Binky krijgt er (over een paar jaar) vriendje bij!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

De kogel is door de kerk! Over een paar jaar (1 á 2) komt er een vriendje/vriendinnetje bij voor Binky. Voorwaarde is dat Binky stabiel is, zijn angst voor honden weg is en hij normaal meedraait in het leven.

 

Het geeft niet dat het nog even duurt, want dan kan ik flink gaan uitzoeken in fokkers, bloedlijnen e.d. Wat ik wil, is me al wel duidelijk.

 

- Het moet allereerst een allergene hond zijn. Trouwplannen zijn nog niet in zicht, maar mijn vriend is allergisch voor honden. En aangezien ik waarschijnlijk met hem samen blijf, willen we dus een anti-allergene hond.

 

- Het wordt mijn hond, mijn vriend staat volledig achter me en werkt wel mee, maar het wordt mijn keuze. Het liefst een middelgroot ras. Verzorging van de vacht is geen probleem, Binky moet ook dagelijks geborsteld worden en één keer in de twee maanden naar de trim.

 

- Ik wil cursussen gaan volgen en liefst iets van agility, maar ook gehoorzaamheid. Binky is niet het type hond die ik kan porren voor een cursus, ook vanwege zijn angst van honden. Daarom zoek ik een maatje waarmee dit wel kan. Mijn vriend is namelijk groot deel van de dag bezig met eigen zaak en ik wil iets ontspanning als hobby hebben.

 

- Jachtinstinct is geen probleem, maar het moet wel te handhaven zijn. Ik wil hier ook niet verder mee gaan. Waaksheid; geen probleem. We nemen het huis over van zijn ouders en dat is vrijstaand, dus een waakhond is niet echt vervelend.

 

- Ik spreek steeds over een hij, maar hier twijfel ik nog over. Binky gaat over het algemeen goed met alle honden, maar reageert minder dreigend naar teven. Hij is gecastreerd. Wat raden jullie aan?

 

Uiteraard doe ik er alles aan om hem te socialiseren met alles. Puppycursus wordt gevolgd en hij zal met alles in aanraking komen.

 

Binky's gedrag is nu nog om te buigen. Zolang ik het gevoel heb dat het niet verbeterd, komt er geen tweede hond bij. Vooral aan zijn angst voor andere honden moet gewerkt worden, maar dat gaat al de betere kant op.

 

Wat raden jullie aan? En waarom?

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Leuk zeg!! 

 

Wat betreft het ras denk ik dat de middenslag poedel hier perfect bij past! Een middelgrote hond die het vaak goed doet met honden sporten, mensen met een allergie hebben er geen last van en het jachtinstinct is niet overheersend. Ook zijn ze in leuke kleurtjes verkrijgbaar 

 

Het geslacht van de toekomstige pup kun je het beste kiezen door goed te kijken naar jouw hond. Kan hij beter met teven, dan is die keuze misschien beter. Kan hij net zo goed met reuen, waarom dan niet nog een reu? En als hij met beiden goed kan, kies dan de pup met het karakter dat jou het meeste aanspreekt!

 

Heel veel succes met de zoektocht!! 

honden page profiel gojagoja 2 doggies

honden foto van goja

ik dacht ook gelijk aan een middenslag poedel

ik ben zelf erg allergisch en mijn 1e hond (in overleg met de allergoloog) was een

kruising poedel x kerryblue terrier (uit het asiel) en dat ging echt perfect.

 

Kerry blue is ook een prachtige middenslag hond die niet verhaart, maar kan erg pittig zijn, dus ik dacht bij Binky..... een leuke middenslag poedel dame.

 

En ze zijn zooo leuk poedels, slim, vrolijk, vriendelijk en wanneer nodig zullen ook duidelijk

aankondigen wanneer er (ongewenst) bezoek is.

 

Heel veel plezier met je zoektocht !

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg 3 doggies

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Hier ook de keuze voor een poedel, en daarnaast gaat mijn interesse nu ook uit naar de lagotto romagnolo, omdat deze ook onder de middenslagjes zit en ook een leuke karakteromschrijving heeft (verder nog geen ervaring, heb ze nog nooit gezien). De poedel daarentegen is superleuk ook, en heb ik al meermaals mogen meemaken, ze zijn voor alles te porren, zijn baasgericht en het zijn altijd zo'n vrolijke hondjes!

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Binky gaat op zich met zowel reu/teef goed, maar nu zit hij een beetje met zijn angsten. Als hij teven ziet, gaat het vaak beter dan met reuen. Reuen, en vooral niet gecastreerd, zijn wat opdringerig en daar raakt hij agressief van.

