Blafband

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Menno en ElmoMenno en Elmo

honden foto van Menno en Elmo

Nee, in dit geval is het denk ik ook geen goed idee.

Het zal de paniek alleen maar erger maken.

 

Ik wilde alleen, lichtelijk off-topic, het enorme anti-blafband sfeertje dat hier hangt (ik heb soms wel eens het idee dat je niet eens iets anders mag vinden) een klein beetje nuanceren.

 

Maar niet bij deze hond, inderdaad.

 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ik heb van tamelijk dichtbij een hondje kapot zien gaan aan een blafband, dat is verschrikkelijk, ook de citronella banden zijn geen oplossing van het probleem. Niet doen hoor. Stel je die arme hond eens voor, van leven in vrijheid naar opgesloten in de bench voor uren.

 

In deze documentaire is te zien hoeveel honden er last van verlatingsangst hebben, veel honden blaffen niet eens en sommige eigenaren wisten het niet eens dat hun hond hier last van heeft. Het is een schokkend filmpje, maar heel goed om hiervan te leren en de oplossingen bekijken.

 

https://www.youtube.com/watch?v=2sP-ATqvf2k

 

Het blaffen staat niet op zichzelf. Je hond is bang, gefrustreerd, kan niet alleen zijn.  Dit moet stapje voor stapje aangeleerd worden, in 3 weken gaat dat niet lukken.

Werk je hele dagen? Acht uur in de bench (zonder reistijd e.d.)tijdens het werken, acht uur in de bench s nachts. En wat er dan misschien nog bij komt. Dit kan niet, voor geen enkele hond, laat staan een hond die vrijheid gewend is

 

Wat ik zelf zou doen is s nachts de hond meenemen op je slaapkamer, en voor overdag een oppas zoeken die verstand heeft van hondentaal.

 

 

 

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

de halsband die je wel kan proberen is een DAP-halsband.
Deze geeft geuren af waarbij een hond rustig van word.

Geen medicatie, geen anti-blafband, maar eentje.

 

Ik weet niet of het voor jou hond ook werkt.
Maar het is te proberen.
https://www.dierapotheker.nl/product/595/Hond/Kalmering/Adaptil-voorheen-DAP-Halsband-Groot-70-cm

 

honden page profiel ..

honden foto van .

" Nee, in dit geval is het denk ik ook geen goed idee.
Het zal de paniek alleen maar erger maken.
 
Ik wilde alleen, lichtelijk off-topic, het enorme anti-blafband sfeertje dat hier hangt (ik heb soms wel eens het idee dat je niet eens iets anders mag vinden) een klein beetje nuanceren.
 
Maar niet bij deze hond, inderdaad.
  "

 

Ik ben het helemaal met je eens. Ik denk dat het gebruik van zo'n band heel sterk afhangt van waarvoor je hem gebruikt en vooral hóe je hem gebruikt. Er zijn tegenwoordig zoveel van die banden. Laat ik duidelijk zijn: ik ben tegen banden waarbij de honden echt pijn moeten lijden. Maar tegenwoordig hoeft dat helemaal niet meer.


Maar aangezien het sterk afhangt waarvoor en hoe je hem gebruikt; voor deze hond vind ik het ook zeker niet geschikt. Dit is een hond die dicht bij de natuur staat. Je kunt niet van hem verwachten zich plots als nette huishond te gaan gedragen. Opsluiten is tegen natuurlijk en moet je dus ook niet doen. De hond heeft eerst tijd nodig te wennen aan jou en je omgeving. Daarna kan je hem rustig laten wennen aan een bench. Maar ook hierbij is het belangrijk dit goed aan te pakken, anders maak je meer kapot dan goed is. 

honden page profiel ..

honden foto van .

Ik wil er nog wel even aan toevoegen: zo'n blafband haalt nooit het probleem weg. Je kunt het vergelijken met een lekkage in je huis. Je kunt er een emmer onderzetten, maar daarmee los je het probleem niet op. 

