Toch puppy tips gevraagt.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Senna is inmiddels 13 weken en het gaat echt super goed. Buiten luistert hij erg goed. Maar binnen of in de tuin heeft hij soms puppybananen in ze oren. Hebben jullie misschien wat tips op het volgende? Uit eigen ervaring bijvoorbeeld.

- Senna gaat graag in de tuin in onze laatste stukje met bloemetjes en dergelijke. Hij stampt dit helemaal plat. Om hem eruit te halen zeggen we foei en tillen hem eruit. Hij gaat dan net zo hard weer terug en dan wordt het een spel; wie houd het langst vol. Naast dit zitter en bijen bij die planten en bloemen waarnaar Senna gaat happen. We zijn als de dood dag hij er inderdaad 1 in ze bek neemt, en dan!! Maar ook dit wordt een spel; wie houd het langst vol. We leiden hem af, zetten hem binnen, zeggen foei. Komt allemaal niet door bij hem.

- De katten; zijn erg leuk en meneer krijgt herhaaldelijk een klap maar deert hem niet. Als hij echt een harde tik krijgt wordt hij zelfs heftiger naar de katten. Hij blaft naar ze, springt naar ze of trekt aan het kussen of waar ze op liggen. Foei, weg zetten, afleiden, in de bench doen. Het werkt niet hij houd vol en komt zelfs als hij weer uit de bench komt net zo hard terug.

- soms heeft Senna momenten dat hij echt alleen maar wilt keten. Alles pakken, in bijten, veters, karton (als hij bij me vader in de zaak even is), voorpoten op de tafel en bank springen. Je wordt er beetje gek van. Foei, afleiden, in de bench zetten en weet ik veel werkt niet echt haha.

Senna kent de foei. Met snoep of de etensbakjes van de katten laat hij dan meteen staan als we foei zeggen. Maar knagen aan de proeven, bank, tafel, katten lastig vallen ect. Komt het ineens niet door.. heel apart.


Ik weet dat dit erbij komt kijken hoor, maar misschien zijn er nog extra tips waar ik wat mee kan.

Thanks alvast!

honden page profiel ALMALM 3 doggies

honden foto van ALM

Wat een ondeugend mannetje heb je zeg! ;-)

Ik kan je wel een tip geven voor dat bijten overal in en klieren ... ik merk dit bij Macy ook wel eens, en dan heeft ze gewoon behoefte om even ergens op te kauwen.. ik geef haar dan een botje waar ze een tijdje op kauwt en als ze er klaar mee is haal ik hem weg en gaat ze spelen of slapen ;-)

Bij ons helpt dat wel, als ze even kan knagen aan een botje :-D

Misschien kunnen anderen je tips geven voor de andere gevallen :-)

honden page profiel BlaiseBlaise 3 doggies

Ik zou de bloemen afknippen en in een vaas zetten. Je hond is nog te jong en te speels om dit te weerstaan. Dit blijft niet zo hoor, maar is nu nog heel erg jong en speels.

Met de katten echt tussen beide komen.

honden page profiel Sayenna, Tommy & KaytoSayenna, Tommy & Kayto 3 doggies

honden foto van Sayenna, Tommy & Kayto

Het belangrijkse is dat je consequent bent en duidelijk (voor een hond).

Laat duidelijk merken bijvoorbeeld met je stem dat je iets niet leuk vind.

En doe dit IEDERE keer. Hetzelfde geldt voor bijten in dingen. Elke keer als je het ziet

laten merken dat het niet goed is en hem iets anders geven.

 

Wat bijvoorbeeld ook helpt is een paar keer hard klappen in je handen, vinden ze vaak geen fijn geluid;-).

Wat hier erg goed heft gewerkt (met blaffen, maar het kan ook met een ander probleem) is het volgende. Ik heb een lege fles gevuld met kiezels. In het begin heb ik als Tommy blaft heel hard foei gezegd en de fles in zijn richting gegooid als hij niet luistert. Na een paar keer gegooid te hebben is het nu voldoende als ik alleen maar met de fles rammel.

