Joy 7 maanden, rebelse actie of ?!?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AnnabelAnnabel

honden foto van Annabel

Hoi allemaal,

 

hier even een opvoedkundige vraag. Ons hondje Joy is precies 7 maanden en sinds ze een week of 8 was is ze zindelijk.

 

Joy luistert erg goed en is over het algemeen een erg braaf hondje. Ze is 4 weken geleden voor het eerst loops geworden maar eigenlijk is ze nog niet heel erg aan het puberen. Ze kan makkelijk een paar uur alleen zijn, het is zelfs eens voorgekomen dat ze 6 uur alleen was (panne!) en dat het huis bij thuiskomst netjes was en ze dr plasje netjes opgehouden had. 

 

De laatste tijd piept ze s avonds wat vaker dan normaal dat ze een rondje wilt lopen. Nu zijn we aan de ene kant blij dat ze aan geeft dat ze een plasje moet doen en het niet zomaar in huis laat lopen, aan de andere kant willen we er niet altijd dr zin geven.

 

vanavond heb ik van half 8 tot half 9 gewandeld, geeindigt op het uitrenveldje waar ze netjes groot en kleine behoefte gedaan heeft. Een uur later om half 10 dus begon mevrouw weer te piepen. Dit vonden wij te gortig, mijn inziens is dit een stukje puberen, testen hoe ver ze kan gaan om dr zin te krijgen. Dus wij hebben haar plas verzoek genegeerd wat resulteerde in een plas in huis. Daarna is blijven piepen, wij ontdekte de plas wat later en toen piepte ze dus nog! Dit is dus al een paar x op deze manier voorgekomen in de afgelopen 2 maanden denk ik een x of 4. Wij denken persoonlijk dus echt dat dit aanstellerij is en daarom hebben we er nu in de bench gezet en dr deken er overheen gehangen (zo slaapt ze normaal gesproken) sindsdien is ze doodstil en geen piep meer gehoord.

 

Ik weet dat de bench niet bedoeld is als strafmiddel maar de ervaring heeft geleerd dat Joy heel goed beseft dat ze dan fout zit en  daarna de bench toch als haar stekkie blijft zien. Nogmaals, normaal gesproken is ze erg braaf dus wij hebben de bench in de afgelopen maanden 2 x ingezet als middel en beide xen heeft ze begrepen waarom en de ongewenste actie niet meer uitgevoerd.

 

mijn vraag, zijn er leden die hier meer ervaring mee hebben, en hoe gaan jullie hier mee om?

 

 

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

Ik zou haar vraag om naar buiten te gaan niet meteen negeren als het niet zo vaak voor komt. Soms moeten ze dan gewoon echt.
Zelf heb ik dat ook wel eens, de ene keer ga 1x op een avond naar de wc en de dag erop soms wel 5x.

Hier ook gehad met Skye. Was net uitgeweest en een uur later ging ze bij de deur zitten. Dus ik er toch mee naar buiten, nadat ze 10 minuten had moeilijk zitten doen. En ja hoor, ze moest plassen, ze haalde het veldje niet eens, zo nodig moest ze.

honden page profiel AnnabelAnnabel

honden foto van Annabel

Dankjewel voor je reactie! Tsja nu ik er even goed over na denk, het verschilt per x..

ene x moet ze idd heel nodig en de andere x loop ik voor jan doedel een rondje en vind ze het gewoon leuk om buiten te zijn. Maar goed je hebt wel een punt. Hebben er nu uit de bench gehaald, ze ligt nu heel rustig naast ons..

 

denk dat ik het voorlopig even goed in de gaten hou, wel naar buiten gaan maar bijhouden of ze dan echt nodig moet.

honden page profiel BlaiseBlaise

Tijdens en na loopsheid moeten ze vaker. 

Helemaal met Marloes eens ook.

Je hond geeft iets aan. Dit is niet dat je hond jou pest hoor of uittest.....ze wil iets en maakt het je duidelijk (je hond kan niet uit zichzelf naar de wc zoals wij, je hond is van JOU afhankelijk). 

honden page profiel --

honden foto van -

Ik zou haar vraag om naar buiten te gaan zéker niet negeren... Ze geeft aan dat ze moet plassen, en dat heeft m.i. niks te maken met haar zin krijgen... 