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Blafbanden zouden verboden moeten worden en zo'n ding in de verkeerde handen, dus bij een baas, die zomaar wat doet, is voor de hond een kwelling. Te veel bazen denken dat zo'n blafband of kastje voor hen de oplossing is en realiseren zich niet, wat dit met een hond doet. Zij kijken meestal alleen naar het feit, dat de hond minder blaft, dat er gedragsproblemen door veroorzaakt kunnen worden, wordt meestal niet gezien of te laat. Cesar Milan gebruikt deze ondingen ook. Ik weet van een gedragsdeskundige voor honden, dat veel collega's van hem, het gebruik van blafbanden ed. afkeuren !

honden page profiel Menno en ElmoMenno en Elmo

honden foto van Menno en Elmo

Met alle benodigde respect, Machtel, dit is dus exact de gedachtengang die ik bedoel:

"Blafbanden zijn slecht. En daarmee uit".

Het is heel politiek correct om dat te vinden, maar het is dus niet waar.

 

Een verkéérd gebruikte blafband, en dat ben ik wel met je eens, is slecht.

Dat is wel waar.

 

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

Wat ik me nou af vraag en nog niet gezien heb:

Hoeveel beweging krijgt de hond? Wordt hakblok mentaal bezig gehouden?

Als ik Nienke ben, ga ik ook niet slapen.

 

Te weinig beweging kan leiden tot slopen en blaffen. 

honden page profiel ***^Noortje^*** ***^Noortje^***

honden foto van ***^Noortje^***

De bench is geen veilige plek voor hem, gezien het gedrag dat hij laat zien. Ik zou proberen om oppas te regelen op de momenten dat je weg moet zodat hij niet alleen is en steeds opnieuw terugvalt in angst/stressgedrag. Kijk of er ruimte in je huis is waar hij los kan lopen en waar hij weinig schade aan kan richten.

 

Hij is uit zijn vertrouwde omgeving, met alle vrijheid die hij daar had, weggehaald en moet helemaal wennen aan een nieuwe omgeving met beperkte ruimte (bench), dat is nogal veel voor een hond. Daar komt bij dat de ene hond meer moeite heeft met veranderingen dan de andere hond. Je hond moet zich nog vertrouwd maken met zijn nieuwe omgeving, zolang hij dat niet heeft zal hij stresssignalen laten zien.

Kijk goed naar de signalen van je hond, probeer niet te snel te gaan in het leren alleen zijn, je hond moet het wel aankunnen anders ben je zo terug bij af. 

Vaak is het twee stappen vooruit en weer een stap terug. Het kan een langdurig proces worden waar je héél veel tijd en geduld voor moet hebben.

 

Een D.A.P.band kan helpen bij het proces maar werkt alleen als ondersteuning bij het alleen zijn trainen en niet als vervanging. Kijk of je een gedragstherapeut kunt inschakelen, die kan je hond observeren en een stappenplan met je maken. En het is fijn dat je op iemand terug kunt vallen als het even niet zo makkelijk gaat.

 

Een blafband vind ik geen optie omdat het symptoombestrijding is en geen oplossing voor het daadwerkelijke probleem, namelijk angst.

Lijkt me ook vreselijk als je angst en stress ervaart en je kan/mag het niet uiten omdat je een band om hebt die je met schokjes, geluiden of geuren "afstraft". Daar wordt je doodongelukkig van, lijkt me.

 

In ieder geval heel veel sterkte en succes want een makkelijke klus gaat het niet worden vrees ik. 

 

 

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Menno, ik begrijp je reactie. Als ik zie hoeveel moeite baasjes al met hondengedrag hebben, ook degene die al 40 jaar honden hebben soms, ben ik ervan overtuigd dat een blafkastje of blafband ook verkeerd gebruikt gaat worden en is de instructie te beperkt en heeft degene die het verkoopt, ook meestal geen verstand van gedrag. Als baasje kun je ook proberen de hond te begrijpen, waarom heeft hij dit gedrag ? Is hij angstig, voelt hij zich alleen gelaten, hoort hij bepaalde dingen en weet niet wat het is en blaft hij daarom ! Blaffen is communiceren voor de hond. Kent het baasje de hond goed genoeg en gaat hij op de juiste manier met de hond om, hoe reageren ze op blafgedrag ? Mijn buurkinderen tergen Romeo en dan blaft hij en dat tergen gaat van kwaad tot erger. De ouders corrigeren de kinderen, maar het gebeurt elke dag weer, dat er stokken door de hek gestoken worden, ballen in de tuin terecht komen, de kinderen kruipen zelfs op hun serre en op

de mijne, om Romeo vanuit die positie uit te dagen. Dan blaft hij. Logisch. Maar ik heb het nooit overdacht, hiervoor een blafkastje te kopen om dit gedrag, ook als ik er niet ben, in te tomen. Ik blijf met de ouders praten, heb begrip voor de kinderen, waarvan de ene autistisch is en de ander ADHD heeft, of iets in die geest en heb zelfs een inlevingsvermogen, dat de ouders deze kinderen niet meer goed onder controle hebben. Ik hang de vlag uit, als ze naar school gaan ! Een blafkastje is nooit een overweging geweest en dat ik af en toe de wanhoop nabij ben,dat kan ik je verzekeren! Als ik weg ben en mijn ventje is alleen thuis, hoop ik dan maar, dat er niets gebeurt !  

