Pup en wandelen en gedrag 1 jarige hond.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel jaimjaim

honden foto van jaim

Ik heb eigenlijk eens 2 vragen over mijn pup en mijn andere hondje.

 

onze pup van 3,5 maand die loopt buiten niet goed mee. Onze andere hondje (1 jaar) loopt altijd mee en de pup nemen we dan ook mee een rondje. Zodra we van de oprit af zijn stopt hij met lopen en legt zich lekker in het gras languit. Dan loopt ie ook echt niet meer mee. We hebben al veel geprobeerd, snoepjes meenemen, belonen als ie wel liep. Of doen alsof we iets heel interessants zien maar hij trapt er dan niet in. Of 1x en dan 

legt ie zich weer lekker in het gras. Wat natuurlijk wel een leuk gezicht is en we er stiekem wel om moeten lachen.. We tillen hem dan op het eerste stuk en zodra ie et straatje uit is loopt ie gewoon mee, ook op vreemd terrein als we bv met de auto ergens heen gaan loopt ie ook meteen mee! Het is dus echt alleen het eerste stuk voor het huis. Iemand hier nog tips voor?? 

Het is trouwens een bassethound, lekker eigenwijs ik weet het.. Hihi

 

dan heb ik nog een vraag over onze andere hondje, 1 jaar. 

We hebben dus sinds een maand de pup. Soms twijfel ik of ons 1 jarig hondje het wel echt leuk vind.

in het begin ging het wat moeizaam tussen de 2. De oudste moest erg aan de pup wennen. Moest er niks van weten en liep echt ervan weg. Hij dronk zelfs niet meer aan zijn waterbakje omdat de pup eruit gedronken had. Inmiddels gaat et beter. Het probleem is alleen dat de oudste niet van zich afbijt, totaal niet. Wat ergens ook wel weer goed is natuurlijk maar hij laat zich echt wegjagen door de pup. We proberen die taak van em over te nemen door bv als de oudste drinkt de kleine er een beetje weg te houden en te laten wachten. Als we dit niet doen duwt hij de oudste echt weg en druipt de oudste af.

Spelen doen ze wel maar soms springt de oudste echt weg van hem, dan vlucht ie eigenlijk de trap op of de bank op zodat die kleine niet bij hem komt. 

Hij ligt ook vaker nu op de grond onder een klein tafeltje terwijl hij voor dat de pup er was echt bij ons lag. Dit doet ie nu ook nog wel maar hij wacht tot de pup slaapt en komt dan pas.

Ook nu met eten en drinken. Zelf loopt onze oudste hond niet meer na het drinkbakje, ik moet nu echt elke dag een aantal keer met het drinkbakje naar em toe komen en em dan laten drinken, dan drinkt ie ook maar ook echt alleen dan. Hij zal niet zelf gaan drinken. Hij drinkt dan wel uit etzelfde bakje.

Dit is ook met het eten, als ik de bakjes op de grond zet, dan wacht de oudste echt lang met eten. Wat ik dan vaak zielig vind en dan ga ik em eigenlijk voeren, hij eet het dan uit mijn hand.

 

De oudste krijgt alles als eerste, het eerste het voer, het eerste het bandje om met wandelen enz. Aanhalen ook hem als eerste. Maar soms krijg ik het idee dat hij zich echt een beetje laat wegpesten door de pup.

wat ik wel weer zie is dat zodra we buiten zijn of bij iemand op bezoek ze de beste vrienden zijn. Ze drinken samen dan, spelen samen. Rennen samen door de tuin! Zijn de beste vrienden, maar zodra we thuis komen gaat die oudste weer in zijn hoekje liggen onder het tafeltje.

ook als de pup wat heeft, als ie bv eens piept ofzo dan rent die oudste meteen naar em toe om te kijken wat er is. Dat doet ie wel weer.

is dit normaal gedrag? Zijn er misschien hier nog tips voor? Soms vraag ik me dan af of de oudste het allemaal wel leuk vind. Dit gedrag vertoont ie alleen thuis. Hij speelt ook wel met em thuis hoor, maar laat zich wel weer heel gauw wegjagen. Hij zou nooit even "snauwen" om iets af te keuren van de pup.

 

En daarbij denk ik ook dat ik me heel erg druk maak om de oudste hond... Soms zelf te druk !

honden page profiel jaimjaim

honden foto van jaim

Daarbij moet ik wel zeggen dat we de pup al hebben geleerd niet aan het eetbakje te komen van de oudste. Dit weet hij ook. Als hij al klaar is met eten gaat hij niet snel het eten van de oudste opeten. Hij wacht dan of loopt weg.

