Familie hondendag Kv Rijnland 30 augustus

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

Op zaterdag 30 augustus 2014 is het weer tijd voor de jaarlijkse Familiehondendag. Op deze dag kunnen alle honden groot of klein, jong of heel oud, met of zonder stamboom, ras of rasloos gekeurd worden. Ook gecastreerde reuen en honden met een niet erkende kleur zij die dag welkom, zo ook niet erkende rassen. Het is een gezellige dag voor heel de familie en de familie hond. Een prima gelegenheid om eens van een keurmeester te horen wat hij/zij van uw hond vindt. Anders dan op een honden tentoonstelling gaat het er veel gemoedelijker aan toe, dus stress is op deze dag zeker niet nodig. De honden worden per rasgroep op leeftijds klasse gekeurd, als alle honden gekeurd zijn komen alle honden uit een leeftijds klasse terug in de ring en worden er een aantal geplaatst. De geplaatste honden ontvangen een beker. Alle nummers een van elke klasse, komen daarna weer samen in de ring om te strijden voor beste hond van de Familiehondendag 2014, deze hond komt een jaarlang op de voorkant van de Hondse Hobby te staan. De honden worden dit jaar gekeurd door mevr. Gabi van Ruiten Hajanová.
Er is ook een kind en hond show.
http://content.kvrijnland.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=96%3Afamiliehondendag-2014&catid=12%3Afamilie-hondendag&Itemid=8
http://content.kvrijnland.nl/images/fhd2014.pdf

wie gaat hier nog meer heen ?
Ik ga zeker met Diva en misschien met Sandy.

honden page profiel Inge en Jessy & BintiInge en Jessy & Binti 3 doggies

honden foto van Inge en Jessy & Binti

Jaaaa!!! Wij zijn er ook weer, zoals ieder jaar! Ik denk dat ik nu alleen met Binti ga, Jessy heeft er niet meer zo'n lol in helaas. Wel mag ze mee omdat er ook een behendigheidsbaantje staat (voor kennismaking met deze sport) en mag ze daar lekker op los! Binti zal meedoen in klasse 6. Ik ben benieuwd!

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Voor mij te ver... Anders was het wel grappig geweest voor een keer ;-).

honden foto van martijn & marijn & fly de bordercollie

Oh dat is dichtbij! Hoe gaat dit precies in zijn werk?

honden page profiel F&FF&F 3 doggies

honden foto van F&F

Lijkt me leuk en is in de buurt! Wat moet je hond hiervoor kunnen?!

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

" Oh dat is dichtbij! Hoe gaat dit precies in zijn werk? "

 


Heb een filmpje gevonden van een paar jaar geleden http://m.youtube.com/watch?v=HLUtvpHZ2VA

Je gaat eerst je nummer ophalen
Dan als je aan de beurt bent ga je alleen de ring in
Als iedereen geweest is ga je met alle honden uit de zelfde klasse de ring uit en daar worden er dan een paar uit gekozen

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

" Oh dat is dichtbij! Hoe gaat dit precies in zijn werk? "

 


Dit is wat duidelijker ( schreef Inge vorig jaar )
Dit wat Inge schreef vorig jaar is wat duidelijker

Er is maar 1 keurmeester, dus die doet alle rassen die komen.


Hoe gaat het? Eerst heb je een individuele keuring, waarbij je alleen in de ring staat. Je hondje wordt dan gekeurd en wordt er een rapportje geschreven. Daarna mag je de ring verlaten, zonder je rapport, en moet je wachten tot dat iedere hond zijn of haaar individuele keuring heeft gehad. Daarna komen alle honden van klasse 1 bij elkaar in de ring en die strijden dan om 'BIG' te worden van groep 1. Zodra de winnaar bekent is mag klas 2, daarna 3 enz. Als uit elke klas een winnaar is gekozen, is het tijd voor de BIS keuring. Degene die wint komt een jaar lang op de cover te staan van het clubblad, en is een jaar lang 'het gezicht' van Hondenshow Leiden, die deze KV ook organiseert. die hond komt dan op alle posters te staan enzo.


Na de BIS keuring kan je je rapportje ophalen.


Tijdens deze dag is het leuk om nieuwe mensen te leren kennen, onder een ontspannen sfeertje. Tijdens de pauze wordt er een demo gehoorzaamheid gegeven en er is ook een demo trimmen. Je kunt ook eten en drinken kopen op de familiehondendag. Na afloop is er nog een bbq, daar moet je je voor opgeven via het inschrijfformulier.

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

" Lijkt me leuk en is in de buurt! Wat moet je hond hiervoor kunnen?! "

 


Je hond moet netjes kunnen volgen aan de linkerkant in het juiste tempo. Hij moet in stand kunnen staan. Dus de voorbenen recht en naast elkaar. De achterpoten naar achter zodat de hakken loodrecht boven de grond zijn. Tandjes kijken moeten ze ook toelaten, en het voelen van de bouw van het lichaam ook. Meer is het niet!


