Mijn hond weer gebeten, gedrag thuis veranderd

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ManièraManièra

honden foto van Manièra

Op 17 maart dit jaar is Rupert (september wordt hij 2 jaar)gebeten door een andere hond (zie ander topic) terwijl hij al op zijn rug lag.

Afgelopen dinsdag wilden mijn man en ik een losloopgebied in lopen (onze hond vast) en er stormen 3 honden (zelfde baas) op hem af. De jack russel begint te grommen en bijt hem in zijn poot, de boxer wilde mee gaan doen, maar mijn man pakte hem in zijn nek/zijkant en hield hem in bedwang. Ik pakte de riem van mijn hond over en ondertussen hield ik de jack russels uit de buurt tot de baas de honden aanlijnden.

Rupert moest twee hechtingen in zijn voorpoot.

Of deze voorvallen ermee te maken hebben, weet ik niet, maar Rupert vertoont gedrag waar ik niet blij mee ben.

Sinds een paar maanden slaapt hij niet meer in de bench, maar meestal beneden op de bank in de woonkamer of nog een verdieping lager op het logeerbed. Als hij op de bank ligt, of op bed en hij moet komen, komt hij niet. Wil ik hem (aan zijn halsband pakken) van het bed halen, gromt hij, laat zijn handen zien. Zo ook in de tuin als ik hem naar binnen wil halen. Pak ik een balletje of iets lekkers, dan komt hij zo overigens.

Nu sinds hij voor de tweede keer aangevallen is, heeft hij het ook al op de mat bij de voordeur. Ik pak hem niet meer bij zijn halsband, maar ga wel naar hem toe en geef het commando (die hij goed kent) dat hij moet komen. Zijn oren gaan in zijn nek, lip optrekken, grommen en gister beet hij mij zelfs. (niet door, maar toch)

Ik vind dit verontrustend. Wat vinden jullie? Hoe dit het beste op te pakken? Adviseren jullie een gedragstherapeut?

Buiten is hij overigens erg onzeker.

honden page profiel BlaiseBlaise 1 doggies

Verplaats je in jouw hond. Hij voelt zich onveilig. Natuurlijk heeft dit alles met de voorvallen te maken. Ipv hulp leek het voor je hond of je het voor de andere opnam. Je greep jouw hond ipv de andere (boosdoener). Dit rekent je hond je echt aan. Van vriend naar vijand. 

honden page profiel ManièraManièra

honden foto van Manièra

nee hoor, we grepen niet onze hond, maar mijn man de boxer in zijn nek. En ik hield de aanvallende jack russels uit de buurt van onze hond

honden page profiel BlaiseBlaise 2 doggies

Tip: Opnieuw vertrouwen herwinnen. Niet roepen als je weet dat hij nu niet komt. Roep alleen voor iets belangrijks en beetje bij beetje uitbreiden. Laat je hond merken dat je ze beschermt en zoek geen confrontaties voorlopig op.

Ik verwijt je niets hoor, het ging zoals het ging. 

honden page profiel BlaiseBlaise 3 doggies

Oh, ik begrijp het. De boxer was 1 vd boosdoeners. Goed gedaan.

Maar je hond ervaarde wel de onveilige situatie (gebeten) terwijl jullie erbij waren. Geen verwijt hoor. Dus de tip wel proberen.

honden page profiel ManièraManièra

honden foto van Manièra

ga ik sowieso proberen.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Ik zou ook niet blij zijn met wat je beschrijft. Want je hebt blijkbaar een hond die als iets hem niet zint, in het offensief durft te gaan. En f hij dat nu doet omdat hij angstig is of omdat hij zijn 'waardevol bezit' (nl een belangrijke plek om te liggen) bewaakt, in beide gevallen is het erg vervelend.

Ik weet niet wat jij doet als hij zijn lip optrekt, maar als je dan een stapje terug doet, dan wordt hij ook nog eens bevestigd in zijn gedrag.

