panacur tegen giardia en nu nog meer diarree, bijwerking?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Dizzy (Gast)

Hallo,

Nu Dizzy sinds gisteren aan de panacur zit moet zij nog vaker poepen en het blijft breierig. Klopt dit wel, betekent dit juist dat het aanslaat en dat haar lichaam de giardia aan het afvoeren is? Of is het juist geen goed teken?

Groetjes Dizzy en Samantha

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "panacur tegen giardia en nu nog meer diarree, bijwerking?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Mijn honden hebben ook panacur gehad voor giardia.
Ik weet niet of het erg is dat de diarree erger wordt ofzo, maar ik weet wel dat de diarree bij mijn honden ook niet gelijk over was. Heeft ook tijd geduurd hier voordat er verbetering was.

Giardia is een rotbacterie en een hele hoop sop en waswerk.

Je weet dat je je hond ook een paar x moet wassen en dat je alle kleedjes en speeltjes moet weggooien of wassen op 60 graden en de manden enzo allemaal volledig moet afsoppen met dettol enzo?

Heel veel succes in ieder geval met het wegwerken van de rotbacterie

Dizzy (Gast)

Hoi,

Bedankt voor je reactie. Heb alles op 90 graden gewassen, schoon dekentje in haar bench gedaan (die ik ook heb schoongemaakt) en die gaat morgen weer op 90 graden in de was. Ik heb haar gisteren onder de douche gezet en morgen gaat ze weer. Begreep dat de 3e dag en 5e dag van de kuur belangrijkste is om haar te douchen. Heb de vloeren hier allemaal met glorix (met chloor erin) gesopt en daarna goed met allesreiniger. Elke keer als ze gepoept heeft maak ik binnen gelijk haar poepert schoon nog voordat ze er zelf aan likt.

Weet je ook nog hoe lang het heeft geduurd bij je honden voordat je verbetering zag? En zijn ze helemaal weer genezen?

Groetjes Dizzy en Samantha

Dizzy (Gast)

ps: Heb je nog iets gedaan met de voeding of ben je gewoon hetzelfde en dezelfde hoeveelheid blijven geven?

Groetjes Dizzy en Samantha

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Hey, ja heel goed zoals je het hebt gedaan, het schoonmaken enzo.
Het is namelijk echt een rotbacterie die als je niet goed schoonmaakt echt niet weg gaat, maar zoals je zegt is prima.

Wat betreft voeding, ik geef ze diepvriesvers voer van rodi en smuldier. Rodi is nu failliet, maar smuldier bestaat nog steeds. Hier moet je dan de compleet versie van geven, staat op het pakje.
Dit is beter voor de darmen enzo. Er zijn heel veel topics hier op het forum over dit soort voeding, moet je maar eens even rondkijken, staat erg veel info over.

Mocht je dit willen voeren, moet je wel langzaam over gaan. Niet in 1 keer alleen maar smuldier gaan geven en niet combineren met brok, is slecht voor de maag.

Mijn hond is een beetje een apart geval. Ik heb hem met 8 maanden gehaald en toen bleek hij dus al zo'n 7 maanden lang giardia te hebben. Dus bij hem is er wel wat schade achter gebleven. Maar het heeft wel even geduurd voordat er verbetering was. Na de kuur had hij nog diarree, ging pas een week na de kuur ofzo over. Maar dit kan dus ook komen omdat hij het zo ontzettend lang gehad heeft.

Als je meer wilt weten zeg je het maar.

Dizzy (Gast)

Hoi,

Bedankt voor je reactie. Bedankt over je tip wat betreft de voeding, en ik zal zeker hier nog meer rondneuzen erover.

Onze hond is nu vandaag precies 13 weken dus wat dat betreft kan ze het nog niet zolang hebben als jouw hond het had. Ze is verder ook helemaal niet ziek, ze spuugt niet, ze groeit goed het is alleen die ontlasting, dus hopelijk is dat een teken dat het bij haar nog niet zover gevordert was. Maar goed de tijd zal dat uitwijzen.

