Help!!! Hond heeft gebeten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Help!!!

 

Vanavond (uurtje geleden) een vervelende situatie meegemaakt... We waren net buiten geweest met de honden, ze hadden hun koekje gehad, ik was bezig met de was... mijn zoon komt van zijn kamer om naar het toilet te gaan... hebben Jack en Bailey ineens strijd... mijn zoontje liep er net langs en Jack heeft mijn zoontje in de voet gebeten.

 

Mijn zoontje is in de bovenkant van zijn voet gebeten... contact gehad met de HAP en hij start morgen met een AB kuur.

 

Maar hoe pak ik het aan met Jack?

 

Waar kan dit gedrag vandaan komen? (we zijn net terug van vakantie en Jack is 1,5 week uit logeren geweest).

 

Ik voel me boos... verdrietig... machteloos...  Ik wil mijn honden kunnen vertrouwen!

honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbelgoedgekeurde fokker

honden foto van Habbelbabbel

Hoe oud is je zoontje? 

 

Ik kan me goed voorstellen dat je geschrokken bent. 

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Als ik het goed begrijp hadden bailey en Jack onenigheid tijdens het incident? Hebben ze dat vaker? Misschien is het voor jack weer even wennen omdat jullie weg waren?

Beterschap voor je zoon!

honden page profiel De DamesDe Dames

honden foto van De Dames

Klinkt mij als een vol emmertje van Jack...net weer thuis, zijn logeerpartij was misschien stressvol en hij mocht niet mee (weet niet of zijn logeeradres juist feest voor hem was, dan misschien juist het omgekeerde). Moet misschien weer even aan Bailey wennen, ze was nog niet zo lang bij jullie. En zij is wel meegeweest dus voelt zich wellicht zekerder dan voorheen...waardoor haar gedrag kan veranderen naar Jack toe. Dan wandelen (veel prikkels?) Dan iets lekkers waarover misschien spanning was en daarna onenigheid om welke reden dan ook (was het koekje van beiden op?) Je zoontje was op het verkeerde moment op de verkeerde plaats... Hopelijk is je zoontje er niet erg van geschrokken en valt het mee.

Ga ze samen gewoon weer goed begeleiden zoals je ook zou doen als één van de twee er nieuw bij kwam.

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

" Als ik het goed begrijp hadden bailey en Jack onenigheid tijdens het incident? Hebben ze dat vaker? Misschien is het voor jack weer even wennen omdat jullie weg waren?

Beterschap voor je zoon! "

 

Jack en Bailey waren een beetje met elkaar aan het brommen... het lijkt mij ook dat het voor beide aftasten is welke plek ze hebben in huis.

 

We hebben het beide honden vergeven... 

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

" Klinkt mij als een vol emmertje van Jack...net weer thuis, zijn logeerpartij was misschien stressvol en hij mocht niet mee (weet niet of zijn logeeradres juist feest voor hem was, dan misschien juist het omgekeerde). Moet misschien weer even aan Bailey wennen, ze was nog niet zo lang bij jullie. En zij is wel meegeweest dus voelt zich wellicht zekerder dan voorheen...waardoor haar gedrag kan veranderen naar Jack toe. Dan wandelen (veel prikkels?) Dan iets lekkers waarover misschien spanning was en daarna onenigheid om welke reden dan ook (was het koekje van beiden op?) Je zoontje was op het verkeerde moment op de verkeerde plaats... Hopelijk is je zoontje er niet erg van geschrokken en valt het mee.
Ga ze samen gewoon weer goed begeleiden zoals je ook zou doen als één van de twee er nieuw bij kwam. "

 

Het was denk ik een samenloop van omstandigheden... het is idd weer wennen voor zowel Jack als Bailey... het is aftasten wie welke plek heeft in huis.

 

Lucas liep er net op het verkeerde moment.

 

Ik ga idd terug naar de basis van het moment toen Bailey erbij kwam... vooral rust voor beide honden, regelmaat en aandacht.

 

We hebben het beide honden inmiddels vergeven... 

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

ik denk dat we er hier weinig zinnigs over kunnen melden met zo weinig informatie...

 

dat ze uit elkaar zijn geweest, jack even weg is geweest (?)  kan een oorzaak zijn...

hoe zijn de 2 normaal gesproken met elkaar dan?