 

In dit geval zou ik dus beter voor een teef kunnen gaan.

 

Poedels; ik heb me daar nooit in verdiept, meer omdat ik een afkeer heb aan de wijze waarop ze getrimd worden. Is het oké om ze dan gewoon te houden als 'puppyvacht'?

 

Zit er nog een verschil tussen de verschillende kleuren? En wat zijn afwijkingen waar ik op moet letten? En het verschil tussen dwerg-, toy- poedels, is er verschil van karakters?

 

Ik ga gelijk even googlen! :)

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

Als je een poedel gewoon laat trimmen (dus het haar overal even lang) heb je een heel gewone sportieve hond, ze apporteren vaak als de besten, zwemmen graag en zijn ontzettend slim. Een goede poedel is ook nog eens baasgericht en daarbij best waakzaam.

 

Ik heb zelf een voorkeur voor zwart, gewoon omdat ik van zwarte honden hou, maar of er verschillen in de kleurslagen zit wat betreft karakters... weet ik eigenlijk niet.

 

Ik zou zelf wel voor een middenslag gaan, dat is een heel mooie maat hond.

 

Maar Gorby heeft een vriendinnetje, dat is een dwerg poedeltje, en dat is ook een heel opgewekt hondje, luistert goed, is sociaal en sportief en niet in het minst bang van onze grote beer.

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

Ja, ook ik dacht meteen 'poedel!' toen ik je verhaal las. Echt superleuke honden, heel vrolijk (vinden zichzelf vaak ook erg grappig ), kunnen zichzelf binnen prima vermaken, zijn dan rustig, maar wel als je er buiten ook echt wat mee doet. Het zijn namelijk best actieve honden en ze hebben wel wat nodig (hersenwerk, opdrachtjes, etc.).

Wat betreft vacht kan je er natuurlijk echt alles mee doen. Bij het woord 'poedel' denken de meesten aan zo'n in een show-model geschoren poedel, maar het grootste deel van de poedels is helemaal niet zo.

Hier een leuke foto van dezelfde poedel, in allerlei modellen:

Het is maar net wat je leuk vindt. En vind je het model toch niet leuk, dan groeit het zo weer verder en kan je er weer wat anders mee doen

 

Het zijn ook echt heel veelzijdige honden. Je kan er gehoorzaamheid mee doen, agility, jachttraining, echt zo'n beetje alles. Ik ken zelfs poedels die pakwerk doen!

honden page profiel Fema & FingoFema & Fingo 3 doggies

honden foto van Fema & Fingo

Of een Basenji;

 

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Vertel eens wat meer over de Basenji? Op basis van mijn punten?

honden page profiel lyannelyanne 3 doggies

honden foto van lyanne

lagotto romangolo or ierse waterspaniel

 heb je ook nog iets unieks in het straatbeeld

 

honden page profiel Fema & FingoFema & Fingo 3 doggies

honden foto van Fema & Fingo

Over de Basenji;

Heerlijk eigenwijs ras. Middel groot.

Vind het leuk om iets te ondernemen, ik doe couraing en wil jacht of speur training gaan doen.

Ze zijn wel wat moeilijker trainbaar omdat ze eigenwijs zijn maar voor n lekker snoepje doen ze alles. Ik ken mensen die er agilty mee doen en canicross.

Ze zijn sociaal met andere honden.

Er zit wel jachtinstinct in dus hij kan niet overal los lopen.

Binnen in huis een rustig knuffelige hond en buiten lekker energiek. 

Houd niet van zwemmen/water en kan niet blaffen... wel jodelen.

Weinig tot geen vacht verzorging nodig.

Gezond ras.

Kijk anders eens op basenjiclub nederland voor meer info!

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Is de Basenji een anti-allergene hond?

honden page profiel Fema & FingoFema & Fingo 3 doggies

honden foto van Fema & Fingo

Jep. Ik ben zelf allergisch en heb nergens last van. :) 

Wij hebben ook lang gezocht naar n geschikt ras dat hypo allergeen was. Uiteindelijk verliefd geworden op de Basenji!! 

honden foto van Inge, baasje van Gina, Flynn en Wobbe

 

Ik kan je een poedel echt aanraden! 

Het zijn hele leuk, slimme, vrolijke en lieve honden.

Ik heb zelf nu ook een Maltezer en sinds kort een dwergpoedel erbij. Ik vind het een leuke combi en ze zijn dol op elkaar. Mijn Maltezer vindt andere honden soms ook nog eng maar tussen haar en Flynn (dwergpoedel) ging het vanaf dag 1 goed. Mijn vriend is trouwens ook allergisch. Vooral voor katten en konijnen maar voor de zekerheid hebben we toch voor rassen gekozen die niet of bijna niet verharen. 

