuit daar zou ik helemaal opnieuw beginnen.

 

Ik zou ook kijken of het werkt als ik  zn bench in de schuur of garage zou zetten, heeft hij daar, net als in de auto, niet die associatie. Ook dan zou ik weer rustigaan opbouwen

 

 

honden page profiel Kimeta Kimeta 3 doggies

honden foto van Kimeta

Bachbloesem en of edelstenen, kunnen goed werken als ondersteuning bij bv een training etc. Alleen met bachbloesem kun je het "probleem" niet oplossen, daar zul jezelf ook tijd en of energie in moeten stoppen.

Het maakt de hond meer toegankelijker, waardoor je training beter kan aanslaan. En het werkt ook nog eens door, wanneer je even geen training geeft.

honden page profiel PPPP 3 doggies

honden foto van PP

Heb je het gedrag ook al eens gefilmd?

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica 3 doggies

honden foto van Joyce&Chica

Vind het wel erg interessant, edelstenen gebruiken bij je hond.

Verder denk ik dat het misschien een combinatie zal moeten worden. Dus en trainen en een ondersteuning met de edelstenen.

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

@ RVS; We hebben hem zelf keer in de huiskamer alleen gelaten, misschien dat beter ging maar ook toen blaffen en huilen en heel erg door het huis onrustig lopen. In de bus of auto kan hij een half uur alleen blijven, geen probleem. Maar hier thuis in ze bench of uit ze bench gaat het fout en kan het niet. Hem in de auto laten voor de deur en met andere auto weg rijden, zal hij niet accepteren. Dan gaat hij wel uit ze plaat denk ik. Dat merk ik al als ik hem in de auto doe en iets vergeten ben te pakken ofzo. Hij blaft dan nog net niet. Maar kan het altijd proberen een keer natuurlijk.. Hij heeft het nooit echt gekund alleen blijven. Het ging goed maar na een half uur ging het fout. Senna was toen in ze bench. We konden niet echt snel terug en had zo iets van nou dan proberen we de 'laat maar blaffen optie' denk ook dat dit niet de goede beslissing is geweest maar daarna begonnen met 5 minuten oefenen al een hele tijd en veel opties en energie er in gestoken maar het is nog niet bij hem door gedrongen. Dat is wel een goed idee! Dat kunnen we doen als we eigenlijk gaan slapen. Thanks voor de tip! Punt is dat Senna ook niet in de huiskamer alleen kan blijven uit de bench. Dan gaat hij ook blaffen, huilen. Dus denk niet dat het bench gerelateerd is. De schuur is niet hond vriendelijk, gang zou wel kunnen eventueel maar ik denk dat dit geen verschil maakt.

 

 

@ Kim; Het is ook als ondersteuning bedoelt ;) maar het helpt niet als ondersteuning tot nu toe. Edelstenen nog niet uitgeprobeerd.

 

 

@ Toki; Ja! met de cam via de telefoon. Alleen nog even kijken hoe ik aan het bestand kom via de computer want me telefoon leest het niet. Straks nog even kijken, misschien kan ik het hier nog plaatsen.

 

 

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

" @ RVS; We hebben hem zelf keer in de huiskamer alleen gelaten, misschien dat beter ging maar ook toen blaffen en huilen en heel erg door het huis onrustig lopen. In de bus of auto kan hij een half uur alleen blijven, geen probleem. Maar hier thuis in ze bench of uit ze bench gaat het fout en kan het niet. Hem in de auto laten voor de deur en met andere auto weg rijden, zal hij niet accepteren. Dan gaat hij wel uit ze plaat denk ik. Dat merk ik al als ik hem in de auto doe en iets vergeten ben te pakken ofzo. Hij blaft dan nog net niet. Maar kan het altijd proberen een keer natuurlijk.. Hij heeft het nooit echt gekund alleen blijven. Het ging goed maar na een half uur ging het fout. Senna was toen in ze bench. We konden niet echt snel terug en had zo iets van nou dan proberen we de 'laat maar blaffen optie' denk ook dat dit niet de goede beslissing is geweest maar daarna begonnen met 5 minuten oefenen al een hele tijd en veel opties en energie er in gestoken maar het is nog niet bij hem door gedrongen. Dat is wel een goed idee! Dat kunnen we doen als we eigenlijk gaan slapen. Thanks voor de tip! Punt is dat Senna ook niet in de huiskamer alleen kan blijven uit de bench. Dan gaat hij ook blaffen, huilen. Dus denk niet dat het bench gerelateerd is. De schuur is niet hond vriendelijk, gang zou wel kunnen eventueel maar ik denk dat dit geen verschil maakt.
 