 

honden page profiel mariannemarianne



Dus je bedoeld dat een blafband een goed middel is? ;-) Het is een martelwerktuig wat hier al gezegd word, bah om zo je hond af te leren blaffen. :'( 

 

jammer dat je zo reageert want je begrijpt niet wat het is om een hondje te hebben dat dag en nacht heel schel blaft.wij zijn zéér grote dierenvrienden en soms is er geen enkele andere oplossing.overigens,en dat zegt heel veel over het "martel"gehalte,heeft onze hond het dus helemaal niet afgeleerd maar blaft hij olijk verder waardoor we de band ,die batterijen vreet,ook niet meer gebruiken.de citronella hebben we ook geprobeerd en dan hield ze haar kop schuin(neus weg van de spray)en blafte ze even heel lang door tot het reservoir leeg was...hielp ook niets dus.er zijn grenzen aan ieders verdraagzaamheid en één van die grenzen is toch dat je gezin én je buren(die tenslotte niet voor de honden kozen)zelf nog een leven hebben en dat is hier soms ver te zoeken.vergelijk het met continue oorsuizen....het komt niet zomaar zover dat er een wijkagent komt "bevelen"er iets aan te doen hoor.onze andere hinden blaffen ook,dat heb je met honden,maar dit is geen leven.en toch zien we haar na zeven jaar nog even graag maar een oplossing zou voor ons als een bevrijding zijn.dus zeg niet te snel dat ik mijn hond martel want het is eerder omgekeerd.ik heb bijvoorbeeld twee jaar intensieve behandelingen gehad tegen uitgezaaide kanker en als je doodziek in de zetel ligt af te zien dan zou je een hond die constant blaft wel kunnen wurgen...dat zou pas martelen zijn.in de plaats daarvan heb ik het verdragen zoals ik dat al jaren doe en verwennen we haar te pletter dus ik neem het zeer persoonlijk als iemand doet alsof ik dom ben en mijn hond martel...als de marteling zo erg is waarom blaft én kwispelt onze teckel dan gewoon vrolijk verder? dus als iemand een oplossing kent? :-) 

honden page profiel mariannemarianne

overigens staat dit helemaal los van de vraagstelling en van de hond waarover het oorspronkelijk ging(sorry daarvoor)maar ik vind het niet mooi om te oordelen over een situatie die je niet kent,laat staan waar je zelf helemaal niet mee te maken krijgt én ik vind dus uit ondervinding het geroep over de blafband als marteltuig zéér overdreven.ik ben het er wel mee eens dat,als je over een agressief dier spreekt,een band die schokjes op commando geeft een slecht idee is maar dat is een heel ander concept als een blafband.en wat de vergelijking met een baby betreft.....dat vind ik gewoon geen vergelijking.en nee,die zou ik geen blafband aandoen 

honden page profiel Kimeta Kimeta

honden foto van Kimeta

Hey Lianne,

Wellicht kan bachbloesem hierin een heel goede ondersteuning zijn?

https://www.hondenpage.com/club/504/bachbloesem-kimeta.php

honden page profiel moniquemonique

honden foto van monique

Ik zou idd geen stroomband gaan gebruiken en ook geen geluiden apparaat daar worden ze knetter gek van.

dan zou ik eerder een citroenella band proberen dit geeft alleen maar een citroenella geur.

