Gedrags therapeut

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DesiréDesiré

honden foto van Desiré

Is het normaal dat een hond de hele avond en nacht van slag is door dat er een gedrag therapeut is geweest? Vandaag maar vroeger uit de revalidatie gekomen om haar wat bij te staan.. doe ik dus NOOOITTT meer ;-)

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Voor welke reden was er dan gedrag therapeut bij je hond geweest?

Was je er zelf dan ook bij, dat je kon zien wat er gebeurd is?

 

Ik heb er geen ervaring  mee, dus ik kan niet zeggen of het normaal is.

Maar het lijkt me niet leuk.

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Wat heeft ze gedaan dan? Gewoon praten en gedrag observeren is niet een reden om van slag te raken.

Is ze alleen geweest met de hond?

honden page profiel HiskeHiske

honden foto van Hiske

Jammer dat je een slechte ervaring hebt (gehad)! Ik was er juist heel blij mee!!

kun je het niet met hem/ haar bespreken?

succes 

honden page profiel cantouchcantouch

honden foto van cantouch

Die van ons heeft na de sessie (en na z'n eerste sociale wandeling onder begeleiding van gt) heerlijk liggen slapen...

 

Op welke manier is ze/hij van slag?

honden page profiel BlaiseBlaise

Kan je uitleggen wat er gebeurd is! Was je erbij?

Normaal is het absoluut niet, daar neem je geen gt voor natuurlijk. 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Nee dat is niet normaal  Heeft de GT aan je hond gezeten? (een goede GT hoeft namelijk alleen jou en je hond te observeren) 

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

Het zou inderdaad helpen om te vertellen waar deze voor kwam, hoeveelste keer en wat er gedaan is, dan kunnen we beter oordelen

honden page profiel DesiréDesiré

honden foto van Desiré

Wij krijgen over 2 weken een nieuw puppy erbij na het overlijden van onze schotse collie op 2-6-2014.

Ons huidige hondje heeft nogal een goede stemband en blaft dus erg vaak om niks. Hier proberen wij al een hele tijd wat aan te doen, maar omdat de pup nu zou komen wilde wij toch kijken of wij dit wel goed deden en het proces misschien wat konden versnellen.

De GT kwam dus om ons daarmee te helpen (eerste en dus ook de laatste keer). Echter werd Zyra (ons hondje) behoorlijk hard benaderd en ook op momenten waarop wij altijd het idee hebben dat het gewoon brommen is, dit is echt heel anders als grommen. GT vond dit grommen en greep in zonder overleg of wat dan ook met de woorden dat wij dat gedrag absoluut niet moesten accepteren omdat dit in het zelfde vakje thuis hoorde als het blaffen. Wij hebben zyra nog nooit horen grommen of lelijk horen doen naar niemand niet. Met een trekspelletje gromt ze nog niet eens, dit is echt brommend geluidje maken wat ze ook doet als ze gewoon lekker in haar mandje op haar rug ligt te liggen. Na deze ingreep bleef Zyra maar rondjes lopen en zo dicht mogelijk bij mij komen liggen.

Wij hebben echt een giga misselijke nasmaak van die hele GT en zijn daarbij ook nog eens een hoop geld kwijt voor niks!

Zyra heeft sinds zijn aanpak de hele tijd lopen zoeken naar een plekje waar ze (in mijn ogen) veilig zou wezen. Vannacht heeft ze ook de hele nacht heen en weer getippelt en later op de nacht zelfs piepen terwijl ze normaal gesproken gewoon rustig ligt te slapen.

Ik mag Zyra niet zielig vinden volgens hem, maar toch vind ik dit dood zielig. Ze had al geen hoge hoed op voor vreemden en ben bang dat we nu helemaal af zijn met die aanpak :@

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Was deze gt aangesloten bij organisatie?
Daar zou ik een klacht indienen. Een gt mag nooit Iingrijpen zonder overleg.

Hier zal jou hondje nog wel even last van hebben en ik hoop voor je dat dit geen nadelen heeft voor andere vreemde mensen.

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

Wat een nare ervaring, en natuurlijk zeker de bedoeling niet.

Persoonlijk heb ik liever dat welke trainer dan ook, met zijn/haar tengels van mijn

hond afblijft.