Morgen ga ik alles boven reinigen en gaat het hier beneden nog een x goed gebeuren plus zijzelf onder de douche. En vanaf dan moet iedereen van mij schoenen buiten uitdoen en sokken verwisselen als je naar boven gaat. Bij het naar bed gaan gelijk kleding in de wasmachine zodat deze de volgende ochtend op 60 graden gewassen kan worden. En zijzelf maar veel buiten actief zijn (uiteraard niet met andere honden en Ik ga ook een stoomreiniger halen morgen om de bank te reinigen (ze komt niet op de bank maar ja ze loopt er wel langs en er dus tegenaan) De eerder deze parasiet verdwenen is, de beter. Hopelijk slaat bij haar de kuur aan. Morgen is het de derde dag. Vanaf morgen krijgt ze ook maar even kip met rijst in meerdere portie verdeeld zodat haar maag en darmen wat rust krijgen en ik ga morgen eens op jacht naar probiotica voor naar haar kuur...zo pfff en meer kan ik volgens mij niet doen. Ben heel blij als dit achter de rug is want het is heel vermoeiend. De zorgen die je hebt en het boenen. Plus dat ik er s'nachts nog een x uitga omdat ze de ontlasting echt niet op kan houden.

Ik ben heel blij in ieder geval dat we er zo snel achter zijn gekomen wat ze heeft. Iemand hier gaf mij die tip. Mijn eigen dierenarts wilde er niet aan dus ben ik gelijk overgestapt naar een andere dierenarts die haar er wel gelijk op heeft getest. Goede stap in ieder geval geweest.

Ik hoop dat ze er snel bovenop is en niet zoals je ook wel hoort nog maandenlang naweeen hiervan heeft.

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Ik hoop ook voor je dat je hondje er heel snel weer vanaf is, maar zal vast wel goed komen.

Ik weet dat het heel vermoeiend is. Ik heb 3 honden en ook al hadden mijn andere honden geen giardia, toch moesten hun ook de kuur krijgen en gewassen worden enzo. Was een hele hoop werk elke x 3 honden wassen, 3 manden uitsoppen enz enz..... Ik was ook bekaf na die kuur hoor, schoner kon ik het huis ook echt niet krijgen zoals toen hahaha.

Maar je bent goed bezig hoor met het schoonmaken en ook de rijst met kip is heel goed. Je weet dat je de kip dan gewoon kan koken he?

Heel veel succes met al het schrobben en boenen. Ik duim met je mee dat ze er na deze kuur helemaal vanaf zal zijn!

Dizzy (Gast)

Hoi,

Dank je wel....vraag me alleen wel af of het boven afsoppen niet overdreven is? Ik ga het zowiezo wel doen, maar lijkt me dat de vloeren boven goed schoonmaken voldoende moet zijn. Plus natuurlijk gelijk alle kleding die die dag gedragen is de was in en op 60 graden. Dizzy zelf komt namelijk niet boven, alleen om haar te douchen (wat ze overigens erg leuk vind dus dat scheelt mij weer hahaha)? Wat denk jij. Boven gewoon de vloeren plus was en beneden alles incl meubels wel elke dag goed ontsmetten? Zal dat voldoende zijn?

Inderdaad, de kip doe ik goed doorkoken, en ze lijkt het lekkerder te vinden dan haar brokken hahaha.....Ik hoop inderdaad ook dat het snel achter de rug is, maar nog het meeste voor haar.

Trouwens, hoe ook niet leuk voor je hond en jou toen de tijd, maar voor mij heel fijn dat er iemand met ervaring spreekt! Dank je wel

Groetjes

lady (Gast)

hallo..
wat ik hoor over wassen etc.. dat is mij totaal niet verteld door de dierenarts.. onze lady kreeg diarree na haar 2de puppyprik.. daarna 5 dagen finidiar pasta gegeven maar dat hielp niet toen giardiatest gedaan bleek ze dus te hebben een kuurtje metrazol gekregen van 6 dagen en nu de laaste dag panacur (3 daagse kuur).. diarree ging bijna direct weg met start van de metrazolkuur.. maar is weer papperig geworden na het starten van de panacur.. dinsdag moet ik weer terug ivm 3de puppyprik dus dan hoor ik wel verder... zal het eens vragen of alles zo steriel gemaakt moet worden..
groet daniela

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ja je moet wel schoonmaken om herbesmetting te voorkomen lady...

jacqueline (Gast)

Mijn hond heeft nu al sinds juni vorig jaar af en aan giardia (of de hele tijd). We hebben hem eind april uit een verwaarloosde situatie gehaald.

Inmiddels is hij al enorm opegeknapt (van 32 naar 40kg) en zijn veel problemen opgelost, behalve dus die telkens terugkerende giardia, ondanks soppen, wassen en panacur.

De da heeft hem nu op 6 dagen panacur gezet, omdat er signalen zijn dat 3 niet altijd genoeg is. over 7 dagen ontlasting van 3 dagen, testen en eventueel nog een keer. Metrazol doet bij hem helemaal niks.

