Happen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Ik weet niet of dit bij de goede categorie staat maar wil het toch ff van me afschrijven.

Was zojuist met de hond wandelen, Kahlua rende vrolijk achter een frisbee aan en op het veld waren een moeder, vader en kind aan het spelen en rennen. Nadat ik uitgegooid was, ging ik even met haar oefenen voor de cursus. Kahlua zat voor mij en was vol op mij gefocust, tot inneens dat kind ( schat n jaar of 4/5) met een rotvaart op Kahlua afrent, Hondje aaien zegt ze, en voordat ik antwoord kon geven grijpt ze vol op Kahlúa dr kop, Hond schrikt zich dood, draait zich naar mij om en gaat naast me zitten. Oren lagen in dr nek, Ik bezig haar riem om te doen, en dat kind reikt haar hand weer uit naar Kahlúa. Die hapt in haar hand. Het was niet raak, maar het kind schreeuwen natuurlijk. Gelukkig waren dr ouders verschrikkelijk kwaad op dr en haar vader deed even voor hoe je een hond moest aaien, kahlua houdt er niet van als vreemden aan dr zitten maar de man liet de hond snuffelen en aaide daarna onder dr kin. 

 

Vanochtend was Kahlua met een kindje van 3 aan het voetballen, en spelen. alles was helemaal goed gegaan, Kahlua heeft ook werkelijk nog nooit naar een kind gehapt. Ben nu zo bang dat het vaker gaat gebeuren. Ik heb eigenlijk niet eens de tijd gehad of erover na gedacht om dr op dr kop te even en ik vind dat ook niet helemaal goed.. Maar ik weet niet of ik haar nu wel kan vertrouwen met kinderen, vanochtend was ik zó blij en de hond ook dat ze met een klein jongetje heeft gespeeld die ze niet kende, ze was alsmaar aan het kwispelen en er zat geen kwaad in. Dat jongetje liet zich eerst ook snuffelen voor het aaide. Iemand tips hoe ik hier voortaan mee om moet gaan?   

 

 Hier trouwens een foto van mijn 8 jaar oude nichtje en de hond.. Het gaat altijd zó goed 

honden page profiel DogsWithLoesDogsWithLoes

honden foto van DogsWithLoes

jouw hond heeft duidelijk aangegeven dat ze niet gediend was van dat kind. dat kind snapt die signalen niet en gaat verder. dan hapt ze en dat is heel logisch. een kind moet respect hebben voor jouw hond. Kinderen moeten gewoon leren dat een hond dat niet altijd prettig vind en dat je voorzichtig moet zijn.

 

Ik denk dat je je geen zorgen hoeft te maken!

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Ik weet dat je gelijk hebt, maar ik schaamde me echt kapot. Die ouders schrokken ook natuurlijk maar hadden niet gezien dat kahlua hapte, ( vind ik al raar dat je een kind zomaar naar n hond laat rennen) Maar omdat mijn hond zo leuk heeft gespeeld vanmorgen met zo'n klein ventje, vind ik het eng dat ze dat nu deed. 

honden page profiel DogsWithLoesDogsWithLoes

honden foto van DogsWithLoes

" Ik weet dat je gelijk hebt, maar ik schaamde me echt kapot. Die ouders schrokken ook natuurlijk maar hadden niet gezien dat kahlua hapte, ( vind ik al raar dat je een kind zomaar naar n hond laat rennen) Maar omdat mijn hond zo leuk heeft gespeeld vanmorgen met zo'n klein ventje, vind ik het eng dat ze dat nu deed.  "

 ik snap heel goed dat je het eng vind maar dat is het lastige van (sommige)  kinderen. die weten niet wanneer een hond het niet leuk vind.

als wij onze hond bij ons moeten houden, moeten mensen hun kind ook bij zich houden ;)

en op de foto's op je profiel zie ik dat ze heel lief is!

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

"  ik snap heel goed dat je het eng vind maar dat is het lastige van (sommige)  kinderen. die weten niet wanneer een hond het niet leuk vind.
als wij onze hond bij ons moeten houden, moeten mensen hun kind ook bij zich houden ;-)
en op de foto's op je profiel zie ik dat ze heel lief is! "

 

Ahw dankjewel, het is ook echt een schat van een beest hoor, juist daarom dat ik zo schrok. Neem voortaan toch maar het zeker voor het onzekere en doe haar even aan de lijn als iemand haar wilt aaien, als dat goed gaat kunnen ze spelen. Kahlúa is trouwens ook verschrikkelijk lomp met ADHD hoor, dus doe haar met kinderen liever in het begin even vast. Alleen nu was ik te laat. 

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Ik denk dat je, je hond nog prima met kinderen kunt vertrouwen!
Maaar ik denk dat je zelf eerder had kunnen/moeten ingrijpen. (wat ik uit de tekst opmaak dan..)
Je zei dat het kind met een rotvaart naar je hond toe rende, met de tekst hondje aaien. Ik zelf had hier het kind in tegengehouden, wat de ouders daar ook van denken! 
Ik heb hier zelf een hond die ERG angstig is voor kinderen! ondertussen wel blijft zitten, ook wanneer er kinderen op de af komen rennen. Waarom? omdat ze mij vertrouwt! in het begin was het ook gelijk happen.

