Bultjes,huidirritatie en oorproblemen, help!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KimberlyKimberly

honden foto van Kimberly

Hoi dierenliefhebbers,
Onze hond heeft ontzettend vaak problemen het haar oren, huid en voetzooltjes. We zijn hier al talloze keren voor naar de dierenarts geweest. Onderzoeken gedaan, geen allergie voor de veel voorkomende stoffen die onderzocht worden dmv een schraap test.
Het advies gehad haar op hypo allergeen voer te zetten maar dit heeft ook niet mogen baten. Het gaat altijd met ups en downs. Heel vaak smetplekken tussen dr tenen en voetzooltjes en vaak dat er scheuren jn dr zolen zitten. We smeren het in met paw wax, en tussenin met sudocreme en dat helpt gelukkig wel.
Afgelopen maand weer een oorontsteking gehad, deze verholpen met zalf van de dierenarts, maar nu begint haar andere oor! Op dr gezicht krijgt ze bultjes en pukkeltjes en ze krabt de achterkant van haar oortje stuk.
We hebben haar nu nog steeds op hypoallergene brokken en ze krijgt verder geen extras. Ook niets veranderd kwa wasmiddelen of schoonmaak middel. ( ik gebruik inmiddels alleen nog maar natuurlijke producten om uit te sluiten dat het kan komen door schoonmaakmiddelen etc.)
Heeft ie,and hier een soort gelijk probleem en tips voor ons? De dierenarts weet zich ook geen raad meer en we hebben niet genoeg geld om een onderzoek van 400 euro te kunnen betalen bij het dierenziekenhuis is Utrecht. We hebben nog een andere hond en zij heeft nergens last van.

We denken dat het gras en bosjes er misschien iets mee te maken kan hebben. Ook dat ze op haar buik kleine zwarte poriën heeft en ze ook vaak op haar geslachtsdeel bultjes en pukkeltjes heeft. Maar om haar niet meer in het gras te laten? :(

Ik hoop dat iemand ons advies kan geven! Als er vragen zijn stel die gerust, we hebben er nog veel meer over te vertellen maar dan word het een verhaal van vier pagina's....

honden page profiel J. OttensJ. Ottens

Denk toch aan een allergie.....tenminste een omgevingsatopie....

Al een bloedtest laten doen?


honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Is het na een sterilisatie gekomen?

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

het KAN met de voeding te maken hebben, geef eens een eliminatie voeding van een week of drie vier, een diersoort, ja vers.

en geef een probiotica erbij, zoals sanofor, de weerstand zal omhoog moeten.
en nee je kan een hond niet uitsluiten van het wandelen door gras, probeer ongemaaid gras te ontwijken, misschien staan daar grassen die allergische reacties oplevert.

echt tips heb ik niet voor je, karnemelk is bloedzuiverend, dat zou je ook kunnen geven, een kom per dag, kopje. en niet altijd kom je eruit , allergie is vaak moeilijk te achterhalen. de arts heeft al een afschraapsel gemaakt en niets uitgekomen. probeer dan eens drie a vier weken een eiliminatie van vers vlees te geven en dan, een soort geven, bijvoorbeeld, paard , tammenga heeft diervriendelijk paard , dat zou je kunnen geven.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Ik ga met Willemijn mee.

Hypoallergeen voer, daar worden de eiwitten voorbewerkt. Honden reageren vaak op een bepaald eiwit in voer. De meeste honden reageren goed als het eiwit is voorbewerkt, het eiwitstructuur is zo klein gemaakt, dat het niet meer op het eiwit lijkt waar veel honden op reageren, maar een klein deel van de honden reageren ook hier op. 

Als je echt zekerheid wilt hebben, kun je of brok voeren met een diersoort, het liefst een diersoort wat hij tot nu niet kreeg of vlees met een diersoort. Ik vlees zitten ook geen verdere ingrediënten, vandaar dat dit heel goed is voor een eliminatie dieet.

 

Ook weerstand proberen te verhogen, probiotica is een goed idee.

 

Wat wij met paarden doen met ergen jeuk: azijn. Dit dood schimmels en stil de jeuk. Als de oorzaak schimmel is, ben je die gelijk kwijt. Het is symptoom bestrijding, maar bij paarden werkt het meestal heel goed en wat de oorzaak dan ook mag zijn, het gaat er om dat de bultjes en jeuk weg is. Gewoon azijn of in bad overhaar heem of met een washandje, elke dag herhalen. Voetjes kan je in een emmertje verdunde azijn zetten. 

 

Voor de oren toch de zalf van de DA. 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Niet alle eiwitten in dat rc voer is bewerkt. Er zijn dus zeker wel honden die toch nog op dat voer reageren.

Toch denk ik aan een andere mogelijkheid.. het ophopen van afvalstoffen door medicijnen, vlooien pipet, ontwormen, entingen etc etc. Een kuurtje phytonics detox is dus wel aan te raden.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Mijn jongste hond had in het begin dat hij bij ons kwam ook black belly. Dat breidde zich uit over zijn hele buik, liezen en borst. Dikke zwarte plakkaten met histamine vorming. Bij hem is het vooral voedingsgerelateerd maar hij heeft zeker atopie. Door een overstap naar een adequate verse voeding werd de irritatie al vele malen minder en uiteindelijk na een paar maanden waarbij organen zijn versterkt en hij is ontgift door middel van fytotherapeutische middelen, waren die plekken geheel verdwenen. Ik zou je aanraden om een eliminatiedieet op basis van rauwe voeding in te zetten. Dat is soortgerichte voeding die het systeem van je hond in zijn algemeenheid kan versterken. Alles wat tegen de natuur in is, brengt vervuiling met zich mee. Ook verhitte fabrieksmatige voeding, vaccinaties, chemisch ontwormen en vlo- en teekbestrijding. Hiervoor zijn ook goede alternatieven mogelijk, die weinig lichamelijke belasting kennen, waardoor reacties minder worden getriggerd. Wil je niet zelf aanrommelen, dan is het aan te raden om een bekwaam holistisch dierenarts in te schakelen. Dat is een verlengstuk op regulier, waar menig dier baat bij kan hebben.