Maar ik vind hem zo sloom deze keer, en hij drinkt meer dan anders.

Ik kan op het internet nergens iets vinden over bijwerkingen van panancur, maar wie weet wat???

Help !

honden page profiel Bende van 4Bende van 4

honden foto van Bende van 4

Meestal is het noodzakelijk om de panacur herhaaldelijk te geven.
5 daagse kuur,even rust,weer 5 daagse kuur etc..
Ik zou die rijst en kip lekker achterwege laten,daar heeft een hond niks aan,en zeker een jonge pup in de groei niet!
Blijf gewoon z'n eigen voer geven verdeeld in porties,of beter nog..stap over op vers vlees.
als ondersteuning zou je wat echinaforce druppeltjes of paardemelkcapsules kunnen geven als extra ondersteuning voor de darmflora.
Het is nu van groot belang dat je de weerstand van je pup verhoogt.
Stoomreinigen is prima!met hete stoom dood je de bacterie.want hij kan lang overleven buiten de hond.

@jaqueline gast..het kan soms zijn dat ze iets meer gaan slapen tijdens panacur,maar over het algemeen verder weinig bijwerkingen.

Jacqueline (Gast)

heel erg bedraankt Nikki voor de geruststelling, dan is het slapen van de panacur. Pfff, want onze actieve Riesen Schnaus is echt heel slaperig, niet ziek, maar slaperig.

En wat verstaat met onder rust, hoeveel dagen?
Onze da wil 7 dagen rust, dan 3 dagen ontlasting verzamelen, opnieuw testen en dan besluiten of we nog een keer panacur geven? Is dat een strak plan?

En ik sluit me aan over de voerwijzigingen: als je hondje geen echte aanleiding geeft, lekker n eigen voeding blijven geven.

onze hond is enorm opgeknapt toen we pens (smuldier)zijn gaan toevoegen en carnibest eend.
en hij krijgt van primeval een pre/probiotica.
dit alles om de darmflora zoveel mogelijk te steunen.

Nog een vraag:
De kleden alleen in de droger doen, is dat een dag later voldoende ??

Wij hebben een houten gelakte vloer. ik heb begrepen dat chloor niet werkt, moet je dan dingen afnemen met Dettol, werkt dat wel??

En voor het kontje wassen, zou ik daar nog iets speciaals voor kunnen gebruiken?

Wi hebben al meer dan 20 jaar houden, maar die rotte giardia is een klasse apart, maar dan negatief, snif.

honden page profiel Bende van 4Bende van 4

honden foto van Bende van 4

je moet natuurlijk niet tegen het advies van je D.A ingaan,als je hem vertrouwt,maar ikzelf zou kiezen voor..2x een 5-daagse panacur met een rustpauze ertussen en dan pas een snaptest,en omdat je hondje al best lang met giardia te kampen heeft,zou ik de komende tijd de 3-daagse panacur als preventieve ontworming gebruiken.
Voor het kontje wassen kun je evt na het ontlasten goed schoonmaken met een vochtig babydoekje.
voor de vloeren is een stoomreiniger ideaal,maar als je die niet hebt zou ik het met dettol doen,hoewel daarvan ook niet met 100% zekerheid vast te stellen is dat het de bacterie dood.
Zou dan eerst de pootjes van je hondje reinigen voor het naar binnengaan.
en zou voorlopig wel even de kleedjes blijven wisselen en uitwassen,des te eerder ben je er vanaf,..en zo heet mogelijk.Vetbedjes zijn het handigst en snel droog.

honden page profiel Bende van 4Bende van 4

honden foto van Bende van 4

@ Lady..ik zou wel oppassen met de enting.
het is beter niet te enten tijdens diaree en/of giardia.
ook de enting heeft aanslag op de weerstand van je pup,en kans dat de enting niet aanslaat.

jacqueline (Gast)

Heel hartelijk dank voor de zeer nuttige info.

we hebben net besloten nu 6 dagen panacur te geven.
volgende week woensdag wordt er bloedonderoek gedaan ivm met eerdere niet helemaal goede uitslagen.
we verzamelen ontlasting zaterdag zondag maandag, die uitslag is er maandag. Dan behandelen we zo-wie-zo na met 3 dagen, eea afhankelijk van de uitslag.

Er zitten dan 8 dagen tussen, volgens onze da een goede periode ivm incubatietijd van die rotte cysten.