 

maar in jou geval zou ik een andere oplossing gaan zoeken

Bv een slaapkamer hondvriendelijk maken.

zet er een radio in zodat hij zich niet alleen voelt en met een lekkere mand of kussen en met speeltjes.

doe hem er eerst alleen s, nachts in als je thuis bent

zodra hij in paniek raakt ga je er naartoe zodat hij het gevoel heeft dat er iemand voor hem  is.

als het goed gaat kan je hem in zijn eigen kamer doen als je ff weg moet.

een bensch is idd veel te klein voor hem dit is hij niet gewent.

als je een vila bent gewend zal je je niet in een kamertje van 2 bij 2 willen zitten voor een hele dag ;-)

honden page profiel sandrasandra

honden foto van sandra

goede morgen,

ik heb het zelfde ervaren met mijn amerikaanse bulldog, een blafband zou ik zeker afraden, omdat deze blafbanden wel eens kortsluiting kunnen krijgen,
welke methode heb ik toegepast

mijn partner deed vanuit zijn laptop enkel speaker aansluiten deze werd dan op de plek van bestemming neergezet, dus daar waar de hond zich bevindt,
ook een cam zodat hij onze dog goed kon zien, op zolder zette hij zijn computer aan dit doorverbonden naar de laptop, op het moment dat alles liep, ben ik eerst met mijn dog een stevige wandeling gaan maken,
hij had de autos ergens anders neergezet om geen indruk achter te laten,
netjes werd donny in de bench gezet en ik ging werken, mijn partner bevondt zich op zolder waar hij heel stil moest zijn, na een uurtje begon donny te blaffen, op het moment dat hij blafde riep mijn partner door de microfoon, donny foei, donny keek rond begon met zijn staart te zwaaien, hihihihi
daarna probeerde hij weer en blafte waarop mijn partner weer zei donny foei, donny schrok even en stond weer verbaasd te kijken waar het geluid vandaan kwam, dit heeft hij 5x gedaa, daarna ging hij rustig liggen en heeft nooit meer geblaft, dit was de beste oplossing die we hadden kunnen toepassen is voor iedereen een aanrader,

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Leuke discussie over de blafband...

Iemand zei laatst, ik heb een blafband gebruikt. Hoefde maar twee weken. Nu, zodra ik de band pak en omdoe is hij rustig.... Gek hè? Hond is gewoon doodsbang voor de band.

 

Als je dan al perse een blafband wil gebruiken ( nee, ik niet...nooit!) volg er dan een training bij hoe je zo'n ding moet gebruiken. 

 

Over leuke discussie gesproken..... TS reageert helemaal niet meer. Zou ik ook niet doen na de zoveelste opmerking....waarom neem je een hond mee van Aruba.

 

En dat hier op het forum, waar de meesten toch erg voor adoptie van buitenlandse honden zijn. Dat mag wel, een straathond adopteren...... Soms doe ik heel erg mijn best om reacties te begrijpen. Omdat ik in andere topics hele andere reacties lees.... Misschien ligt het wel aan mij hoor. Maar ik begrijp het soms gewoon echt niet. Ik begrijp niet wat nu het verschil maakt dat TS een hond meeneemt van Aruba (ik hoop dat de hond op allerlei ziektes is getest en ingeënt etc) of een hond adopteren vanuit het oostblok of de middellandse zee omgeving..

 

Overigens begrijp ik ook niet dat een hond hele dagen alleen moet zitten en de baas werkt. Waarom neem je dan een hond? Toch wil ik ze de kost niet geven.....wie allemaal een hond hebben en deze erg veel alleen in huis zit. Meestal in een bench...... Want ja, er zal gewerkt moeten worden.... Keuzes...moeilijk hè?!

honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbelgoedgekeurde fokker

honden foto van Habbelbabbel

Angelique, je zegt precies wat ik denk bij het lezen van deze topic.

wat een oordelen en veroordelende toontjes! 

 

Even heel ongenuanceerd:

 

Laat de de blafband een martelwerktuig zijn voor de honden, deze toonzetting is een marteling voor de topicschrijver.

 

 

honden page profiel Menno en ElmoMenno en Elmo

honden foto van Menno en Elmo

Helaas gebeurd dat vaker, hier.

Ik heb al een paar namen op  mijn lijstje staan: als die reageren, doe ik dat niet meer.

Aan die personen erger ik mij alleen maar.

 

Die willen niet helpen, die willen laten zien hoe verschrikkelijk veel verstand van honden ze wel niet hebben.

En anderen dus niet.

Geven geen ruimte voor andere meningen.

En andere meningen zijn nou juist zo interessant!

 

Maar tussen het gekrakeel door kan TS toch wel een conclusie trekken?

Blafband?

Doe maar liever niet.

Is er echt geen andere oplossing, dan alleen onder begeleiding van een deskundig persoon.