 

Wat belangrijk is, naar mijn mening, is dat je ziet dat het *kllikt*  bij de pupt, dus dat hij weet dat je zegt dat iets niet mag. Soms hoor ik mensen tegen hun hond praten op een toon waarbij boos en blij hetzelfde is. Aangezien een hond geen mensentaal spreekt, moet je heel erg duidelijk zijn naar de hond. In het begin zal hij Foei ook niet associeren met, dat mag niet. Je moet een hond 'leren' met je te communiceren en dat kost tijd.

 

Wat betreft de planten, ik weet niet of het een idee is, maar misschien kun je buiten tijdelijk een lange lijn aandoen. Als hij in de bloemen wil gaan staan, ga je op de lijn staan, zodat hij er niet bij kan en roep je hem heel vrolijk jouw kant op. Als hij dan richting jou komt  beloon je hem. Door op de lijn te gaan staan voorkom je dat hij een 'succeservaring' heeft.

 

Ik hoop dat je hier iets aan hebt :-)

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi 3 doggies

honden foto van S met L&B, † Bifi

Ik heb er met Lexie een spelletje van gemaakt. Ik was zó zat van het graven in de tuin (en ik weiger pertinent mijn mooie tuin voor haar op te geven dit jaar), dat ik haar (tegelijk) op een andere locatie het commando graaf heb geleerd, en thuis het commando uit de tuin. Ze houdt van dingen doen dus dat was meteen een hit.

 

Wat betreft mijn kat, ik ben eerst heel strikt en met enige stemverheffing geweest. Maar sinds ik heel zacht en kalm nee zeg, houdt ze op (zegt niet dat ze het niet weer probeerd, maar dan herhaal ik het, en geeft de kat de tijd te vluchten als ze geen zin heeft). Vaak doe ik daarna wat truckjes als high five, mooi zitten en poot omdat ze die fantastisch vind, dus dat is haar beloning dan.

 

Op de tafel en bank zou je miss even aluminiumfolie kunnen leggen zodra je opstaat? Of commando laag?

 

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Dat ene stukje in de tuin afzetten met gaas. Het komt wel, maar nu is dat nog te leuk en te spannend.

Voor wat betreft de 'dolle vijf minuten" bij ons waren die vaak 's avonds als ze eigenlijk beetje overmoe waren. Of ik ging 'bakeren' op schoot, vasthouden en net zo lang tot rustig, vaak was het dan ineens 'boem' vielen ze in diepe slaap (en niets zo heerlijk als een slapende pup op schoot O-) :-D ) of ze gingen met een kluifje in de bench even rustig worden.

honden foto van Liedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

Leuk hé zo'n ondeugd, hihi.

 

Wat betreft de bloemetjes en bijtjes, Helmer had daar ook een handje van. (*kuch* in de pubertijd nog steeds maar dan anders *kuch*)

Hier hebben we uiteindelijk maar een hekje van gaas eromheen gebouwd om succesjes te voorkomen. Ook de bijtjes en hommels waren daardoor grotendeels buiten zijn bereik.

We hebben hem beloond als hij ervoor koos iets te doen in de tuin wat we wel wilde zien van hem. Bijvoorbeeld rustig liggen met een kluifje of zo.

Nu kan hij gewoon in de tuin zonder het bloemenperkje en de bijtjes te verorberen.

 

Met de katten zou ik Senna leren ze te negeren. Belonen als hij rustig is in het bijzin van de katten.

Kennelijk doet de bench dus niet zo veel. Wellicht kan je hem dan aan een lijntje doen en dan wederom belonen als hij rustig is in bijzijn van de katten?

 

Wat me ook opvalt als ik dit zo lees, is dat hij best veel aandacht krijgt voor dit alles. Misschien is dit in de praktijk anders. Maar het kan nuttig zijn daar even stil bij te staan. "Negatieve" aandacht is ook aandacht.

 

Ook zou ik de bench persoonlijk niet gebruiken als time-out of "straf".

Daar leert hij niet zo veel van denk ik. Ja, je haalt hem misschien uit die gemoedstoestand, maar aan je verhaal te lezen werkt dat in deze gevallen niet zo.

Ik zou ervoor kiezen hem dan, zoals ik net al een beetje schreef, even aan de lijn te doen en te belonen voor gewenst gedrag. Dan heb je het iets meer onder controle.

