Pup 6 maanden 's nachts buiten de bench laten slapen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AnnabelAnnabel

honden foto van Annabel

Wij hebben een pup van 6 maanden, Joy. De afgelopen maanden sliep ze 's nachts in de bench maar inmiddels wordt deze langzamerhand te klein. Ik wil eigenlijk geen grotere bench, de huidige neemt al vreselijk veel ruimte in beslag. Het liefst zou ik willen dat Joy 's nachts in een hondenmand slaapt.

Sinds vorige week zijn we aan het testen of dit lukt, de hondenmand hebben we nog niet (en ja, deze schaffen we van de week meteen aan!) maar 's avonds kruipt ze automatisch op de bank en valt daar in slaap.


So far So good..

 

Maar dan; Joy wordt elke nacht om 05.00 uur wakker en staat dan voor de deur te piepen tot ze tussen ons in bed mag slapen. Niet echt ideaal dus.. heeft iemand een idee (behalve gewoon laten piepen) waardoor ze opeens elke nacht om 05.00 uur wakker is ? En hoe we dit kunnen verhelpen?

 

Misschien het vermelden waard: Joy slaapt sinds 2 a 3 maanden hele nachten door, dit met een grote deken over de bench heen (net als een papegaai). Zonder de deken werd ze standaard om 03.00 uur wakker en begon ze in de bench te piepen. Met deken sliep ze door tot onze wekker ging of in het weekend tot circa 08.30 uur.

 

Ben erg benieuwd of jullie hier ervaring mee hebben!

honden page profiel Saar13Saar13

honden foto van Saar13

Saar is nu 20 weken en slaapt sinds een paar weken niet meer in de bench. Toen ze nog wel in de bench sliep, sliep ze in de woonkamer. Daarna heeft ze een weekje in de gang in de bench geslapen om aan de nieuwe plek te wennen, daarna nog wel in de bench maar met de deur open en nu slaapt ze gewoon op haar kussen.

Saar heeft nooit bij ons op bed gelegen, dus heeft ze dat ook nooit aangeleerd. Ze mag ook geen traplopen en is te zwaar om te tillen, dus het is ook gewoon geen optie.

Wordt ze niet wakker s nachts omdat ze moet plassen? Of gewoon omdat ze aandacht wil? In dat laatste geval zou ik haa gewoon laten piepen.

honden page profiel AnnabelAnnabel

honden foto van Annabel

In de eerste paar maanden, dat we de deken-truc nog niet ontdekt hadden, werd ze standaard om 03.00 uur wakker. Ik ging er dan uit en liet haar in de tuin dr behoefte doen.

Na verloop van tijd begon ik het vermoeden te krijgen dat het een gewoonte werd en niet een noodzaak. Negeren werkte 9 van de 10 keer niet, toen bedacht mijn vriend dat het misschien te licht was in huis en bedekte hij de bench met een grote deken. Sindsdien slaapt ze dus elke nacht door, zonder uitzonderingen.

 

Vandaar ook dat ik inderdaad het vermoeden heb dat ze gewoon aandacht wil. We proberen het pas 5 nachten uit tsja, eerlijk is eerlijk.. we hebben haar de afgelopen nachten ook wel dr zin gegeven! Fout van ons dus, iets wat ik nu wil veranderen.

 

Ik weet alleen dus niet zo goed hoe, ze slaapt in de woonkamer en onze slaapkamer ligt daar aan vast. Misschien dat ik er om 05.00 uur alsnog in de bench moet laten tot onze wekker gaat? Al vraag ik me af of ik het probleem dan niet gewoon met een uurtje verplaats..

 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Hier makkelijk praten, nooit een bench gehad. Luca sliep in een doos naast bed, moest ze plassen werd ze wakker, plas weer slapen. Toen de doos te groot werd mocht ze op ben. In de nacht wisselt ze van plek, mand naast het bed, op bed en op de vloer.

 

Misschien een mand naast je bed? Dat ze daar van af 5 uur slaapt. Misschien door dat het licht wordt buiten, of dat de krant wordt bezorgt, of dat een wekker ergens gaat, ze horen zo veel beter dan wij, dat ze daardoor wakker wordt? 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Hier slaapt Black vanaf 4 maanden oud niet meer in de bench.

Hij slaapt in de bijkeuken, daar heeft hij zijn mat, water.

Hij blijft niet in de woonkamer, dat is de ruimte voor overdag en 's avonds.

De bijkeuken betekent de hele nacht slapen en het is meteen goed gegaan.

Maar goed, misschien was het ook geluk, wil natuurlijk niet zeggen dat het zo bij iedere hond goed gaat.

honden page profiel AnnabelAnnabel

honden foto van Annabel

Misschien moeten we dat inderdaad maar is proberen, eerst een week de bench in een andere kamer plaatsen en als ze daar aan gewend is daar een mand neerzetten voor 's nachts.. In ieder geval zeker een tip die ik thuis ga bespreken, dankjewel!

Volgende forumvraag: pup onrustig tijdens rust uurtje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^