Ontsnappingen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Hachi (Gast)

Hoi iedereen,    Ik heb momenteel een Amerikaanse Akita van 7 maanden. Hij heeft zijn koppige kanten maar ondanks het koppig karakter had ik hem goed in de hand denk ik. Als ik ermee ga lopen loopt het bijna perfect .. ik ben er nog maar juist mee bezig maar het loopt al goed.  Ik heb namelijk een ander probleem. We hebben een enorm grote tuin, een hemel voor zo'n beest dacht ik, maar toch blijkt deze niet groot genoeg te zijn en wilt hij steeds maar ontsnappen. We hebben elke keer het gat in de haag al gaan dichten maar nu begint hij erover te springen. We zijn momenteel niet in staat om deze volledige draad te vernieuwen, maar ik was aan het twijfelen over een schokband. Hierbij heb ik gehoord dat we zenders kunnen hangen en dat ze daar dan niet meer voorbij komen.  Hebben jullie soms nog andere oplossingen? Mijn stiefvader is ernstig ziek en ik ben steeds gaan werken dus het is moeilijk om veel met hem bezig te zijn en mijn moeder is het beu hem steeds int oog te moeten houden of op te sluiten. Als ik s'avonds thuis kom ga ik een stukje joggen met hem naast mij maar in de dag zelf is er voor hem spijtig genoeg niet veel tijd.  Ben wel een beetje wanhopig want ik wil niet dat er met mijne Hachi iets gebeurd moest hij nog eens ontsnappen. (al een geluk komt hij steeds wel terug, maar enkel als hij dat wilt! of als we hem lokken met ons enige middel waar hij naar luistert is het fluitje! :) ) Iemand nog ideetjes om ons probleem aan te pakken?    Groetjes Stacey

honden page profiel C.C.

honden foto van C.

En wat als jullie een deel van de tuin afzetten voor de hond? Scheelt in de kosten. Hond moet dan wel wat ruimte inleveren, maar zit dan wel veilig.

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Welkom in de wereld van de poolhonden O-)
Een schokband zou ik persoonlijk niet doen.
Dat is nogal dieonvriendelijk.

Je zegt overdag niet zoveel tijd te hebben.
Word die overdag dan wel uitgelaten of iets?
Alleen een grote tuin volstaat niet.
Tja poolhonden zijn erg slim eigenwijs en hebben meer beweging nodig dan de gemiddelde hond.
Daarbij zijn ze ontzettend slim in ontsnappen.
Als ze niet voldoende beweging krijgen zullen ze dat zelf wel gaan zoeken.
Ik vrees toch echt dat je meer met je hond moet ondernemen.
Een schokband gaat je daar niet bij helpen en is ook nog eens erg pijnlijk.
Hier een husky maar wel een 2 meter hoge omheining met en halve meter onder de grond ivm graven.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ik heb geen idee of het bij jouw hond werkt.

Maar ons weiland is afgezet met een schapennet aan één kant.

Dit omdat Black ook onder de draden doorkroop.

Op het schapennet staat dus stroom!

De stroom hebben wij er 2 dagen opgehad, Black heeft 2x een schok gehad en daarna nooit meer een poging gedaan om er over te komen of er zelfs in de buurt te komen.

Zelf vond ik het niet echt prettig, maar beter zo dat de hond 2x schrikt dan dat hij verongelukt.

Hier werkt het dus goed omdat Black geen 'springer' is, voor honden die overal en altijd over alles heen springen zou het misschien niet werken.

 

Hier even een foto, je ziet het schapennet op de achtergrond

 

Hachi (Gast)

Ja, ik werk 2 gemeenten verder dus naar huis komen om hem uit te laten is geen optie en mijn moeder is constant bezig met de verzorging van mijn stiefpa dus nee spijtig genoeg is er in de dag weinig tijd voor. We wonen hier nu een maand en tot over een paar dagen geen problemen gehad! maar nu inees heeft hij het gevonden en zoekt hij steeds een nieuwe uitweg :( hij heeft ook nog gezelschap van een berner en heel veel loopruimte. Maar dit is blijkbaar toch nog niet genoeg :(

Hachi (Gast)

Dank u Sylvia voor de tip! 

