twee honden eten geven,.......tip nodig!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Martine & Flex & JipMartine & Flex & Jip

honden foto van Martine & Flex & Jip

Ik heb mijn honden altijd tegelijk voer gegeven. Ik maak het klaar, zij moeten zitten en wachten. Ik zet het dan neer. Wacht nog even met toestemming geven tot ze me beiden aankijken. En dan zeg ik iets van toe maar. of vrij. 

Ze hebben razend snel hun bakje leeg, alleen de laatste tijd is de kleinste( pinscher) het snelst klaar en stuurt de beagle weg bij zijn bak. Hij had het nog niet op, en liet zich aan de kant zetten. 

Ik stond er bij toen dit gebeurde en heb die kleine even weggepakt bij de bak van de beagle en laten wachten.

 

Dit lijkt te zijn gegroeid.......eerst, sinds een paar weken valt me dit op, heeft de pinscher de beagle bij zijn bak weggestuurd om die vervolgens na te likken.

 

Wat kan ik nu het beste doen, om dit weer in goede banen te leiden. 

Apart voeren of toch in de kennel. Met kauwbot doe ik ze wel in kennel. 

Hoe krijg ik bij de pinscher duidelijk dat hij niet naar de bak van de ander mag. Of is dat een utopie.

 

Als ik er bij blijf staan om de pinscher mondeling te corrigeren, luistert hij wel. Maar dan moet ik niet een seconde afgeleid zijn.

Ik hoop dat het duidelijk is. Wie heeft hier ook wel mee te maken?

Groeten Martine

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3 1 doggies

honden foto van Ziva < 3

Wij hebben hier ook mee te maken gehad. In de periode hebben we de afstand tussen de bakken vergroot en zijn we er tussen gaan staan om te voorkomen dat de jongste de bak van de oudste zou opeisen En nu hoeven we dat niet meer te doen.

honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbelgoedgekeurde fokker 1 doggies

honden foto van Habbelbabbel

Heel herkenbaar hoor. Honden willen hier elkaars bak want ja, het eten in andersmans bak is 'groener' dan in de eigen bak. Zolang ik erbij blijf staan gaat het goed maar moet dan absoluut geconcentreerd blijven.

 

Beste is gewoon apart voeren, tenminste, dat denk ik, dan kunnen ze in rust hun eigen bak leegeten. Of flink uit elkaar zetten. Hier staat een bak aan de ene kant van de keuken, aan de andere kant van de keuken en in de woonkamer. 

 

honden page profiel LadyLady

Hier een witte herder die zich weg laat sturen door een sheltie pup ;-)
Ik blijf er voorlopig bijstaan en geef de pup een denkbeeldige lijn waar hij niet overheen mag (blokken met been) totdat de witte herder wegloopt.
Voor nu als ik afstand neem gaat de pup op afstand om de herder heen lopen. Maar als ze maar even omhoog kijkt gaat hij op de bak af. Nog maar even trainen dus.

honden page profiel SamiraSamira 2 doggies

honden foto van Samira

Wat misschien werkt is zorgen dat de pincher zn bak niet eerder leeg heeft?

Dit kan je doen door een paar ongepelde walnoten in zn bak te doen, moet ie flink zn best doen om zn brokjes te krijgen, vinden ze vaak nog leuk ook!

honden page profiel stephaniestephanie

honden foto van stephanie

kan je ze niet apart zetten?

hier krijgt de ene eten in de keuken en de andere in de hal ze zien elkaar niet en kunnen elks op hun eigen tempo hun bak leeg eten

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3

honden foto van Ziva < 3

" Hier een witte herder die zich weg laat sturen door een sheltie pup ;-)
Ik blijf er voorlopig bijstaan en geef de pup een denkbeeldige lijn waar hij niet overheen mag (blokken met been) totdat de witte herder wegloopt.
Voor nu als ik afstand neem gaat de pup op afstand om de herder heen lopen. Maar als ze maar even omhoog kijkt gaat hij op de bak af. Nog maar even trainen dus. "

 

Dit hebben wij ook gedaan :D Hier ook de pup die de volwassen hond wegstuurde.

Mijn honden krijgen hier standaard apart eten... Ik heb er namelijk 1 die kan vreten alsof die nooit wat krijgt, en 1 die graag van ieder individueel brokje wil genieten  ik wil dat ze gewoon in alle rust kunnen eten, zonder gedoe om zich heen. Dus een in de gang, de ander in de keuken, deurtje dicht. 

honden page profiel FrankFrank 3 doggies

honden foto van Frank

Hier een Amerikaanse Stafford die af en toe wel het zelfde trucje uit probeert te halen bij onze Amerikaanse Cocker. Ik heb hetzelfde ritueel als jij. Eten klaar zetten en de honden pas vrijgeven als het staat, er rust is en ik het goed vindt.

 

Ik tref daar verder geen bijzondere maatregels voor. Als Misia (de AST)  denkt te kunnen "buurten" in de bak van Daisy komt er een waarschuwing in de vorm van een diepe en luide"EH" en dan bindt mevrouw meteen in. Ze probeert het zo nu en dan wel eens, maar meestal toch niet. Maar we letten er toch even op.

 

Ze staan hier overigens echt vlak naast elkaar met alleen de drinkbak ertussen. Er is ook geen sprake van spanning bij het eten. Het zijn gewoon de streken die ze elkaar af en toe flikken, net als het jatten van elkaars kauwstaven en elkaar favoriete plekje inpikken (beide zijn echt volkssport bij onze honden).

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

Ik zou ze ook lekker apart eten geven. Is er rust voor beiden honden. De ene hond hoeft de ander niet in de gaten te houden, de ander lekker rustig zn bakkie opeten.

Volgende forumvraag: hond los lopen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^