Ik moet wat geloven he,
daarna volgt opnieuw (na een weekje) ontlastingsonderoek.

Als de hond het echt weer heeft, herken ik het op afstand, daar hebben we geen 3 dagen voor nodig trouwens. De geur, de soort diarree, het aanvalsgewijs.......... we worden kenners :-(

Thanx !!!

jacqueline (Gast)

daar ben ik weer,
ik heb me net aangemeld bij het forum, maar nog ben nog niet geactiveerd.

Gorby (onze hond) is vandaag gelukkig weer zich zelf, heel vrolijk en buiten druk, en dat hoort bij hem.
Gisteren was echt zeer zorgelijk.
Omdat hij veel om water vroeg heb ik hem een keer orace door het water gegeven, iets wat hij grif opdronk (en van opknapte)

Helaas had hij, na gisteren eigenlijk hele mooie vaste -nog te licht van kleur- ontlasting te hebben, vanochtend weer vla brij. Tis niet dat hij leegloopt, de ontlasting was gewoon weer slecht, snif.

Vandaag is de 5e dag van de Panacur.

Kan een hond nog zo terugvallen tijdens de panacur, is dat normaal??

Gisteren zijn kontje gewassen (en vanochtend weer natuurlijk) zijn kleden in de was en de droger en overal waar hij ligt (op onze gelakte houten vloer gelukkig) schoongemaakt. Wat kan een mens nog meer doen.

Hij krijgt ook 2x daags finidiar en okugest.

Ik maak me ongerust over die diarree, is dat een reden voor da bezoek, of kan dit er gewoon bij horen.

Als ik me kan voorstellen zal ik meer over onze Schnaus vertellen. Hij komt uit zeer (onbedoelde) verwaarloosde toestand, dus heeft al veel achter de rug. Veel is hersteld, behalve de darmen (en veel is echt veel). Hij is een geweldige positieve vrolijke hond.

Zouden we na deze 5e dag stoppen? de da zei 6 dagen, maar heeft dat wel zin?

Help, help, want we worden echt wanhopig en ik kan zo weinig echte structurele info vinden over giarda en panacur, alles blijft een beetje vaag en hetzelfde

honden page profiel niet meer actiefniet meer actief

honden foto van niet meer actief

ff proberen of het nu werkt :-)

honden page profiel fabiennefabienne

honden foto van fabienne

"Kan een hond nog zo terugvallen tijdens de panacur, is dat normaal??"

dat is inderdaad normaal Jacqueline, giardia is héél hardnekkig en niet makkelijk uit te roeien, ik zou die zesde dag panacur ook nog geven zoals de DA voorstelde, daarna een rustperiode en dan opnieuw behandelen... En zoals nikki al aangaf ; daarna nog enkele keren met panacur preventief gaan ontwormen.. Ik snap dat je er soms radeloos van wordt maar het komt heus wel goed, alleen kan dat even duren... Veel succes iig !

honden page profiel niet meer actiefniet meer actief

honden foto van niet meer actief

Hij komt ook van heel ver weg.
Hij was erg verwaarloosd en bleek vol wormen (en giardia) te zitten vorige jaar toen wij hem kregen.
Hij was veel te mager en had geen spieren (waren gewoon putten) zijn huid was 1 grote korst, en zijn 2 bloemkooloren (van eerdere onstekingen) waren zwaar ontstoken dat hij er totaal doof van was.
Hij had op een bepaald moment zware bloedarmoede en te weinig witte bloedcellen, en op de echo bleek dunnedarm onsteking.

Veel is hersteld. Hij is van 32 naar 40kg, en heeft nu een bespieriing waar je "u" tegen zegt. Zijn huid is nog niet helemaal hersteld (nog wat talgig) maar zijn vacht is prachtig. De oren met veel zorg rustig en hij hoort weer heel goed.

De wormen (hij braakte spoelworm, maar had ook zweep of haakworm dat weet ik niet meer) zijn eruit.

Maar die giarda bijft hem achtervolgen.

Door de ondervoeding (of akelige toestanden in de kennel waar hij tot 18mnd gezeten heeft) heeft hem geleerd dat poepeten normaal is, en dat compliceert de zaak.

Hij werd voedingsintolerant, maar met hulp van de klassiek homeopate eet hij nu seafoodbrok, rijst, groente en carnibest versvlees (de eend).

Hij is een moedige en vrolijke hond en we zouden hem zo graag gezond zien.

