Brokken en jeuk Shih Ztu.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Vlindertje87 (Gast)

Hallo,   Wij hebben een Shih Ztu van bijna 2 jaar oud. Ik geef hem altijd Bennefull brokken omdat een tante van mij dezelfde hond heeft en ook deze brokken geeft. Ik vroeg me af of dit wel goede brokken zijn?? Zit hier alles in wat hij nodig heeft? (Omdat we weinig geld hebben kan ik niet dure brokken van de dierenarts kopen al had ik dat het liefste omdat ik weet dat deze goed voor hem zijn.)Nu ik toch hier dit vraag op het forum: Ons hondje krabt zich erg veel op zijn rug. Er is helemaal niks te zien aan zijn huid. Wel krabt hij zich er erg veel met zijn achterpoot naar zijn rug toe en ook als ik hem zelf krab trekt hij met zijn huid, zenuwtrekking met zijn poot en zijn kopje omhoog omdat hij dit erg lekker vind of omdat het daar zo jeukt? Onder het lopen in huis of spelen stopt hij af en toe om zich even daar te krabben. Is dit normaal kan ik hier wat aan doen? Verder doet hij het prima hij is onze lieverd. Bedankt alvast voor het antwoorden 

honden page profiel Sandra, Mecx en Fenne.Sandra, Mecx en Fenne.

honden foto van Sandra, Mecx en Fenne.

De dierenarts heeft niet standaard goede brok.

Daar zit heel veel rotzooi die ze maar al te graag verkopen dat ze commissie ontvangen ;-)

 

Je kunt eens kijken voor merken zoals dog lovers gold of wolfsblut.

Wellicht wat duurder in aanschaf maar in gebruik weer goedkoper omdat je veel minder nodig hebt.

 

Wat jij voert is helaas niet echt goed voer.

 

Anoniem (Gast)

Oke dankje. Ja daar heb je gelijk in en als je naar een dierenspeciaalzaak gaat willen ze je daar weer wat aansmeren vandaar dat ik het hier even vraag.

honden page profiel Sandra, Mecx en Fenne.Sandra, Mecx en Fenne.

honden foto van Sandra, Mecx en Fenne.

In het algemeen kun je er vanuit gaan dat de goede brokken niet in de standaard dierenwinkel verkocht worden. Dan kom je eerder uit bij online bestellen.

 

honden page profiel RafRaf

Benefull brokken zijn grote troep. Is dat niet het huismerk van Tom & Co? Geen wonder dat jouw hondje jeuk krijgt: kleurstoffen, bewaarstoffen...allemaal toevoegingen waar jouw hondje niets aan heeft en zelfs ziek van kan worden. 

Zoals hier al gezegd, de betere brok koop je niet bij je DA of in de dierenwinkel. Goede merken vind je via internet, ik zou zoeken naar een graanvrije brok, want granen zijn dikwijls de oorzaak van huidproblemen. 

De betere brok is misschien wat duurder, maar je spaart er wel vele bezoekjes bij de DA mee uit. En nog beter is versvlees, maar dat is weer een andere keuze. 

honden page profiel meikemeike

honden foto van meike

De kans is groot dat de jeuk met de voeding te maken heeft, Beneful is niet zo'n goed merk. Bij de dierenwinkel weten ze ook niet altijd wat goede voeding is, maar sommige dierenwinkels hebben zich wel verdiept in Hondenvoeding.

Met dit artikel kun je checken of je brok goed is: http://www.voerwijzer.com/zelf-een-brok-beoordelen-6-stappen

Ik raad je aan om ook rauwe vleesvoeding te overwegen. Dit is gezonder dan brokken en hierdoor verdwijnen veel gezondheidsklachten, ook jeuk. Op Voerwijzer.com kun je hier veel over lezen. Je zou om te beginnen eens een pakje Smuldier bij de supermarkt kunnen kopen, bij veel supermarkten is dit te koop, ligt in het vriesvak. Dit is niet het beste merk, maar wel makkelijk verkrijgbaar.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Beneful is geen huismerk hoor, ik van Purina geloof ik en wordt wel zo'n beetje overal verkocht (supermarkt, dierenwinkel).

 

Mijn uitlaathondje kreeg het ook (dan weer dit, dan weer andere goedkope merken). Hij vond het niet zo lekker 

Heb van elke Beneful-brok eens 1 meegenomen voor Mellow, ze keek me aan of ze wilde zeggen 'wat geef jíj me nou voor rommel!' 

 

Je zou inderdaad eens Dog Lovers Gold kunnen proberen. Op de website van DLG staan de verkooppunten, zij hebben ook proefzakjes, zodat je het eens kunt uitproberen.

 

Zelf geef ik Acana, maar dat is best even een aanslag op je portemonnee. Ze doet er wel heel lang mee trouwens, omdat ze maar weinig nodig heeft. Dus de prijs per dag is uiteindelijk een stuk lager dan van ander voer.

honden page profiel Linda Linda

honden foto van Linda

Als hij met zijn huid trekt heeft hij inderdaad jeuk. Dit is ook de ervaring met mijn eigen hond (deze heeft zowel atopie als voedselallergie).

 

Het is maar een klein hondje dus hypoallergene voeding hoeft niet zo duur te zijn. Kijk bv eens naar een voeding met 1 eiwitbron en 1 koolhydraatbron zoals Smolke Sensitive. Mijn broer gebruikt dit is en is hier zeer tevreden over (hoog gehalte lamsvlees en daarnaast alleen rijst).

 

Je kan ook eens kijken op de sites www.allergiepolivoorhonden.nl en www.allergie-bij-honden.nl hier vind je meer over allergieën.

 

Als je de jeuk voornamelijk op het achterste gedeelte van de rug zit gaat het in de meeste gevallen om vlooien (of een vlooienallergie). Goede vlooienbestrijding van alle dieren in huis met een goed middel is dan ook belangrijk om dit evt uit te sluiten ;)

Volgende forumvraag: Dubbel geplaatst sorry!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^