De mat bij de voordeur is een hele belangrijke plek voor een hond, dat is namelijk de grens van zijn territorium, daar kan hij controleren maar ook willen gaan bepalen wie er wel en niet binnen komt.

Kijk, nu het na dit incident gekomen is, zou er een samenhang kunnen zijn, maar ik vind dat lastig vast te stellen. Het kan zijn dat hij zijn vertrouwen in jullie leiderschap toch een beetje kwijt is geraakt en nu probeert om zelf wat meer regie over te nemen. Dat is voor een hond een hele zware taak, een die vaak gepaard kan gaan met agressie. Juist omdat hij zich eigenlijk geen houding weet.

Wat ik zou doen, is de plaats gaan bepalen waar hij slaapt - zijn bench. Inderdaad de confrontatie vermijden maar wel op andere manieren toch wat meer sturing gaan geven. Laat bv een kort lijntje eraan hangen. Dan hoef je hem niet in zijn halsband te pakken, maar kun je tegelijk wel rustig je punt maken.

En eigenlijk... Vind ik dat je iemand - een gedragsdeskundige - mee moet laten kijken. Want als dit escaleert naar bijten, ben je nog veel verder van huis.

honden page profiel ManièraManièra

honden foto van Manièra

Als hij lip optrekt, deins ik niet terug. Ik doe een stap dichterbij en maak duidelijk dat hij mee moet komen. Als hij nog niet luistert, klik ik idd de lijn vast en gaat hij zonder morren mee. Maar dat hij zijn lip optrekt en ik hem dan niet mag aanraken, zint mij niet.

Ik ben nu begonnen met de oefening 'hier' komen, belonen en steeds verder uitbouwen. Ik kijk even aan hoe deze oefeningen uitpakken en bij geen verbetering een afspraak maken bij de hondenschool. Ook meer mentaal uitdagen binnen en buiten.

Tips zijn altijd welkom

honden page profiel ElenaElena 3 doggies

honden foto van Elena

Als hij in de zetel ligt en je wilt hem eraf en geeft de 'kom hier' commando. Geef hem dan een snoepje ( worst of kaas werkt beter dan een hondensnoepje volgens mij, ofwel zijn de mijne gewoon verwend tot en met haha ).
Dus eerst het snoepje in je handen stoppen en met gesloten hand ( hij mag het dus niet zien ) eens voor zen neus passeren, altijd de neus laten werken! Dan gaat hij wss al uitzichzelf eruit komen als hij dat niet doet rustig hurken op een afstand en hem zo bij je roepen. Niet gemeen roepen ofzo maar met een vriendelijke stem. Als hij komt het snoepje geven, weer stap voor stap beginnen tot het onder de knie is.

Heb dit eens gezien in een documentaire met hondenfluisteraars haha! Werkte wel goed, dat mevrouwtje had exact hetzelfde probleem als jij.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Heeft hij misschien pijn? 

 

Het lijkt of hij het vertrouwen kwijt is. Jullie waren bij de aanval, hij kreeg toen pijn, misschien weet hij even niet wat jullie aandeel in het geheel is? Honden leren door associeren, bij de baas is hij nu 2 x aangevallen met pijn, zijn jullie nog wel te vertrouwen??

 

Als hij op de bank ligt (te slapen?) zou ik nooit naar mijn hond gaan, dit kan heel bedreigend zijn. Zeker op dit moment dat hij het even niet meer weet. Laat zien dat je het goed bedoelt. Roep hem en als hij komt voertje en braaf. Praat met hem als je hem roept. Hij moet je weer leren vertrouwen. Loop nooit naar hem toe in deze situatie, hij moet komen naar jou.

 

Hij laat je duidelijk zien met zijn signalen dat hij het niet prettig vind dat je naar hem toe gaat. 

Respecteer dit en ga aan het vertrouwen naar hem toe werken. Hij moet leren dat jij hem geen kwaad doet. 

Roepen en voertjes, als hij ligt, laat hem, maar geef hem iets lekkers, een kluifje of blokje kaas. Door voertjes geven en hem even zijn ruimte te geven, zal hij leren dat hij van jou niets te vrezen heeft. Hij zal je zo weer leren te vertrouwen.