Ik ga de 6e dag ook geven, we moeten doorbijten nu.
En dan......5 rustdagen, wat denken jullie, de da kwam dan wel op 7 0f 8, maar lopen we dan niet het risico dat het weer helemaal terug is??

Gorby is in december ook 2x 3 dagen met panacur behandeld, het is toen een week of 4-5 heel goed gegaan, toen schoot zijn gewicht ook van 36 naar ruim 40kg en dan zie je gelijk wat giardia doet.

Mensen, jullie zijn echte steun, ik heb zo'n problemen goede info en advies te vinden.
Dit zijn nuchtere en praktische commentaren.
Mede namens mijn ongelofelijk lieve (maar niet te onderschatte) Ries............ thanx.

honden page profiel NikaNika

honden foto van Nika

Bas en Mini hebben ook Giardia gehad. We hebben er ook een paar weken mee gesukkeld.
Van onze DA moesten we een dag of twee (oud) bruin brood met lauw water en gekookte worteltjes geven. Alles wat fijn prakken tot een brei en een klein beetje honing door doen. Het geeft de darmen rust. Met deze tip is de aanhoudende diarree eindelijk gestopt.

honden page profiel Bende van 4Bende van 4

honden foto van Bende van 4

Zou zeker de kuur afmaken en de raad van je dierenarts opvolgen.
tussentijds nog een snaptest om te kijken of de parasiet nog wel aanwezig is.
Giardia ligt overal op de loer,de meeste honden dragen de parasiet zelfs bij zich,zonder er ziek van te worden maar geven het wel door.
Aangezien jou hondje er al zo vaak mee te maken heeft gehad,heeft miss z'n darmen wat schade aangericht.
het feit dat hij z'n eigen poep opeet is natuurlijk èrg vervelend,probeer dat iig te doorbreken,want hij besmet zichzelf daarmee dus telkens weer.
Probeer anders Hyndolac (paardemelk capsules)om z'n darmflora te herstellen en versterken.
En ipv carnivoer, de Naturis (kvv) is relatief goedkoper en granenvrij,das beter te verteren.

honden page profiel niet meer actiefniet meer actief

honden foto van niet meer actief

hij eet niet zijn eigen poep maar heel selectief die van andere honden in het park :'(

ik zal bij naturis op de site gaan kijken, ben wel erg tevreden over Carnibest, ook met onze vorige hond.

Doen we nog een test volgende week, moeten toch om bloed te laten prikken.

Vanmiddag had hij echt zijn levendigheid weer terug, en de ontlasting was ietsjes beter.

Pilserie no. 5 zit er in.

Schade heeft hij zeker volgens de da, en die zei in augustus al dat het een lange weg zou worden omdat veel uit de hond zelf moet komen met herstel.
En er dus veel te herstellen was.

Morgen wordt hij getrimd, we zijn heel benieuwd hoe plukbaar hij nu is (wat hoort bij een Schnaus) en hoe hij er onder uit komt. Zn vacht is mooi, dicht, en hard (en gitzwart) en nu zien wat er onder zit.
Vorige keren is hij deels geschoren maar dat willen we nu zoveel mogelijk beperken. Wordt ook gelijk zijn kontje zo kort mogelijk gezet, makkelijk met schoonhouden :-)

honden page profiel Bende van 4Bende van 4

honden foto van Bende van 4

Ik gaf eerst ook carnibest,ook tevreden over hoor.
maar op aanraden van de fokker (tevens ook verkooppunt van C.B èn Naturis)nu overgestapt op naturis.
zitten weinig tot geen granen in en ik moet zeggen nòg betere ontlasting,ze doen het er fantastisch op.
en het scheelt ook nog zowat een euro per rol..ook best fijn O-)
de Lam-compleet is zeer geschikt voor honden met darm/verteringsproblemen ;-)
hoop dat je hondje er snel weer wat bovenop komt!

honden page profiel niet meer actiefniet meer actief

honden foto van niet meer actief

Ik ga zeker op hun site kijken want ik vind Carnibest best heel prijzig, en aangezien onze lieve snorreman 40kg weegt, eet hij heel wat weg.

hij krijgt nu de eend/rijst van carnibest, maar lam ging opzich ook goed van Carnibest maar leek hij niet zo lekker te vinden, maar misschien kwam dat omdat hij toen nog veel zwakker was.

en een euro per rol vind ik toch wel veel. hij eet er zo 3.5 a 1000gram per week weg als 50% van zijn voer kvv is.
(toch mooi 15euri in de maand ;-) )

dat van dat graan is belangrijk, want de gluten gevoeligheid is vast en zeker wel aanwezig (1 van de weinige dingen die redelijk vast te stellen is geweest)

op naar de laatste serie van 4 pillen, ik hoop zo dat het er nu uit gaat, en met de volgende serie een "trap" na krijgt.

