Hond krabt en bijt veel, geen vlooien!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Soor & MochaSoor & Mocha

honden foto van Soor & Mocha

Hoi, Mocha krabt/bijt de laatste tijd veel, zowel met haar poten als tanden, voornamelijk ter hoogte van haar onderrug en flanken. Er zijn geen vlooien te bekennen en op de jeukplekjes zie ik ook niks, behalve één klein, droog plekje. Wat zou dit kunnen zijn? Het valt me op dat ze dit heeft sinds ze voor de eerste keer getrimd is, maar het lijkt me vreemd dat daar de huid van gaat jeuken (?) Verder krijgt ze qua voeding Royal Canin Junior brokken, meestal gemengd met een beetje paté van de AH of ander supermarkt huismerk. Tussendoor knabbelt ze op sticks gemaakt van runder- en varkenshuid. En ongeveer twee keer in de week een pensstaaf als ze alleen thuis is. Zou het aan de voeding kunnen liggen? Weten jullie misschien andere oorzaken? Alvast bedankt!

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

sins ze getrimd is?

heeft ze een plukvacht?

dan is het een iritatie van de haarfolicen waarbij een apparte shampo even verlichting kan geven.

 

mischien heeft de trimmer wel een shampo gebruikt waar je hond helaas een allergische reactie op heeft.

ik zou je willen adviseren om je trimmer even te bellen voor advies.

 

 

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Hier is de jeuk heel fel verbeterd door over te schakelen op graanvrij, ik voer nu Taste of the Wild. RC is nu niet bepaald een van de beste brokken.

Ik zou overwegen eens een graanvrije brok te proberen.

Denk dan ook aan de tussendoortjes, want ook die zitten vaak vol granen.

 

Mijn hond had ook veel last van vieze oren.

Ook dat is opmerkelijk verbeterd en ze waren voor het eerst in maanden terug zuiver bij controle door de DA.

Ze geloofde niet echt dat graanvrij veel zou uithalen, maar dat is dus wel degelijk zo in dit geval.

 

Ik zou daar alvast eens mee starten.

Kunnen mogelijk nog wel meerdere allergieeën zijn of nog iets anders, maar je moet ergens beginnen he...

honden page profiel RandjeRandje

honden foto van Randje

Bij Skip kwam de jeuk wel door allergieën. Wij hebben het laten uitzoeken en hij is allergisch voor huisstofmijt, voermijt, opslagmijt, granen, verschillende schimmels en... kakkerlakken. 

 

We gaven graanvrije brok in combinatie met KVV (Darf). Door de opslagmijt en voermijt is verpakt droogvoer nu ook geen optie meer, en zit hij volledig op KVV. 

 

Succes met uitzoeken wat de jeuk veroorzaakt!

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Jeuk zo vervelend, is nog erger dan pijn voor je hond.

wat zou de oorzaak kunnen zijn ? twee dingen , door het plukken en trekken van de vacht kunnen er haarzakjes beschadigd zijn wat irritaties oplevert, jeuk.

of het voer, je beschrijft royal canin, daar zit veel graan in, daar kan je hond jeuk van krijgen omdat het ballast is.

de haarzakjes kunnen weer herstellen, maar daar gaat wel een poosje overheen, probeer de foam van espree hotspot spray, dat is een foam dat kan je inwrijven over de aangetaste plekken, jeuk verdwijnt ala minuut zodat er niet meer gebeten wordt en de huid herstelt.

en je kan eens naar een andere voeding omkijken, een voeding zonder granen, heus probeer dat eens dan kan je zeker zien of je resultaat is, graanloze brokken zijn er. ook kan je eens kijken naar Renske, zonder kip , Renske is heerlijk en gezond voor je hond, zonder granen en zonder kip. probeer dat eens, je hebt een kleine hond dus is dat te doen wat de kosten betreft.

honden page profiel BlaiseBlaise

Er kan parfum gebruikt zijn (geurtje) waar ze niet tegen kan of shampoo wat niet goed uitgespoeld is. goed afspoelen in bad of douche en daarna drogen en kammen.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Bij het gebruik van shampoo door de trimster, zou je overal jeuk verwachten en niet alleen aan het achterlijf.

Parfum kan wel, maar zou ook vreemd zijn. De trimster zou dan alleen daar gespoten hebben? Je kan dat aan je trimster vragen. Als ze over het hele lijf gespoten heeft, is het niet de parfum.

 

Waar op de onderrug bijt ze? Rond de staart aanzet? Dan zouden het anaalklieren kunnen zijn. Heeft je trimster die geleegt?

Anaalklier problemen hebben vaak met voeding te maken.