 
@ Kim; Het is ook als ondersteuning bedoelt ;-) maar het helpt niet als ondersteuning tot nu toe. Edelstenen nog niet uitgeprobeerd.
 
 
@ Toki; Ja! met de cam via de telefoon. Alleen nog even kijken hoe ik aan het bestand kom via de computer want me telefoon leest het niet. Straks nog even kijken, misschien kan ik het hier nog plaatsen.
 
  "

 Het gaat erom dat je een situatie vindt van waaruit je opnieuw kan beginnen met alleen blijven. Als zou de schuur niet gezellig zijn maar jij zou hem daar in z'n bench kunnen doen en een rondje om het huis lopen dan is dat je startpunt en werk je naast aan de tijd ook aan het langzaam verplaatsen naar het huis

honden page profiel Kimeta Kimeta

honden foto van Kimeta

" @
@ Kim; Het is ook als ondersteuning bedoelt <img class=" /> maar het helpt niet als ondersteuning tot nu toe. Edelstenen nog niet uitgeprobeerd.

 


  "

 



Als het niet als ondersteuning helpt, heb je wellicht niet de goede combinatie speciaal afgestemd op jouw hond. Als je wilt kan ik je daarbij helpen? Ik lees het wel, bij eventuele interesse. Succes!

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

"  Het gaat erom dat je een situatie vindt van waaruit je opnieuw kan beginnen met alleen blijven. Als zou de schuur niet gezellig zijn maar jij zou hem daar in z'n bench kunnen doen en een rondje om het huis lopen dan is dat je startpunt en werk je naast aan de tijd ook aan het langzaam verplaatsen naar het huis "

 

Dat snap ik maar de schuur is de schuur. Los van het huis, koud en echte schuur idee. Daar ga ik me hond niet in de bench stoppen. Dat zal hem niet helpen. De gang is een idee maar ik vraag het me af als het niet uit maakt of hij in de bench zit of niet. Want hij blaft en huilt bij allebei.

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Probeer die edelsteen gewoon eens.

 

Ik ken een paardeneigenaar die flinke problemen met zijn paard had.

Er was letterlijk geen land te bezijlen met dit paard.

EN geloof me...deze gast is goed met paarden....maar heeft ook grote respect voor zijn beesies.

 

Hij heeft uit pure wanhoop een man langs laten komen om aardstraling op te meten.

Bleek het dat deze straling er hoog was in zijn box.

Die man heeft een paar pinnen in de grond geslagen....en het paard was binnen een paar dagen eindelijk weer gewoon paard.

 

Maar vergeet ook de gevulde kong, goed bot, gewoon moe maken, tshirt van jezelf met je geur.....en al die andere dingen niet.
En trouwens...de beste gedragsdeskundige zijn mensen die zelf probleemhonden hebben en er (niet altijd) uit komen.

Juist daardoor blijf je bijleren.

En door informatie uit te wisselen met andere gedragsdeskundige verbreed je je zicht op hondenproblemen en pik je weer andere dingen op waar je anders niet bij zou staan.

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Ben heel nieuwsgierig en benieuwd hoe het zal gaan. Vind dit heel interessant . Maar misschien een domme vraag maar waar laat je de steen. Hij kan toch niet aan een veter om zijn nek of wel?

 

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

@ Hondenhumor; Dankje! Die wil ik ook zeker gaan proberen. De rest (gevulde kong, bot, shirt ect.) hebben we allemaal geprobeerd. Maar hij neemt niks aan en eet het pas als we thuis zijn.

 

 

@ Odette; Ben zelf ook nieuwsgierig haha. Je hebt speciale halsband hangers met edelsteen maar je kan ook een edelsteen hanger kopen want ze zijn klein en die aan de halsband hangen. Je kan ook de steen in de bench leggen of mand leggen als je weet dat de hond daar in de buurt is. Maar steen tegen het lichaam (dus aan de halsband) is wel het best.

honden page profiel Kimeta Kimeta

honden foto van Kimeta

Je kan de steen aan de halsband hangen. Heb dat ook ooit eens gedaan, en je ziet echt verandering in je hond. Het probleem is alleen, dat je de steen snel zal verliezen, althans dat is bij ons ook al gebeurd, al twee maal en ben er toen maar mee gestopt.

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

Jeetje wat rot dat het nog steeds zo moeilijk gaat Suzanne!

