Onze hond kan niet alleen. Help!!!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Nathalie (Gast)

Hallo allemaal, Wij hebben een probleem en willen graag ideeen die we nog niet uitgeprobeerd hebben. Wij hebben sinds 6 april dit jaar een hond geadopteerd uit Spanje. Hij was toen geschat 5 maanden oud. Hij is samen met zijn broertjes en zusjes gevonden aan de kant van de straat met moeder hond (dood) ernaast. Nestje is opgevangen in een Asiel in Spanje. Hij is een kruising tussen ????? Omdat wij heel erg graag een hond wille,n hebben we toen die tijd besloten om een hond een 2de kans te bieden. Dus toen hebben wij ''Messi'' geadopteerd. Een goeie daad dachten wij zo!! De eerste 4 weken dat hij bij ons was ben ik vrij geweest om alle aandacht te besteden aan hem. In die tijd ook beetje bij beetje wel eens alleen thuis gelaten (opbouwen zoals veel wordt geadviseerd). In eerste instantie hebben wij hem (als we weggingen) hem in de bench gedaan. Hij werd daar zo gefrusteerd van dat hij de bench helemaal overhoop haalde. Ook hadden we een grote handdoek op de bench liggen om hem zo een geborgd gevoel te geven. Deze handdoek heeft hij regelmatig puur uit frustratie door de spijlen van de bench naar binnen gekregen (de bench in). Oke dat was dus geen optie. Dus hebben wij hem onze serre gegeven als wij weggingen met zijn bench (open), speeltje, eten en drinken erin. In de loop van de tijd ging hij steeds meer kapot maken. Wij hebben een basisopvoed cursus gedaan met Messi. Ook is de cursusleidster bij ons thuis geweest. Waarom: Omdat Messi ook wel vaak mega druk is (denk aan ADHD)en het niet alleen kunnen zijn. Alle tips hebben we opgevolgd. Sommige dingen gaan beter en sommige dingen helaas nog steeds niet. Het alleen zijn in huis gaat nog steeds niet goed. Ook al zetten we muziek aan, goed gevulde kong, extra botten enz enz. Alles hebben we geprobeerd maar niks mag helpen. Zodra wij uit zijn zicht zijn wordt hij zenuwachtig en begint te piepen en te blaffen. Dit doet hij zelfs als 1 van ons naar de wc gaat. Of als we even naar boven gaan. En het wordt alleen maar erger. Nu vragen wij ons af wat we nog meer moeten en kunnen doen. Extra vrij nemen is helaas geen optie. Voor ons beide niet. We hebben al meerdere video opnamens gemaakt en zien echt een onrustige gefrustreerde hond. Nu vragen wij ons af, hebben we wel de juiste keuze gemaakt. Hoelang moeten we hiermee doorgaan. Is dit wel de juiste hond voor ons gezinnetje. En moeten wij wel van Messi dit verwachten?? Het is zo een stress factor voor hem!! Lijkt mij niet echt gezond voor hem. Wat ik vergeet te vertellen is dat we ook hem moe maken voordat we weggaan. We gaan regelmatig met hem naar een losloopgebied. Lekker rennen kan hij daar. Als we daar niet heen gaan gaan we lekker met hem een balletje gooien. leuk om te doen en hij raakt zijn energie een beetje kwijt op dat moment. Dus dat is ook niet het probleem. Heeft er nog iemand tips voor ons?? Want we twijfelen steeds meer of we wel de juiste beslissing hebben gemaakt. Maar we willen hem helemaal niet kwijt. We zijn zo aan hem gehecht.

honden page profiel --

Tja... Niet lullig bedoeld maar zo'n hondje neem je met al zijn probleempjes erbij. Dat heeft de stichting je neem ik aan ook wel duidelijk verteld? 

 

Ik zou een oppas voor hem zoeken. Particulier. Voor als jullie weg moeten. Want je kan hem duidelijk niet alleen laten. Ga op cursus met hem. Een band opbouwen en vertrouwen kweken. Positief met hem bezig. Alles heeft tijd nodig.

 

Dat je je afvraagt of hij de hond voor jullie is.. Je doet je kind toch ook niet weg omdat je die de eerste 15 jr. Niet alleen kan laten?!  Verantwoording nemen en doorzetten. Hoelang hebben jullie hem nu? Die hondjes moeten minstens een jaar wennen alleen al.

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Ik denk dat voor de komende tijd een oppas voor jullie geen verkeerd idee is.