 

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Poedel :D 

honden page profiel Noah & WolfjeNoah & Wolfje 3 doggies

honden foto van Noah & Wolfje

En de Australische Labradoodle? (niet te verwarren met de Labradoodle poedel x labrador kruising) Als ik je verhaaltje zo lees past deze hier heel goed bij!

Ik vind het zelf echt geweldige honden met een super lief karakter. Ze zijn hyper-allogeen en kunnen in 2 vachttypes voorkomen (de curly of de wave). Er is een fokker van dit ras op het forum, dus als je vragen hebt kan je die vast aan haar stellen!

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Een barbet (Franse waterhond)?

Die heb ik, ook een hypo allergeen ras.

Het zijn heel sociale, zachtaardige honden.

Ze vinden over het algemeen alles en iedereen leuk.

 

In het ras zit geen spoortje nervositeit of agressie. (dat zou een fout zijn).

Ze hebben nog wel enigszins jachtinstinct maar niet echt fanatiek, zeg maar.

Black loopt vanaf dag 1 los hier, maar hij heeft totaal geen neiging om van me weg te lopen achter een spoor aan.

Hij heeft één keer achter een konijntje aan gezeten, maar die sprong zo op het pad voor z'n poten dus dat was logisch.

Ik zit met Black wel op jachttraining, dat vindt hij erg leuk.

Maar hij is niet zo'n jachthond als bv de Duitse staanders, dat is niet te vergelijken.

 

Je kan er mee naar gehoorzaamheid, jachttraining, behendigheid, speuren etc.

Het zijn allround honden die alles leuk vinden als ze met je samen kunnen werken.

 

Als je genoeg met ze onderneemt, zijn het in huis vloerkleedjes

 

Het ras komt relatief weinig voor, dus het is niet eenvoudig om snel een Barbet aan te schaffen.

Dan zou je al erg ruim van tevoren je moeten informeren bij een fokker.

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala 3 doggies

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

Een Poedel of een Australian labradoodle ?


honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Maar de Labradoodles zijn nogal groot,  of niet? De labradoodles die ik ken zijn flinke honden en ik ben bang dat Binky overlopen wordt 

 

En zit er dan nog verschil in vacht? Qua krullen of wave ofzo? Ik ben nu inderdaad aan het kijken voor de poedel. Maar de Basenji, ik weet niet, heb meer met langharige honden dan met kortharig.

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Hier is trouwens de Barbet ook als pup gekomen bij een ouder Bolognezerhondje.

Ook zo'n klein wit hondje als jouw Binky.

Het is prima gegaan, Black is ruim 2x zo groot en zwaar als Freggle maar ze lopen rustig om elkaar heen.

Bij de Barbet zijn de teefjes over het algemeen iets feller en koppiger dan de reuen.

Black is een reu en hij is inderdaad een enorme goedzak!

honden page profiel Noah & WolfjeNoah & Wolfje 3 doggies

honden foto van Noah & Wolfje

" Maar de Labradoodles zijn nogal groot,  of niet? De labradoodles die ik ken zijn flinke honden en ik ben bang dat Binky overlopen wordt 
 
En zit er dan nog verschil in vacht? Qua krullen of wave ofzo? Ik ben nu inderdaad aan het kijken voor de poedel. Maar de Basenji, ik weet niet, heb meer met langharige honden dan met kortharig. "

Australische labradoodles zijn er in verschillende maten! Er zit een groot verschil in de gewone Labradoodle (kruising poedel en labrador) en de australische labradoodle (bestaande uit 6 rassen)

HIER kan je veel info vinden over de maten, vacht, karakter, etc. van de Australische labradoodle 

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Aaah, super! Ik ga eens neuzen. Meer opties zijn nog welkom!

honden page profiel esther esther 3 doggies

honden foto van esther

ik heb geen tips qua ras voor je....ik denk dat je daar zelf heel goed uit komt....

en gekeken naar Binky's eigen voorkeur denk ik ook dat ik voor een teefje zou gaan....

 

maar wil eigenlijk alleen maar even zeggen dat ik het superleuk voor je vind...!

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Niet alle labradoodles zijn hypo allergeen doordat het een hond is die is ontstaan uit verschillende rassen.

Er zijn mensen die toch allergisch waren voor hun doodle.

Dan zou je beter voor een rashond kunnen gaan, dan maak je dat risico wat kleiner.

