Onze 2de hond! *SUPER UPDATE! pag. 4 + foto's!*

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Ik vind het wel een erg aparte kruising, ik wil je puppy plezier niet bederven maar dit is nou net het soort kruising waar ik persoonlijk toch wel bang zou zijn voor gedragsproblemen. 

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 1 doggies

honden foto van Wakkere husky

Dubbel 

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Poeh, Spannende kruising moet ik zeggen!
Een zelfstandig ras x slaafs ras...

Veel plezier en succes met de kleine! 
Voor je het weet is ze groot!

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

De kruising schijnt vaker voor te komen en de ouders hadden volgens de mevr helemaal geen gedrags problemen...sterker nog, ik vind de moeder echt een geweldig leuk karakter hebben :-) ze is lief, gehoorzaam, aanhankelijk en niet bang aangelegd. Ze voed haar puppies goed op volgens haar regels, erg leuk en lief om te zien!


Ik ben dus niet echt bang voor gedrags problemen, niet meer dan anders aangezien een rashond ook gedrags problemen kan hebben ;-)

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Naar mijn bescheiden mening maak je een denkfout? Mams is een husky zonder problemen en paps een border zonder problemen wil niet zeggen dat het mengsel ook geen problemen heeft.

Je hebt nu een kruising tussen 2 actieve rassen waarvan de ene met de baas wil werken maar wel eens wat neurotisch kan zijn - op zoek naar werk en een actief ras dat binnen wel heel rustig is maar en buiten "vol voor gaat' en een zelfstandige jager is. Met een beetje pech krijg je "worst of both worlds" een hond die ook binnen tegen de muren op kruipt omdat hij een taak wil en buiten niet te sturen is omdat hij zelf overal achteraan wil. Dit is kort door de bocht gezegd, maar ik zou pas een hond uit een dergelijke combi willen als ik hem als volwassen hond ontmoette.,.. (maar da's mijn bescheiden mening )

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 1 doggies

honden foto van Wakkere husky

aaaargh 3-dubbel was niet de bedoeling

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 1 doggies

honden foto van Wakkere husky

..

honden page profiel jaimjaim 3 doggies

honden foto van jaim

Ik heb net de fotos gezien. Wat een dropje. En wat issie mooi ! Wauw

Ik ben wel heel benieuwd naar hoe die als ie volwassen is uit gaat zien. En hoe het gedrag is ! Maar dat zal heus wel goed komen allemaal! 

Nog even wachten en dan mag ze mee naar jullie ! 

Hoe oud is ie ? Of lees ik daar overheen haha !

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Het zou indd kunnen, Wakkere Husky, ik ben erg benieuwd hoe het karakter word maar ga niet van iets negatiefs uit eigenlijk :-)

Ze is morgen precies 7 weekjes! ;-)

honden page profiel EmilyEmily 3 doggies

honden foto van Emily

wat een knap pupje, wordt vast een prachthond!

heel veel plezier met haar, zal je wel een kluif aankrijgen met opvoeden ;)

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Wauw schattig pupje ! Vind hem meer van de papa weg hebben dan van mama.

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3 3 doggies

honden foto van Ziva < 3

" Naar mijn bescheiden mening maak je een denkfout? Mams is een husky zonder problemen en paps een border zonder problemen wil niet zeggen dat het mengsel ook geen problemen heeft.

Je hebt nu een kruising tussen 2 actieve rassen waarvan de ene met de baas wil werken maar wel eens wat neurotisch kan zijn - op zoek naar werk en een actief ras dat binnen wel heel rustig is maar en buiten "vol voor gaat' en een zelfstandige jager is. Met een beetje pech krijg je "worst of both worlds" een hond die ook binnen tegen de muren op kruipt omdat hij een taak wil en buiten niet te sturen is omdat hij zelf overal achteraan wil. Dit is kort door de bocht gezegd, maar ik zou pas een hond uit een dergelijke combi willen als ik hem als volwassen hond ontmoette.,.. (maar da's mijn bescheiden mening ) "

 

Ik moet zeggen dat ik het hier toch ook wel mee eens ben, niet te min hoe leuk ik het voor je vind dat je nu een pup gaat krijgen :) Maar let erop dat je goede begeleiding hebt voor bij deze kruising :)

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Ik ga er goed opletten hoor! Maak jullie niet druk ;-) met een goede, consequente aanpak kom je ver toch? Positief trainen en vroeg beginnen op spelender wijs :-) gaat goed komen en ik heb er zin in haar op te voeden!
Ik ga een leuke puppy cursus zoeken en wil tegen de tijd we haar in huis hebben een oproepje gaan plaatsen voor wandelmaatjes om haar goed sociaal te maken!

