Instructeur honden sporten.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Even een vraag om te kijken of er wellicht interesse voor is.

Ik zit in de evenementen commissie van de manchester terriër club en nu leek het mij erg leuk om een keer een spellen dag te organiseren.

Dit zou een dag moeten worden waar we verschillende sporten onder de aandacht brengen en waar de baasjes van MT's in de praktijk kunnen zien wat zo'n sport inhoud en ze kunnen dan een keertje mee doen met de hond om te kijken wat de hond ervan vind en de baas.

Ik wil dit niet als een echte training brengen maar als een spellen dag om verschillende sporten uit te proberen.

Het is natuurlijk mogelijk om een keer bij een hondenschool te gaan kijken. Maar lang niet alle hondenscholen hebben alle sporten. Je moet daar ook tijd voor vrij maken en voordat je alle sporten een keer geprobeerd heb (een lesje mee gekeken of gevolgd) ben je toch al veel tijd kwijt. Ook daarom leek het me leuk en praktisch om dat dus in een dag te doen.

Aangezien de club niet de financiële middelen heeft om verschillende instructeurs in te huren (dan zou een spellen dag veel geld kosten en dat is ook weer niet de bedoeling, de drempel moet laag blijven) vroeg ik mij af of er mensen zijn die op vrijwillige basis mee zouden willen helpen?

Er is nog geen datum bekent of dat het überhaupt doorgaat. Ik wilde eerst even informeren wat onze opties zijn en van daaruit verder kijken of we zo'n dag gerealiseerd kunnen krijgen.

Of als iemand nog tips heeft wat ook leuke spellen kunnen zijn voor de baas en de hond op zon dag dan zijn ze ook van harte welkom!

honden page profiel Saar13Saar13 3 doggies

honden foto van Saar13

Wat een leuk idee!

 

Ik geef je even een upje, ik hoop dat je veel reacties krijgt. Misschien kan je ook hondenscholen in de buurt een mail sturen?

 

Groetjes! 

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden 3 doggies

honden foto van Gerdine van der Linden

Waar wil je dit organiseren?

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Ik weet nog niet precies waar, dit staat momenteel echt in de kinderschoenen. Maar als ik het ga organiseren dan zal het in het midden van het land ergens zijn. Zodat iedereen vanuit het hele land er wat makkelijker zou kunnen komen.

honden page profiel Kim & CodaKim & Coda 3 doggies

honden foto van Kim & Coda

Hoi,

 

wat leuk. Ik heb dan wel geen MT, maar ik ben wel geschoold kynologisch instructeur en ik zou het leuk vinden mee te werken aan deze spelletjesdag. Ik heb een Duck Tolling Retriever en heb ook een certificaat voor het geven van de sport Flyball. Echter heb ik geen spullen om deze les te geven, gezien ik nog 20 ben en de professionele spullen erg duur zijn voor mij.

 

Maar, absoluut interesse! Ik kan ook G&G geven, of mogelijk leuke spelletjes organiseren voor baas en hond.

 

gr. Kim

Kim & Coda (Gast)

Ben even uitgelogd hoor, maar ik ben daarnaast ook Paraveterinair (haal hopelijk over 3 weken mijn diploma) en zou dus ook, desnoods met een groepje van school wat hier ook open voor zou staan, simpele dingen met betrekking tot gezondheid kunnen doen. Denk hierbij aan voedingsadviezen, gewicht, gedragsproblemen, etc.

honden page profiel VerwijderVerwijder 3 doggies

honden foto van Verwijder

Hallo,

Ik geef in Groningen sinds kort braintrain op de hondenschool.
Ik heb geen spullen die van mezelf zijn maar er zou gewoon iets als eierdozen stokken flessen wc rollen etc. Verzameld kunnen worden door iedereen.

Ik heb een interne opleiding gedaan.
Misschien leuk.

Maar het kan niet dat het voor mij geld gaat kosten.

Wordt er wel aan reiskosten vergoeding gedaan?

Plaats en datum is ook wel interessant om te weten.
Maar snap dat dat zo vroeg nog niet kan

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Wat fijn dat jullie mee willen helpen!

Een aantal leden van de machester terrier club doet zelf ook aan sporten en ik dnek dat hun wel voor attributen kunnen zorgen. De fokker waar ik mijn mt heb gehaald heeft zelf een hondenschool met agility toestellen dus daar zouden we eventueel ook zeker wat van kunnen gebruiken. Maar zelf dingen maken is natuurlijk ook heel leuk zodat mensen zelf thuis aan de slag kunnen gaan.

Ik heb het er nog niet over gehad maar het lijkt mij logisch als je reiskosten wel vergoed worden. Wij zijn allang blij dat je mee wil komen helpen en wat dingen uit kunt leggen. zaterdag op de mt wandeling zie ik Marianne weer (zij zit ook in de commissie en ik overleg met haar over dit soort dingen) Dus dan zal ik gelukkig kunnen zeggen dat ik wel een paar vrijwilligers heb gevonden.

Het zal sowieso nog wel een maand of 2 gaan duren aangezien er voor volgende maand een wedstrijd is voor het ras, en veel mensen daar nu dus mee bezig zijn.

Zouden jullie mij je e-mail kunnen geven per pm. Dan kan ik contact opnemen met jullie zodra er wat meer bekend is.

Hartelijk dank in ieder geval voor de aanmelding! :)

N.C. Marchesano (Gast)

Hallo, allemaal ik ben zelf Sportinsructrice ,niet voor honden ,maar ik zou het wel leuk vinden om circuitsjes voor honden af  te leggen, en van anderen mensen die hier aan mee doen te leren hoe je dat met honden moet gaan doen! Ikzelf heb een kruizing dwerg pincher- chihuahua en hij heet Macho, hij heeft ontzettend veel energie, het verveelt zich thuis en is een echte buiten hond die zijn energie kwijt moet, een echte terrier. Hij is altijd erg enthousiast! Ook met andere honden ,hij vindt het prachtig om met andere honden te spelen en te dollen! Ik woon in Amsterdam en zou het fijn vinden om hieraan mee te doen, allen kan ik de reiskosten niet betalen als het in het midden van het land wordt! Ik hoop dat het iets dichter bij wordt, misschien Hilversum ( veel bossen) of een manege inde winter afhuren als het regent of sneeuwt) 

groetjes Claudia Marchesano

Volgende forumvraag: Agility met Rayosk en Saar
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^