Op neus gepikt door haan, domme ik

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' ....

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

Ceasar is vanavond op z'n neus gepikt door een haan bij de kinderboerderij (loopt een wandelpad langs en zaten wat hanen langs het gaas), hij was er niet zo van onder de indruk want hij wilde er zo weer heen, maar het bloedde wel een beetje, hij heeft een stukje op z'n neus wat al bloed als je er per ongeluk langs gaat met je nagel, dus dat vind ik op zich niet zorgelijk, maar kan dit eventueel gaan onsteken? Weet niet hoe groot dat risico is, want heb nog nooit een hond gehad die op z'n neus gepikt is door een haan.

Het was ook wel echt mijn stomme schuld, ik had even geen rekening gehouden met Ceasar zijn naieviteit en liet hem dus kijken, toen drukte hij ineens z'n neus door het gaas en pikte die haan er dus op ;-) ... I know, dom van mij, ik ken mn hond en weet hoe naïef hij is, dus ik had kunnen verwachten dat hij niet weet dat hij dat niet moet doen ;-)...

Anyway, mijn vraag is dus; hoe groot is de kans op ontstekingen? Het heeft wel eventjes schoon gebloed ....

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

jeetje...dat heeft die gelijk op de harde manier geleerd.

ik zou het niet weten, maar inderdaad als het even heeft kunnen bloeden zijn de bacterien er wel uit

de neus geneest snel

 

hou het de komende paar dagen goed in de gaten en als je iets negatiefs merkt zoals toenemende pijn in de neus vanwegen een ontsteking, direct naar de da toe.

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

Ah joh zo leren ze toch...? Lijkt me niet zo'n drama. Evt goed schoonmaken en honingzalf op doen. 

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Hihi haantjes zijn leuk. Wifi heeft dit al een paar keer voorgehad met onze eigen haan. Ze wil zo graag in de kippenren, omdat ze die beestjes leuk vindt. Deze pikt wel niet tot bloedens toe. proper houden met wat afgekookt water en honingzalf ( of honing, dat werk ook)

zou me er niet al te veel zorgen over maken. Hij zal de kippen nog altijd leuk vinden

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Ik denk dat het wel meevalt, even goed in de gaten houden dat het niet dik en warm wordt.. als dat wel gebeurt even mee naar de dierenarts.

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' ....

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

Bedankt voor jullie reacties. Hij heeft het idd meteen "the hard way" geleerd, of Nouja, geleerd is nog maar afwachten want hij was niet echt onder de indruk ervan, hij wilde het net zo hard weer doen alleen toen riep ik hem erbij weg.. Er is niks mee aan de hand inderdaad, denk dat het wel schoon gebloed is want het is gewoon genezen... Niet helemaal natuurlijk, maar een korstje en ziet er netjes uit verder ....

Ik voelde me zo'n ongelooflijke oen! Haha
Ik weet hoe naïef ceasar is (vorige baas heeft hem nooit dingen geleerd als pup, dus hij heeft nog echt dat onnozele, naïeve puppy gedrag over zich als 8-jaar oude hond) dus ik had gewoon kunnen weten dat hij z'n neus erdoor zou drukken, maar ik heb er nóóit over nagedacht haha. Gelukkig niks aan het handje en ik hoop maar dat hij ervan geleerd heeft en de volgende keer wat meer ontzag heeft voor de twee hanen meneren daar O-)

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^