hoe omgaan met mogelijk niet gesocialiseerde pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Ilse Ilse

honden foto van Ilse

Ik wil toch nog een keer advies vragen over de omgang tussen mijn pup en die van vrienden. Vrienden hebben een lab pup van nu 10, weken ze is opgevoed op een boerderij in een schuur. Nu komen wij vaak bij hun en zij bij ons.echter er idd nu een probleem. Hun pup heeft dit gedrag al vanaf het begin tegen onze pup. Zo gauw ze hem ziet trekt ze haar boven lip op en, gromt. Onze pup wil altijd spelen.kwispelend staartje huppelend loopje enz. zo gauw hij naar haar toe loopt grijpt de andere pup hem vol in de nek en bijt. Vervolgens piept onze hond het gevolg is dat hij ook boos lijkt te worden en terug vecht om los te komen. Het andere pupje begint dan te gillen eb te blazen als een kat. Onze hond heeft dan de haren recht op zijn rug staan maar gromt niet hij blaft wel eens terug. Ze blijft hem vervolgens opzoeken en aanvallen.ik denk als ze het niet leuk vind om te spelen waarom gaat ze hem dan niet uit de weg. Ik heb nu aan aantal mensen dit verhaal verteld en krijg steeds bijna identieke antwoorden. En dat zijn c de volgende. Die pup van vrienden is slecht gesocialiseerd in het nest Die pup lijkt wel door gefokt en krijgt problemen met haar gedrag als ze groter wordt. Een pup van 8 of 10, weken en vooral een lab hoort niet zijn lip op te trekken of te grommen. Wat is jullie mening over de situatie? Hoe kan ik hier het beste mee omgaan?

honden page profiel Ilse Ilse

honden foto van Ilse

Nog een toevoeging. Onze pup is 14 weken en ook een lab. Op cursus speelt hij ook met andere pups. Dit is echt heel anders bij het spelen zijn ze om de beurt de gene die boven o ligt. Verder happen ze wel naar elkaar maar hoor ze zelden tot nooit piepen dat het zeer doet.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

Pups niet meer samen laten. Dit is voor beide pups niet fijn en niet goed. Als je wel samen wil laten wennen, zoek advies van een professional en onder begeleiding. 

 

 

honden page profiel stephaniestephanie

honden foto van stephanie

doet ze dit ook bij andere honden?

want ik weet bv dat mijn hond die uit een nest van 11 komt problemen heeft met 1 van zijn broers dit was ook al zo van pup af en hierin was de mijne ook de aanstoker maar met alle ander broers en zusjes gaat het wel goed en ook met andere honden gaat het heel goed dan is het de goedheid zelve maar als hij zijn broer ziet ho maar.. natuurlijk komen zij uit dezelfde nest en hoor je wel meer dat broers of zussen niet overeenkomen.

maar ik dacht dat hond socialisatie in de nest vooral met broertjes en zusjes gebeurt (dus dat ze al spelenderwijs leren spelen met elkaar en hun grenzen leren trekken in ver band met bijten enz...)  maar ik kan me vergissen wat dat socialiseren betreft

 

gaan ze met hun pup ook naar de hondenschool gaan?

honden page profiel Ilse Ilse

honden foto van Ilse

" Pups niet meer samen laten. Dit is voor beide pups niet fijn en niet goed. Als je wel samen wil laten wennen, zoek advies van een professional en onder begeleiding. 
 
  "

 

Klinkt raar wat ik nu zeg misschien maar heb het idee dat ik dan mijn pup straf of iets waar hij geen schuld aan heeft.hij moet thuis blijven omdat de andere pup niet weet hoor ze zich moet gedragen. Ik zit dan zelf ook niet graag met bij hun want hun hondje loopt dan vrolijk rond en onze zoor zielig alleen in zijn bench. Dan blijf ik liever thuis bij hem.

honden page profiel Ilse Ilse

honden foto van Ilse

" doet ze dit ook bij andere honden?
want ik weet bv dat mijn hond die uit een nest van 11 komt problemen heeft met 1 van zijn broers dit was ook al zo van pup af en hierin was de mijne ook de aanstoker maar met alle ander broers en zusjes gaat het wel goed en ook met andere honden gaat het heel goed dan is het de goedheid zelve maar als hij zijn broer ziet ho maar.. natuurlijk komen zij uit dezelfde nest en hoor je wel meer dat broers of zussen niet overeenkomen.
maar ik dacht dat hond socialisatie in de nest vooral met broertjes en zusjes gebeurt (dus dat ze al spelenderwijs leren spelen met elkaar en hun grenzen leren trekken in ver band met bijten enz...)  maar ik kan me vergissen wat dat socialiseren betreft
 
gaan ze met hun pup ook naar de hondenschool gaan? "

