mijn hond wil niet eten,vooral zijn brokken

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Angela Angela

honden foto van Angela

Hallo allemaal,

Wie kan mij helpen hiermee,mijn hond wil al twee weken geen brokken meer eten wat toch belangrijk is voor hem.
Ik heb al van alles geprobeerd maar het wil niet lukken.
Eten van ons er door heen geroerd,maar dan eet hij het eten van ons er tussen uit en zijn brokken blijven liggen.Niets mer geven tussen door heb ik ook gedaan,maar hij houd vol om dan maar niet te eten.Help mij aub,wat moet ik nu.
Wie heeft er een tip voor mij van wat ik kan proberen.

Alvast bedankt hiervoor en ik hoor het wel van jullie.

Groetjes Angela en natuurlijk bedankt van Sjors
:-D :-D :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "mijn hond wil niet eten,vooral zijn brokken" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Vers vlees(kvv),daar schijnt geen ene hond moeite mee te hebben.En het brengt tal van voordelen met zich mee.

Groetjes Soraya&Mila.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Een naamgenoot... :-D
Je kunt 2 dingen doen:

1. Blijven volhouden. De voerbak neerzetten met de brokken. Als de hond niet eet, na 5 minuten weghalen en de volgende keer pas weer aanbieden. Een hond die honger heeft, eet. Voor de rest geen tussendoortjes. En dit een week lang of zo!

2. Overstappen op iets anders....

Wel moeten je uitsluiten of er niets mis is met je hondje, dat hij bijv. last heeft van zijn tandjes of ziek is of zo... Maar als hij andere dingen aanneemt, dan is hij denk ik niet ziek (maar misschien dat de brokken te hard zijn als hij last heeft van zijn gebit)... Heeft hij eerder wel goed gegeten?

honden page profiel astridastrid

honden foto van astrid

je kan natuurlijk als de broken te hard zijn water er bij doen en dan 5 min laten weken en dan pas geven..
tip van vriendin

honden foto van *~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer )

Wat voor brokken zijn het dan?

honden page profiel Angela Angela

honden foto van Angela

Hij krijgt urinaire van de dierenarts andere bestaan er niet vertelde ze,de brokjes zijn heel klein en toen Sjors ze wel at slikte hij ze zo door,dit was soms ook geen pretje maar hij at ze altijd.

honden page profiel Mandy & Bram.Mandy & Bram.

honden foto van Mandy & Bram.

Je kunt volhouden. (Zou ik doen.)
Of overstappen op andere brokken..
Een beetje schapenvet erbij doen of een eitje helpt ook niet?

honden page profiel Gwn_JenGwn_Jen

honden foto van Gwn_Jen

Mijn hond wilde opeens ook zn brokjes niet meer, wij deden toen steeds worst of vlees o.i.d. er doorheen. Nu blijkt dat ie een beetje aan de zware kant zit geven wij hem nu alleen brokjes (wat ie ook laat staan), maar toch na een tijdje eet ie t op. Tja, hij heeft toch honger he ;-). Dus nu zit ie lekker weer aan de brokjes.

Maar idd zou ik wel ff nakijken of ie niet ziek is en anders nat voer ofzo?

honden foto van *~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer )

Hij heeft die brokken dus wel nodig om medische redenen?

Misschien inderdaad gewoon doorzetten.
Bak neerzetten, na een kwartier nog niet gegeten? Eten weghalen en vanavond pas weer.

Als je dat een paar keer doet en verder geen ander eten geeft, krijgt ie honger en gaat ie wel eten.

Brenda (Gast)

mijn hondje is het zelfde wil niet brokjes eten heb het altijd gedaan ze is 14 maanden ik weet niet wat ik moet doen hen 5 verschillende merken geprobeerd maar eet ze niet op maar als hij mee gaat naar de buren dan gaat ze wel de brokjes op etenheel raar toch thuis eet ze ze niet

honden page profiel godelieve-prutske-ginogodelieve-prutske-gino

honden foto van godelieve-prutske-gino

jou hond moet urynaire zijn dat geen honden brokjes tegen blaasstenen??
Mijn yorkske moet deze ook eten voor de blaas en die heeft ze ook eens niet willen eten en ik heb het opgelost door het op voorhand af te wegen en er dan een sausiske van BIFI of iets anders dat fel ruik achterlaat en dit samen in het doosje gezet .en als hij moest eten haalde ik dat eruit en de pruts at zijn korrels terug daar er een ander reukje aanwas.
is denk ik ook het proberen waard .

veel succes

honden page profiel BiancaBianca

ook hier een eigenwijze pup, naja nog net pup ;-) 9 Maandjes bijna. At eerst als een dijker van zijn brokken, blafte zelfs als je er mee bezig was en niet snel genoeg het voer klaar had naar zijn zin. Wij mengen het met vleesbrokken en ook daar was hij wild van. Tot een week of 2 geleden.hij heeft in het paasweekend een virus opgelopen wat hier in de buurt ineens gigantisch heerste onder honden.
Hij eet de ene dag normaal en de andere dag kijkt hij ernaar en loopt weg bij de bak. Ik haal zijn voer ok weg als hij er na een kwartier nog niets van heeft gegeten.
Dentastick was hij ook weg van, maar ook deze laat hij nu regelmatig liggen. Vandaag en vannacht is mijn vriend ook niet thuis geweest en je raadt het al, hij hoefde weer niks. Botten kluiven en trekspelletjes is hij gek op, dus zijn gebit lijkt me niets mee aan de hand dan. Maar goed, kijken of hij vanavond wel gewoon wil eten als de Baas weer thuis is.

honden page profiel Angela & MaxAngela & Max

honden foto van Angela & Max

Oei, 2 naamgenoten!
Max is ook geen liefhebber van brokken. Ik mix dat met een half potje cecar, maar sinds vandaag is hij op een nierdieet. Hoewel ik ook natvoer van de dierenarts heb gekregen wil ik toch graag dat hij ook alleen brokjes eet. Het idee om een stukje sterk ruikende vleeswaren samen in een doosje te doen zodat de reuk over genomen wordt in de brokken vindt ik een goed idee. Dat ga ik zeker proberen.

willy (Gast)

hallo , ik ben wil en ik zit met het zelfde probleem, ik heb een shi shu van 17 maanden hij at altijd zijn royal maar sinds een poosje wil hij dit niet meer , jammer want hij doet het er heel goed op , ik heb het al geprobeerd met wat zacht voer en lamshart erdoor maar dan eet hij alleen het vlees eruit , nu had een vriendin van mij een zak brokjes mee genomen van hornbach en het heet mr. Beef kosten 1 euro per zak van 1 kilo, en tot mijn verbazing vind hij dit heerlijk maar ik vind dat hij erg veel drinkt dus er zal wel ontzettend veel zout in zitten en dus durf ik het hem niet meer te geven , trek heeft hij wel maar ik denk dat zijn uithoudings vermogen sterker is als die van mezelf want ik kan het niet hebben als hij niet eet dat boefje , dus ik heb op internet gekeken wat er in die brokken zit maar kan het niet vinden , en tot ik het wel weet geef ik hem af en toe een kleinbeetje van die mr. beef maar blij word ik er niet van , dus wie kan mij helpen zodat dit kleine boefje weer gaat eten , en dan wel zijn goede brokken ik heb al van alles geprobeerd maar nee blijft hij zeggen . en wat nu. :'(

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

oud topic.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "mijn hond wil niet eten,vooral zijn brokken" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Furminator goed of slecht?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^