Zo'n lieve hond maar met een triest verhaal.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Vanmiddag ging ik een behoorlijk eind fietsen gezien het mooie weer. Halverwege even een bankje langs het water en genieten maar. Ik zat er nog geen 5 min en er komt een man aan met twee honden een van een jaar of zes zei hij mij later en een slungelige herderpuber en de laatste liep los en kwam ook nog een knuffel halen waarop de man in kwestie dichterbij kwam met de andere hond. Toen deze ook kwam uiteraard om een aai over zijn bol zag ik dat deze hond een oor miste en ik zo nieuwsgierig vroeg hier naar. De man kwam zitten en vertelde mij dat deze hond zo toegetakeld is door de vorige eigenaar want deze heeft schrik niet het oor er vanaf gesneden. Ik ben hier zo vreselijk van geschrokken maar zei tegen de man dat hij goed werk heeft geleverd omdat de hond ondanks dit nog zo lief was naar mensen toe. Er werd mij verteld dat hij inderdaad nu weer naar mensen lief was maar met andere honden niet wil lukken behalve de herderpuber. Ik was hem aan het uitleggen dat dat niet zo heel vreemd is omdat veel honden met hun oren ook min of meer communiceren en hij daar gewoon een deel van mist, komen er twee witte herder reuen ineens op ons afgerend en wilde dat hondje toch te grazen nemen waarop ik omhoog sprong en er tussen ben gaan staan en zo de aanval denk ik afwende. De eigenaar kwam ondertussen rustig aangelopen en zei dit is puur macho gedrag ze hadden echt niets gedaan hoor. Wat ik daarna zag was dat de herder puber afstand ging maken tussen de honden door te blaffen en ze naar achter te dwingen althans zo leuk het voor mij. Denk wel dat deze puber de oudere hond gaat beschermen. 

 

 

Sorry ik moest dit even kwijt ....zie steeds dat zwarte koppie met die mooie oogjes voor me

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

ach, dat is weer zo'n hartverscheurend verhaal, je hond zijn oor afsnijden? Mij ontbreken hier de woorden. Zoiets blijft je lang bij, wat moet dat hondje meegemaakt hebben al die tijd.

 

En dan weer een baas die zijn honden op andere honden laat afstormen, als hij dat niet gaat begeleiden loopt het misschien nog eens goed mis.

 

Mooie gedachte dat de puber inspringt voor de oude hond.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Hoe kunnen mensen, een oor afsnijden! Hoe honden ons mensen gewoon vergeven ondanks wat hun wordt aangedaan. Wat zijn ze toch bijzonder. 

 

Ik zal me maar even inhouden over zijn reactie over het om zijn hond laten afstormen van de 2 uh macho honden. Goed dat jij er was op dat moment! 

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Ik heb er vannacht best wakker van gelegen ik bleef het maar voor me zien.

Ja en dat de honden reageerde op mij ..........was er een beetje verbaasd van omdat ik niet zo resoluut ben en eigenlijk altijd schrik van vechtende honden. Gisteren zei mijn man die er bij was kijk en zo rustig moet je nu altijd zijn hihihihi.

 

De man vertelde overigens dat het voor mij zielige hondje altijd in een kennel heeft gezeten en zijn eten daarbij over het hek toe gegooid kreeg en dat vind ik zo in en in triest.

 

 

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz 3 doggies

honden foto van Sem en yinz

Wat bestaan er toch vreemde mensen op de wereld.
Waarom doen mensen toch zoiets!
Knap hoe het nieuwe baasje de hond zo lief weet te houden richting mensen!

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

" Wat bestaan er toch vreemde mensen op de wereld.
Waarom doen mensen toch zoiets!
Knap hoe het nieuwe baasje de hond zo lief weet te houden richting mensen! "

 Ja ik snap ook niet hoe ver heen iemand is om zoiets te doen ik gruwel er ook echt van.

 

Ben blij dat hij zo'n fijn baasje nu heeft getroffen dat verdiend deze hond echt

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Ik snap dat je daar wakker van ligt. Zo triest. In een kennel en eten naar hem toe gooien, je hart breekt toch! 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

twee honden komen op je afgestormd, nee doen niets, zucht, dat zie je niet zo een twee drie, je moest er tussen springen, lief van je, maar waarom doen eigenaars dat , hou ze bij je, voed ze op dat het rustig benaderd wordt.

de honden mogen altijd van mij naar mijn hond toekomen, maar als er gestormd wordt, hoe moet ik zien dat het goedaardig is ? de eigenaar weet dat toch dat ze dat doen ?

een oor afsnijden, met wat voor doel ? hoe kunnen ze in een hond zo snijden vraag ik me af ? geen ongeluk geweest ? je snijd toch zomaar niet een oor van je hond af. wat was daar de oorzaak dan voor ?

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Ik heb geen idee hoe iemand daar toe komt Willemijn maar de man scheen meerdere honden te hebben en zijn allemaal afgenomen maar volgens de huidige eigenaar had de man een verslavingsprobleem althans dat is hem verteld bij het dierenasiel. Meer kan en weet ik er niet over te zeggen en ga ook geen uitspraken doen waar ik zelf niets van weet.

Volgende forumvraag: bang voor boxer van vriend
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^