Edelstenen ben ik niet bekend mee, ik zou persoonlijk eerder jassentechniek of Reiki aanraden! Zij: www.denieuweaarde.nl heeft Lexie ook wel behandeld. Niet omdat ik dacht dat er een probleem was, maar juist om het te checken, kwam iets uit, waarin ik daarna ook direct zo'n verandering zag! Maar zij zijn echt heel erg goed! Kan je wel meer via pb of fb vertellen :)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Andere hond erbij in huis nemen?

Is de hond verder wel stabiel of is het een ernstige stresskip die veel en erge angst ervaart?

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

@ Kim; Een vriendin van mij maakt nu een ander soort flesje als hulpmiddel omdat de andere dus niks uitmaakte. Maar ben wel benieuwd naar jou idee ook, zou ik je een berichtje sturen met het probleem en zijn uitingen?

 

 

@ Sentina; Ja heeel rot :( ook zielig voor Senna. Dank zal er eens naar kijken ;) sta voor alles open nu haha

 

 

@ Ciska; Hahaha, daar dacht ik ook al aan. Maar dat is echt me allerlaatste optie denk. Zal er graag een tweede hond bij willen hebben, leuk en als maatje voor Senna. Kan ook best verder. Senna is wel stabiel, hele stabiele hond. Alleen niet met het alleen blijven helaas.

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Heb hier een oppashond gehad die ook alles aan een jankte en balfte ook 3 uur achter elkaar.  Totdat! Hij de deur naar de gang open kreeg en door het raam naar buiten kon kijken.  Toen was hij stil.  Tenzij er een hond voorbij liep. Maar goed dat namen de buren voor lief vergeleken hoe het eerst ging..

 

Misschien dat het helpt? Dat hij naar buiten nkan kijken?  Iig het proberen waard misschien,  ben ook benieuwd of het lukt met de edelsteen. 

Succes!

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

"

Heb hier een oppashond gehad die ook alles aan een jankte en balfte ook 3 uur achter elkaar.  Totdat! Hij de deur naar de gang open kreeg en door het raam naar buiten kon kijken.  Toen was hij stil.  Tenzij er een hond voorbij liep. Maar goed dat namen de buren voor lief vergeleken hoe het eerst ging..


 


Misschien dat het helpt? Dat hij naar buiten nkan kijken?  Iig het proberen waard misschien,  ben ook benieuwd of het lukt met de edelsteen. 


Succes!

"


Hij kan al naar buiten kijken. Achter en voor. Ook al geprobeerd juist van niet haha. Maar thanks voor de tip! Moet de edelstenen nog bestellen maar wacht eerst op de bachbloesem flesje.

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

" Hij kan al naar buiten kijken. Achter en voor. Ook al geprobeerd juist van niet haha. Maar thanks voor de tip! Moet de edelstenen nog bestellen maar wacht eerst op de bachbloesem flesje. "

Waarom wacht je niet eerst af wat de g.t. van deze edelstenen zegt?

 

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

"

" Hij kan al naar buiten kijken. Achter en voor. Ook al geprobeerd juist van niet haha. Maar thanks voor de tip! Moet de edelstenen nog bestellen maar wacht eerst op de bachbloesem flesje. "



Waarom wacht je niet eerst af wat de g.t. van deze edelstenen zegt?


 

"


Ja dat kan ook. Wil eerst kijken hoe de training gaat met de nieuwe bachbloesem ook. Moet vandaag aankomen van een vriendin. En dan verder kijken. Onder tussen tips altijd welkom. Over die steen ga ik eerst nadenken en verder lezen. Ze zijn reuzen duur vind ik maja.

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

" Ja dat kan ook. Wil eerst kijken hoe de training gaat met de nieuwe bachbloesem ook. Moet vandaag aankomen van een vriendin. En dan verder kijken. Onder tussen tips altijd welkom. Over die steen ga ik eerst nadenken en verder lezen. Ze zijn reuzen duur vind ik maja. "

 Wat kost dat dan?

honden page profiel monicamonica

honden foto van monica

Dat is inderdaad flink balen. ik heb op een forum gelezen dat iemand een pop in hun eigen kleren op de bank had gelegd als zijnde dat je er lag te slapen en dat was de oplossing bij hun. Ik hoop echt dat het gaat lukken met 1 van de tips .

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

@ RVS; die stenen als je gewone neemt is 1,50 tot 3,00 euro. De bachbloesem krijg ik via een vriendin.