Dit effect willen we proberen te evenaren met een schokhalsband en dit zendertje als hij daar voorbij loopt dat het een schok geeft al ben ik daar ook niet zo een voorstander van :( 

maar inderdaad beter even korte pijn dan achteraf ongeluk of dergelijks :(

 

Groetjes

honden page profiel HelgeHelge

honden foto van Helge

En waarschijnlijk ook aan t puberen. Zoek iemand die hem overdag wat uitdaging kan geven! Zo'n hond aan zijn lot overlaten vind ik wel sneu.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Daar heeft Helge natuurlijk gelijk in.

Hier wordt met de honden veel gedaan, dus ze hebben ook niet echt behoefte om thuis nog te gaan ontsnappen.

En we houden natuurlijk altijd een oogje in het zeil als de honden buiten zijn.

Zomaar de honden urenlang buiten zonder dat iemand er naar omkijkt gebeurt hier nooit.

 

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Dan liever de omheining die Sylvia aangeeft.
De hond komt tegen de draad 'au dat doet pijn ' dat gaat ie linken aan de draad.
Met een schokband ...... Waar moet je hond de link gaan leggen?
Hij voelt pijn maar weet niet waarom.
Ik ben zo wie zo geen voorstander van stroom maar beter een omheining met stroom als zo een band.
En idd kijk of je misschien een uitlaatservice kan regelen.
De hond heeft echt veel meer beweging nodig.
En uitdaging.

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Hier ook een grote tuin en nog een andere hond.
Maar als meneer een uitweg ziet dam is ie pleite.
Natuurlijk komt hij terug , maar wel wanneer hij er zelf zin in heeft.
Je hebt een eigenwijze , slime en energieke hond die geen genoegen neemt met een andere hond of grote tuin.
Die tuin ruikt immers altijd hetzelfde.
Daarbuiten is veel interessanter.
Ik hoop dat je een oplossing kan vinden voor de dag.

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

Kan de hond niet gezellig in huis en dan een uurtje onder toezicht even actief iets doen in de tuin met mams? Dan hoeft ze niet continue op te letten, heeft de hond een onderbreking en daarnaast geen ontsnappingsmogelijkheid daartussen. Ook in een grote tuin kan een hond zich doodvervelen... Dan zou ik zeggen kwaliteit (even leuk doen met de baas) boven kwantiteit (hele dag alleen in de tuin). 

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Een akita heeft veel beweging en uitdaging nodig (bijv. hersenspelletjes). Waarschijnlijk krijgt hij dit momenteel niet genoeg met als resultaat dat hij zelf dingetjes uit gaat vinden. Een tuin, hoe groot of klein ook, kan wandelingen en uitdaging niet vervangen. Om ervoor de zorgen dat hij niet meer ontsnapt zou ik een goede schutting plaatsen, hierbij kun je ook denken aan betondraad (dat is iets goedkoper dan de 'normale houten schutting'). Denk aan iets van 2 meter hoog, maar ook nog een gedeelte (meter? halve meter?) IN de grond, zodat er ook niet onderdoor gegraven kan worden.

 

Echter, is het plaatsen van een hek, schutting, of wat dan ook, enkel een oplossing voor het 'ontsnappings'-probleem. Echter komt het ontsnappingsprobleem waarschijnlijk voort uit het probleem van te weinig beweging/uitdaging.

Wat doe je verder met hem op de dag? Hoelang wandel je? Wat voor uitdagingen krijgt hij? Hoelang is hij alleen? Je zou kunnen denken aan eerder opstaan om 's ochtends een lange wandeling te maken, met bijvoorbeeld ook wat speurspelletjes of iets dergelijks er tussendoor. Wanneer je werkt zou iemand mogelijk eens hersenspelletjes met hem kunnen doen (kijk bijvoorbeeld hier eens: http://www.zooplus.nl/shop/honden/spel_sport/puzzels_intelligentiespeelgoed), elke avond een kong vullen en in de vriezer leggen zodat je moeder (of iemand anders) die overdag aan hem kan geven, ook kun je op het forum of bij je in de buurt eens kunnen vragen of er iemand geïnteresseerd (en bekwaam genoeg is) is om elke werkdag een wandeling te maken met jouw hond.

Volgende forumvraag: Reutje geeft over bij de puppies
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^