 

Volgens mij is dat een aardige samenvatting.

 

 

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

De zoveelste inderdaad die hier gelijk weer weg rent.......

Ipv enige inleving, buitelt men over elkaar heen wat TS niet moet doen...

Jammer, zo jammer, maar wel een tendens op HP momenteel.

Ik heb ergens in een ander topic ook al geconstateerd, kan je denken te weten wat TS wil en van plan is, als je zo gaat lezen en reageren, komt hier geen mens meer met een hulp vraag.

 

Ik ga er vanuit dat als iemand een hulpvraag plaatst dat hij/zij er volop mee bezig is, anders ga je niet opzoek op het internet en kom je bij HP terecht en heb je het lef je verhaal te plaatsen.

 

Ik hoop dat TS een tussenoplossing vindt met een oppas, dat lijkt voor het 1e moment de beste oplossing, de hond is overduidelijk totaal van slag en het vertrouwen kwijt dat alleen zijn echt wel kan, en gezien het vrijbuiter leven waar hij vandaan komt is dat ook niet zo raar.

 

Ik hoop echt dat TS een manier gevonden heeft de hond bij haar te houden (ze neemt hem niet voor niets mee he, ze houdt van het dier) en in alle rust te laten wennen aan het leven in Nederland.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" goede morgen,

ik heb het zelfde ervaren met mijn amerikaanse bulldog, een blafband zou ik zeker afraden, omdat deze blafbanden wel eens kortsluiting kunnen krijgen,
welke methode heb ik toegepast

mijn partner deed vanuit zijn laptop enkel speaker aansluiten deze werd dan op de plek van bestemming neergezet, dus daar waar de hond zich bevindt,
ook een cam zodat hij onze dog goed kon zien, op zolder zette hij zijn computer aan dit doorverbonden naar de laptop, op het moment dat alles liep, ben ik eerst met mijn dog een stevige wandeling gaan maken,
hij had de autos ergens anders neergezet om geen indruk achter te laten,
netjes werd donny in de bench gezet en ik ging werken, mijn partner bevondt zich op zolder waar hij heel stil moest zijn, na een uurtje begon donny te blaffen, op het moment dat hij blafde riep mijn partner door de microfoon, donny foei, donny keek rond begon met zijn staart te zwaaien, hihihihi
daarna probeerde hij weer en blafte waarop mijn partner weer zei donny foei, donny schrok even en stond weer verbaasd te kijken waar het geluid vandaan kwam, dit heeft hij 5x gedaa, daarna ging hij rustig liggen en heeft nooit meer geblaft, dit was de beste oplossing die we hadden kunnen toepassen is voor iedereen een aanrader, "

 Dit is wel een goede. Hij hoort ook je partners stem. Wordt misschien ook zo gerust gesteld?

Heb ook wel eens gedacht aan een skype verbinding, zodat je hond jou ook kan zien. Wie weet helpt dat wel bij honden die moeite hebben met alleen zijn.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca


Over leuke discussie gesproken..... TS reageert helemaal niet meer. Zou ik ook niet doen na de zoveelste opmerking....waarom neem je een hond mee van Aruba.
 
En dat hier op het forum, waar de meesten toch erg voor adoptie van buitenlandse honden zijn. Dat mag wel, een straathond adopteren...... Soms doe ik heel erg mijn best om reacties te begrijpen. Omdat ik in andere topics hele andere reacties lees.... Misschien ligt het wel aan mij hoor. Maar ik begrijp het soms gewoon echt niet. Ik begrijp niet wat nu het verschil maakt dat TS een hond meeneemt van Aruba (ik hoop dat de hond op allerlei ziektes is getest en ingeënt etc) of een hond adopteren vanuit het oostblok of de middellandse zee omgeving..
 
Overigens begrijp ik ook niet dat een hond hele dagen alleen moet zitten en de baas werkt. Waarom neem je dan een hond? Toch wil ik ze de kost niet geven.....wie allemaal een hond hebben en deze erg veel alleen in huis zit. Meestal in een bench...... Want ja, er zal gewerkt moeten worden.... Keuzes...moeilijk hè?! "

 Ik denk dat een hond zich ook wel kan leren aan te passen. Als je altijd buiten hebt gelopen, zoals bijna alle buitenlandse zwerf honden. Het zal wel tijd nodig hebben, maar zo een hond vooral in het begin alleen laten, lijkt mij niet verstandig. Volgens mij is vooral de start heel belangrijk. 