 

Hoop dat je hier iets aan hebt.

 

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata 3 doggies

honden foto van Hakuna Matata

Minion vindt het leuk om Mieren op te eten.

Ik zeg dan nee en til hem op en zet hem ergens anders neer.

Dan probeert hij weer bij die plek te komen.

Het is niet in de tuin,maar buiten de tuin.

 Je kan een hekje ervoor zetten.

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Wauw bedankt voor de reacties al!!

 

@ Annet; Hihi, ja hij kan erg ondeugend zijn  Dit doen wij inderdaad eigenlijk ook al, valt onder afleiden haha. Maar helaas werkt dit heel soms. Maar zodra hij ermee klaar is gaat hij weer klieren.

 

 

@ Blaise; Het zijn niet echt bloemen maar Vet plantjes maar die staan in bloei en 3 soorten lage planten tussen door. Maar zal het niet afknippen, want hij kan er dan alsnog in.

 

 

@ Sayenna; We gaan eens kijken of we hem nog beter kunnen laten weten met stem klank dat we het echt niet leuk vinden. (zonder te schreeuwen) de foei kent hij zeker hoor maar hij heeft er echt schijt aan. Hij was vorige week even bij mijn vader op kantoor waar wat dozen staan. Senna lag hier naast en zat op het hoekje van de doos te kauwen. Wij zijde foei, steeds strenger en hij zat ons aan te kijken van; kom dan. En gewoon door kauwen. Het was eigenlijk echt om te lachen, zooo eigenwijs maar toen probeerde we echt heel consequent op te treden. Terwijl als hij thuis is en aan de poef knaagt hij soms wel meteen naar foei luistert. (en daarna soms niet). Hij kent het, maar heeft schijt eraan lijkt wel. Bedankt voor je reactie; maar ga naast het bovenstaande verder niks mee doen. Ik vind het beetje dieronvriendelijk om een fles met kiezelsteentjes naar je pup van 13 weken te gooien (helemaal naar je hond)!! Als baas wordt je er echt niet leuker op. Kun je nagaan hoe eng je hond jou vind met die fles. Dat lijntje is wel een goed idee, maar niet om er op te gaan staan wanneer Senna naar de plantjes toe wilt, dan krijgt hij namelijk een enorme correctie en ook dat is nergens voor nodig vind ik. Dan wordt de lijn zo kort, dat hij er niet in kan. Maar ik zie dan meer iets in het afzetten van het stukje.

 

 

@ Baasje van Lexi; Dankje. Zachte stem hebben we gedaan eerst, maar dat werkt niet. Ja het is een volhouder.  Ben oefenen op laag, maar dat kent hij nog niet zo. We halen hem nu steeds naar beneden of laten het gaan zodra hij niks eruit kan halen zeg maar. Maar spelen met de katten vind hij het allerleukst en dan deert hem echt niks. Misschien een tussen middagweg in de stemverheffing en zachte stem.

 

 

@ Wakkere Husky; Oke. Misschien is het afzetten van dat stukje een goed idee. Het is even tijdelijk en het voorkomt een bijen steek in de bek. Meestal gaat hij dan ook in ze bench, maar als het savonds is (meestal ook) dan ben ik bang dat hij daarna niet meer slaapt. Want meestal gaat hij spelen met ze knuffels en daarna slapen

 

@ Liedeke; Nou, dan gaan wij er ook gewoon een hekje van gaas eromheen doen tijdelijk om het te voorkomen. En belonen voor het juiste gedrag. (gaan wat beloningen doorheen hahaha) Dat even vast lijnen bij de katten is ook een goed idee. Gaan we proberen.  Hij leert inderdaad weinig van die bench haha. Dus dat laten we maar achter wegen. Denk wel dat je gelijk hebt met betrekking tot dat hij er te veel aandacht voor krijgt. Roepen toch erg veel Senna, foei, nee, aahh, hou is op, Senna, Senna, Senna, laat de kat met rust, Senna hier ect. haha nu ik er zo over na denk. Gaan we opletten

 

 

@ Janno; Ja we gaan inderdaad kijken voor gaas ofso.

Volgende forumvraag: Pup jankt de hele dag
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^