Tips zijn natuurlijk welkom :-)

En gelukkig is Bruno keurig opgevoed, vind ik, dus daar kan ze van leren!

honden page profiel RafRaf 3 doggies

Was er een reden om deze twee rassen te kruisen? Of "wisten" de eigenaars niet dat het teefje loops was en zich zou laten dekken door de eerste de beste reu?

In elk geval is het een mooie pup, hopelijk valt de aard van het beestje jullie ook mee!

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Het is een 'pee ongeluk' nestje...ze waren op vakantie en natuurlijk werd ze 2 dagen voor vertrek voor het eerst loops ;-) ze werd gedekt door een boerderij hond, een Border Collie...
Het zijn absoluut geen broodfokkers hoor!!!! De pups zijn allemaal helemaal gezond en de ouders ook. De pups zijn krant zindelijk en de mensen geven er echt om :-)

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 3 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Ja sorry maar ik vind het echt geen goede kruising...

Je maakt de vegelijking met Bruno op Facebook.. maar Bruno is een iets stabielere makkelijkere kruising dan zij is..

Meid laat je niet overhaasten doordat je er graag een hond bij wilt.. denk er goed over na!

Want de ouders zijn gezond.. (aan de buitenkant te zien??) Heupen? Ellebogen?

En dat mama een lieve husky is en papa een lieve border geloof ik meteen..

maar zometeen is de zelfstandigheid van de Husky gekruist met de enorme afhankelijkheid en will to please van de border.. je kan begrijpen dat dat gaat botsen he..

Het lijkt mij een beetje een overhaaste beslissing.. 2 dagen geleden ging je bij 2 andere hondjes kijken geloof ik? En nu besloten dit pupje te kopen.. is wel erg vlot!

Denk er goed over na.. dit wordt een flinke kluif..

 

even een edit: hierboven zeg je dat Bruno zo netjes opgevoed is maar hij valt wel uit aan de lijn?? huh? Dus nog een tipje: ga met het gedrag van Bruno aan de slag, laat ze veeeel apart uit, dit gedrag is zo over genomen!

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala 3 doggies

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

Hoe oud is mama ?

honden page profiel HelgeHelge 3 doggies

honden foto van Helge

Gefeliciteerd Angelique. Ik had gisteren al even gegoogeld, de kruising komt wel vaker voor inderdaad. Ik vind m ook niet echt logisch, maar dat hoeft ook niet altijd. Ik hoop dat je er veel plezier van gaat hebben en dat t met je andere hondje samen ook goed blijft gaan als je pup ouder wordt. Een goede socialisatie is t halve werk, als de eigenaren daar hun best voor doen en jij straks ook, dan komt t vast goed.

 

 

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica 3 doggies

honden foto van Joyce&Chica

Zo pfoe dit gaat wel heel snel... van buitenlandertje naar een echt ukke puk pup.

Vind het desalniettemin erg leuk voor je angelique! 

Ik ga wel mee in bovenstaande reacties. Het is niet zomaar een kruising zeg..! Daarbij , wordt er nu wel meer mee geholpen door gezinsleden of komen er nu 2 honden onder jou zorg te staan? Dan vind ik het naast school en je andere bezigheden nogal wat...

 

Anoniem (Gast)

Pittige kruising die inderdaad steeds meer in de mode is omdat het prachtige honden oplevert.  Jouw pupje ziet er ook super uit maar lees je inderdaad goed in. Dit zijn geen huishondjes voor een blokje om. Je zult hem moeten uitdagen en bezighouden. Het leest nu een beetje als een impulsaankoop. Maar ik wens je natuurlijk alle plezier en veel voorpret. 