Hoop wel dat ts nog iets laat horen en vooral een goede opvang vind.

 

ik zag laats iets over opa en oma opvang. Bejaarde die overdag op je hond passen. Lijkt mij een goede oplossing

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" De zoveelste inderdaad die hier gelijk weer weg rent.......
Ipv enige inleving, buitelt men over elkaar heen wat TS niet moet doen...
Jammer, zo jammer, maar wel een tendens op HP momenteel.
Ik heb ergens in een ander topic ook al geconstateerd, kan je denken te weten wat TS wil en van plan is, als je zo gaat lezen en reageren, komt hier geen mens meer met een hulp vraag.
 
Ik ga er vanuit dat als iemand een hulpvraag plaatst dat hij/zij er volop mee bezig is, anders ga je niet opzoek op het internet en kom je bij HP terecht en heb je het lef je verhaal te plaatsen.
 
Ik hoop dat TS een tussenoplossing vindt met een oppas, dat lijkt voor het 1e moment de beste oplossing, de hond is overduidelijk totaal van slag en het vertrouwen kwijt dat alleen zijn echt wel kan, en gezien het vrijbuiter leven waar hij vandaan komt is dat ook niet zo raar.
 
Ik hoop echt dat TS een manier gevonden heeft de hond bij haar te houden (ze neemt hem niet voor niets mee he, ze houdt van het dier) en in alle rust te laten wennen aan het leven in Nederland. "

 

Offtopic.

Klopt Goja, in dat andere topic was ik absoluut niet aardig en dat kan ik als ik eraan terug denk nog steeds niet zijn. Zoals ik heb gezegd daar was het voor mij lezen tussen de regels door en was het het zoveelste topic over een hond wegdoen.

 

Ik denk dat je hebt gezien dat ze nu beide honden wegdoet en op marktplaats heeft gezet. Ook de chi die zo enorm lief was en haar favorietje...

honden page profiel BeeBee

honden foto van Bee

" Bee, dat blafkastje, dat je bedoelt, is ook een martelwerktuig. De toon die dit kastje verspreidt is zo ingrijpend voor de hond, dat het pijn doet aan de oren. Stel maar eens dat er twee of drie honden zijn, eentje blaft, het kastje het voor ons niet te horen geluid laat horen en niet alleen de hond die blaft, gestraft wordt, maar ook de andere twee, die niet blaffen. En dan werkt het averechts. Deze kastjes zijn gemaakt om er geld aan te verdienen, worden ook overal verkocht in dierenwinkels en die hebben totaal geen verstand van gedrag van honden. Ik ben tegen deze ondingen, maar ik kan me voorstellen, dat het niet meevalt, als je hond of honden blaffen en de buren gaan klagen. Als je weggaat kun je nooit inschatten, wat dit kastje doet en hoe de honden reageren.    "

 


Het is idd een martelwerktuig, voor mij, wel te verstaan, dit ding geeft idd een hoge pieptoon af, maar is voor iedereen te horen, óók voor mij, maar als ik geen ruzie wil met de buren, zal ik er toch gebruik van moeten maken, en het werkt, want ze blaffen veel minder, zodra ik thuis ben, gaat ie uit.
Het is kiezen uit 2 kwaden.............

honden page profiel moniquemonique

honden foto van monique

"  
Het is idd een martelwerktuig, voor mij, wel te verstaan, dit ding geeft idd een hoge pieptoon af, maar is voor iedereen te horen, óók voor mij, maar als ik geen ruzie wil met de buren, zal ik er toch gebruik van moeten maken, en het werkt, want ze blaffen veel minder, zodra ik thuis ben, gaat ie uit.
Het is kiezen uit 2 kwaden............. "

 dan kan de citronella misschien een hondvriendelijker oplossing zijn.

die geluiden zijn absoluit echt een hel voor een hond en die schokken ook.

de citronella is dan een een veel vriendelijker oplossing.

 

 

honden page profiel ..

honden foto van .

Naast dat het belangrijk is dat er wordt gekeken wordt naar of een blafband wel de juiste oplossing is (want dat is het echt niet voor elke situatie), wordt er bij een keuze voor een blafband niet goed gekeken naar een juiste. Er zijn namelijk zo veel verschillende. De meeste mensen kennen en kopen alleen de goedkope, die een flinke schok geven. En ook daar ben ik tegen, een hond mag en hoeft geen pijn te lijden.