 

dat je zoontje dan net is gepakt bij het passeren van de honden is een ongelukkig toeval denk ik, die liep net in de weg of passeerde te kort terwijl de honden in hun incidentje zaten, het zal even in een reflex gebeurd zijn...

verkeerde plek op verkeerde moment

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

De eerste keer dat je je hond ziet bijten, kan heel heftig zijn. Ik weet nog dat ik er een maand van overstuur was, terwijl hij helemaal geen schade had aangericht. Het was gewoon dat hij beet. Ik kon er met mijn pet niet bij.

In die maand ging het gedrag van mijn hond ook enorm achteruit, omdat hij merkte dat ik verdrietig en boos was. Hij merkte dat ik hem minder vertrouwde.

Pas toen ik het los liet, verbeterde zijn gedrag ook weer. En ik merkte dat het allemaal niet zo dramatisch was als dat ik er van maakte.

 

Moraal van het verhaal; Honden kunnen bijten. Om verschillende redenen. Maar we kunnen er niet te lang bij stil staan, want de hond heeft ons nodig. Juist op zulke momenten. 

Je hoeft niet te vergeten dat hij dit heeft gedaan, maar je onmacht, je verdriet, probeer dat aan de kant te zetten.

 

En verder denk ik dat je Jack gewoon weer rustig moet laten wennen aan het thuis zijn. 

Blijf bij de honden als ze eten hebben en zorg dat ieder op gepaste afstand blijft.

Laat je zoontje nooit alleen met de honden.

honden page profiel BlaiseBlaise

Als honden strijd met elkaar hebben dan kan dit zonder opzet gebeuren (blind happen / bijten). De spanning loopt zo op dat contact (vlak er langs lopen of aanraken) een bliksemreactie kan veroorzaken (geen opzet).

Volgende keer eerst met stem tot bedaren brengen alvorens aanraken of ernaast gaan staan of lopen. 

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Verder niets over je honden, maar je kan je zoon helpen door een nat verband aan te leggen. Eigenlijk gewoon een dikke laag wondgaas op de wonden leggen, vast plakken en deze met gewoon kraanwater een dag of twee drie nathouden. 

Ik doe dat zelf ipv antibiotica, maar het is ook gewoon lekker. Ik krijg zelf ook altijd diarree van de antibiotica en daarom neem ik ook probiotica (bv yakult) een uurtje na de pillen. Scheelt weer wat. 

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

" Verder niets over je honden, maar je kan je zoon helpen door een nat verband aan te leggen. Eigenlijk gewoon een dikke laag wondgaas op de wonden leggen, vast plakken en deze met gewoon kraanwater een dag of twee drie nathouden. 
Ik doe dat zelf ipv antibiotica, maar het is ook gewoon lekker. Ik krijg zelf ook altijd diarree van de antibiotica en daarom neem ik ook probiotica (bv yakult) een uurtje na de pillen. Scheelt weer wat.  "

 

Oef dat zou ik niet adviseren Wendy. Wat denk je wat nat verband gaat doen met dit weer? Broeien en wat denk je wat broeien veroorzaakt? Vererging van een wond. Heb net op mijn opleiding wond behandeling gehad. Beste is gewoon honingzalf te smeren, honingzalf bevat een stof die bacteriën dood en houdt de wond ook met mate vochtig en dat dan afplakken met gaas. En s avonds gewoon drogen aan de lucht. 

 

Voet zo min mogelijk nat maken (absoluut niet weken!!!! In badedas)  HA's willen dat nog wel eens adviseren. 

 

Tja en ik denk dat gewoon net ongelukkig is geweest voorje zoon. Liep net toevallig langs en de hond hapt heeft in zijn blinde woede gewoon de verkeerde gepakt. Mijn cavia heeft dat bij mijn moeder ooit gedaan was in gevecht met de ander. Mijn moeder wilt te stoppen en er hangt vervolgens een cavia in der vinger.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

IK doe het al jaren zo. Als ik met een bijtwond naar de ehbo ging kreeg je vroeger een nat verband ipv antibiotica. Ook op al geïnfecteerde wonden. 

Is ook nog nooit gaan broeien. 

Ging het over gecontamineerde/geïnfecteerde wonden in je opleiding? 

 

 

Een nat verband kan wel zinvol zijn om de drainage bij een wondinfectie te bevorderen

Uit de nhg standaard bacteriele huidinfectie.

Gedurende twee dagen worden een nat verband aangebracht. Dit bevordert de doorbloeding en zorgt voor goede drainage. Dit vermindert de kans op infectie.

http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoeningen/81669-hondenbeet-en-kattenbeet-behandeling-tetanus-en-infectie.html

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^