Puppy piept met 12 weken nog steeds om het uur 's nachts

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Ik heb een pup van ongeveer 12 weken, en we oefenen al vanaf het begin met de bench. (Dan zit ik er steeds bij tot hij slaapt), maar hij blijft 's nachts om het uur piepen. De meeste van de tijd hoeft hij niet, en de bench is ook gewoon droog maar hij blijft die aandacht vragen. Hij kan niet op bed, wil vriend niet, en mijn vriend en ik worden zo moe van het constante moeten opstaan om te troosten. Ik heb ik geen weken een nacht kunnen doorslapen.

honden page profiel MyrnaMyrna

honden foto van Myrna

hmm.. vervelend! Als je naar dr bench loopt.. hem even op een boze stem toespreken dat hij stout is? Of het totaal negeren.. want als jullie steeds blijven komen ( wat heel lief bedoeld is natuurlijk! ) dan weet hij natuurlijk dat als hij gaat janken dat hij aandacht krijgt.. hmm niet leuk!

Anoniem (Gast)

Ik wil hem natuurlijk niet aanleren dat de bench eng is, en ik lees overal dat boos worden juist tegenovergesteld werkt. Ik blijf er ook niet tijden bij. Ik zeg "Ga maar plaats", wat hij ondertussen aardig doorheeft, en dan loop ik weer weg als hij rustig ligt.

honden page profiel MyrnaMyrna

honden foto van Myrna

Ja, ik denk niet dat het piepen dan stopt.. misschien negeren? Even doorbijten

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Waar staat de bench dan?

Je kunt wel de bench de komende weken naast het bed zetten.

En overdag hem laten rusten waar je hem uiteindelijk 's nachts wilt laten slapen.

Zo hebben we dat hier gedaan, en dat ging prima.

 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" hmm.. vervelend! Als je naar dr bench loopt.. hem even op een boze stem toespreken dat hij stout is? "

 

Hij mist mama, broertjes en zusjes, dan ga je toch niet boos worden? 

 

Kun je de bench niet naast je bed zetten de eerste tijd? Dan hoef je misschien alleen je hand even tegen de tralies te houden, zodat hij weet dat je er bent.

 

Als je een pup in huis neemt kun je er over het algemeen rekening mee houden dat je niet gelijk hele nachten kunt doorslapen.

Anoniem (Gast)

Overdag slaapt hij ook in de bench.  Hij slaapt daarvan minstens 1 uur in de bench en alleen DAARNA mag hij nog een uurtje bij mij liggen. Zijn bench staat bij de verwarming zodat hij het 's nachts warm genoeg heeft, wel in de zelfde kamer waar wij slapen. Naast bed heb ik geprobeerd maar het wordt hier 's nachts vrij koud(wij hebben een appartement met maar 1 radiator) en bovendien bleef hij piepen. 

honden page profiel SaartjeSaartje

Ik heb hetzelfde.. zie topic

Wanneer slaapt een pup snachts door?

Misschien dat daar nog tips bij staan voor je.

Sterkte!

Anoniem (Gast)

 Klopt helemaal Mellow, maar ik ben nu dus al weken om het uur wakker, en hand tegen de bench helpt niks. Hij ziet me nu bijv. op de bank zitten en blijft piepen terwijl hij eigenlijk nog zou moeten slapen. Alleen als ik er heen loop en er vlak naast sta/zit gaat hij liggen.   En Saartje, ik heb het topic al eens doorgelezen en probeer van alles maar het lijkt gewoon niet te helpen. Hij moet en zal constant mij bij de bench hebben anders wil hij niet slapen.

honden page profiel MyrnaMyrna

honden foto van Myrna

als ze haar moeder mist.. kan je een warme kruik/ of een fles met warm water bij haar leggen en een kookwekkertje verstoppen.. dat getik linkt de hond aan het hart van zijn moeder! Gouden tip, echt waar! of een knuffel.. daar hebben puppy's ook veel steun aan

honden page profiel SaartjeSaartje

Echt heel vervelend.. ik kan je ook niet echt helpen.. kan alleen zeggen dat ik begrijp dat je er erg moe van wordt

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

Eigenlijk heb je onbewust, en goedbedoeld, je pup aangeleerd dat je telkens hij piept je onmiddellijk naar hem toe gaat.
Is eigenlijk "meer" dan troosten geworden.
Dit is een vicieuze cirkel die je toch zult moeten doorbreken.

 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

En gewoon in een mandje laten slapen? Is dat geen optie?