Anoniem (Gast)

Pittige kruising die inderdaad steeds meer in de mode is omdat het prachtige honden oplevert.  Jouw pupje ziet er ook super uit maar lees je inderdaad goed in. Dit zijn geen huishondjes voor een blokje om. Je zult hem moeten uitdagen en bezighouden. Het leest nu een beetje als een impulsaankoop. Maar ik wens je natuurlijk alle plezier en veel voorpret. 

honden page profiel Marianne Zafiro  R.I.P,Keanu en JaxMarianne Zafiro R.I.P,Keanu en Jax 3 doggies

honden foto van Marianne Zafiro  R.I.P,Keanu en Jax

wat een schatje,heel veel plezier 

honden page profiel Just The Max   Just The Max 3 doggies

honden foto van Just The Max

Wat een schatje! :-) Ik ga deze week naar een asiel voor een vriendin, zo bang dat ik ook verliefd word O-) <3

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg 3 doggies

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Ik ben ook heel content voor jou!Maar ik vrees idd dat het allemaal plots wat snel gaat?Ikzelf zou nooit durven beginnen aan zo'n kruising, deze rassen moeten jou echt liggen.Nu zijn ze nog pup natuurlijk, ze zijn dan superschattig en palmen je zo in :-D.

Als ze volwassen worden of beginnen te puberen zijn deze rassen misschien niet meer hetzelfde en krijg je een eigenwijze mix waar je misschien je handen aan gaat vol hebben. Ik zeg niet dat dit wil zeggen dat het zo is, maar ben je voorbereid op bijvoorbeeld de meest eigenzinnige eigenschappen die deze rassen dit ras maakt?bij Husky de energie, het weglopen misschien, het jachtinstinct(kleine dieren), het ontsnappen? En bij de border de werklust en het drijven?

Denk hier goed over na, we willen alleen het beste voor jou, en niet dat je naarmate de tijd misschien spijt hebt van deze keuze.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

" Het is een 'pee ongeluk' nestje...ze waren op vakantie en natuurlijk werd ze 2 dagen voor vertrek voor het eerst loops ;-) ze werd gedekt door een boerderij hond, een Border Collie...
Het zijn absoluut geen broodfokkers hoor!!!! De pups zijn allemaal helemaal gezond en de ouders ook. De pups zijn krant zindelijk en de mensen geven er echt om :-) "

 

Als ze voor de eerste keer loops was (en metern gedekt?!), dan lijkt ze mij nog vééls  te jong voor een nest....

 

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre 3 doggies

honden foto van Lizzie en Sterre

Ik zie het topic nu pas, jammer van de tegenslag eerst, maar leuk dat er nu een pup aan zit te komen, en zo'n mooie blue merle nog wel  het lijkt me inderdaad wel een hele pittige kruising dus ik zou er zelf niet aan moeten denken haha maar veel succes en geluk met Charlie

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van stippelteam

Poeh pittige kruising, en absoluut niet te vergelijken met bruno :o
Zou ze inderdaad ook appart uit laten zodat de pup niet zijn gedrag gaat overnemen.

En zoals rebecca zegt lijkt moeders me erg jong!

Wat ik me afvraag heeeft er iemand vakantie of zit ze meteen met bruno alleen thuis?

honden page profiel LindsayLindsaybijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Lindsay

Ik hoop ook dat je hier goed aan doet, maar ik ben het toch wel een beetje eens met mijn voorgangers.

 

Ik heb laatst nog gereageerd in je topic waarin je vroeg of het uitval gedrag van Bruno ooit weg gaat. En dan lees ik nu dat er een pup bij komt en dan nog wel de kruising Husky X Border Collie. Er worden hier twee rassen gekruist die zeer actief zijn maar wel apart in hun werkwijze en manier waarop er moet worden "gewerkt" met deze twee rassen.

 

Een husky die een duidelijke leider nodig heeft en niet altijd doet wat je vraagt door zijn iets wat eigen willetje en het Jacht gedrag. Gekruist met een border die graag doet wat je vraagt en soms gevoelig kan zijn voor de stemming van zijn baas En drijf gedrag kan vertonen, Allebei rassen met een enorme uithoudingsvermogen, lijkt het me geen makkelijke kruising ( uitzonderingen daar gelaten natuurlijk)

 

Bedenk ook dat de husky zeker geen hond is die je uren lang alleen kan laten. De husky en border zijn beide rassen die zich kunnen uitlaten tot ongewenst gedrag als ze zich vervelen.