Het hondje moet nog heel erg wennen, hij heeft geen fijn verleden gehad en hij moet nu echt vertrouwen opbouwen dat het bij jullie wel goed gaat komen. Dat vertrouwen heeft hij op dit moment nog niet. Als hij niet in de bench wil dan moet je hem daar zeker niet instoppen. Op het moment is het denk ik het belangrijkste dat het hondje zich op zijn gemak gaat voelen bij jullie en jullie voor de volle 100% procent kan gaan vertrouwen. Dit heeft tijd nodig, iedere hond is verschillend en neemt zijn eigen tijd daarvoor in beslag.

Het is begrijpelijk dat het nu even lastig is, maar dat gaat goed komen. Houd de hoop erin, geef niet op. Anders heeft het hondje dus wel degelijk gelijk gehad met dat hij niet alleen thuis wil blijven. Hij word immers weer in de steek gelaten.

Dit hondje is heel onzeker en weet zijn plekje niet, hij weet niet of hij bij jullie mag blijven of dat hij weer aan de kant gezet word. Dit heeft echt tijd nodig, het hondje moet tijd hebben om jullie te vertrouwen. Als jij altijd op straat geleefd hebt, en ineens heb je een huis boven je hoofd. Dat is toch bijna te mooi om waar te zijn! Daar klam je dan aan vast, en dat wil je niet kwijt. Het hondje klamt zich nu ook aan jullie vast, hij wil jullie niet kwijt!
Ik weet niet waar je vandaan komt, ik kom uit tilburg en ik wil jullie wel mee helpen door op jullie hondje te passen als hij alleen thuis moet blijven.

 

Onze spanjaard kon ik op het begin ook niet alleen laten, net wat je schrijft. Als ik naar de toilet ging zat meneer al te huilen en aan de deur te krabben. Nu een jaar later kan hij 9 uurtjes alleen thuis blijven (hij heeft er in de tussen tijd ook wel een vriendinnetje bij gekregen maar daarvoor kon hij ook wel 8-9 uurtjes alleen thuis blijven)

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Hij is pas 4 maanden bij jullie, ik denk niet dat je het er helemaal uit kunt trainen, maar misschien met behulp van een goede gedragsdeskundige die met jullie meekijkt?

Dat sommige dingen beter gaan, is een teken dat het wel kan, alleen nogmaals, pas 4 maanden bij jullie he? Dat lijkt lang, maar voor een hond met rugzak valt dat wel mee.

Ik heb een herplaatser met hele andere probleempjes, en wij hebben echt de eerste anderhalf jaar flink aan de bak gemoeten, en nu, na ruim 3,5 jaar bij ons oefenen wij nog steeds op zijn zwakkere plekken.

 

Onze buren hebben ook een Spanjaard die ontzettend veel moeite heeft met alleen zijn.

Blaffen janken, begint al na 5 minuten en gaat soms urenlang door.

Zij willen / moeten hier ook mee aan de slag, alleen is daar het meest van de tijd iemand thuis, en onze reageert er gelukkig niet op.

 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Hoe lang moet hij gemiddeld op een dag alleen zijn?

 

Ook nog gedacht aan uitlaatservice of dagopvang voor honden?

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro

honden foto van Linda & Mayro

In de eerste plaats weet je hond niks van de 'goede daad'. Hij heeft al wel heel veel 'geleerd' in zijn jonge bestaan. Een dode moeder, hop in het asiel en nu naar Nederland. Dat is niet niks.

 

Ik vind het niet vreemd dat alleen thuis zijn een probleem is... Probeer inderdaad iemand te regelen die met regelmaat er is. Blijf wel volhouden om steeds even weg te gaan. Dit proces gaat gewoon door. Als je hond heel hyper is, zou ik overwegen aan een hondensport uit te kiezen. Hier krijgt je hond vertrouwen van en ook een band met de eigenaar. Denk dat dit jullie ook zou kunnen helpen, agility, doggy dance om maar wat te noemen.

 

Is dit jullie eerste hond? Ik vind het raar dat je nu twijfelt. Vaak zijn 'gezonde' pups met een 'gezonde' achtergrond al een uitdaging voor genoeg gezinnen. Jullie besluiten zelf een hond met een behoorlijke achtergrond te kiezen. Geef je hond dan ook de kans, hij bepaalt wanneer het beter met hem zou moeten gaan... Dit gaat met vallen en opstaan, ook met hondentrainers erbij.. En misschien gaan sommige dingen nooit vlekkeloos en blijft een work in progress.

 

Succes met jullie hond!