Altijd voor dat de eerste keuringen beginnen is er nog een demo met hoe je moet showen.

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

" Jaaaa!!! Wij zijn er ook weer, zoals ieder jaar! Ik denk dat ik nu alleen met Binti ga, Jessy heeft er niet meer zo'n lol in helaas. Wel mag ze mee omdat er ook een behendigheidsbaantje staat (voor kennismaking met deze sport) en mag ze daar lekker op los! Binti zal meedoen in klasse 6. Ik ben benieuwd! "

 

Leuk ! :-D
Jammer dat Jessy het niet meer leuk vind !

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

" Voor mij te ver... Anders was het wel grappig geweest voor een keer <img class=" />. "

 

Jammer

honden page profiel Inge en Jessy & BintiInge en Jessy & Binti 3 doggies

honden foto van Inge en Jessy & Binti

Leuk dat jullie het wat lijkt! Ik zal even wat toevoegen aan de tekst van de openingspost. 

 

"Op zaterdag 30 augustus 2014 is het weer tijd voor de jaarlijkse Familiehondendag. Op deze dag kunnen alle honden groot of klein, jong of heel oud, met of zonder stamboom, ras of rasloos gekeurd worden. Ook gecastreerde reuen en honden met een niet erkende kleur zij die dag welkom, zo ook niet erkende rassen."

 

Het is een buitenshow. De keuringen starten om 10 uur, en zijn om een uur of 4 afgelopen. 'Keuren' houd in dat er een keurmeester kijkt/beoordeelt in hoeverre jou hond past bij het rasbeeld. Om dit te kunnen beoordelen zal de hond o.a. in optimale conditie moeten zijn. Als je de ring inloopt, zal de keurmeester je vragen om een aantal figuren te lopen zoals een driehoek en een rechte lijn. Ook zal de keurmeester u vragen de hond in stand te zetten en zal hij/zij de hond betasten en de tandjes bekijken. Dit alles gaat op een professionele manier, maar omdat het natuurlijk een dag is met veel onervaren mensen/honden  worden de regels niet zo heel nauw genomen hoor, plezier staat voorop!

 

 

 

"Het is een gezellige dag voor heel de familie en de familie hond. Een prima gelegenheid om eens van een keurmeester te horen wat hij/zij van uw hond vindt. Anders dan op een honden tentoonstelling gaat het er veel gemoedelijker aan toe, dus stress is op deze dag zeker niet nodig."

 

Ik vind het altijd heel gezellig, maar dat komt ook wel een beetje omdat ik de mensen daar nu onderhand wel ken haha. Er is 1 grote ring waar de honden dus worden gekeurd, de rest van het veld wordt gebruikt door er een behendigheid parcours neer te zetten. Hier kun je met je hond kennismaken met deze sport, en natuurlijk voor de mensen (en honden) met ervaring ook erg leuk! Er is ook een trimster aanwezig die een demo zal geven en bij haar kan je ook terecht met vragen over de vachtverzorging van je eigen hond.  Het veld wordt omringt door tentjes van exposanten, het ziet er altijd leuk uit. Verder is het voorste deel van het veld gereserveerd voor het eten en drinken.  Je kan er eten en drinken kopen tegen redelijke prijzen. Na afloop zal er ook een bbq plaatsvinden, apart  aanmelden is nodig, zie inschrijfformulier. 

 

"De honden worden per rasgroep op leeftijds klasse gekeurd, als alle honden gekeurd zijn komen alle honden uit een leeftijds klasse terug in de ring en worden er een aantal geplaatst. De geplaatste honden ontvangen een beker."

 

Ja, wat anders is dan op een echte show is dat de honden dus een voor een de ring in gaan, en daarna er weer uit. Ze zeggen dat het per rasgroep gaat, maar daar is verder weinig van ze merken haha. Je zal zien dat de rasgroep 1 honden (herdershonden en veedrijvers) als eersten worden gekeurd en rasgroep 10 (windhonden) als laatsten. Als jij aan de beurt bent met je hond komt het verhaal dus van het figuren lopen en staan enzovoorts wordt er meteen een keurrapport geschreven. Hierin staat wat de keurmeester mooi vindt aan jou hond, en wat hij/zij vindt dat iets beter kon. Daarna mag je de ring verlaten (overigens zonder keurrapport, die krijg je aan het eind van de dag pas). Als alle honden zijn geweest komen de honden per leeftijdscategorie terug. Daarvan worden de nummers 1,2,3 geplaatst. Zij ontvangen een beker. Voor elke deelnemer is er een aandenken.

 

"Alle nummers een van elke klasse, komen daarna weer samen in de ring om te strijden voor beste hond van de Familiehondendag 2014, deze hond komt een jaarlang op de voorkant van de Hondse Hobby te staan."