 

Als er ooit weer een hond zo op je afkomt, ga voor je hond staan en blok de andere honden. Bescherm je hond, zorg dat ze nooit meer bij hem kunnen. Zo ziet je hond dat hij op joi kan vertrouwen.

Ik denk dat dit even tijd nodig heeft, gun hem die tijd.

honden page profiel ManièraManièra

honden foto van Manièra

Hij heeft idd wel wat pijn. Gisteren weer terug bij de DA geweest en zijn poot zag er onrustig uit en dus heeft hij AB gekregen.

Weet je wat ik zo moeilijk vind in deze, is het gewoon heel dwingend gedrag van hem omdat hij zijn zin niet krijgt of is er meer aan de hand? Het lijkt erop dat hij zijn 'plaats' voor-dat-moment verdedigd, echter kom ik erbij liggen (op logeerbed bv) dan is er niets aan de hand, kroelen we wat en allemaal prima.

Buiten, probeer ik te blokken, maar tegen 3 honden tegelijk, is gewoon moeilijk. Sinds het hier een losloopgebied geworden is, alleen maar problemen. Mensen die gooien hun hond los, waarvan de hond eigenlijk niet los kan ivm bijtincidenten.

Ik heb al contact gehad met de politie en er is sinds een poosje hier een nieuw protocol enz. Daar heeft mijn hond nu niets aan, ik heb besloten gewoon het losloopgebied helemaal te mijden.

Verder positief blijven trainen met Rupert.

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

Ik zou inderdaad alles op een positieve manier doen.

 

Niet meer aan zijn halsband trekken maar hem eraf lokken met wat lekkers of een speelgoed en dat belonen.

 

Wel sneu dat hij dat heeft mee moeten maken.

honden page profiel ElenaElena 3 doggies

honden foto van Elena

Dat is al super goed dat je die loopslosgebied vermijd, hij moet ook gewoon weer het vertrouwen winnen van andere honden, of doet hij hier niets naar? Die van mij is sinds een bijtaccident moordlustig op andere honden! Ben nu ook flink aan het werken met hem en we mijden nu ook zelfs de hondenschool. En als we andere honden zien tijdens de wandeling roep ik hem en gaan we een ommetje maken. We kennen ook mensen met stabiele honden die nooit een ruzie zou uitlokken, ze zijn ook al wat ouder. En trainen met deze honden om zen vertrouwen weer op te wakkeren in andere honden.

En ik denk nu gewoon dat het is omdat hij zich ongemakkelijk voelt met zen pootje dat hij zo reageerd, maar toch moet je ingrijpen voor het een gewoonte word ( meeste honden leren gewoontes aan als ze ziek of gewond zijn omdat de eigenaar dan meer toelaat uit compassie, ben ook zo iemand haha wat eigenlijk verkeerd is ). Dus grommen naar je als je te dicht komt? Is gewoon zoals ik in een reactie hierboven al zei hurken op een afstand, hem lief bij je roepen en een worstje. Zodat hij ziet dat het grommen niet nodig is, dat je helemaal geen dreiging bent en dat je het grommen ook gewoonweg negeert! gaat vanzelf wel overgaan als je dit weken oefent!

honden page profiel ManièraManièra

honden foto van Manièra

Rupert is v zichzelf al erg onzeker en buiten nog meer en hij ligt al voordat een andere hond hem passeert, kennelijk begrijpen weinig honden hier de hondentaal. .Ik probeer honden op te zoeken die positief zijn en daar speelt hij leuk mee.

Sinds gister heel actief bezig met hem roepen en belonen en ik moet zeggen na enige aarzeling naar mij in eerste instantie, reageert hij blij en wil spelen

anne (Gast)

Dat ie buiten gebeten wordt door andere honden heeft echt niks te maken met zijn gedrag binnen tegen jou. Een ruzie met andere honden gaat echt niks afdoen aan de relatie met jou. Dat is echt te ver gezocht en een excuus voor problemen die er daarvoor ook al waren. 

