Puppy wankelt bij het besnuffelen van andere honden?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Mijn pupje Kovu is morgen 15 weken oud.Alles gaat gelukkig goed en ik ben heel blij met hem.Er Is alleen 1 ding wat ik me afvraag: Zodra Kovu een andere hond ziet, en de hond dus daadwerkelijk besnuffeld, wankelt hij soms, of hij zakt door zijn achterpoten en heeft dan een paar seconde moeite met opstaan.Het gekke is, dat dit niet Is zodra ze gewoon los gaan en met elkaar gaan rennen.Dacht eerst dat het door opwinding kwam, maar het is echt puur bij het besnuffelen, ook als de andere hond heel rustig is of geen aandacht aan hem besteedt..Heeft iemand een idee van wat dit kan zijn?

honden page profiel MarijkeMarijke

Ik denk dat je pup ontspannen wil overkomen bij de tegenpartij. Gaan zitten is een signaal: "ik heb geen kwaad in de zin, wil onderdanig overkomen".

honden page profiel ALMALM

honden foto van ALM

Misschien onderdanig indd ? Macy gaat altijd op haar rug liggen als ze besnuffeld wordt ;-)

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Zou dit misschien onderdanigheid kunnen zijn? Of een kalmerend signaal?

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Ik neem aan onderdanigheid, zo ontspannen en niet kwaadwillend willen overkomen dat hij half op de grond valt. Soms vallen ze om en draaien op hun rug, teken van onderdanigheid en dus alleen maar goed :)

 

Ik neem wel aan dat hij verder nooit last heeft van dat wankelen? 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

als je twijfelt kan je even een check bij je dierenarts laten doen, kijken of alles okee is.

je pup moet ondanks dat er gesnuffeld staat wel stevig op zijn pootjes staan, of je pup wordt wat geduwd, dat is dan anders, maar als er niets gebeurd, checken bij twijfel .

Anoniem (Gast)

Hmm ik dacht idd ook aan onderdanigheid, maar zelfs als de hond dan al wegloopt, dan is hij nog even heel onstabiel/aan het wankelen.. Ik denk dat ik het inderdaad even ga laten checken.. Vind het heel vreemd. Verder heeft hij er echt nooit last van, alleen met honden.

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Bespeur je ook angst bij hem in omgang met andere honden? Als wij heel angstig zijnkunnen we haast ook niet meer op onze benen blijven staan?

 

Ik ben het ook met Willemijn eens, ffe checken laten bij de DA. Je weet maar nooit.

honden page profiel MarijkeMarijke

Misschien is het een reactie op spanning. Ik heb mijn laatste pup een periode ook in spannende situaties heel idioot zien lopen. Meestal was het na een paar minuutjes weer weg. Zorg in ieder geval voor goed voer en rust op zijn tijd. Dat heeft een gunstige uitwerking op de groei, de spieren, gewrichten en op de motoriek. Laat je hond anders even goed nakijken.

Volgende forumvraag: Tandjes wisselen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^