Help! Saar klimt op mijn rug tijdens het eten...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Marijke en DolfjeMarijke en Dolfje 3 doggies

honden foto van Marijke en Dolfje

Haha, Willemijn wat kan je het weer leuk beschrijven, ik zie het helemaal voor me met Bamse. Gelukkig heb ik een klein hondje, maar ook hij gaat af in zijn mand als ik zit te eten, want ook hij kan er wat van met schooien en hij gaat zitten kwijlen. Hij is dat zo gewend van kleins af aan. En natuurlijk probeert hij het wel, maar dan spreek ik hem even streng toe en dan gaat hij weer in zijn mand.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .



mmm hier zit ze op de grond, en ik op de bank, zogenaamd kijkt ze recht naar de t.v. maar haar poot houdt mijn twee benen vast...... ik win het nimmer van dr. <3 <3

honden page profiel RenéeRenée 3 doggies

honden foto van Renée

Bij ons zit tjalle een meter van de tafel, en dan tja, dan hebben we een waterval met gratis saus ;-)
Hij geeft het wel snel op en dan gaat hij liggen.
Maar Cayenne.. Tja
Ik geloof dat ik dat beter niet kan zeggen :-)

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P) 3 doggies

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Wij gaan aan tafel en de honden op hun plaats. De enige die dat lastig vind is Luna die probeert te ..tijgeren om toch onder of bij de tafel te komen. Wanneer ik kijk dan stopt ze en kijkt snel de andere kant op ...Haar naam is haas en ik zeg......heel snel naar je plaats :-) dan druipt ze ook weer af :-)

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

"  

als dat hier zou gebeuren....... dan zie ik opeens een paar lange slierten opdagen.... en als ze dan net schud als ik mijn balgehakt naar binnen werkt, en even omhoog kijk , komt er gratis saus naar beneden, nee echt niet, dr uit.


en achterop de stoel ? mmm, ze weegt 75 kilo, hoe ? hahahaha

en onder tafel ? lukt niet, dan wiebelt de tafel , de tafel zit dan op haar rug, mijn bord glijd dan richting Bamse, nee ook geen optie.

en de snoeppot op de tafel terwijl ik eet ? ook geen optie, hier wordt niets gegeven, anders weer gratis saus. "

 

Gadver... Onze Beauty kwijlde niet maar Sadi kan het ook heeft de wangen ook wat ruimer als dat Beauty had.  Die slierten vind ik het enige minpuntje. Dus als we ergens heen gaan op visite of wat ook heb ik zo'n grote stoffen zakdoek mee...  (sinds ik op een verjaardag al eens toiletpapier heb laten halen) Maar als ze dat hier tijdens het eten zou gaan laten zien ja dan gaat ze echt per direct naar de gang.. dat doet je de eetlust vergaan.

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Oh ik zou zo pissig worden he als Faya dat zou proberen haha. Maar gelukkig voor mij en mijn bloeddruk doet ze dat niet. (Zal het met elkaar te maken hebben?)

 

Eten is op je plek liggen en er pas vanaf komen als we klaar zijn. Nu loopt en eet ze altijd vlak voor ons dus ze heeft ook geen reden. Nu ik er zo over nadenk hoef ik het ook nooit meer te zeggen, ze ligt er altijd al.

 

Nee schooiende honden zit ik zo van op de kast. We zijn op elkaar gaan lijken, allebei voedselnijd haha

honden page profiel Saar13Saar13

honden foto van Saar13

Haha die Bamse!

We gaan hier het 'plaats' maar eens even flink oefenen.

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey 3 doggies

honden foto van Alexandra & Mikey

Kan je ook niet helpen :)

Mikey presteerde het gister nog om een hapje van mijn bord te pikken terwijl ik al pratend de andere kant op keek. (Echt heel sneaky van achter me met die puntneus stiekem het hoekje om, dus ik zag het dit keer echt niet aankomen).

 

Meestal ligt ze netjes naast me, zodat ze op die manier iets lekkers kan 'verdienen'. (Het laatste hapje, of ze mag een lebber over mijn bord geven als ik klaar ben bijvoorbeeld.) Ik vind het ok niet erg dat ze bedelt, maar wel op gepaste wijze en met wat geduld :) Dat echte pikken of opdringerige wil ik ook niet, maar als ze dat toch probeert is een strenge 'af' of 'laat' vaak voldoende. Haha, behalve als ik niet oplet dan, dan pikt ze ook gewoon als ze die kans heeft.

 

Hier is het ook mijn schuld omdat ik zo vaak knoei. Ze ligt dan ook gewoon letterlijk te wachten tot er weer iets valt of tot ik van de bank op sta en de restjes weer tevoorschijn komen. Wat voor mij ook weer een voordeel is ;) 

 

Gr. Alexandra

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Wat je ook kan proberen als ze te ondringerig wordt is niet met je handen wegduwen maar met je schouder/elleboog. Handen is een uitnodiging tot spel (kijk maar eens naar honden onderling, poot petsen gaat hier vaak vooraf aan rausen). Maar een schouder blok met daarbij hooghartig wegkijken is honds voor 'hou eens even op'. Liefst ook nog met even 'bevriezen' waarbij je ook nog zegt 'ik vind dit helemaal niet fijn'.

S2 druilen ook rond de tafel, Spot steekt graag zijn neus onder mijn arm door, ook bij bezoek trouwens. Ik kijk vaak nuffig weg, dan druipt hij af. Bij bezoek halen wij hem weg en moet hij af. Moet wel altijd moeite doen om serieus te blijven wan het is ook een komisch gezicht, iemand zit te eten, brengt de vork naar zijn mond en vindt ineens een hondenneus onder zijn oksel O-) O-) . Shad is meer van het studeren voor Uri Geller, hij kijkt de vork uit je handen...

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Reactie op fluiten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^