Dus als hier een kind naar haar toe gaat zeg ik al nee niet doen. Maar aangezien jou hond wel met kinderen kan, kna je zeggen het mag, maar het moet wel zo en zo...
Bv. hond laten zitten, kind ook evt. op hurken en dan laten zien hoe je een hond aait, en dan het liefst op de rug. En als jij het genoeg vind dat ook gewoon zeggen.
En je kunt natuurlijk ook af en toe gewoon nee zeggen.
En verder probeer te vermijden dat ze over haar hoofd aaien. Of vraag het kind eerst de ouders er bij te halen.

Maar zorg ervoor dat zulke rennende kinderen niet de hond aait, daar zou ik zelf ook van schrikken, en een hond vaak ook. Het is zo plosteling en er komt iets, lijkt mij.. vrij dreigend, op je afgerend..

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Dat die ouders niet boos op je zijn geworden,een wonder,het kan ook anders.
Dat is wel fijn anders had je dat er ook nog bij.

Ik vind dat het goed is gegaan hoor.
kinderen moeten dat niet doen.
Met rustige kinderen blijft het vast goed gaan.

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

" Ik denk dat je, je hond nog prima met kinderen kunt vertrouwen!Maaar ik denk dat je zelf eerder had kunnen/moeten ingrijpen. (wat ik uit de tekst opmaak dan..)Je zei dat het kind met een rotvaart naar je hond toe rende, met de tekst hondje aaien. Ik zelf had hier het kind in tegengehouden, wat de ouders daar ook van denken! Ik heb hier zelf een hond die ERG angstig is voor kinderen! ondertussen wel blijft zitten, ook wanneer er kinderen op de af komen rennen. Waarom? omdat ze mij vertrouwt! in het begin was het ook gelijk happen.Dus als hier een kind naar haar toe gaat zeg ik al nee niet doen. Maar aangezien jou hond wel met kinderen kan, kna je zeggen het mag, maar het moet wel zo en zo...Bv. hond laten zitten, kind ook evt. op hurken en dan laten zien hoe je een hond aait, en dan het liefst op de rug. En als jij het genoeg vind dat ook gewoon zeggen.En je kunt natuurlijk ook af en toe gewoon nee zeggen.En verder probeer te vermijden dat ze over haar hoofd aaien. Of vraag het kind eerst de ouders er bij te halen.Maar zorg ervoor dat zulke rennende kinderen niet de hond aait, daar zou ik zelf ook van schrikken, en een hond vaak ook. Het is zo plosteling en er komt iets, lijkt mij.. vrij dreigend, op je afgerend.. "

 

Klopt ook, ik was inderdaad verbaast en te beduusd dat dat kind zomaar de hond van achteren aait, ook lag de riem een eindje verderop omdat ik aan het oefenen was en haar niet meteen vast kon maken. Ik had inderdaad het kind moeten tegen houden maar t ging erg snel. 

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

" Dat die ouders niet boos op je zijn geworden,een wonder,het kan ook anders.
Dat is wel fijn anders had je dat er ook nog bij.

Ik vind dat het goed is gegaan hoor.
kinderen moeten dat niet doen.
Met rustige kinderen blijft het vast goed gaan. "

 

Ik schaamde me ook heel erg en stond al te wachten op reacties van de ouders. Die waren erg boos op het kind dat dat, zonder toestemming wegrende naar een vreemde hond en het al blijkbaar vaker hadden gezegd want ze zeiden al: nu weet je eindelijk wat er van komt. Alleen IK had dit nooit gedacht.. Trouwens. Het kind werd later verplicht door de ouders om dankjewel te zeggen voor het aaien van de hond.. 

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Ik weet het.. Het kan zeker heel snel gaan! Ik heb weleens een hand weggeslagen net voor het hoofd van mijn hond (niet heel hard natuurlijk!) maar het ging inderdaad zo snel!! en ik dacht tja... tis of dat, of mijn hond die hapt, en ik evt. opnieuw moet beginnen.

Ondertussen zie ik zie sneller aankomen, maaar ben er ook achter gekomen dat als ik iemand zie aanrennen, gewoon NEEE te roepen, daar schrikken ze vaak van of zijn meer terughoudend. Het is niet zo dat ik die kinderen/ of ouders wil laten schrikken, maar als het zo snel gaat, is dit een redelijlk effectieve nuttige manier van waarschuwen. Om het vervolgens natuurlijk wel gewoon rustig uit te leggen!
En aangezien ik heel regelmatig, met de hond in de metro reis, heb ik ook ondervonden dat dit prima werkt!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Eigenlijk kan je geen een hond voor honderd procent vertrouwen dat hij in bepaalde situaties waar hij schrikt, pijn heeft, of zich bedreigd voelt, geen hap geeft.