 

Zowiezo zou ik je aanraden om voor goede voeding te kiezen. Een hond is een vlees eter, carnivoor. Granen behoren absoluut niet tot hun menu (die veroorzaken juist ziekten). Kies voor een voeding met zo veel mogelijk vlees, geen graan en zo min mogelijk chemie. RC zit vol graan, chemie en bevat zeer weinig vlees.

honden page profiel Soor & MochaSoor & Mocha

honden foto van Soor & Mocha

Hoi, Bedankt voor de reacties! Bij de trimster is ze niet geplukt. Alleen geschoren en bijgeknipt en geen shampoo gebruikt. Wel is er een spray gebruikt, maar dezelfde spray had de vorige eigenaar ook aan mij meegegeven. Ik gebruik dat nauwelijks, wel een paar keer gedaan en volgens mij had ze er toen geen last van. Anaalklieren geleegd, geen idee of de trimster dat gedaan heeft. Ik ga eens informeren. Het zit wel in de buurt van haar staart, maar niet dicht bij de anus, zeg maar... Het zit eigenlijk bovenop, op de onderrug, ongeveer 2 cm van de staart af. Soms denk ik dat het door haar staart komt, die sinds de rest van haar haren kort zijn, nog lange haren heeft en op de rug kriebelt. Het is een gekrulde staart, die op de rug krult. Wat betreft voer, ik wil inderdaad overstappen op vers vlees. Hartjes lust ze echter niet, dus ik ga wel kijken naar een betaalbare kvv. Ik maak de laatste zak RC op, want dat vind ik wel zonde. Tenzij ze natuurlijk stuk gaat van de jeuk, dan zal ik accuut moeten overstappen en kijken of dat helpt. Wat ik wel eens geef is rauw vlees voeding van het merk Energique. Verpakte, rondjes vlees in zakken die in de vriezer kunnen. Is dat ok, of zit daar ook te veel graan in? Ik ga experimenteren met het voer en kijken of dat helpt. Groetjes!

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Hoi, Bedankt voor de reacties! Bij de trimster is ze niet geplukt. Alleen geschoren en bijgeknipt en geen shampoo gebruikt. Wel is er een spray gebruikt, maar dezelfde spray had de vorige eigenaar ook aan mij meegegeven. Ik gebruik dat nauwelijks, wel een paar keer gedaan en volgens mij had ze er toen geen last van. Anaalklieren geleegd, geen idee of de trimster dat gedaan heeft. Ik ga eens informeren. Het zit wel in de buurt van haar staart, maar niet dicht bij de anus, zeg maar... Het zit eigenlijk bovenop, op de onderrug, ongeveer 2 cm van de staart af. Soms denk ik dat het door haar staart komt, die sinds de rest van haar haren kort zijn, nog lange haren heeft en op de rug kriebelt. Het is een gekrulde staart, die op de rug krult. Wat betreft voer, ik wil inderdaad overstappen op vers vlees. Hartjes lust ze echter niet, dus ik ga wel kijken naar een betaalbare kvv. Ik maak de laatste zak RC op, want dat vind ik wel zonde. Tenzij ze natuurlijk stuk gaat van de jeuk, dan zal ik accuut moeten overstappen en kijken of dat helpt. Wat ik wel eens geef is rauw vlees voeding van het merk Energique. Verpakte, rondjes vlees in zakken die in de vriezer kunnen. Is dat ok, of zit daar ook te veel graan in? Ik ga experimenteren met het voer en kijken of dat helpt. Groetjes! "

 

Energigique bevat granen en extra olie. Dat is niet zo denderend.

 

Betere merken zijn wat mij betreft: Haaksbarf en Carnivoer.

Shaweca is wat goedkoper en van de makers van Haaksbarf.

 

Zou je een foto kunnen maken van het kale plekje?

 

Een paar cm vanaf de staart zou goed de anaalklieren kunnen zijn. Vaak (niet altijd) kun je dan een verdikking zien bij/rond de anus. Soms komt er viezigheid uit. Sommige honden doen aan 'sleetje rijden', wat simpelweg het schuren van de kont over de grond is. Weer anderen bijten rechtstreeks bij de anus, wat een enorme stank en stinken uit de bek tot gevolg heeft.

Verstopte anaalklieren komt vaak door te slappe ontlasting (niet perse diarree). Van een goede, stevige drol worden de anaalklieren op natuurlijke wijze geleegt. De da kan dit ook doen, maar echt bevorderlijk is dat niet. De natuurlijke weg is beter.

Je zou bijvoorbeeld Tinlo kunnen geven. Dat is een KVV (gemalen rauw vlees) dat veel bot bevat. Van bot word de ontlasting harder.

 

Het zou ook nog kunnen dat je hond bij de trimster vlooien heeft opgepikt.

honden page profiel Soor & MochaSoor & Mocha

honden foto van Soor & Mocha

Hoi, Ik denk niet dat het de anaalklieren zijn. Ze heeft gewoon stevige ontlasting en er is niks te zien van een verdikking o.i.d. rondom haar anus. Ook geen vlo te bekennen, zoals ik eerder aangaf. Ze heeft een hele lichte vacht, dus vlooien zie je zo zitten als je even door haar vacht woelt. Een foto maken heeft niet zo veel zin; het is geen kale plek. Het is gewoon dat gebied waar ze veel krabt/bijt. Pas als ik haar haren in een scheiding leg, dan zie ik één klein, droog plekje. Lijkt op wat mensen hebben bij eczeem. Ik ga in ieder geval eerst de graanvrije voeding proberen. Ook haar snack laat ik even voor wat het is, daar zit kleurstof in. Bedankt in ieder geval!