honden page profiel KimberlyKimberly

honden foto van Kimberly

Bedankt allemaal voor jullie snelle reacties.
Wij denken zelf niet dat het door het voer komt, dit omdat we al zolang we haar hebben experimenteren met voer, we hebben een tijd voer gehad van de dierenarts zonder toevoegingen van dingen waarvoor zij dacht dat ze op kon reageren. Het werd niet minder..
Vaak is het ook aan een kant van haar lichaam te vinden. Op dit moment heeft ze aan haar re zijde de oorontsteking, en bultjes op haar gezicht. De oorontsteking had ze al en de bultjes zijn er deze week bijgekomen. ( de ontstekingen aan haar oor heeft sich verplaatst van li naar rechts want voorheen had ze alleen aan haar re oor klachten..
We denken dat de bultjes op haar hoofd kan komen door bosjes van buiten, want ze dook van de week achter een kat aan.
We geven zalmolie om haar weerstand te verhogen en de symptomen te verminderen. Het probleem is dat wij op het moment financieel erg krap zitten en we het ook niet kunnen betalen om haar op barf te zetten.. We hadden gezien dat ze bij de supermarkten ook vlees hebben uit het vriesvak, is dit ook vers of zit hier van alles in toegevoegd.?
Ze is nog niet gesteriliseerd, en heeft geen bloedonderzoek gehad want dit is het geen wat 400 kost volgens onze dierenarts.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

25,85 euro
https://www.dierapotheker.nl/product/1740/Hond/Voedingsupplementen/Phytonics-Detox-Comp-50-ml

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik ben overigens met barf goedkoper uit als met een vergelijkbare kvv ;-)

Maar ik vind dat de opstap altijd kvv moet zijn.

Bij verdenkingen op allergie adviseer ik altijd om geen rund, kip, graan te gebruiken. Supermarkten verkopen rund en kip.

Op www.voerwijzer.com vind je heel veel info en merken met inhoud en prijs.

Met een goede voeding bespaar je op de da kosten en ben je op die manier goedkoper uit.

honden page profiel KimberlyKimberly

honden foto van Kimberly

Heel erg bedankt allemaal. , we gaan het bekijken! Ik zie trouwens geen prive bericht staan?

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Als het voedingsgerelateerd is (wat ik zeker verwacht), dan zou ik persoonlijk geen detox middelen adviseren. De basisvoeding moet goed zijn, bij voorkeur soortgericht. Als daarop geëlimineerd wordt, dan wordt het lichaam automatisch ontgift, waardoor een hogere orgaanbelasting ontstaat. Het systeem van je hond moet die uitwerking op een natuurlijke manier kunnen verwerken en daar past op dat moment geen ontgiftingsmiddel bij. Als de basisvoeding voor dit moment niet OK is, dan heeft het ook geen enkel nut om een ontgiftingsmiddel in te zetten. Die inzet is pas veel later, aan het einde van een eliminatietraject. Doe je dit te snel, dan is dit te belastend voor je hond. Mocht je hierbij hulp/advies willen, dan kun je me PB'en.

sylvia jansen (Gast)

mijn mastino meisje yuma heeft er ook last van sinds anderhalf jaar en ik ben nog steeds bezig met het uitzoeken en proberen van van alles.

ze heeft bulten rond haar wangen boven haar ogen en onder haar kin en tussen haar pootjes ook met veel jeuk ..aantal keer lange kuur antibiotica gekregen omdat ze het zo kapot had gekrabt en er echt etter uit haar wonden kwam..heb van alles gebruikt colloidaal zilver , teetrea betadine , iets van de huisarts alles is alleen maar voor  even..nu zei een bekende dat ik de ijzeren voerbakken  moest vervangen voor plastic en zinkzalf moet gaan smeren dus daar gaan we nu aan.en een laatste redmiddel is een prednisonkuur via de da. maar dat zien we niet echt zitten met alle bijwerkingen. voer hadden we ook al aan gepast. misschien ook de voebakken veranderen voor jullie woefje succes gr sylvia

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" mijn mastino meisje yuma heeft er ook last van sinds anderhalf jaar en ik ben nog steeds bezig met het uitzoeken en proberen van van alles.
ze heeft bulten rond haar wangen boven haar ogen en onder haar kin en tussen haar pootjes ook met veel jeuk ..aantal keer lange kuur antibiotica gekregen omdat ze het zo kapot had gekrabt en er echt etter uit haar wonden kwam..heb van alles gebruikt colloidaal zilver , teetrea betadine , iets van de huisarts alles is alleen maar voor  even..nu zei een bekende dat ik de ijzeren voerbakken  moest vervangen voor plastic en zinkzalf moet gaan smeren dus daar gaan we nu aan.en een laatste redmiddel is een prednisonkuur via de da. maar dat zien we niet echt zitten met alle bijwerkingen. voer hadden we ook al aan gepast. misschien ook de voebakken veranderen voor jullie woefje succes gr sylvia "

 http://www.mcvoordieren.nl/Allergiepoli

Ik zou je hond goed laten onderzoeken.

Volgende forumvraag: wondje bij bek
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^