 

Je had achteraf gezien misschien idd eerder in moeten grijpen maar gelukkig is alles goed afgelopen. Ik denk dat de ouders nu wel iets beter op zullen letten dat het kind niet meer zomaar naar honden toerent.

Het is goed dat je rustig gebleven bent, ik denk dat als je haar op haar kop gegeven had, je voor meer spanning gezorgd had, beter is het om rustig de situatie te kalmeren, door haar bijvoorbeeld even geruststellend toe te spreken.

 

Overigens zou ik er niet zeker van zijn dat het kwispelen tijdens het spelen met het andere kind blijdschap betekend? Kwispelen kan ook spanning, opwinding betekenen.

 

En ik ben misschien overdreven bezorgd, maar het nichtje dat zo over de hond heenhangt vind ik persoonlijk ook een beetje eng, wat als ze net iets te hard drukt in haar buik bijvoorbeeld...

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

" Eigenlijk kan je geen een hond voor honderd procent vertrouwen dat hij in bepaalde situaties waar hij schrikt, pijn heeft, of zich bedreigd voelt, geen hap geeft.
 
Je had achteraf gezien misschien idd eerder in moeten grijpen maar gelukkig is alles goed afgelopen. Ik denk dat de ouders nu wel iets beter op zullen letten dat het kind niet meer zomaar naar honden toerent.
Het is goed dat je rustig gebleven bent, ik denk dat als je haar op haar kop gegeven had, je voor meer spanning gezorgd had, beter is het om rustig de situatie te kalmeren, door haar bijvoorbeeld even geruststellend toe te spreken.
 
Overigens zou ik er niet zeker van zijn dat het kwispelen tijdens het spelen met het andere kind blijdschap betekend? Kwispelen kan ook spanning, opwinding betekenen.
 
En ik ben misschien overdreven bezorgd, maar het nichtje dat zo over de hond heenhangt vind ik persoonlijk ook een beetje eng, wat als ze net iets te hard drukt in haar buik bijvoorbeeld... "

 

Ik snap dat je daarover wel bezorgd bent hoor, maar de hond lag heerlijk te slapen en kwam zélf bij mn nichtje op de grond liggen, daarna ging mijn nichtje met haar knuffelen. Ik weet goed hoe mijn hond zich gedraagt als ze iets niet fijn vind. 

 

Het kwispelen overigens was echt van blijdschap. Ze keek vol verlangen als het jongetje haar bal pakte en wegschopte. Ze voelde goed aan dat dit kindje een stuk kleiner was dan zij, en deed daarom erg voorzichtig, ik heb haar eigenlijk nog nooit zo leuk met een kindje zien spelen. 

Maar ik snap wel de bezorgdheid hoor, wat je zei, geen een hond in 100 % te vertrouwen natuurlijk, en dat heb ik ook altijd in mn achterhoofd, het ging alleen vandaag allemaal te snel om op tijd in te grijpen. 

honden page profiel RobRob

honden foto van Rob

Als je hond in situaties terechtkomt zoals jij nu hebt meegemaakt (al ging dit waarschijnlijk wel heel snel) dan zal deze stress signalen (oren plat in de nek zoals jij zelf al beschreef) aangeven dat hij zich niet prettig voelt in deze situatie. Op dat ogenblik zal de eigenaar moeten ingrijpen om verder escalatie te voorkomen.

Je hond kan er niets aan doen, die heeft duidelijk aangegeven zich helemaal niet prettig te voelen.

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

" Als je hond in situaties terechtkomt zoals jij nu hebt meegemaakt (al ging dit waarschijnlijk wel heel snel) dan zal deze stress signalen (oren plat in de nek zoals jij zelf al beschreef) aangeven dat hij zich niet prettig voelt in deze situatie. Op dat ogenblik zal de eigenaar moeten ingrijpen om verder escalatie te voorkomen.
Je hond kan er niets aan doen, die heeft duidelijk aangegeven zich helemaal niet prettig te voelen. "

 

klopt helemaal. Alleen eer ik de hond vast kon maken en tegen het kind kon zeggen dat ze niet kon aaien, deed ze het al. 

honden page profiel RobRob

honden foto van Rob

"  
klopt helemaal. Alleen eer ik de hond vast kon maken en tegen het kind kon zeggen dat ze niet kon aaien, deed ze het al.  "

 

Ik weet ook dat het veel te snel gaat in zo'n situatie, je hebt bijna geen kans om het voor te zijn. Ik heb 15 jaar terug 2 bullterriers gehad waarbij ook 1 keer een meisje met lang haar zich opeens over 1 van de bulletjes boog om te aaien en Max zich in het lange haar vastbeet. Max schrok hier volgens mij net zo erg van want hij liet meteen los en uiteindelijk was er geen schade.

 

Maar je schrikt je wezenloos.   

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Helemaal waar. Gelukkig was het ook niet raak hoor, moeder onderzocht het handje maar er was geen plekje te zien. Maar ze schrok wel heel erg en ik ook. Kahlúa had het volgensmij allemaal niet zo in de gaten en begon verder met haar frisbee te spelen. 

Volgende forumvraag: Heropvoeden zeer luidruchtige hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^