 

Als elke leedstijfcategorie een nummer 1 heeft, komt de Best in Show keuring van de dag. Alle nummers 1 komen terug en strijden voor  de Beste hond van de Familiehondendag 2014 titel. Deze hond wordt een jaar lang hét gezicht van KV Rijnland, door ondermeer op de cover te mogen staan van het clubblad. 

 

"Er is ook een kind en hond show."

 

Nieuw dit jaar is de Kind-HondShow. Dit is een 'show' voor kinderen t/m 16 jaar. Het leukste is is dat  de kinderen (en honden!) verkleed mogen komen. Deze show vind plaats aan het einde van de dag en er wordt gekeurd door Margreet van der Zijde. 

 

"De honden worden dit jaar gekeurd door mevr. Gabi van Ruiten Hajanová."

Gabi is van Tsjechische afkomst maar woont al jaren in Nederland. Ze is gespecialiseerd in de rasgroep terriers. e heeft veel geduld met (beginnende) honden (en baasjes :))

 

Ik hoop dat het zo een beetje duidelijk is! 

 

honden page profiel Inge en Jessy & BintiInge en Jessy & Binti 3 doggies

honden foto van Inge en Jessy & Binti

Oh oeps Sigrid! Zijn we weer tegelijk bezig hahah! Dankjewel dat je het stukje van vorig jaar hebt gekopieerd, ik kon hem al niet vinden  

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

" Oh oeps Sigrid! Zijn we weer tegelijk bezig hahah! Dankjewel dat je het stukje van vorig jaar hebt gekopieerd, ik kon hem al niet vinden   "

 

Geeft niet :-D

honden foto van martijn & marijn & fly de bordercollie

Ziet er leuk uit!

 

Hoe zit dat nou met dat inschrijven? moet dat nou wel of niet gebeuren? Ik heb wel een border collie uit pure werklijn haha

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

" Ziet er leuk uit!

 

Hoe zit dat nou met dat inschrijven? moet dat nou wel of niet gebeuren? Ik heb wel een border collie uit pure werklijn haha "

 

Als je mee wil doen dan moet je je inschrijven

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

Upje O-)

honden page profiel Inge en Jessy & BintiInge en Jessy & Binti 3 doggies

honden foto van Inge en Jessy & Binti

Up!

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

Wie gaat er nog meer ?

honden page profiel Marianne Zafiro  R.I.P,Keanu en JaxMarianne Zafiro R.I.P,Keanu en Jax 3 doggies

honden foto van Marianne Zafiro  R.I.P,Keanu en Jax

Waar is het?Welke stad?

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

" Waar is het?Welke stad? "

 


Trainingsveld
Voorschoterweg
Leiden

honden page profiel Marianne Zafiro  R.I.P,Keanu en JaxMarianne Zafiro R.I.P,Keanu en Jax 3 doggies

honden foto van Marianne Zafiro  R.I.P,Keanu en Jax

"  
Trainingsveld
Voorschoterweg
Leiden "

 Dank je,lijkt me heel gezellig om te gaan

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

"  Dank je,lijkt me heel gezellig om te gaan "

 

Zou leuk zijn !
Met wie van je hondjes zou je dan komen ?

honden page profiel Marianne Zafiro  R.I.P,Keanu en JaxMarianne Zafiro R.I.P,Keanu en Jax 3 doggies

honden foto van Marianne Zafiro  R.I.P,Keanu en Jax

"  Zou leuk zijn !
Met wie van je hondjes zou je dan komen ? "

 met Keanu mijn havanezer

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

"  met Keanu mijn havanezer "

 

Leuk :-D

Sigrid (Gast)

upje !

inge weet jij tot waarneer je in kan schrijven ?

honden page profiel Inge en Jessy & BintiInge en Jessy & Binti 3 doggies

honden foto van Inge en Jessy & Binti

Inschrijven kon tot 14 augustus als ik me niet vergis..

honden page profiel Angelique; Bruno, Charlie & Fenna  Angelique; Bruno, Charlie & Fenna 3 doggies

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Ah wat jammer dat ik dit te laat zie :( ik heb geen idee hoe ver t was voor ons, maar leek me leuk te komen!

honden page profiel martijn & marijn & fly de bordercolliemartijn & marijn & fly de bordercollie 2 doggies

honden foto van martijn & marijn & fly de bordercollie

Ff een upje.. Onze teef is bijna loops dus voor ons gaat het feest niet door

honden page profiel Inge en Jessy & BintiInge en Jessy & Binti 3 doggies

honden foto van Inge en Jessy & Binti

Haha ik heb niet het idee dat er andere HPers zich hebben ingeschreven behalve Sigrid een ik ;)

Sigrid (Gast)

" Haha ik heb niet het idee dat er andere HPers zich hebben ingeschreven behalve Sigrid een ik ;-) "

 Dat idee heb ik ook

heb er al heel veel zin in en benbenieuwd hoe get. deze keer gaat 

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^