Politie vrijwilliger, ook ter ondersteuning van dierenpolitie.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik las dit, en dacht meteen aan HP.

 

http://www.nu.nl/binnenland/3883619/onvoldoende-diversiteit-politievrijwilligers.html

 

"

Onvoldoende diversiteit politievrijwilligers

Het vrijwilligerskorps van de politie is niet divers genoeg. Er is meer behoefte aan allochtonen, jongeren en vrouwen. De vrijwilliger die nu bij de politie werkt, is vaak autochtoon, wat ouder en meestal een man.

Onvoldoende diversiteit politievrijwilligersFoto:  ANP

Dat zegt projectleider Gery Veldhuis, landelijke portefeuillehouder politievrijwilligers.

Sinds het besluit van minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie om meer vrijwilligers aan te trekken, is Veldhuis vooral mensen aan het recruteren. Over twee jaar moeten er 5.000 vrijwilligers zijn, tegenover ongeveer 50.000 agenten.

De operatie om die mensen te vinden loopt op schema, maar het gaat niet gemakkelijk, geeft Veldhuis toe. Dat zou onder meer komen door de onbekendheid van het vrijwilligerswerk bij de politie. Veel mensen weten niet dat je als vrijwilliger bij de politie kunt werken.

 

Afspiegeling

De Nationale Politie telt op dit moment 3.200 vrijwilligers, waarvan er zo'n 1.850 op straat werken en 1.350 behulpzaam zijn in de binnendienst. Het vrijwilligerskorps moet een afspiegeling zijn van de maatschappij. ''Ze zijn belangrijk voor de betrokkenheid van burgers bij de veiligheid op straat'', stelde Opstelten eerder.

Op onderdelen zoekt de politie ook vrijwilligers voor speciale taken, zoals bij de dierenpolitie. Programmamanager Jeroen Ogier zou graag een aantal vrijwilligers hebben, bovenop de 160 agenten met als speciale taak dierenwelzijn. Vrijwilligers doen in principe al het voorkomende werk, maar houden zich ook vaak bezig met speciale projecten als verkeerscontroles en bestrijding van woninginbraken.

Een vrijwilliger moet minimaal 250 uur per jaar beschikbaar zijn. Een opleiding tot vrijwilliger duurt gemiddeld veertien maanden."

honden page profiel luzluz 3 doggies

honden foto van luz

Leuk, de politiekorpsen, België of Nederland, moeten bezuinigen op personeel, dus roepen ze vrijwilligers op die niks kosten. Zo kan je natuurlijk je budget onder controle houden.

En veel mensen "spelen" graag politieagentje.

Die vrijwilligers hebben toch geen bevoegdheden, kunnen alleen maar inbreuken melden. Net als een bewakingsagent.

Volgende forumvraag: missy aan het speuren
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^