 

En vraag me ook een klein beetje af hoe jij de pup de juiste begeleiding kan geven aangezien ik er van uit ga dat je zelf nog op school zit?

 

Mensen staren zich vaak blind door het mooie uiterlijk van deze kruising, maar helaas zijn er ook veel van deze kruisingen die in het asiel belanden omdat mensen niet hebben na gedacht over wat voor een kruising ze in huis hebben gehaald.

 

Ik zeg hiermee niet omdat ik het je niet gun maar misschien verstandig om eens verder te kijken. Het internet staat vol met honden/ Puppy's lijkt me dat er vast nog wel iets anders voor jullie tussen zit.

 

honden page profiel Kim & TurboKim & Turbo 3 doggies

honden foto van Kim & Turbo

Hey Angelique, ik begrijp dat je graag een tweede hondje wil en dat het super spannend is dat je er ook eentje krijgt. Ik wil ook al lang een tweede hond erbij, en als ik me door mijn emoties en mijn hart zou laten leiden hierin, was er al een tweede in huis, maar soms moet je jezelf kunnen beheersen en ook een beetje praktisch denken. En daarom komt er bij mij momenteel geen tweede hond.

Als ik het goed begrijp ben jij nog niet zo oud en heb je een hond die toch wel enkele probleempjes heeft bij andere honden. Daar kan natuurlijk aan gewerkt worden, maar als je er een tweede hond bijneemt, is dat wel moeilijker. Je moet tijd maken voor die tweede hond en voor je eerste hond. Samen uitlaten klinkt heel leuk, maar als Bruno nu al uitvalt naar andere honden bestaat de mogelijkheid dat de andere hond dit overneemt en dat ze elkaar gaan versterken. Een van de redenen dat ik bijv. een tweede hond uitstel is omdat ik bij het wandelen niet meegesleurd wil worden door 2 trekkende honden. En ik ben een volwassene die toch wel wat gewicht in de schaal te gooien heeft  Ik weet niet of je hierover al nagedacht hebt en hoe je met een situatie zou omgaan als ze elkaar zouden versterken in negatief gedrag en zich bijv zouden lostrekken en een andere hond echt aanvallen. Zou jij hier dan kunnen tussenkomen. We leven namelijk samen in een maatschappij en moeten ook aan de mensen rondom ons denken. Het wil natuurlijk niet zeggen dat dit gebeurt, maar toch iets om eens diep over na te denken volgens mij. Je beseft toch dat een kruising Husky x Border collie serieus wat trekkracht zal hebben?

Ik ken bovendien ook verschillende eigenaren van husky's en malamutes en dat zijn honden met een zeer sterke wil, waar zelfs veel volwassenen vaak moeite mee hebben. Ook zijn er borders die ik ken die niet voldoen aan het ideaal beeld van de leuke herdershond die we daarvan hebben, maar die uiterst zenuwachtig zijn en zeer moeilijk in de omgang.

Ik wil niet negatief doen, en begrijp dat het allemaal spannend en leuk is, maar ik hoop dat je er heel goed over nagedacht hebt, zowel over het feit of een tweede hond wel goed zou zijn voor je huidige hond (verwacht aub niet dat een tweede hond de problemen van je eerste hond zomaar zal oplossen) en of dit wel de juiste kruising is voor jou.

Wat ook je beslissing is, ik hoop dat het de juiste blijkt te zijn (maar houd wel een beetje mijn hart vast).

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

Tja..... ik was dus gisteren niet de enige die even flink de wenkbrauwen moest fronsen.

En dan een oeps nest...... dat vind ik altijd zo bijzonder, alsof men niet wist dat de teef al loops was al die dagen.......

 

Ik vind het ook een zeer twijfelachtige kruising, totaal tegengestelde karakters en dan ook echt volledig, behalve dat beiden een tomeloze energie hebben, die op juiste wijze in banen moet worden geleid.

 

Van harte hoop ik dat jullie met het hele gezin hier achter staan en niet alleen vallen voor het schattige bolletje wol, maar nog even zeer wel overwegen of dit nu en voor de komende 12 jaar bij jullie gezin past.

pagina 5 van 7 12 3 4 56 7
Volgende forumvraag: Erg moeilijk het juiste ras vinden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^