 

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

Bedenk trouwens wel goed dat je alsnog allergisch kunt zijn voor hypo-allergene rassen. Hypo-allergeen betekent alleen maar dat deze hondenrassen minder allergenen produceren dan andere rassen (en dus niet helemaal geen allergenen). Als je dus echt extreem allergisch bent, dan zal je ook op hypo-allergene honden reageren.

 

Het slimst is om, wanneer je een ras/fokker op het oog hebt, een keer langs te gaan en je neus eens flink in de vacht te duwen. Lekker knuffelen dus, en pas dan kan je echt zien of je wel of niet reageert.

Het zou superzonde zijn wanneer je met zorg een hond aanschaft en uiteindelijk toch blijkt dat je vriend allergisch is. Goed 'uitproberen' dus!

 

Dit is trouwens wel een interessant artikel om te lezen. Staan ook nog wat hondenrassen in: http://www.salusi.nl/hondenallergie-allergisch-voor-honden/

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala 3 doggies

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

" Maar de Labradoodles zijn nogal groot,  of niet? De labradoodles die ik ken zijn flinke honden en ik ben bang dat Binky overlopen wordt 

 

En zit er dan nog verschil in vacht? Qua krullen of wave ofzo? Ik ben nu inderdaad aan het kijken voor de poedel. Maar de Basenji, ik weet niet, heb meer met langharige honden dan met kortharig. "

 


Je hebt 3 maten :
• Standaard: 55 - 65 cm, gewicht 22 to 42 kg.
• Medium: 45-55 cm, weighs 15 to 21 kg.
• Miniatuur: 35-45 cm, gewicht 10 to 15 kg.

En 3 soorten vacht :
Curly:
Heeft veel weg van een Poedel en moet regelmatig geborsteld worden om te voorkomen dat de vacht gaat klitten.
Fleece:
Een zachte vacht met wat langere haren met een kleine krulslag erin die naar beneden hangen. Vacht is een voudig bij te houden door 1xper week te borstelen.
Curly fleece:
Dit is eigenlijk een fleece vacht, alleen de krullen zijn iets sterker aanwezig, maar lang niet zo klein als de curly vacht van de Poedel. 1x per week borstelen is vaak voldoende.

Curly vacht
">

Fleece vacht
">

Curly Fleece vacht
">

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala 3 doggies

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

Trouwens Diva is ook een stukje groter dan Sandy en ze word niet om ver gelopen

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

" Bedenk trouwens wel goed dat je alsnog allergisch kunt zijn voor hypo-allergene rassen. Hypo-allergeen betekent alleen maar dat deze hondenrassen minder allergenen produceren dan andere rassen (en dus niet helemaal geen allergenen). Als je dus echt extreem allergisch bent, dan zal je ook op hypo-allergene honden reageren.
 
Het slimst is om, wanneer je een ras/fokker op het oog hebt, een keer langs te gaan en je neus eens flink in de vacht te duwen. Lekker knuffelen dus, en pas dan kan je echt zien of je wel of niet reageert.
Het zou superzonde zijn wanneer je met zorg een hond aanschaft en uiteindelijk toch blijkt dat je vriend allergisch is. Goed 'uitproberen' dus!
 
Dit is trouwens wel een interessant artikel om te lezen. Staan ook nog wat hondenrassen in: http://www.salusi.nl/hondenallergie-allergisch-voor-honden/ "

 
Daar ben ik me zeker van bewust, maar voor Binky is mijn vriend niet allergisch.. Dus in principe verwacht ik weinig problemen met hypo-allergene rassen.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Heb je enig idee waarvoor jouw vriend allergisch is? Mijn neefje is bijvoorbeeld allergisch voor het speeksel van honden, het maakt dus niet uit wat voor ras wij in huis nemen. Aan de hand daarvan kun je beter kijken hoe en wat.

Ik weet dat bijvoorbeeld een Weathen Terriër ook onder de hypo allergenen rassen valt. Ik noem hem even, omdat deze vaak vergeten wordt. Super leuk ras!

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

" Heb je enig idee waarvoor jouw vriend allergisch is? Mijn neefje is bijvoorbeeld allergisch voor het speeksel van honden, het maakt dus niet uit wat voor ras wij in huis nemen. Aan de hand daarvan kun je beter kijken hoe en wat.
Ik weet dat bijvoorbeeld een Weathen Terriër ook onder de hypo allergenen rassen valt. Ik noem hem even, omdat deze vaak vergeten wordt. Super leuk ras! "

 

Mijn vriend is vooral allergisch voor de schilfers die er vanaf komen.

Volgende forumvraag: Romy, ze is er! nieuwe foto's
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^