 

Net volwassen hond van andere vrienden gaat het in die zin goed.die bijt ze ook in oren en lip naar hij negeert haar.hij probeert ook niet met haar te spelen.en die hond probeert wel te spelen met onze pup die dat op zijn beurt we prachtig vind. Puppy cursus beginnen ze over paar weken mee.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

"  


Klinkt raar wat ik nu zeg misschien maar heb het idee dat ik dan mijn pup straf of iets waar hij geen schuld aan heeft.hij moet thuis blijven omdat de andere pup niet weet hoor ze zich moet gedragen. Ik zit dan zelf ook niet graag met bij hun want hun hondje loopt dan vrolijk rond en onze zoor zielig alleen in zijn bench. Dan blijf ik liever thuis bij hem. "

 



Uiteindelijk gaat het om het welzijn van jouw pup waar jij de keuzes voor maat. Jij kan niks bepalen voor iemand anders hond, er kan iets mis zijn met de pup maar het kan ook simpelweg zijn dat de honden elkaar niet mogen - komt voor.
Ik zie sommige mensen minder die thuis katten hebben omdat mijn honden dan niet mee kunnen en ik geen zin heb om hen alleen te laten. Tja, dat is dan zo

honden page profiel Ilse Ilse

honden foto van Ilse

Verder niemand tips? Of idee wat er aan de hand kan zijn?

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3 3 doggies

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Ik denk dat de pup een deel aan communicatie mist. Wat doen hun om de pup te socialiseren.

honden page profiel ~Saartje & de chihuahua roedel ~~Saartje & de chihuahua roedel ~speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

Helaas kan ik je niet helpen...

Behalve zeggen dat je die twee uit elkaar moet houden tot die andere zich weet te gedragen. Gaan jouw vrienden naar een pupklas?

Misschien kan je een ren ofzo aankopen, als zij naar jou toekomen gaat hun pup in de ren oid? Geen idee hoor ik zeg maar wat.

 

Of misschien, als hun pup dat alleszins gewend is en de jouwe ook: elk in hun bench met iets lekkers zodat ze elkaar niet in de weg kunnen lopen en zien. Dan kan je pup wel mee en is het niet zielig: hij krijgt namelijk iets lekkers.

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo 3 doggies

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo


Denk dat de pup van jullie vrienden socialisatie mist. Zou ze zeker aanraden naar een goede hondenschool te gaan die werkt met positieve bekrachtiging.

Ik zou ze toch samen laten. Leerzaam voor jullie pup
om te leren een andere hond die het niet wil met rust te laten
en voor de andere pup om socialer te worden.
Wel zou ik het meer sturen en dicht in de buurt blijven en ingrijpen als het te wild gaat en niet leuk meer is.

Je zou die van jullie als die maar steeds naar de andere pup gaat die dat niet wil kunnen afleiden met een speeltje en er mee kunnen gaan spelen. Wie weet gaat de andere na poos geobserveerd te hebben wel meedoen.

En zou ze niet bij elkaar doen in kleine ruimte binnen of zo.
Dat de andere pup altijd de ruimte heeft zich terug te trekken. Dus bv buiten of zo.

Verder laat ik mijn hond niet op plekje met andere honden als mijn hond nog hyper is van energie. Loop eerst en ga dan pas hondenveld op bv. Dus misschien eerst stukje lopen met jullie pup dat die al wat rustiger bij de andere pup komt. Dan is jullie pup minder enthousiast en minder bedreigend voor de andere pup.

honden page profiel SamSam

honden foto van Sam

Ik weet niet of je zo ditect kunt stellen dat de andere pup slecht gesocialistterd is Kan makkelijk hoor, gezien de situatie, maar dat is niet noodzakelijk het geval. De pup is net een stuk jonger dan jouw pup. Voelt hij zich niet gewoon bedreigd door het spel? Misschien vindt hij het te lomp gaan. Het lip optrekken is voor mij een teken van dreigend gedrag: Als je nog één stap dichterbij zet...en als jouw pup dan vervolgens wél die stap zet... Het vol in de nek grijpen daarin tegen is geen normaal pupengedrag.