Naar mijn mening heeft het corrigeren (als je dat al zou willen, en zeker niet in dit geval) door een "vreemde' totaal geen zin, omdat er geen onderlinge verhouding aan ten grondslag ligt.

Het is dus zinloos in de vorm van "opvoeding" en schaadt bovendien het vertrouwen van de hond in mensen, maar ook in het vertrouwen van de baas, want in de ogen van de hond vond jij het wel goed.

 

Dit is geen beschuldiging !!!

Wij hebben er ook 1 maal mee te maken gehad met iemand die dacht onze hond te moeten corrigeren, behalve dat deze persoon keihard door de hond werd afgestraft, kregen wij ook te maken met testend gedrag van de hond. Maar de hond kan natuurlijk ook met angst en ongerustheid reageren.


Wat te doen......... niet troosten, werkelijk niet doen, dat kennen honden niet zo.

Maar wat wel kan, is positief met haar op stap gaan, afleiden dus, een lekkere wandeling, speeltje mee, 1 op 1 aandacht, en als ze moe is eens lekker bij je roepen voor een heerlijke kroel samen op de grond.

 

Wat jammer dat dit zo gelopen is, de kleine nuances in gedrag is toch altijd aan de baas te onderscheiden, die woont en leeft er mee, niet die GT die de hond voor het eerst ziet.


Blaffen afleren is best heel moeilijk, het is vaak al weer gedaan, en dan eigenlijk heeft de hond zichzelf al beloond, maar wie weet zijn hier wel mensen die daar toch nog fijne tips voor hebben. Zelf heb ik ooit "luid" en "zwijg" aangeleerd bij mijn vorige hond die vrij makkelijk stevig kon aanslaan maar dan niet meer stopte (dus wel met reden, maar snel kalmeerde) en dat werkte op den duur eigenlijk heel aardig, hij reageerde met "zwijg" beter op een handgebaar dan dat ik het zeggen moest, iets tegen de hond zeggen kan de hond opvatten als zijnde dat je "mee blaft"

 

Vervelend van deze ervaring, maar ze trekt echt wel weer bij als ze ziet dat jullie helemaal niet veranderd zijn, en ze gewoon veilig is.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Jammer genoeg mag iedereen zich ht noemen. Deze man is vreselijk fout! Je hondje wordt door een vreemde in zn eigenhuis op zn nummer gezet, en jullie stonden erbij. Dat js een flinke deuk in het vertrouwen van je kleintje! 

Wat deed hij bij haar? 

 

Voor nu, probeer zo normaal mogelijk met haar om te gaan. Als ze bij je komt, mag je haar steunen, maar vind haar niet zielig. Door normaal te doen, zal ze snel bijtrekken. Als er vreemde in je huis komt, of vrienden. Laat die haar dan negeren even en laat ze haar voertjes toegooien of als het lukt uit de hand geven. Zo zal ze zien dat dit eenmalig was. En vreemden haar met rust laten. 

 

Ik heb een schotse collie en die blaft heel graag. Mijn trainers en gt, hebben als tip gegeven, zonder iets te zeggen even apart doen. Bij ons is dat de gang. Ze gaat soms nog even blaffen uit protest. Als ze stil is, naar binnen. Elke keer moet ik dit doen. 

Honden leren door associeren en ze zal snel door hebben, dat blaffen betekend, even jn de gang. Dit vinden ze niet fijn en dus zal het blaffen stoppen.

 

Als je een hond straft voor blaffen zullen ze dit niet snappen. Blaffen hoort erbij. Als je ze even apart zet,  laat je zien dat je dat liever niet wilt in huis.

 

 

Luca bromt ook, als ze gaat liggen. Je arme kleine hondje. Heel veel succes!

 

wat voor pup krijgen jullie?

 

 

 

 

honden page profiel BlaiseBlaise

Dit is pure dierenmishandeling en zou er zelfs aangifte van doen!

Dit is absoluut niet normaal, niet nodig en zoals je zelf gemerkt en gezien hebt "traumatisch" voor je hond. In huis, waar je hond "veilig" moet zijn is die ordinair mishandelt. Stel je voor dat er thuis een vreemde komt en jou een pak slaag geeft....dan hebben mensen nog slachtoffer hulp. En je hond...die weet niet wat dit was en of dit opnieuw gaat gebeuren. Voelt zich onveilig, angstig enz. Afschuwelijk.