 

honden page profiel MelissaMelissa

honden foto van Melissa

Hij is nog jong, moet met sommige dingen nog wennen.. Wij hebben precies hetzelfde probleem hier. Als ik even naar boven loop om iets op te halen zit ze onder aan de trap te huilen. Ook vaak zit ze overal aan te knagen en te trekken. Maar dit is normaal gedrag voor zo'n jonge hond. Inderdaad zoals de rest zegt, ik zou eerst met een oppas beginnen. Ze kan nog niet lang alleen zijn en als jij weggaat voelt ze zich verlaten, dus gaat ze huilen. Nogmaals, wij hebben hetzelfde, en het is niet leuk om te zien en wij hebben ookal vanalles geprobeerd! Als ze nu huilt dan roep ik even naar beneden ofzo om te laten weten dat ik er nog ben. Maar als je aan het werk moet ofzo, en je bent een langere tijd niet thuis, lijkt me inderdaad een oppas het beste. Alleen het probleem heb je dan wel dat ze nog niet went aan alleen zijn..

Succes!!

Nathalie (Gast)

bedankt voor jullie reacties.

Ten eerste wil ik duidelijk maken dat wij hem helemaal niet weg willen doen. Wij houden ontzettend veel van hem. Alleen soms moet je ook kijken naar de welzijn van de hond zelf. Ik/wij hebben meerdere honden opgevoed en hebben dit nog nooit meegemaakt. Kijk misschien is het wel een hond die nog meer aandacht nodig heeft dan dat wij hem kunnen geven. Dan kan ik wel heel egoistisch hem houden omdat ik dat perse wil maar is dat dan de juiste keuze. En nee kinderen doe je ook niet weg. Wij hebben 4 kinderen dus weet echt wel hoe dat werkt. Maar wij denken vooral aan de hond zelf. Is al deze stress wel goed voor hem. Aangezien het in de loop van de tijd alleen maar erger is geworden dan minder. En ja de stichting heeft ons gewaarschuwd op bepaalde dingen en waarschijnlijk hebben wij dat onderschat, ondanks onze ervaringen met andere honden. Een oppas als wij weg zijn die mogelijkheid hebben wij helaas niet. In het begin wel maar omdat hij zo druk is en totaal niet handelbaar is als wij weg zijn willen mensen niet meer op hem passen. gedragsdeskundige hebben we ook al over de vloer gehad. Opbouwen!! Net zoals we in het begin hebben gedaan (wat vanaf het begin al niet gewerkt heeft). En ja ik wil wel opnieuw beginnen met opbouwen alleen die mogelijkheid hebben wij niet. Wij moeten beide werken. Ik ben op maandag de gehele dag thuis. Dinsdag werk ik en dan komen de kinderen tussen de middag hem wel uitlaten. Woensdag werk ik thuis en donderdag hetzelfde verhaal als dinsdag. Vrijdag alleen in de ochtend aan het werk. Wij komen uit de kop van Noord Holland. Wel heel erg lief van je aanbod Eline.

 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

 

Ok, hij is dus 2,5 dag alleen.

 

honden page profiel ErnyErny

honden foto van Erny

Het is wel een probleem waar vaak niet veel aandacht aan wordt gegeven.

Door stichtingen en adoptanten, vaak wordt gedacht dat die verlatings angst tijdelijk is en met wennen te maken heeft.

Hier ook 3 honden uit Spanje die rechtstreeks geadopteerd zijn uit het asiel, en bovenop de normale aanpassings problemen en rugzakproblemen ook eentje met verlatings angst.

Ondanks dat hij dus met de twee anderen alleen is blafte hij net zo lang tot je weer thuis was.

Nu na bijna 1 jaar en heel veel oefenen en uitproberen kan hij een paar uur alleen blijven.

Of het ooit over gaat weet ik niet ,maar ik merk wel dat de tijd een hoop doet.

En tijd is inderdaad niet te vergelijken met een 'normale 'hond.

Conan laat pas sinds kort zijn emoties zien ,hij was een heel passief en lethargisch hondje.

Hij durft nu blij te zijn  en te spelen !

Soms kan zo'n hondje zijn hele leven nodig hebben om helemaal te herstellen van wat hij meegemaakt heeft.

Geef je pup tijd om zijn plekje te vinden en kijk goed naar hem om te zien hoe je hem kunt helpen.

honden page profiel Falco BowieFalco Bowie

honden foto van Falco Bowie

Zijn jullie zelf ook gestrest hier onder, want dat voelt Messi heel goed aan. Je moet ook niet weggaan als de hond erg opgewonden is zorg dat hij rustig is voor je weggaat.Probeer zelf relaxed over te komen bij Messi Wie weet wil dat helpen. Hij voelt jullie energie. Begin met 5 minuten alleen te laten en bouw het op. Zorg dat het geen stress factor word voor hem.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Punt is dat je hem wel naar een dagopvang kunt brengen, maar dan leert hij het ook niet.