 

Verder denk ik inderdaad dat het verstandig is om ze voorlopig niet bij elkaar te laten. op die manier breng je er voor beide honden meer rust in. De pup van je vrienden raakt duidelijk gestresst en jouw eigen hond heeft ook keer op keer een negatieve ervaring. Op deze manier help je je vrienden ook niet bij de socialisatie omdat de pup alleen maar leert dat uitvallen helpt om je persoonlijke ruimte te creëren. Dit alles heeft niets met straf voor je pup te maken, en zo zal hij dat ook niet ervaren. Eventueel zou je je pup ook mee kunnen nemen, maar dan op afstand van elkaar de hondjes aan de riem houden. Zo kan de andere pup ook aan het idee van andere honden wennen, zonder dat hij er persé veel mee  moet. 
Voor de 'contact' socialisatie lijkt het mij beter om eerst oudere, rustige honden in te schakelen.  

 

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Het is jammer dat ze pas over een paar weken met pup cursus beginnen, zeker als de hond het hard lijkt nodig te hebben. Bij onze hondenschool geldt er overigens een leeftijdseis, en mogen honden vanaf 14 weken niet eens meer meedoen.

 

Ik zou er misschien eerst eens over hebben met hen, dat je op één lijn zit.

Dan kun je altijd nog eens samenkomen, maar de honden of uit elkaar houden, of ze meer begeleiden, en zodra het mis gaat, weet je dat het gewoon niet voor herhaling vatbaar is.

 

Voor mij zou het belangrijkste zijn, is dit wenselijk voor mijn pup, die de hele wereld nog moet ontdekken?

 

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Het is een beetje een verwarrend verhaal eerlijk gezegd.. welke pup is nu de pup die graag wil spelen,welke is de pup die bijt en welke met de haren omhoog?
Is jullie pup een reutje of een teefje?
En de pup van jullie vrienden dan?

De pup van jullie vrienden kom van een boerderij,als ik het goed begrijp,heeft idd een andere basis dan een pup van een goede en verantwoorde fokker.
Wanneer de pup niet van de boerderij af is geweest,geen andere mensen,honden en dieren heeft gezien,kan het idd goed zijn dat de pup niet goed gesocialiseerd is en de hondentaal niet goed beheerst.
De pup die gromt en lip optrekt,is dat de pup van de boerderij,van jullie vrienden?
Het is niet perse gedrag wat je bij pups ziet maar.. het is wel hondentaal,het is communicatie,maar mogelijk in deze situatie niet zoals het zou moeten.. ?

En hond die zn lip optrekt,gromt,laat zien dat hij iets niet leuk vind,dat is hun manier,hun taal,daar zou naar geluisterd moeten worden,anders zijn er bepaalde risico's en kan het gevaarlijk worden. Ik weet verder niets van de beide pups EN niet van de situatie dus kan ik eigenlijk niet goed oordelen..

honden page profiel Ilse Ilse

honden foto van Ilse

" Het is een beetje een verwarrend verhaal eerlijk gezegd.. welke pup is nu de pup die graag wil spelen,welke is de pup die bijt en welke met de haren omhoog?
Is jullie pup een reutje of een teefje?
En de pup van jullie vrienden dan?

De pup van jullie vrienden kom van een boerderij,als ik het goed begrijp,heeft idd een andere basis dan een pup van een goede en verantwoorde fokker.
Wanneer de pup niet van de boerderij af is geweest,geen andere mensen,honden en dieren heeft gezien,kan het idd goed zijn dat de pup niet goed gesocialiseerd is en de hondentaal niet goed beheerst.
De pup die gromt en lip optrekt,is dat de pup van de boerderij,van jullie vrienden?
Het is niet perse gedrag wat je bij pups ziet maar.. het is wel hondentaal,het is communicatie,maar mogelijk in deze situatie niet zoals het zou moeten.. ?


En hond die zn lip optrekt,gromt,laat zien dat hij iets niet leuk vind,dat is hun manier,hun taal,daar zou naar geluisterd moeten worden,anders zijn er bepaalde risico's en kan het gevaarlijk worden.
Ik weet verder niets van de beide pups EN niet van de situatie dus kan ik eigenlijk niet goed oordelen.. "

 

Onze pup die wil spelen. Dat is een reutje. De pup, van, onze, vrienden is een teefje en die gromt. Zij komt idd van een boerderij.

Volgende forumvraag: Agressie bij pup 13 weken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^