Van niet willen pootje baden, naar een water rat (foto's) + handige hulp bij het uit het water trekken!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

 

Eerder opende ik al deze 2 topics:

 

Een bouvier wil niet zwemmen? De mijne wel!

 

Waarmee hond uit water trekken?

 

Drib wilde dus eerst echt niets van water weten. Dat is 100% bouvier eigen. Ik ken geen enkele bouvier die het water in wil, op inmiddels Dribbel na...

 

In het eerste topic kun je lezen hoe ik het aangepakt heb. Inmiddels ben ik Dribbel aan het opleiden tot het redden van drenkelingen en het terug brengen van een roeispaan naar de boot. Dat gaat geweldig goed! Drib weet vanaf moment 1 precies wat ze doen moet.. Alleen hebben we nu eindelijk 2 oefeningen gevonden, waar ze wat meer moeite mee heeft. Gelukkig maar, anders hobbelden we wel erg snel door de oefeningen heen :) Zo heeft Dribbel door haar verlatingsangst moeite om van mij weg te zwemmen als ik in de boot zit. Dat is logisch, maar dus ook een zeer goede oefening om haar te leren!! 2 vliegen in 1 klap :)

 

Via die opleiding kwam ik achter iets wat ik niet wist: wanneer een hond op de verkeerde manier uit de boot springt, kan die niet meer boven komen. Vandaar dat ik nu voor onze huur bootjes een zwemvest gekocht heb.

 

Vanmorgen wilde ik Drib laten lopen bij een meertje bij ons in de buurt. Daar had ik altijd het probleem wat ik in het 2e topic aan kaarte: hoe krijg je haar er weer uit zonder de nek te belasten?

Oplossing gevonden!! Het zwemvest!! En een bijkomende leukheid? Drib vind het niet eng meer om in 1x dat diepe in te springen. Ze springt zo 2 meter uit de kant vandaan het water in!!

 

Wat ben ik trots!!

 

 

 

En wat ik zo leuk vind.. Kijk het puntje van haar staart eens.. Zo blij als ze is, steekt hij boven het water uit..

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht 3 doggies

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Wauw wat een vooruitgang!
En superleuke foto's.
Goed dat je een vest hebt gehaald ;-)

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Wauw wat een vooruitgang!
En superleuke foto's.
Goed dat je een vest hebt gehaald ;-) "

 

Ja, echt een flinke vooruit gang. En niet eens een klungel in het water. Ze zwemt zo goed, dat we alle keren complimenten krijgen van de trainers. Laatst heeft ze de boot met 2 inzittende en nog een duiker die aan haar vest hing en een reddingsboei allemaal tegelijk aan wal getrokken.. Ik doe het haar niet na! ;)

honden page profiel Anouk & Balou<3Anouk & Balou<3 3 doggies

honden foto van Anouk & Balou<3

Oh wat leuk om te zien!! Een echte waterrat, ik hou ervan!

Heel knap van jullie alle vooruitgang die jullie samen geboekt hebben. Ik bewonder het echt.

Ik laat Balou veel apporteren uit het water en we zijn met het goede weer weer begonnen met samen zwemmen. Ik oefen dat hij mij mee moet trekken :)

 

Succes met jullie oefeningen!

Wij willen deze zomer ook nog eens meedoen met het waterwerken bij de newfies.

Waar trainen jullie?

honden page profiel SanneSanne 3 doggies

honden foto van Sanne

Wat mooi om te zien! En wat fijn dat ze het zo naar d'r zin heeft, heel leuk :)

honden page profiel BlaiseBlaise 3 doggies

Ja, dat puntje van de staart haha.....fijn dat je zo op je hond let of die het wel leuk vindt, echt super. Ook heel goed van je dat je erachter kwam wat het probleem was en dit zo handig hebt opgelost met een zwemvest. Je hond is meteen ook beter zichtbaar.

Mooie foto's.

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

Nou Roosje de bouviers van min ouders zwommen allemaal, en die van mijn zwager doen het ook eigenlijk alle bouviers die ik ken zwommen of zwemmen graag soms tot wanhoop van de eigenaars. dus zo bizonder is het niet dat dribbel zwemt, wel leuk natuurlijk. niets leuker als een zwemmende hond.Hein.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik weet echt niet beter als dat zwemmen niet in de bouvier zit en Drib moest echt niets van water hebben.. Nu zwemt ze super goed en met plezier :-)

Bedankt allemaal!

Volgende forumvraag: max teckel gromt naar mij
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^