Vertrouwen jullie mekaar wel? Je "trekt" hem aan zijn halsband. "Dwingt" hem te komen.

 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Super goed dat je ermee aan de slag gaat!En nu al resultaten!

Gebruik je zelf ook wel eens kalmerende signalen bij de hond..dat werkt hier heel goed om waldo te kalmeren als hij iets spannend vind

Heel goed om nu een nieuwe gewoonte aan de leren, zodat je hond weer vertrouwen krijgt!

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Vervelend zeg dat voorval, ik hoop dat je hond er snel bovenop is.

 

Ik denk dat het wel wat impact op hem zal hebben, maar of het iets te maken heeft met de incidenten binnen?

Is het misschien een idee een kleedje op de bank te leggen wat zijn plekje is? Als het kleedje er ligt mag hij op de bank en anders niet? En hij daar dan ook niet afmoet ineens, als het kleedje er ligt mag hij ook blijven liggen.

Zelf zou ik nooit een strijd aangaan, en hem gewoon vrolijk met iets lekkers roepen als het nodig is, of een speeltje als hij dan wel komt.

 

Ik zou niet meer op hem toelopen of hem meetrekken in elk geval. Maar dat doe je dus al niet meer. Belangrijk is dat de verstandhouding goed blijft en er geen stress is tussen jullie.

honden page profiel ManièraManièra

honden foto van Manièra

Begrijp mij goed, het is niet zo dat ik hem steeds v het bed of de bank afsleurde. Maar als het Bv avond is en we willen gaan slapen, zal hij toch echt naar binnen moeten en zoals eerder gezegd, gooi ik een balletje naar binnen, dan is het geen probleem.

Waar ik mee zit, waarom is het voor hem nodig de strijd aan te gaan met mij als hij naar binnen moet en het te bedreigend is als ik dichterbij kom op een dergelijk moment?

Qua vertrouwen, situaties als kammen, wassen, bij de dierenarts laten hechten enz zijn geen enkel probleem. Als hij op de bank ligt en op mijn plek ligt, gaat hij keurig een stukje verder op de bank liggen als ik wil gaan zitten of komt later tegen mij aanliggen. Balletje op commando loslaten en afgeven ook allemaal prima, idem. botje teruggeven, loslaten enz.

Hij heeft het niet alleen bij mij, maar ook bij mijn ouders (ook als ik er niet ben) dat hij wil bepalen wanneer hij vd bank komt..

Ik heb bij de hondenschool geleerd dat als hij moetkomen, het ccommando kent, hij niet altijd met een snoepje of spelletje beloond hoeft te worden maar zo nu en dan en hij nimmer zelf bepaald..

honden page profiel ElenaElena 3 doggies

honden foto van Elena

" Begrijp mij goed, het is niet zo dat ik hem steeds v het bed of de bank afsleurde. Maar als het Bv avond is en we willen gaan slapen, zal hij toch echt naar binnen moeten en zoals eerder gezegd, gooi ik een balletje naar binnen, dan is het geen probleem.


Waar ik mee zit, waarom is het voor hem nodig de strijd aan te gaan met mij als hij naar binnen moet en het te bedreigend is als ik dichterbij kom op een dergelijk moment?


Qua vertrouwen, situaties als kammen, wassen, bij de dierenarts laten hechten enz zijn geen enkel probleem. Als hij op de bank ligt en op mijn plek ligt, gaat hij keurig een stukje verder op de bank liggen als ik wil gaan zitten of komt later tegen mij aanliggen. Balletje op commando loslaten en afgeven ook allemaal prima, idem. botje teruggeven, loslaten enz.


Hij heeft het niet alleen bij mij, maar ook bij mijn ouders (ook als ik er niet ben) dat hij wil bepalen wanneer hij vd bank komt..


Ik heb bij de hondenschool geleerd dat als hij moetkomen, het ccommando kent, hij niet altijd met een snoepje of spelletje beloond hoeft te worden maar zo nu en dan en hij nimmer zelf bepaald.. "

 



Is hij dominant naar jullie toe?