Ik ben heel blij met jullie adviezen, ik moest lang zoeken, maar dan toch ervaringen gevonden :-D

ik ben me een beetje aan het inlezen op jullie forum, ik kom er veel bijzondere verhalen tegen, geweldig :-)

honden page profiel gorby2009gorby2009

honden foto van gorby2009

Gorby heeft zijn 6 dagen binnen, en vanochtend was zijn ontlasting best heel erg goed (voor zijn doen) :-)
De kleur is nog wat afwijkend.

Maar alle signalen wijzen erop dat nu de giardia eruit is (hij drinkt veel minder en eet buiten geen poep meer -iets wat tie is gaan doen met de giardia, daarvoor deed het het niet, honger of behoefte aan bepaalde voedingsstoffen??-)

Zijn trim is fantastisch gegaan, hij was niet alleen lief en geduldig, hij kon ook veel meer geplukt worden als de vorige keer (zijn 1e baas heeft de vacht eerst vet verziekt door te scheren en vervolgens 1,5jr niets meer aan te doen en de hond vol gaten en kortsen te laten lopen). De ondervacht is vol en mooi. Ook een geruststelling want dat duidt er toch op dat hij het toch best goed doet.

Maar nu zit ik enorm te twijfelen met die rust periode tussen de 2 kuren van panacur in.
De 1 zegt: 5 dagen, de ander zegt 10 dagen.

Wat is wijsheid???

We willen het nu zo graag echt goed aanpakken?

Wie kan een goed advies geven???

honden page profiel (l)Camino_Gitana_Sultan(l)(l)Camino_Gitana_Sultan(l)

honden foto van (l)Camino_Gitana_Sultan(l)

Hai,

Mijn 2 honden zijn net van de giardia af. Maak je geen zorgen, de ontlasting blijft nog even zo, en ze kunnen ook wel even gaan braken.

Ik heb mn honden ook niet buiten uitgelaten, maar op mijn mega-balkon ( helaas voor mij). Wat ook kan helpen, is na alle drinkbeurten de bakken met dettol schoonmaken, en ook de anus schoonmaken, na elke poepbeurt, dan heb je het zo onder de duim.

Heel veel beterschap! O-)

honden page profiel Bende van 4Bende van 4

honden foto van Bende van 4

@ Gorby

wat zegt de D.A over die rustperiode?

de afwijkende kleur van de ontlasting kan nog wel een paar dagen aanhouden.
Ik persoonlijk zou,als hij geen poep meer eet en de ontlasting blijft compact,10 dagen rust geven.
panacur is een vrij heftig ontwormingsmiddel.
fijn om te horen dat het stukken beter gaat! ;-)

honden page profiel Bende van 4Bende van 4

honden foto van Bende van 4

wat ik nog vergeet..
blijf voorlopig alles nog wèl goed schoonmaken incl zijn billen,want de kans op herbesmetting is nog steeds aanziendelijk groot.

honden page profiel gorby2009gorby2009

honden foto van gorby2009

wij blijven poetsen :-) :-)
en dat is stukken makkelijker met en Schnaus met een keurig kort geschoren spiegeltje. :-D

De da wilde van a.s. zaterdag, zondag en maandag een ontlasting onderzoekje, gewoon om zeker te weten dat het er op het oog uit is, dat de panacur heeft gewerkt.

Dan vanaf die maandag en dat is dan met 8 rustdagen ertussen na behandelen. Zat er nog giardia in weeer 6 dagen, anders vond hij voor de 2e toer 3 dagen genoeg.

Ik ben zo blij dat ik mensen ontmoet heb die er ook mee getobt hebben.

Over gegeven heeft Gorby maar 1x, en dat was pas een week na de panacur. Hij had toen nog 2 dagen diarree en daarna is het een week of 4-5 heel goed gegaan. Verder braakt hij nooit.

Vorige voorjaar/zomer wel, maar toen we het braaksel eindelijk te pakken kregen (hij eet het razensnel weer op) zwommen daar tot mn verbijstering spoelwormen in rond.

PS we hebben hem pas sinds eind apruk 2009.



Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "panacur tegen giardia en nu nog meer diarree, bijwerking?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: doof? of oost Indisch doof?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^