Enkele vraagjes ivm bench, werken en alleen laten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel sabrinasabrina

honden foto van sabrina

Ik heb enkel vraagjes ivm onze pup die over 2 weekjes naar ons toe komt. Ivm bench gebruik, werken en alleen laten. Ik zal beginnen met mijn werkschema en die van mijn vriend op te schrijven en dan daarbij de uren die de hond alleen zou blijven! (Als hij volwassen zou zijn) hoe ik het als pup wil doen leg ik erna uit.

Mijn werkschema dat ik van huis weg ben. (Dus autorit erbij geteld)
Ma : 15u - +- 20u30
Di : 7u30 - 13u
Woe : 14u30 - +- 20u30
Do : 8u30 - +- 20u30 (mijn enigste hele lange dag)
Vrij : 7u30 - 13 u
Zat : 8u30 - 13u30

Mijn vriend werkt van maandag tot vrijdag van 6u tot +- 17u30. Wat omgerekend zou betekene dat de hond volgende uren alleen zou zijn :

Ma : 2,5 u
Di : 4,5 u
Woe : 3u
Dond : 8u
Vrijd : 4,5 u

Dit is denk ik wel haalbaar als de pup volwassen is. Alleen maak ik me zorgen om die ene dag van 8u. Is dit mogelijk of toch te moeilijk, en op welke leeftijd , op hoeveel maanden kan een hond zo lang alleen blijven? Bij mooi weer zou hij id tuin kunnen en dan de mogelijkheid hebben om ook binnen te gaan als hij wilt in een soort van paardenstal. Daaraanvast zit een stuk fgemaakt van zo 10m op 7m.

Dan had ik vraagjes over de puppytijd. De eerste paar donderdagen neemt mijn vriend vrij. Ik kan geen vrij krijgen. Zowiezo de eerste week komt mijn zusje bij mij thuis bij de pup. Daarna kan mijn vriend zijn ouders de pup komen uitlaten.

Maar is het goed als ik het op deze manier doe? Of is het fout? Wat kan ik beter doen? Hebben jullie tips? En dan vooral vanaf welke leeftijd kan ik haar met een gerust hart alleen laten voor die 2,5 u, de 4 u en de 8u? En moet dit dan id bench, of los in huis? Of buiten bij mooi weer?

Alvast dankjewel voor de tips, ik hoop dat ik niet al te veel verwijten ga krijgen. Wil het zo graag zo goed mogelijk doen. Verhalen over hoe jullie de puppytje aangepakt hebben ivm uit werken gaan ben ik ook erg benieuwd naar. Zowel ik als mijn vriend kunnen geen weken vrij pakken helaas.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Enkele vraagjes ivm bench, werken en alleen laten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ik denk dat je het al wel goed voor elkaar hebt, hoor!

 

Sommige honden hebben er als ze oud genoeg zijn, niet veel moeite mee om zo'n lange dag alleen te blijven.

Maar ik kan me voorstellen dat je het niet fijn vindt.

Je kan kijken of je een vast iemand kunt vinden die dan de hond een keer uitlaat.

Of een uitlaatservice, of één dag in de week naar een pension.

 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Sluit me aan bij Sylvia.

Ik zou alleen de hond niet in de tuin doen, hij kan ook gestoken worden door een insect, tegenwoordig worden honden veel gestolen, giftige planten...

Als je thuis bent sta je ook niet de hele dag op te letten, maar als er iets gebeurt ben je er eerder bij.

Het zal per hond verschillen of hij hier mee kan omgaan, maar als je het rustig opbouwt verwacht ik geen problemen.

als ik het goed begrijp beginnen jullie met 2,5 uur achter elkaar alleen zijn, dat zou ik wel eerst gaan opbouwen/testen.

En spreek met je zus af hoe je de opvoeding wilt, dat dat voor hem duidelijk is.

En als je vriend zijn ouders komen, kunnen ze dan ook bv een tijdje in jullie huis blijven, dat het niet alleen plassen en gaan is?

Hij moet ook zindelijk gemaakt worden (geen ervaring mee trouwens) en dan moet een hondje na het slapen, eten, spelen wel even naar buiten.

De wandelingen zijn in het begin superkort, dus misschien dat zijn ouders een paar x kunnen komen bij de dagen dat ie 4,5 uur alleen is?

Veel success!

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Jij doet het nu al prima in je hoofd hoor ! Natuurlijk is die ene lange dag ...lang ....maar als hij dan toch wat vrij kan rondlopen is dat helemaal niet zo erg. 

Heel goed dat er iemand hem komt uitlaten die donderdag als hij al wat ouder is. Nadien....dat zie je wel. Hijheeft genoeg ruimte . 

 

Ga je bench gebruiken , ook als jullie de eerste keren weg gaan ?  Zoals ge kunt lezen ben ik eerder voor hem los te laten, ergens in kleine ruimte met kranten op de vloer ? Misschien iets om over te denken ?  De meningen verschillen daarover. 

De bench kan je altijd ook nog gebruiken voor s nachts ? Of als hij echt even veilig moet opgeborgen worden  Je kan de bench met deurtje open in de dag laten staan en er regelmatig snoepjes in stoppen, misschien vind hij het dan aangenaam 

 

Fijn dat je erbij blijft de eerste weken , vooral die periode is heel belangrijk voor de socialisatie én het zindelijk worden. Die tuin os een groot pluspunt ook voor het allen blijven . Heefthij genoeg afleiding. Bouw het langzaam op dan heb je nooit een blaffer . 

 

Komt echt goed daar bij jullie, ik voel dat  en geniet van die heerlijke tijd .

