Hond eet niet, wel honden snacks

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Dufraing M. (Gast)

Hallo, Sinds gister hebben wij een prachtige zwarte labrador in huis. Zij is één jaar  en komt uit een kennel, we hebben eten meegekregen van de kennel die zij gewoon is maar weigert te eten, enkel honden snacks. Drinken, spelen, flodderen doet ze maar al te graag. Enkele tips?   Mvg, Dufraing.M

Dufraing M. (Gast)

Vergeten bij te zetten; Zij snuft er wel aan maar voor de rest laat zij het links liggen.   Mvg,  Dufraing.M

honden page profiel veroniqueveronique

honden foto van veronique

ik denk dat dit normaal is...hond moet wennen aan nieuwe leefomgeving. Is bij de meeste honden zo. Zou na een dag of 2/3 over moeten zijn. Je moet niet ongerust zijn, als hij/zij honger heeft zal ie gerust wel weer beginnen eten. Trouwens, een hond kan makkelijk enkele dagen vasten zonder schade te ondervinden. Indien aanhoudt eventueel overwegen van voeding te veranderen, maar volgens mij komt het gewoon door de stress. Verhuizen is voor een hond een groot stressmoment. Even geduld oefenen

Anoniem (Gast)

De eerste dag dat wij onze hond in huis hadden (toen één jaar, uit asiel) at hij ook nauwelijks. In de dagen erna ging het steeds beter, wij hebben er geen aandacht aan gegeven, het loste dus vanzelf op. Zolang ze wel snacks eet, zal er medisch niets aan de hand zijn. Je kunt wel even de kennel bellen om te vragen hoe ze daar met haar maaltijden omging.  

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Dat was ik, vergeten in te loggen.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik heb in het begin ook zo'n moeite gehad om Dobby na het asiel aan het eten te krijgen. Niet teveel verwennen (als ik niet eet krijg ik tóch iets lekkers) en gewoon even aankijken.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Dan hadden wij vast een uitzondering, Mellow at (vanuit het asiel) gelijk lekker haar eten op, vanaf de eerste dag.

 

Ik zou geen snacks gaan geven ter vervanging omdat ze haar brokken niet eet.

Als ze 's avonds altijd een klein knabbeltje krijgt voor het slapen kun je dat wel doen, maar niet "hier heb je een lekker kluif, want je eet je brokken niet".

Als ik keus heb uit zuurkool (BAH!) of een Mars (lekker!) dan kies ik ook voor die laatste namelijk 

 

Wat voor eten krijgt ze eigenlijk? Het lijkt mij dat een hond die wat gestrest is door de verhuizing, ook geen trek heeft in lekkere snacks, dus misschien zijn de brokken gewoon écht niet lekker.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Normaal denk ik. Jouw hond is nieuw en voelt zich nog niet thuis. Andere voeding misschien of gewoon de nieuwe omgeving.?

Daarentegen.....snacks en snoepjes zal hij wel kennen en die gaan er altijd in, gelijk waar hij is denkt hij . 

Geef hem inderdaad tijd, maar stop de snacks nu maar. Tijd om normaal te eten. 

En enkele dagen vasten kan geen kwaad hoor zolang hij levendig is en om snacks bedelt.....is alles in orde. 

Fijn dat je een herplaatser nam, veel geluk ermee.

Dufraing M. (Gast)

Ja, met de snacks zijn we vandaag gestopt, net even goed gaan wandelen (moet ze ook nog leren) fun dat ze heeft met al die plassen :p ze is zeer speels en houdt van veel aandacht, echt een schatje. ze begint haar naam ook al wat te kennen (heeft al die tijd geen naam gehad) dank jullie wel voor de snelle reactie en hulp!  

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Ik zou inderdaad even geen snacks meer geven, probeer wanneer je het eten gaat geven de rust erin te brengen. Geef het bv op een rustige plek, waar weinig omheen gebeurt. Wil je hond niet eten? Haal het dan na bv 5 minuten weg.. Je kunt het dan later op de dag nog een keer proberen.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^