Alleen zijn

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AnnelinnAnnelinn

honden foto van Annelinn

Hallo allemaal,

Graag wil iets met jullie delen.

Eerst even wat informatie over DJ. DJ heb ik uit het asiel. Ik heb hem gevonden op ikzoekbaas.nl en raad dit iedereen aan. Hij was 8 maanden toen ik hem overnam, en hij is nu 2 maanden bij ons. Hij doet het enorm goed, cursus gaat ook erg leuk, en in de omgang is het een schat. In het asiel hadden ze wel een puntje, hij was niet 100% zindelijk, maar we waren zo verliefd dat we dat wel op wilde gaan lossen. Dat was achteraf niet het probleem, hij had op dat gebied gewoon regelmaat nodig, en om de 4 uur word hij uitgelaten overdag en dan s'avonds voor wij gaan slapen en dan om 7 uur s'ochtends weer. Maar al snel kwamen we achter een ander probleem. In het asiel hebben ze vanwege zijn leeftijd hem niet in een kennel gedaan. Maar hij zat in de kantine. Hier kon hij in een huiselijke sfeer lekker rond lopen, eten en slapen. Als ze weg gingen hoorde ze hem even blaffen maar dat hield van zelf weer op. Dat is bij ons niet het geval. Hij is in totale paniek. Ik ben gelijk met een gedragstherapeut aan de slag gegaan, maar ik heb het idee dat we geen stap verder komen.

Oohja, s'nachts gaat hij niet piepen en ook als we gaan douchen of langere tijd boven zijn is er geen probleem.

Graag hoor ik nu jullie verhalen en ervaring hier mee. Hebben jullie nog tips?

We zorgen nu dat hij niet alleen hoeft te zijn maar soms is het wel fijn om een boodschapje te kunnen doen zonder dat je oppas voor de hond hoeft te regelen.....

Ik hoor graag jullie mening.

Liefs Annelinn en DJ

honden page profiel PPPP

honden foto van PP

Ik denk dat het nu gewoon anders is voor hem, ten slotte een andere baas , andere omgeving. Wat het beste lijkt in mijn ogen, is gewoon helemaal opnieuw op te bouwen. Wanneer raakt hij echt in paniek? Als jullie aanstalten maken om weg te gaan? Dan gewoon regelmatig even je sleutels pakken, het gehele weggaan ritueel maar dan zonder echt weg te gaan. En dan daarna beginnen met korte tijden buiten de deur. En eventueel filmen? Ik hoop dat het gaat lukken!

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Misschien opbouwen zoals je dat bij een puppy zou doen?

Dus 5 seconden naar buiten, weer terug etc.

Als jullie tijd hebben om dit zo te oefenen en langzaam op te bouwen?

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Hier een hond, inmiddels al 2 jaar bij ons, die gaat blaffen als ik wegga.

Heel vervelend... ook omdat de buren er hinder van ondervinden... dit wil je natuurlijk niet!

 

Ga nu bezig om hem dit af te leren... waaronder af te leren dat hij niet op de bank mag als wij thuis, omdat hij via de bank naar buiten kan kijken.

 

Succes... 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^