Daarbij is naar de wc gaan ook lastig, en dan ben je toch echt thuis.

 

Opbouwen kan wel, want je bent lang niet alle dagen van de week weg.

 

Ik vind overigens dat het kan dat je van tevoren niet hebt kunnen overzien wat het in huis halen van een hond met rugzak betekent.

Hier ook als eerste hond een nogal bewerkelijk type....

Achteraf heel leerzaam, maar misschien ook wat naïef geweest.

 

Eerlijk, ik zag het weleens niet meer zitten, maar mijn man zag dat het wel kon.

Probeer ook de dingen te zien die wel goed gaan, en ik vrees dat je een heel lange adem nodig hebt. Onze trainster zei, 5 stappen vooruit, 4 achteruit is nog steeds een stap vooruit. Dat heb ik voor mijzelf zo vaak herhaald!

Je kunt hier veel tips krijgen, er zijn genoeg mensen hier met een (Spaanse) herplaatser.

Alles wat je zelf moet investeren is tijd.

 

honden page profiel --

Ik begrijp je gedachtengang nathalie maar het is niet egoistisch om hem te houden en niet beter voor hem om hem weg te doen. Van zeulen wordt hij nu echt niet beter.

4 maanden is echt helemaal niks. Daarbij komt hij in de puberteit en dat is voor "normale" honden en eigenaren al een pittige fase.

ik heb mijn herplaatser met de nodige problemen nu 1.5 jaar en ik begin nu pas met hem echt iets te bereiken. Hij voelt zich nu pas echt veilig en thuis en nog zijn er de nodige dingen. Moet hij dan weg? Nee natuurlijk niet hij isenorm gehecht aan me. Een hond hecht zich ook aan jou!!

 

Je zegt kop van noord holland. Is dat te doen met flevoland? Anders mag je hem hier ook wel brengen voor een dag oppas.

Anoniem (Gast)

Nee flevoland is helaas geen optie. Echt te ver weg.

Hij is inderdaad 2,5 dag alleen waarbij hij tussen de middag uit gelaten wordt.

De tips van niet te veel of helemaal geen aandacht geven als we weggaan hebben we ook gedaan.

 

Het blijft gewoon lastig en nee dit hebben wij inderdaad niet voorzien. De dingen die goed gaan zijn we ons ook wel degelijk van bewust maar die worden wel steeds minder die goeie dingen. Het lijkt wel of hij ook steeds meer drukker wordt als wij wel thuis zijn. Vooral op onze werkdagen. Opzich logisch want hij moet zijn energie kwijt. Daarom doen we ook veel met hem. Nog meer op werkdagen (als we terug zijn). Hij is nu geschat 9 maanden en zit inderdaad ook nog eens midden in de puberteit. Zijn we ons degelijk van bewust.

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Ik heb laatst toevallig in een gesprek gezeten wat ging over te veel doen met je hond, en dat hij daarom juist overprikkelt raakt. Nu ik je laatste berichtje lees komt weer bij me naar boven. Omdat je zegt dat hij in huis steeds drukker lijkt te worden ondanks dat je veel met hem doet.

Misschien is het een idee om zijn wandelingen en alles even heel saai te houden. Zodat hij geen extra prikkels krijgt en op zijn gemak kan wennen. Voor andere honden heeft dit geholpen, de baasjes dachten ook dat ze meer met de hond moesten doen omdat hij zo druk was. De oplossing was juist om veel minder te doen.
Ik zeg niet dat het dit is hoor, het is maar een gedachte gang.

Misschien is het toch wel een goed idee voor jullie om een goede gedragstherapeute in te schakelen. Ik heb zelf het gevoel alsof jullie hondje behoorlijk van slag is en er zelf niet zo goed meer uit komt. Nu is het vanaf een beeldscherm heel erg moeilijk om te zeggen wat je het beste kan doen. Een goede gedragstherapeute kan jullie daar vele male beter mee helpen.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

" Ik heb laatst toevallig in een gesprek gezeten wat ging over te veel doen met je hond, en dat hij daarom juist overprikkelt raakt. Nu ik je laatste berichtje lees komt weer bij me naar boven. Omdat je zegt dat hij in huis steeds drukker lijkt te worden ondanks dat je veel met hem doet.
Misschien is het een idee om zijn wandelingen en alles even heel saai te houden. Zodat hij geen extra prikkels krijgt en op zijn gemak kan wennen. Voor andere honden heeft dit geholpen, de baasjes dachten ook dat ze meer met de hond moesten doen omdat hij zo druk was. De oplossing was juist om veel minder te doen. Ik zeg niet dat het dit is hoor, het is maar een gedachte gang.
Misschien is het toch wel een goed idee voor jullie om een goede gedragstherapeute in te schakelen. Ik heb zelf het gevoel alsof jullie hondje behoorlijk van slag is en er zelf niet zo goed meer uit komt. Nu is het vanaf een beeldscherm heel erg moeilijk om te zeggen wat je het beste kan doen. Een goede gedragstherapeute kan jullie daar vele male beter mee helpen. "

 

Goed dat je dat opmerkt, hier het bijbehorende artikel.