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

Door het na een uur bij jou te laten slapen heb je dit er in feite zelf ingetraind denk ik. Ik deed dat met Lexie eerst ook en overdag bleef ze dus moeilijk doen. Sinds ze dat een poos niet meer mocht is het over. Maar het zal wel eerst even erger worden.

ook wil zij absoluut niet in de buurt van een warmtebron staan, mijn slaapkamer heeft geen kachel en wel een open (kiertje) raam, en nog gaat zij regelmatig op de grond liggen ipv op het kussen. Kan ook zijn dat naast dat ze bij jou wil liggen omdat ze dat gewent is, ze het te warm heeft

Anoniem (Gast)

Mijn vriend zegt steeds dat het zielig is als hij niet op schoot mag slapen als hij dat wil, dat alleen maar in de bench mogen slapen dieronvriendelijk is. In een mandje zou ik het liefst willen maar hij is nog niet zindelijk.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Dat is onzin hoor, er zijn zát honden die nooit op de bank mogen, genoeg honden die niet eens op schoot passen 

 

Misschien een idee om je vriend (tijdelijk) op de bank te laten slapen. Met de hond op schoot natuurlijk, want anders is het zielig 

Anoniem (Gast)

Hij had vandaag(per ongeluk, een beetje op zijn dekentje geplast), heb deze dus vervangen door een dikke handdoek, en blijkbaar bevalt dit best. Mijn mannetje ligt nu al bijna 2 uurtjes heerlijk te dutten. Blijkbaar was het vorige dekentje aan de dunne kant voor hem.

honden page profiel LadyLady

Ik kan me voorstellen dat hij graag op wat zachts wil liggen.
Ik heb een sheltie pup met een beste vacht, en ik wil hem zelf laten kiezen of hij op een warme dikke deken ligt of op de koele ondergrond van de bench. Dus op 3/4e van de bench ligt een oude fleecedeken/stuk dekbed en bij warmte gaat hij ernaast liggen.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Heel veel zachte fleece dekentjes, knuffels en kussentjes zodat hij een heel zacht, diep holletje krijgt. Slaap zelf een paar dagen met een fleece dekentje en doe dit dan bij hem in de bench. Als hij gaat piepen, kan je hem even een kong of een kauwkluif geven, zodat hij iets fijns te doen krijgt. 

 

Alleen in een bench, is toch maar alleen. De ene heeft er meer moeite mee om te wennen dan de ander.

 

 

Als je een soort holletje maakt, met een dekentje met je geur, kussentjes om hem heen, zodat hij een geboren veilig gevoel krijgt.

Als hij piept, voelt hij zich niet prettig, door iets lekkers te geven ( sommige zullen denken je beloont het piepen, wat niet zo is)  gaat hij kluiven en daardoor zal hij zich prettig gaan voelen. Je buigt het gedrag om van ongemakkelijk, naar een prettig gevoel.

 

In het begin, zul je misschien een paar keer een kluif of kong geven, maar hoe vaker hij zich prettig voelt, des te langer en beter zal hij gaan slapen. Op een gegeven moment zal hij vanzelf doorslapen, tenzij hij een plasje moet. 

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

" Mijn vriend zegt steeds dat het zielig is als hij niet op schoot mag slapen als hij dat wil, dat alleen maar in de bench mogen slapen dieronvriendelijk is. In een mandje zou ik het liefst willen maar hij is nog niet zindelijk. "


Zielig is het echt niet hoor! Hij kan toch ook aan je voeten op de grond slapen? Het is juist sneu als hij iets aangeleerd krijgt en dan 's. Nachts aan zijn lot overgelaten wordt en dat niet snapt (jij laat hem niet aan zijn lot over maar zo voelt het voor hem)

honden page profiel BasBas

honden foto van Bas

kruikje in de bench of nog beter een warme snuggelsafe. wekker erbij voor het tikken. krantje waarop de behoefte gedaan kan worden. Lekker instoppen en dan zelf ook gaan slapen. Als toch nog wakker word misschien eerst eens aankijken of niet vanzelf over gaat? ;-)

honden page profiel NoééNoéé

Het beste is dat je hem gewoon compleet negeert en 's morgens hem heel vrolijk begroet,

Zo weet hij dat je hem altijd komt halen.

Het heeft geen zin om kwaad op hem te zijn voor het janken, dan krijgt hij aandacht en dat is juist zijn bedoeling van zijn janken!

Je kan met een pup ook best niet beginnen met gewoon binnenlaten en in een mandje, als hij/zij nog niet zindelijk is, heb je 's morgens al veel werk of begint hij aan de deuren te krabben...

Die fout had ik toch gemaakt, maar ik heb toen mijn pupjes 8 weken waren, ze echt gewoon genegeert als ze jankten. Nu kunnen ze perfect meer als 10u alleen zitten zonder janken en zijn ze ook perfect zindelijk. 

En hoe hard het ook is, kan je ook best stoppen met het wachten tot hij in slaap valt, als hij ouder wordt zal het nog steeds verwachten dat je naast hem blijft wachten tot hij slaapt en dat houd je zelf natuurlijk niet vol en zal hij terug beginnen janken.

Ik heb dat binnen laten slapen gewoon opgebouwd naarmate ze stopten met janken en zindelijk werden. Als het jouw bedoeling is dat hij/zij in de bench blijft slapen 's nachts, kan je best beginnen met aanleren van 'plaats' of 'bench' zodat hij dan naar zijn bench gaat en daar blijft liggen. Als hij/zij heel slim is, kan je het misschien aanleren om zelf zijn bench dicht te doen! 

Al vaak gezien in filmpjes, en dan houd je ook je hondje goed bezig!

Volgende forumvraag: Wilt niet luisteren
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^