Dit is je overkomen en je twijfelt want een "deskundige" zou beter weten?? Nou, echt niet. 

Wat erg, wat erg!

Zal je straks tips geven tegen blaffen maar voor nu is troosten en beschermen het belangrijkste en NOOIT meer iemand aan je hond laten, vooral geen enkele fysieke correcties. 

Echt, schandalig wat er gebeurd is. Ben er gewoon kwaad over.

 

honden page profiel DesiréDesiré

honden foto van Desiré

Wij vonden het echt verschrikkelijk en zelfs bij het lezen van jullie reacties en het typen van de mijne rollen de tranen over mijn wangen.

Gelukkig is zyra alweer ver bij getrokken na inderdaad een leuke wandeling in combinatie met wat lekker samen spelen en rennen door het iets wat hoge gras in het park. Gister avond heeft ze extra lang op de bank mogen liggen bij ons (normaal gesproken mag ze alleen na de laatste wandeling, nu mocht ze de hele avond) Daarin merkte je heel goed dat ze niet happy was en heb toen ook besloten om vandaag zo kort mogelijk van huis te gaan omdat ik weet hoe verschrikkelijk ze het vind om alleen thuis te moeten blijven (1 van de problemen die wij graag op willen lossen).

Wat je verteld over de hond apart zetten bij het blaffen is in ons geval wat lastig.. ze blaft (slaat daar echt wel in door) wanneer bijvoorbeeld de bel gaat en blijft wat mopperend blaffen als er geluiden zijn langs de poort of bij de buren bijvoorbeeld (soms ook als er gewoon niks te zien of horen is blijft ze mopperend blaffen).

Omdat ik weet dat de pup dit gedrag kan kopiëren had ik dus de hoop dat wij dit goed (of in ieder geval een heel stuk beter) onder controle hadden voor de pup zou komen. Nu moeten we maar zien hoe we het gaan oplossen want op het alleen thuis blijven weet ik nu nog geen remedie (langzaam opbouwen heb ik al meerdere keren geprobeerd en het helpt echt niet bij haar). De bel en het mopperend blaffen waren we al wel steeds wat beter mee dus we gaan daarmee gewoon door op de manier zoals we zelfs verzonnen hadden en dus ook mee begonnen waren.

De pup die gaat komen is een border collie teefje :-)

honden page profiel BlaiseBlaise

Je wou het goed doen en dit had je natuurlijk nooit verwacht. Kan me voorstellen dat jij er nu nog om moet huilen als je eraan denkt. Je voelde al dat het verkeerd was maar je twijfelde omdat die persoon zg een gt was..... gauw vergeten of er werk van maken (aangifte van mishandeling onder valse voorwendselen van beroep). 

Misschien met de vooruitzichten op de nieuwe pup alles snel vergeten en rustig de tijd ervoor nemen. Lief dat je hond extra 

Ang op de bank mocht, de stakker. Wat schrikken allemaal. Wat een gekken lopen er rond en nog aan verdienen ook. Jammer dat de naam niet genoemd mag worden (als waarschuwing voor anderen).

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Denk aan Pavlov: hij drukte op de bel en de hond kreeg voer. Wat jij kunt doen: een iemand gaat de deurbel bellen, en je geeft een voertje. Oefen dit heel veel, met heel veel voertjes. Op een gegeven moment zal ze als de bel gaat niet meer blaffen, maar bij jou een voertje halen. 

Als dit goed gaat, kun je het zo oefenen als iemand langs de poort loopt.

 

http://www.dailymotion.com/video/x1e11m6_dogs-their-secret-lives-documentary-in-hd_tech

 

Hier nog een filmpje over alleen zijn van honden. Bijna geen een hond vond het fijn. Soms merkt de baas het niet. In dit filmpje laten ze zien hoe honden reageren en hoe ze het oplossen. Wie weet heb je er iets aan! 

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

Of een andere GT zoeken? Ik weet niet waar je woont, maar vraag anders hier om advies.

Als je hond vooral blaft om de bel, werkt dit misschien:

http://m.humanesociety.org/animals/dogs/tips/how_to_stop_barking.html

Veel (fysiek) contact lijkt haar gerust te stellen, neem haar bij je op de bank, lekker knuffelen nu.

Volgende forumvraag: In de tuin poepen...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^