Ik heb er veel aan gehad toen onze zo druk was.

 

https://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_458-Als-het-glas-van-je-hond-te-vol-raakt.-.php

 

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Allereerst fantastisch dat jullie een herplaatser in huis hebben genomen... 

 

Zelf heb ik een herplaatser vanuit het dierenasiel, zij is nu ruim 2 maanden bij ons. Ik merk bij mezelf dat ik soms teveel en te snel wil.

 

Hierop heb ik hele stappen terug gedaan.

Ik ga geen lange wandelingen in de wijk maken, omdat het zo leuk is... nee, ik probeer Bailey vertrouwen te geven.

Dit doe ik door 's morgens een half uur te lopen (om 6.00 uur), daarna lekker 1,5 uur naar het bos en daarna nog 2x een kort stukje toiletronde... geen stress!!!

 

Wat ik je hiermee wil aangeven, is dat je denk ik even terug moet gaan... neem stappen terug.

Bouw het alleen zijn op... kost even tijd en energie.

Misschien kunnen jullie iets regelen qua werk en/of werktijden of iemand die je vertrouwt met de hond erbij betrekken.

 

Hoe is de hond verder in huis? Is ze heel aanhankelijk en volgzaam, of gaat ze ook wel uit zichzelf op haar plek liggen?

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

" Punt is dat je hem wel naar een dagopvang kunt brengen, maar dan leert hij het ook niet.
Daarbij is naar de wc gaan ook lastig, en dan ben je toch echt thuis.
 
Opbouwen kan wel, want je bent lang niet alle dagen van de week weg.
 
Ik vind overigens dat het kan dat je van tevoren niet hebt kunnen overzien wat het in huis halen van een hond met rugzak betekent.
Hier ook als eerste hond een nogal bewerkelijk type....
Achteraf heel leerzaam, maar misschien ook wat naïef geweest.
 
Eerlijk, ik zag het weleens niet meer zitten, maar mijn man zag dat het wel kon.
Probeer ook de dingen te zien die wel goed gaan, en ik vrees dat je een heel lange adem nodig hebt. Onze trainster zei, 5 stappen vooruit, 4 achteruit is nog steeds een stap vooruit. Dat heb ik voor mijzelf zo vaak herhaald!
Je kunt hier veel tips krijgen, er zijn genoeg mensen hier met een (Spaanse) herplaatser.
Alles wat je zelf moet investeren is tijd.
  "

 Bij ons lijkt het of de dagopvang juist wel geholpen heeft. 

We hebben het heel rustig aan opgebouwd (7 maanden gedaan over 5uur alleen blijven), op de dagen dat er niemand thuis kon zijn bij haar ging ze naar de dagopvang.  Hier had ze dan dus afleiding. 

Ik heb het idee dat ze hierdoor meer vertrouwen kreeg in het feit dat we wel weer terug kwamen. 

Misschien is dit een gevoel wat ik er aan gekoppeld heb, maar zo leek het wel. 

Daarnaast zijn we het dus heel rustig op gaan bouwen. 

En doordat de dagopvang een optie was hadden we r ook geen haast mee en konden we het volledig op yara dr tempo doen. 

 

Dus ik zou zeker naar de mogelijkheid kijken.

honden page profiel angelaangela

honden foto van angela

hallo

 

ik heb kreeg ook een sterk gevoel dat de hond overgeprikkeld is, daarbij nog de puberteit.

sommige honden(rassen) kunnen heel erg hyper worden van prikkels, denk daarbij aan drukke kinderen, veel geluid, hoge stemmen, en hele spannende wandelingen.

dat moet er uit.

 

mijn advies zou zijn, voor het alleen laten geen drukke dingen doen, rustige wandelingen, niet te hoog praten.

en indien mogelijk een betrouwbare hondenoppas zoeken, bij voorkeur eentje met een wat oudere stabiele teef.

 

want hoe goed wij het ook doen of proberen, een hond leert sneller van soortgenoten

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^