En ja maar omdat je nu een beetje heropnieuw moet beginnen zou ik nu voorlopig toch altijd lekkers geven, en zo gelijk aan afbouwen.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

" Als hij lip optrekt, deins ik niet terug. Ik doe een stap dichterbij en maak duidelijk dat hij mee moet komen.
 

 Wanneer je hond een lip optrekt heb je al een hele hoop andere signalen gemist en genegeerd. Je hond voelt zich onveilig (of jij vind dat dat zo is maakt helemaal niet uit) en wil je uit de buurt houden. 

En elke waarschuwing wordt genegeerd, sterker nog het wordt als een soort uitdaging gezien om wat jij wil nog even door te drukken. Dus zal je hond zich genoodzaakt voelen om je nog duidelijker te laten weten dat hij dit niet wil. 

Een veel voorkomende oorzaak voor dergelijk gedrag is pijn. Als hij nog geen pijnstilling heeft kan je dat geven en dan kijken wat het met zijn gedrag doet. 

Als het idd van de pijn is moet je je eens voorsellen dat jij barst van de pijn en dat je vriend vind dat hij naast je wil zitten. Jij weet dat de minste beweging of aanraking pijn doet en vraagt of hij niet naast je komt zitten. Eerst subtiel en steeds duidelijker. En hij negeert dat, sterker nog als jij kortaf zegt niet naast me zitten komt ie nog wat dichterbij......... Wat is je volgense stap? 

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Verder is naar een hond toegaan geen teken om te komen, wegbewegen wel.

honden page profiel Daven Daven 3 doggies

honden foto van Daven

 

Je komt vrij zeker over moet ik zeggen ,maar schijnbaar straal je toch iets  van onzekerheid  uit (na ongevallen buiten ?)en ik krijg sterk het gevoel dat de hond jou hierdoor niet meer als roedelleidster ziet .Als je wilt dat de hond op staat moet je dit ook uitstralen en eigenlijk moet je houding al genoeg zeggen om je hond te laten opstaan .Ik ben nog een van de oude stempel en ben niet zo van ruilen of lokken Neej als ik wil dat mijn hond opstaat dan moet hij ook opstaan .Nu lijkt ik heel steng maar als mijn hond op mijn plek  ligt en ik wil daar gaan zitten en ik loop al naar mijn plek  dan gaan ze automatisch al ergens anders liggen zonder ook maar wat te zeggen en anders stuur ik ze gewoon van mijn plek . Jou hond gromt en verdedigd  zijn plek in mijn ogen moet je hier snel korte metten meemaken .  ik persoonlijk zou hier zo mee klaar zijn bij mijn eigen honden duld  ik geen poppenkast ! Maar ik heb ze van pup af aan en weten dat ik niet gevoelig ben voor zulk  gedrag dus die nemen niet eens de moeite lol. Wat jij zou kunnen doen is de ruimte claimen ,niets zeggen kalm blijven en steeds stukje  meer zodat hij uiteindelijk van bed moet springen  Verder niet gaan belonen als hij springt ,niet teveel aandacht eraan geven .Eenmaal van bed dan op zijn plek sturen .

 

denk erom stay calm adem in adem uit

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Als je hem naar binnen roept, sta jij dan in de deuropening en buig je naar hem toe? Dan zegt je lijf namelijk "blijf weg"  en je stem "kom hier". Ik heb ook wel eens met Spot. 

 

Loop ik naar buiten en vraag ik hem mee te komen door van hem af te draaien en met mijn hand hem uit te nodigen mee te komen, komt hij wel mee. Misschien iets om te proberen? 

 

Ik vind het wel heel lastig te interpreteren wat er nu precies is. Ik heb nl een vergelijkbaar iets gehad met mijn vorige herplaats husky, Chenak, maar dat was een hele zelfverzekerde hond die je niet al te veel beslisruimte moest geven. Niet dat je fysiek streng tegen hem moest zijn, maar wel je poot stijf houden. 