 

honden page profiel sabrinasabrina

honden foto van sabrina

De bench wil ik vooral voor s nachts gebupruiken. De eerste nachten, desnoods weken slaap ik ernaast op de zetel. Tot ze echt klaar is om een hele nacht alleen te slapen. Als ze alleen is overdag weet ik echt niet wat beter zou zijn, id bench of los in huis. Daarmee dat ik t hier vraag :-) ik zou haar los kunnen laten id keuken met aansluitend veranda en eetkamer. Maar dan hopen dat ze niet al teveel gaat vernielen haha. Maar met genoeg speeltjes en kong etc zal dat wel goedkomen denk ik. Anders zou ze ook in de garage kunnen waar overigens niets staat buiten de wasmachine, drooglat en diepvries. (Er zijn ramen id garage)

Zou ze de tweede week al die 2 uurtjes alleen kunnen blijven of is dat te snel? Als ze dan wat groter is (vanaf welke leeftijd) zou ze ook fijn id tuin kunnen. Onze tuin is eigenlijk nog veel en veel groter. Maar dit stukje was al afgemaakt met een gat id muur naar de paardenstal. Dus dan zou ze daarin ook kunnen liggen en spelen enzo. Ivm steken is inderdaad waar, maar zo lang zal ze niet alleen zijn dat er niemand komt kijken. Uiteindelijk normaal gezien 4 uurtjes.

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

Dat zal heel erg afhangen van je pup, iedere hond is anders :). Finn kon na 3 weken wel 3 uurtjes samen met Hayzel alleen blijven (daarna moest ie plassen). Nu ( 5maanden) kan hij makkelijk 5 a 6 uurtjes als het nodig is.

 

8 uur zou ik niet doen maar dat is puur omdat ze bij ons niet buiten in de tuin kunnen plassen. Finn zou het wel op kunnen houden, maar dat vind ik niet nodig. Hayzel kan het makkelijk 8 uur volhouden. Die ene keer dat het sporadisch voorkomt hoeft ze daarna vaak niet eens te plassen en gaat ze pas 4 uur later bij de avondronde weer.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

De tweede week al twee uur alleen ? Als het moet .Ja maar liefst als het van mij afhing in de keuken afgesloten met plank of garage. En als je ervoor een wandelingetje hebt gemaakt, een lekker kong klaarhoudt, verstopt....voor als ze wakker wordt.

na de wandeling slaapt een pupje lang hoor .....dat moet zeker kunnen. 

 

Bench s nachts alleen ? Super ! Ik heb ook twee weken op sofa naast de bench geslapen. Kon ik er direct uit als hij onrustig werd. Als hij dan kan doorslapen , verhuis je je pup naar afgesloten ruimte met bech maar open deurtje ? Proberen......

 

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro

honden foto van Linda & Mayro

Wordt je pup ook een beagle? Die zijn namelijk gevoelig voor verlatingsangst. Train dit meteen, eventjes naar buiten terwijl de hond binnen is, maar een paar minuutjes.

 

Als wij weg zijn doen wij de radio aan, zodat er een beetje geluid in huis is. Hou er rekening mee dat sommige pubers het nodig vinden om je huis her in te richten  Misschien is het dan wel handig om bij afwezigheid een bench te gebruiken.

 

Je maakt de bench overigens leuk door er altijd snoepjes in te verstoppen. Is de hond naar buiten dan verstop je er gauw wat lekkers in. Als de hond meteen de bench in duikt om te kijken wat er deze keer in de aanbieding is, dan ben je op de goede weg. Kauwbotjes e.d. worden dan ook veelal meegenomen in de bench.

 

Ik denk dat je met de tweede week al 2 uur weg bent, dat dit net iets te snel is.. Hangt er ook vanaf hoe je pup er zelf op reageert. Goed blijven oefenen in de eerste paar weken  Je ziet dan hoe hij hierop reageert

honden page profiel sabrinasabrina

honden foto van sabrina

Dan zorg ik dat zeker ook de tweede week iemand erbij kan blijven ipv korte bezoekjes ..

Het wordt geen beagle maar een welsh corgi cardigan. De beagle is overigens van mijn vriend en we mochten hem niet meenemen nu we samenwonen van zijn vader. Dus hij woont nog bij m'n vriend zijn vader welke maar een paar huizen verder woont. Daarmee dat hij de pup zal komen uitlaten , waarschijnlijk ook als hij wat ouder is en het weer is te slecht voor hem in het afgezette stukje tuin met paardenstal te laten,

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro

honden foto van Linda & Mayro

Oh, met een corgi heb ik geen ervaring qua eenzaamheid.  Volgens mij ben je 'all set'

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Je hebt een fijn werkrooster voor een volwassen hond!

de eerste 2/3 weken zou ik zorgen dat het alleen blijven tot een uurtje wordt beperkt.

daarna lijkt het me haalbaar, maar dat hangt af van de pup om hem 2,5 u alleen te laten. 3u zal dan ook snel goed gaan. Voor de 4,5 u heb ik met puppie wifi toch gerekend op 5/6 weken.

en 8 u zou ik het eerstehalfjaar in alle geval niet proberen. Het zou fijn zijn als je die dag iemand kan vinden waar je hond heen kan of iemand die hem kom uitlaten.

 

over de locatie heb ik geen idee. Wifi zit in de gang als ze alleen is, met openstaande bench en kong.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Oud 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Heel oud topic..

van zes/zeven jaar oud laughing

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Enkele vraagjes ivm bench, werken en alleen laten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^