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Is dat plekje niet de vioolklier? Mits het op de staart zit? Ik dacht dat te lezen maar nu twijfel ik, haha!

 

 

Hieronder een stukje van Ilja over de vioolklier:

 

 

Weten jullie dat - de meeste van - onze honden een VIOOLKLIER hebben…?

Deze klier zit ongeveer 5 á 10 cm. vanaf de rug van de hond op de staart…

Het "wolfsteken" komt zowel bij hond - als katachtige voor. Bij veel hondenrassen is soms alleen het wolfsteken

De zogenaamde "vioolklier", het feitelijk kliergebied in de huid, is bij de wilde hondachtigen, zoals de vos en de jakhals regelmatig gevormd.

De klier vervult bij deze dieren een rol in samenhang met sexsuele activiteit (geur en hormoonproductie).

Bij de meeste hondenrassen is het wolfsteken niet meer te herkennen.
Het ongeveer driehoekige teken ontstaat door de haren in de buurt van de vioolklier.
Deze haren onderscheiden zich door hun kleur en structuur van de verdere haargroei op de staart, soms doordat de haren donkerder, borsteliger of juist schaarser zijn.
Soms zit er een kruintje..
De klier en het wolfsteken kunnen ook onafhankelijk van elkaar voorkomen.

Bij Sterre kan ik hem moeilijk vinden maar hij zit er wel…
Bij al mijn andere honden was dit teken goed te vinden.
Bij de colliemeisjes zat er bijvoorbeeld geen ondervacht op dat plekje op de staart…
Bij Jip mijn overleden reu was het desbetreffende plekje - als je de vacht opzij deed - kaal…

Hebben jullie dit als eens gezocht/bekeken bij jullie honden…??
Je zoekt gewoon vanaf de staartwortel via de gewrichtjes de staart af door de vacht voorzichtig opzij de duwen…

 

honden page profiel Soor & MochaSoor & Mocha

honden foto van Soor & Mocha

Dat zou zomaar eens kunnen. Het zit niet op haar staart, maar wie weet... Ik ga het in de gaten houden. Dankje!

honden page profiel RafRaf

"  
Energigique bevat granen en extra olie. Dat is niet zo denderend.
 
Betere merken zijn wat mij betreft: Haaksbarf en Carnivoer.
Shaweca is wat goedkoper en van de makers van Haaksbarf.
 
Zou je een foto kunnen maken van het kale plekje?
 
Een paar cm vanaf de staart zou goed de anaalklieren kunnen zijn. Vaak (niet altijd) kun je dan een verdikking zien bij/rond de anus. Soms komt er viezigheid uit. Sommige honden doen aan 'sleetje rijden', wat simpelweg het schuren van de kont over de grond is. Weer anderen bijten rechtstreeks bij de anus, wat een enorme stank en stinken uit de bek tot gevolg heeft.
Verstopte anaalklieren komt vaak door te slappe ontlasting (niet perse diarree). Van een goede, stevige drol worden de anaalklieren op natuurlijke wijze geleegt. De da kan dit ook doen, maar echt bevorderlijk is dat niet. De natuurlijke weg is beter.
Je zou bijvoorbeeld Tinlo kunnen geven. Dat is een KVV (gemalen rauw vlees) dat veel bot bevat. Van bot word de ontlasting harder.
 
Het zou ook nog kunnen dat je hond bij de trimster vlooien heeft opgepikt. "

 

Energique is er ook glutenvrij, maar idd niet het allerbeste merk. 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

" Dat zou zomaar eens kunnen. Het zit niet op haar staart, maar wie weet... Ik ga het in de gaten houden. Dankje! "


Volgens mij kan het alleen op de staart zitten. Maar goed, het had gekund.
Ik hoop vooral dat je de oorzaak van de jeuk vindt. :-)

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie

honden foto van Lynn & Charlie

Verdorie, ik zit net gauw te googelen op vioolklier omdat Charlie al tijden een kaal plekje heeft op de staart (als je de haren opzij wegduwt is het te zien), het plekje is af en toe schilferig maar ziet er verder rustig uit. Hij heeft er ook geen jeuk aan. Zou kunnen dan dat dit de vioolklier is bij Charlie. Even een aha moment, nog nooit gehoord van de vioolklier. 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Haha, het zit een beetje bovenaan.
Dikke stuggere haren, beetje eroverheen de gewone haren.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

"  

Energique is er ook glutenvrij, maar idd niet het allerbeste merk.  "

 



Glutenvrij zegt niets ;-)

Volgende forumvraag: Hond stinkt
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^