 

De duurdere banden, zitten veel meer mogelijkheden op. Je hebt banden met een trilfunctie (vibratie, beetje 'kietel-achtig') en banden die eerst een waarschuwing geven vóór de trilling; een piepje, om de hond even te laten verbazen en uit z'n 'zone' te halen.
Mocht je wel voor schokjes willen gaan, vind ik dat je daarbij ook naar een duurder model moet kijken. Een model waarbij je in kunt stellen hoe hard de schok is. Want nogmaals; pijn hebben lijkt me niet de bedoeling. Zo kun je voor een kiezen die heel zacht een schokje (eerder 'prikkel' te noemen) geeft.

 

Maar ja, zo'n band kost toch minimaal wel €150. Maar voor al die harde schokbanden ben ik echt geen voorstander.
Ik vind het jammer dat mensen die voor een blafband kiezen, snel gaan voor een goedkope oplossing. Deze banden zijn, naar mijn mening, niet altijd hondvriendelijk.

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Naast dat het belangrijk is dat er wordt gekeken wordt naar of een blafband wel de juiste oplossing is (want dat is het echt niet voor elke situatie), wordt er bij een keuze voor een blafband niet goed gekeken naar een juiste. Er zijn namelijk zo veel verschillende. De meeste mensen kennen en kopen alleen de goedkope, die een flinke schok geven. En ook daar ben ik tegen, een hond mag en hoeft geen pijn te lijden.
 
De duurdere banden, zitten veel meer mogelijkheden op. Je hebt banden met een trilfunctie (vibratie, beetje 'kietel-achtig') en banden die eerst een waarschuwing geven vóór de trilling; een piepje, om de hond even te laten verbazen en uit z'n 'zone' te halen. Mocht je wel voor schokjes willen gaan, vind ik dat je daarbij ook naar een duurder model moet kijken. Een model waarbij je in kunt stellen hoe hard de schok is. Want nogmaals; pijn hebben lijkt me niet de bedoeling. Zo kun je voor een kiezen die heel zacht een schokje (eerder 'prikkel' te noemen) geeft.
 
Maar ja, zo'n band kost toch minimaal wel €150. Maar voor al die harde schokbanden ben ik echt geen voorstander. Ik vind het jammer dat mensen die voor een blafband kiezen, snel gaan voor een goedkope oplossing. Deze banden zijn, naar mijn mening, niet altijd hondvriendelijk. "

 

 

Helpt zo'n blafband ook tegen heel hard snurken? Dan is het misschien wel een idee om er eentje aan te schaffen. Is me wel €150 waard. ;-)

honden page profiel ..

honden foto van .

"  
 
Helpt zo'n blafband ook tegen heel hard snurken? Dan is het misschien wel een idee om er eentje aan te schaffen. Is me wel €150 waard. ;-) "

 

 

hahaha

 

nou, wie weet..

honden page profiel HelgeHelge

honden foto van Helge

Ha ha, lekker trillen om die nek!

honden page profiel ..

honden foto van .

" Ha ha, lekker trillen om die nek! "

 

Nou, nu ben ik wel even heel serieus: zodra iemand zo'n band koopt, vind ik dat de eigenaar het eerst op z'n eigen hand/lichaam moet testen. Je moet van te voren weten wat de hond gaat voelen. Zodra iemand al zegt: "Nee dat ga ik echt niet doen, dat doet pijn!", vraag ik me wel af waarom je het dan bij je hond om doet hehe.

 

Maar bij een die je in kunt stellen, kun je dus eerst voelen welke stand geschikt is.

honden page profiel HelgeHelge

honden foto van Helge

"  
Nou, nu ben ik wel even heel serieus: zodra iemand zo'n band koopt, vind ik dat de eigenaar het eerst op z'n eigen hand/lichaam moet testen. Je moet van te voren weten wat de hond gaat voelen. Zodra iemand al zegt: "Nee dat ga ik echt niet doen, dat doet pijn!", vraag ik me wel af waarom je het dan bij je hond om doet hehe.
 
Maar bij een die je in kunt stellen, kun je dus eerst voelen welke stand geschikt is. "

 

Eens, maar ik zou nooit zo'n band gebruiken. Alleen die tip, een band die een stofje afgeeft waar ze rustig van worden vind ik nog een optie, maar voor de rest, nee.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 2 van 4 123 4
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^