@ Monica; thanks voor de tip! Dat gaan we proberen ook. Shirtje over ze kika beer, die heeft hij nog steeds :-D (inmiddels wel al wat wasbeurten gehad haha)

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Ik vind 1,50 tot 3,00 euro voor 1 steen niet zo heel duur, geen idee hoe lang je met een steen doet. De bachbloesem is duurder. Ik heb 12,50 betaald voor een flesje voor 3 a 4 weken.

Maar als het helpt geeft dat niks.

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

In mijn optiek is het niet zo verstandig te blijven "proberen".

Maar ik zou eerst grondig de oorzaak willen achterhalen.

Wat de motivatie is van de hond om niet alleen te kunnen zijn of willen zijn.

 

Elke keer dat hij nu blaft/huilt is een keer dat dit gedrag versterkt wordt.

En het wordt dan steeds moeilijker dit correct te doorbreken.

 

Als je het voor de hond prettig wil maken (onderschat de enorme stress niet die hij op dat moment heeft) en voor jaren dit probleem wil oplossen, zal je echt wel hulp van een gt nodig hebben, en het kan zomaar zijn dat de bench wel degelijk de oplossing is, of een nieuwe plek, maar dat moet dan weer met veel beleid worden aangeleerd.

 

Ik heb ooit een hond gehad, die door een omstandigheid niet meer alleen kon/durfde blijven.

Met hulp van een GT ben ik aan het oefenen gegaan, op een totaal andere wijze dan eerder en dat is met een halfjaartje uiteindelijk wel goed gekomen, maar ik had het zelf nooit gered.

 

Nu is het maar proberen, en de hond zal het steeds slechter gaan begrijpen.

 

Sorry, maar ik vind het sneu dat er dan nu met steentjes en bach bloesem wordt gewerkt wat eigenlijk hooguit ondersteunend gebruikt moet worden, om de hond "ontvankelijker" te maken voor training, niet om gedrag opeens goed te krijgen, want dat gaat echt niet gebeuren zo.

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

" In mijn optiek is het niet zo verstandig te blijven "proberen".
Maar ik zou eerst grondig de oorzaak willen achterhalen.
Wat de motivatie is van de hond om niet alleen te kunnen zijn of willen zijn.
 
Elke keer dat hij nu blaft/huilt is een keer dat dit gedrag versterkt wordt.
En het wordt dan steeds moeilijker dit correct te doorbreken.
 
Als je het voor de hond prettig wil maken (onderschat de enorme stress niet die hij op dat moment heeft) en voor jaren dit probleem wil oplossen, zal je echt wel hulp van een gt nodig hebben, en het kan zomaar zijn dat de bench wel degelijk de oplossing is, of een nieuwe plek, maar dat moet dan weer met veel beleid worden aangeleerd.
 
Ik heb ooit een hond gehad, die door een omstandigheid niet meer alleen kon/durfde blijven.
Met hulp van een GT ben ik aan het oefenen gegaan, op een totaal andere wijze dan eerder en dat is met een halfjaartje uiteindelijk wel goed gekomen, maar ik had het zelf nooit gered.
 
Nu is het maar proberen, en de hond zal het steeds slechter gaan begrijpen.
 
Sorry, maar ik vind het sneu dat er dan nu met steentjes en bach bloesem wordt gewerkt wat eigenlijk hooguit ondersteunend gebruikt moet worden, om de hond "ontvankelijker" te maken voor training, niet om gedrag opeens goed te krijgen, want dat gaat echt niet gebeuren zo. "

 

Inderdaad is het beter zijn om de oorzaak aan te pakken en alleen als ondersteuning stenen of bachbloesem gebruiken. Ik sta met Bacchus nog aan het begin van oefenen en alleen laten, het kan bij ons nog alle kanten opgaan.

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

De steentjes en bachbloesem wordt ondersteunend gebruikt bij het alleen blijven training. Natuurlijk zorg ik dat hij niks uit het blaffen haalt. Hij wordt soms niet meer dan een minuut stil en dan zorg ik dat ik thuis kom. Zet de training nu door met een ander bachbloesem om het te ondersteunen. Daar is niks mis mee. Heb inmiddels wel contact gezocht met een GT. Want inderdaad kan dit blijven door zetten, maar er is iets waarom hij niet alleen wilt blijven op die momenten thuis waar ik zelf niet achter kom. Ik zie de stress die het hem bezorgt en hoe aanhankelijk hij is als ik terug ben na die 5 minuten. Voor hen is het uren.

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^