 

Oh en de oudste is een stuk waakser sinds de pup er is, blaft om veel meer dingen enz!

honden page profiel Paul Bo en Pip!!!!Paul Bo en Pip!!!! 3 doggies

honden foto van Paul Bo en Pip!!!!

Geef ze tijd om aan elkaar te wennen. Toen Pip in huis kwam moest Bo ook heel erg wennen. Bo was ook een moeilijke meeloper in het begin maar ook dat heeft gewoon geduld en tijd nodig. Ze zien het nut nog niet van 'een blokje om ' lopen. Maar dat komt vanzelf door het veel te doen.

honden page profiel Sanne MulderSanne Mulder 3 doggies

honden foto van Sanne Mulder

Over het niet meelopen van de pup.

Heb je al eens geprobeerd de riem los te laten en gewoon doodleuk verder te lopen? Ik weet niet waar jullie wonen en of het misschien gevaarlijk kan zijn ivm auto's (in dat geval dus niet loslaten).

Als dit wel kan, probeer het eens. Dan heeft hij zoiets van, hé gaan ze nou zonder mij?? Hij zal bij jullie willen blijven en mee lopen. Als je dit doet, gewoon meteen de riem laten vallen zodra hij gaat liggen en verder lopen alsof er niks aan de hand is. Ook niet te overduidelijk omkijken (controleren waar hij is kan natuurlijk wel) of tegen hem praten.

 

En het gedrag van de oudste. Ja, dat is altijd een beetje gokken met die beesten. Het is goed dat hij er bij wegloopt. Dat is negeergedrag en is eigenlijk wel het beste gedrag dat je je kunt wensen als ze elkaar niet mogen. Anders zou hij angstig kunnen worden of agressief kunnen worden naar de pup. Hij loopt er zelf bij weg als hij iets niet leuk vindt en dat is zeker goed.

Wat doet de oudste bij andere honden als ie iets niet leuk vinden? Als hij bij andere wel van zich af kan bijten, dan hoef je je denk ik geen zorgen te maken. Als de pup echt te ver gaat, dan doet de oudste er wel wat aan.

honden page profiel jaimjaim

honden foto van jaim

Jaa dat hebben we eens gedaan. Gewoon doorgelopen. Onze straat is erg rustig dus hiee gaat dat ook wel. Maar dan blijft ie ook gewoon liggen. Hij legt zich lang uit en als we dan uiteindelijk toch terug lopen dan sprint ie snel de voortuin in ofzo. Spelletje ervan maken doet ie.

 

Wat betreft de oudste hond , die doet ook niks tegen honden buiten. Is heel enthousiast en laat zich ook helemaal besnuffelen door andere. Daar speelt ie dan ookmee. Maar hij heeft nog nooit gegromd of iets dergelijks. 

We hebben hem vanaf pup. En we hebben hem serieus nog nooit horen grommen, alleen tijdens een spelletje touw trekken ofzo. Maar nooit echt gemeend naar wwn hond. Als een hond tegen hem gromt sprint ie gauw weg en gaat ie erna kwispelend terug. Alsof ie et zelf ook niet echt snapt. Er zit gewoon echt geen kwaad in.

honden page profiel HelgeHelge 3 doggies

honden foto van Helge

Kan heel goed zijn dat je pup nog niet van huis wil. Thuis is veilig. Ik zou m niet dwingen, komt vanzelf. Heb je al eens geprobeerd heel ergens anders te wandelen? Met de auto of fiets ergens heen en daar lopen? 

 

Wijziging, had niet goed gelezen. Ergens anders gaat t goed. Dan is t gewoon dat ie op zijn veilige plek wil blijven. Gaat vanzelf over als ie ouder wordt.

honden page profiel jaimjaim

honden foto van jaim

Jaa dat hebben we ook gedaan.

als ik met de auto ergens heen ga loopt ie direct mee. Geen problemen, alleen vanaf thuis niet. Dan blijft ie voor in het gras liggen. Hij wordt ook zwaar inmiddels, 14 kg, dus we tillen hem niet lang meer denk ik haha

honden page profiel HelgeHelge

honden foto van Helge

Ik heb begrepen dat sommige honden zo leren trekken aan de lijn. Ze willen zo snel mogelijk terug naar huis als je in de buurt loopt.

Volgende forumvraag: Sunny, de eerste week
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^