Als jij moet plassen, maar iemand gaat voor de wc staan omdat hij niet wil dat je gaat plassen...  Dan word je ook niet blij toch?

 

Als ze moet, dan moet ze.. 1 uur of 10 min na het wandelen, maakt niet uit. Als ze aangeeft te moeten, vind ik dat je haar moet laten plassen.... :-)

honden page profiel AnnabelAnnabel

honden foto van Annabel

Ik snap helemaal wat jullie bedoelen, en als joy moet plassen dan loop ik ook absoluut een rondje met haar. Punt is dus dat ze tot nu toe altijd op 'gezette tijden' moest en dat was voldoende voor dr. Overdag hoor ik er tussendoor ook weinig, het is gewoon sinds korte tijd savonds en vandaar dat wij ons afvroegen of dit nu haar puberteit was. 

honden page profiel AnnabelAnnabel

honden foto van Annabel

Blaise, dankjewel voor je reactie. Hier heb ik wat aan. Ik wist bijv niet dat ze tijdens de loopsheid vaker moeten, nu ik dit weet snap ik haar gepiep weer een stukje beter! :-)

honden page profiel --

honden foto van -

Het vaker moeten plassen kan door de loopsheid komen :-)

honden page profiel BlaiseBlaise

" Blaise, dankjewel voor je reactie. Hier heb ik wat aan. Ik wist bijv niet dat ze tijdens de loopsheid vaker moeten, nu ik dit weet snap ik haar gepiep weer een stukje beter! :-) "

 Er speelt meer mee. Behalve dat ze echt meer drang hebben om te plassen is het ook nog eens zo dat de hormonen haar "dwingen" op pad te gaan (hoe zeg ik dit correct? ze zoeken een verloofde). 

Dit is maar even hoor (soms 1 dag soms een paar daagjes tot de hormonen weer op "normale" peil zijn.....probeer dit gemakkelijk uit te leggen). 

Teefjes kunnen hierdoor onrustig worden (piepen)..... maar kunnen ook tijdens dit gevoel ook drang hebben (plasje moeten). Je merkt dus wel degelijk een verschil van nodig moeten maar ook iets zeurderigs he? Dit is hoe ze zich letterlijk voelt (hormonen spelen wat op, instinctief wil ze op pad....). Maar het is echt geen uittesten naar jou toe, ze voelt zich echt zo.

Denk dat je het ergste al gehad hebt.

honden page profiel AnnabelAnnabel

honden foto van Annabel

Dankjewel voor de reacties, hier ben ik echt mee geholpen! 

 

Ik denk dat dit forum nu wel weer gesloten kan worden, weet iemand hoe ik dat kan doen?

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Ik ga met Marloes mee, ik denk dat je gewoon aan der gehoor moet toegeven en naar buiten even moet gaan. Sommige honden moet gewoon echt nodig dan en ook wat Blaise kan kloppen.

 

Ik had dat afgelopen woensdag met Maylo, we gingen naar Amsterdam. In de eerste trein niks aan de hand, lag lekker te slapen op zijn deken. We stappen over en hij begint me toch een partij te piepen, trillen, hijgen enz. Dus ik had hem op schoot, maar dat wilde hij ook niet echt. Dus op de grond en jawel hoor...daar was het probleem al...hij liet gewoon zijn plas lopen. Hij moest gewoon zooooo nodig!! Daarna was het koek en ei, meneer lag opgelucht te slapen....

Maylo heeft dat piepen aan de deur ook gehad maar dat was een andere oorzaak namelijk teefjes en dan met name loopse teefjes. Sinds hij gecastreerd is staat hij niet meer bij de deur te piepen.  Hij heeft die drang niet meer om ze op te zoeken.

 

 

honden page profiel BlaiseBlaise

Annabel, je hoeft niets te doen. Als niemand reageert zakt deze vanzelf naar beneden.

Volgende forumvraag: zonder bench
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^