 

Maar als ik de rest van je beschrijvingen lees, dan is dat bij Rupert niet zozeer. Vooral niet zoals je ook beschrijft dat je er wel bij mag komen zitten. En als je dat nu eens doet, je gaat erbij zitten, kroelt even en neemt hem dan ahw mee? En je vermijdt mn het over hem heen buigen van voren af? Helpt dat? 

 

Overigens: het gaan liggen bij het ontmoeten van andere honden is niet altijd een teken van onderdanigheid. Shadow doet het ook, om vervolgens overeind te vliegen als de andere hond dicht in de buurt is. Niet dat hij dan bijt, maar het is wel onbeleefd en niet elke hond is er van gediend. Gaan liggen is ook een manier om de situatie te controleren. Als Shad gaat liggen, laat ik hem opstaan en loop een andere kant op. 

honden page profiel Daven Daven 3 doggies

honden foto van Daven

" Verder is naar een hond toegaan geen teken om te komen, wegbewegen wel. "

 

 

Maar krijg je hem hiermee van de bank

honden page profiel Daven Daven 3 doggies

honden foto van Daven

 

 

Soms denk ik (met alle respect ) die nieuwe  menselijke methodes zijn allemaal veels te aardig denk je dat een alfaleider dit  zou pikken als een rang lagere op haar plek ligt en niet wil opstaan dat ze een stukje vlees in een hoekje gooit om hem te lokken

Sterker nog ik denk dat een rang lagere het niet eens in zijn hoofd haalt om op de alfaleider zijn plek te gaan liggen .Voordat hij gaat liggen zal hij al gecorrigeerd worden om het een volgende keer uit zijn hoofd te laten

honden page profiel ElenaElena 3 doggies

honden foto van Elena

"  

Je komt vrij zeker over moet ik zeggen ,maar schijnbaar straal je toch iets  van onzekerheid  uit (na ongevallen buiten ?)en ik krijg sterk het gevoel dat de hond jou hierdoor niet meer als roedelleidster ziet .Als je wilt dat de hond op staat moet je dit ook uitstralen en eigenlijk moet je houding al genoeg zeggen om je hond te laten opstaan .Ik ben nog een van de oude stempel en ben niet zo van ruilen of lokken Neej als ik wil dat mijn hond opstaat dan moet hij ook opstaan .Nu lijkt ik heel steng maar als mijn hond op mijn plek  ligt en ik wil daar gaan zitten en ik loop al naar mijn plek  dan gaan ze automatisch al ergens anders liggen zonder ook maar wat te zeggen en anders stuur ik ze gewoon van mijn plek . Jou hond gromt en verdedigd  zijn plek in mijn ogen moet je hier snel korte metten meemaken .  ik persoonlijk zou hier zo mee klaar zijn bij mijn eigen honden duld  ik geen poppenkast ! Maar ik heb ze van pup af aan en weten dat ik niet gevoelig ben voor zulk  gedrag dus die nemen niet eens de moeite lol. Wat jij zou kunnen doen is de ruimte claimen ,niets zeggen kalm blijven en steeds stukje  meer zodat hij uiteindelijk van bed moet springen  Verder niet gaan belonen als hij springt ,niet teveel aandacht eraan geven .Eenmaal van bed dan op zijn plek sturen .

 

denk erom stay calm adem in adem uit "

 



Haha dit klinkt wss raar maar deze methode doet me denken aan me vader, hij heeft ook altijd krachtige rassen gehad ( rottweilers, bulls,...) en hij was ook zo. Hij bepaalde wat wanneer en hoe en dulde geen tegenspraak, maar hij had en heeft nog altijd en hele dominante energie ( veel kindjes huilen als hij tegen ze praat hahahaha zegt genoeg he ). En idd noooooooit problemen gehad. Maar persoonlijk zou ik dat niet kunnen, ik betuttel veel te graag men honden lol. En negeer gewoon het slecht gedrag, ben wel consequent en ze moeten ook luisteren. I ga niet opgeven tot ik heb wat ik wil. Maar ik heb dan ook 'trutterasjes' he hahaha :-D

