Wat vraagjes

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Net Jack Russel pup en nu wat vraagjes (Gast)

Hallo allemaal, ik ben Danielle en wij hebben sinds donderdag een Jack Russel pup. Super lief beestje. Redelijk zindelijk al met hier en daar een ongelukje maja hoort erbij. nou heeft hij een halsband om maar deze vindt hij verschrikkelijk... Constant krabben, piepen etc. Hoe kan ik hem eraan laten wennen..?? hij is natuurlijk nog heel speels en hapt graag in je handen... Dit mag hij van mij niet vanwege onze kinderen... Maar hoe doe ik dat op de juiste manier? ook het uitlaten vindt tie maar niks... Lopen ja naar huis maar heen blijft hij stug op zijn kont zitten... Wat doe ik daarmee? nou toch ff wat vraagjes die ik kwijt moet.... iedereen bedankt alvast voor de reacties! Gr. Danielle

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Je kunt de pup laten wennen aan de halsband door hem om te doen en daarna met hem te gaan spelen. Doordat hij dan druk bezig is met spelen, zal hij vergeten dat hij een halsband om heeft 

 

Wat betreft het happen: probeer duidelijk 'nee' of 'au' te zeggen en trek je hand terug. Op deze manier weet hij dat jij het niet prettig vindt dat hij dit doet. Geef hem in plaats van jouw hand een speeltje waar hij in kan bijten. 

 

Het uitlaten is ook vaak een kwestie van wennen. Het is voor een kleine pup een hele uitdaging om naar buiten te gaan en alle indrukken te verwerken. Probeer hem desnoods met een speeltje mee te lokken en beloon hem wanneer hij mee loopt. Hierdoor zal hij doorkrijgen dat lopen niet alleen spannend is, maar ook nog eens heel leuk!

 

Heel veel succes! 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Veel geluk alvast met je pupke.

 

Dat halsbandje zou ik alleen aandoen als je met hem buitengaat, en beter nog is een tuigje.

hij raakt er echt wel aan gewend maar nu is hij nog zo klein. Alles is nieuw en overvalt hem.

 

Lopen aan de les? Moedig hem aan telkens hij gaat zitten, meterke per meterke. Er is ook zoveel te zien in deze wereld.......Leid hem naar grasperkjes, meestal vinden ze het daar wél leuk. 

 

Happen in je handen, hoort erbij van een pup maar je lijdt hem gewoon af met een ander speeltje.

Je kan ook altijd hetzelfde commando eraan koppelen als hij doorbijt. 

FOEI ! En zet hem in zijn mandje zonder meer. Negeer hem verder.

Niet straffen hoor. Hij leert het associeren van dit bevel met verboden dingen.

 

denk aan liggende electr draden aub.

 

Een pup grootbrengen , en goed goed grootbrengen vraagt tijd én geduld, én heel veel liefde 

Succes

honden page profiel danielle thijssendanielle thijssen

En qua eten ik geef hem nu drie x per dag 30 gram maar eet nooit zijn bak leeg... Moet ik het dan weg pakken en de volgende x weer geven? 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Neen , minder je dosis.

Neem na vijf minuten het potje weg. Gooi eventuele restjes weg want er is speeksel aangekomen. Gooi het zeker niet terug bij jouw voorraad.

Pas op, als hij alles niet eet. Ga dan zekers geen extra snoepjes geven omdat je denkt dat hij MOET eten. Want binnen korte tijd wilt hij alleen nog snoepjes. 

 

Met de warmte eten ze minder hoor. Veel fris drinken geven. 

 

Als hij brokjes eet hou er dan rekening mee dat hij nadien, zo een half uurtje later ook zal willen drinken . Dus niet eten geven en drinken weg .

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Onze Max kreeg destijds vanaf dag 1 zijn halsbandje om... dit vond hij niks. De eerste dagen lopen/wandelen vond hij ook niks.

We hebben ook nog Jack en dat was echt zijn voorbeeld.

 

Laat je pup rustig aan de buitenwereld wennen... dat is nieuw & spannend... 

 

Wat betreft het happen... je kan het commando 'foei' gebruiken... maar je kan ook proberen om te happen om te buigen naar positief gedrag, zoals een speeltje in de bek geven.

 

Je pup laten wennen aan de halsband en het wandelen belonen... Succes... 

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Dat krabben aan de halsband is veelal puppy eigen, wij hebben gebruik gemaakt van zo veel mogelijk afleiden en niet te veel aandacht op de halsband zelf te richten zeg maar. 

Volgende forumvraag: Activiteiten voor hondenschool
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^