Aan TS: als je dat dus kan zou ik het zeker doen, je hebt altijd veel resultaat maar eignlijk moet je dit van pups af aan al zijn. Want nu weet de hond ook je 'zwakke' punten. Als je anders problemen blijft heben en niets lukt zou ik toch eens een GT laten komen. Zodat hij ook kan zien waarom hij dit doet, is hij bang is hij onzeker is hij zelfzeker enz.. Want wat bij de een werkt, werkt nie altijd bij een ander omdat het meestal een andere reden heeft waarom ze dit doen.

honden page profiel Daven Daven 3 doggies

honden foto van Daven

"  

Haha dit klinkt wss raar maar deze methode doet me denken aan me vader, hij heeft ook altijd krachtige rassen gehad ( rottweilers, bulls,...) en hij was ook zo. Hij bepaalde wat wanneer en hoe en dulde geen tegenspraak, maar hij had en heeft nog altijd en hele dominante energie ( veel kindjes huilen als hij tegen ze praat hahahaha zegt genoeg he ). En idd noooooooit problemen gehad. Maar persoonlijk zou ik dat niet kunnen, ik betuttel veel te graag men honden lol. En negeer gewoon het slecht gedrag, ben wel consequent en ze moeten ook luisteren. I ga niet opgeven tot ik heb wat ik wil. Maar ik heb dan ook 'trutterasjes' he hahaha :-D

Aan TS: als je dat dus kan zou ik het zeker doen, je hebt altijd veel resultaat maar eignlijk moet je dit van pups af aan al zijn. Want nu weet de hond ook je 'zwakke' punten. Als je anders problemen blijft heben en niets lukt zou ik toch eens een GT laten komen. Zodat hij ook kan zien waarom hij dit doet, is hij bang is hij onzeker is hij zelfzeker enz.. Want wat bij de een werkt, werkt nie altijd bij een ander omdat het meestal een andere reden heeft waarom ze dit doen. "

 

ík ben helemaal niet dominant en ik knuffel ook met mijn honden en ze slapen naast me in bed en ik laat ze ook liggen als ze op mijn plaats liggen Maar als ik toevallig daar wil zitten moeten ze ook niet moeilijk doen (doen ze ook niet ) Hier is het geven en nemen en niet dominantie Luisteren op basis van een relatie en respect niet op dominantie (want dat haat ik wahahahaha lol)

honden page profiel ElenaElena 3 doggies

honden foto van Elena

"  

ík ben helemaal niet dominant en ik knuffel ook met mijn honden en ze slapen naast me in bed en ik laat ze ook liggen als ze op mijn plaats liggen Maar als ik toevallig daar wil zitten moeten ze ook niet moeilijk doen (doen ze ook niet ) Hier is het geven en nemen en niet dominantie Luisteren op basis van een relatie en respect niet op dominantie (want dat haat ik wahahahaha lol) "

 



Haha ja mijn vader wilt nooit toegeven dat hij ze knuffelt maar heb hem al veel zien men honden betuttelen als iedereen de kamer uit is en de deur op een kier staat hahahaha. En idd geven en nemen en communiceren creert respect tussen eigenaar en hond :p ze willen vooral duidelijkheid.

honden page profiel Daven Daven 3 doggies

honden foto van Daven

"  

Haha ja mijn vader wilt nooit toegeven dat hij ze knuffelt maar heb hem al veel zien men honden betuttelen als iedereen de kamer uit is en de deur op een kier staat hahahaha. En idd geven en nemen en communiceren creert respect tussen eigenaar en hond :p ze willen vooral duidelijkheid. "

 

 

jip eigenlijk zijn het net vrouwen he

honden page profiel ElenaElena 3 doggies

honden foto van Elena

"  

 

jip eigenlijk zijn het net vrouwen he "

 



Hahahahaha nu verstaan we elkaar O-)

pagina 1 van 6 12 3 4 5 6
Volgende forumvraag: blaffen naar eigen mensen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^