Wienske heeft EPI

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van ***Fientje***Wienske†*** en Djangie†***

" Zo moggeh, duurde even maar daar ben ik!  
Het verhaal is langer geworden dan ik van plan was haha, elke hond is anders natuurlijk maar hopelijk heb je er wat aan. Ik had ook een stuk over zijn allergieën maar ik zie net dat Wienske dat toch niet heeft dus dat heb ik weggelaten, anders hoor ik het wel.
 
Bink heeft dus allergieën en epi. Allergieën wist ik al dus ik was over gegaan van brok naar KVV maar dat ging nog niet goed dus ik had alle kip rund etc. uitgesloten. Van die overgang viel hij erg af (dacht ik, bleek dus een soort voorteken te zijn) en toen ging ik veel meer vettere soorten (voornamelijk geit) voeren waardoor hij weer mooi op gewicht kwam..
Maar dat ging opeens niet goed, hij had al een tijdje last van stinkende winden, gele ontlasting (waterpoep tot halfzacht) en rare bidhouding waarin hij steeds meer ging staan, toen hij niet meer wilde eten, drinken en alleen maar aan het spugen was ging ik naar de DA en bleek dat hij acute pancreatitis had, en dat heeft te lang geduurd waardoor het nu epi is, bij die acute was hij bijna dood gegaan  Volgens de DA kwam het waarschijnlijk door zijn al slechte pancreas en vervolgens teveel vette soorten waardoor het teveel belast werd.
 
Toen begon het uitzoeken naar de juiste voeding (ook met zijn allergieën), DA wilde hem op speciaal blikvoer, zware medicijnen en een poeder, eigenwijs dat ik was wilde ik dat niet (want op brok en blikvoer ging het helemaal slecht) en ben ik veel gaan zoeken, lezen en vragen. Uiteindelijk heb ik een dieet gevonden van mager vlees en dat gaat nu al sinds oktober 2012 erg goed, zelfs de DA die Bink toen behandelde stond ervan te kijken.
 
Zijn dieet bestaat uit zoveel mogelijk magere en licht verteerbare soorten, paard (smuldier), haas, kalkoen en parelhoen of fazant (allemaal enkelvoudig degomeat), degomeat wild konijn of tinlo konijn, sinds kort geef ik ook carnibest light.
 
Alles aangevuld met verse pancreas (ipv poeder) en af en toe een visoliecapsule. Zodra ik een vette soort geef (ook vis) dan gaat het mis, spugen, suf, gele diarree en de bidhouding. Barf gaat ook niet, door de grotere stukken bot kan hij het niet goed verteren waardoor hij continu in bidhouding staat.
 
  "

 Dank je wel voor het hele verhaal  hier kan ik ook vast iets mee!Nog even een wat langere reactie zat vanmiddag op mijn mobiel  

Wat fijn voor je dat het met Bink nu goed gaat, is ook een heel gedoe met zijn allergie dan.

Bij ons begon het ook met voerwissel, ik wilde er een goede brok bij geven omdat wij soms meerdere dagen naar de camping gaan en dan niet alleen vlees kunnen geven.

eigenlijk alles wat je zegt daar had Wienske ook last van...

Zal vast hier af en toe een vraag stellen als ik er niet uit kom.

Zondag ben ik weer thuis en zal ik me verdiepen in het vlees enz...

honden foto van ***Fientje***Wienske†*** en Djangie†***

" Bij EPI en leverbelasting voer je vooral vetarm en vezelrijk. Dan is lam als eliminatiedieet dus niet aan te raden. Maar een deel verse pancreas bijvoeren, naast mager vlees, karkas en orgaanvlees, is wat mij betreft nog meer van belang. Dat kan de weg naar herstel zijn, want het houdt een pancreas in functie (ervaring leert -dat hoor ik ook van ervaringsdeskundigen die zelf honden met EPI hebben-, dat verse pancreas vaak beter opneembaar is dan poedervorm).
 
Verder kan tijdens een omschakeling van brok naar rauw afkickverschijnselen van een koolhydraatverslaving optrekden, zoals Mogens Eliasen dit zo mooi noemt. De jarenlange suikers en zouten uit een inadequate voeding en ineens het hiervan verstoten blijven, hebben invloed op de stofwisseling en de pancreasfunctie. Vandaar het advies om vooral te beginnen met kwalitatief hoogwaardige magere diersoorten en een portie enzymenrijke koolhydraten, zodat het dier in kwestie alles binnen krijgt wat het nodig heeft en indirect geleidelijk kan wennen aan minder koolhydraten. "

 Dank je wel voor het antwoord  Nu ik weet wat Wienske heeft ben ik erg blij met de hulp  Nu heb ik toch wel een aantal opties met wat ik haar eventueel allemaal kan geven!

honden page profiel ChloeChloe 3 doggies

honden foto van Chloe

Indy heeft ook EPI en verschillende allergieen. Even een tip die mijn da niet eens wist, de zymoral moet een half uur intrekken in het eten voordat je het aan de hond geeft. Bij Indy betekent dat over haar naturis vlees (geen paard, kip en rund) in de gootsteen gevuld met warm water en daar haar voerbak in. Daar doet zij het beste op. Haar jeukklachten zijn helaas niet helemaal weg.

 

Nog een andere tip, als het te lang duurt voordat Wienske aankomt, dan kan het zijn dat haar darmen ontstoken zijn van het vele voer wat onaangepakt door de darmen zijn gegaan. Dit heeft Indy dus gehad. 

 

Ook met de poeder kun je uitzoeken hoeveel ze nodig heeft, verschilt namelijk per hond.

 

Indy kon trouwens niet tegen droog voer en de poeder, ging haar hele mond van kapot. Met water erbij gaat het wel goed.

 

Indy zit wel aan meer eten per dag, anders blijft ze niet goed op gewicht. Sinds een paar weken krijgt ze in de ochtend Argen Grange Zalm, goed voer zonder granen en zo.

 

Heel veel succes! En ja, een hond kan hier heel oud mee worden.

honden page profiel renaterenate 3 doggies

Heel veel beterschap !!hopen dat het snel beter gaat!

honden foto van ***Fientje***Wienske†*** en Djangie†***

" Indy heeft ook EPI en verschillende allergieen. Even een tip die mijn da niet eens wist, de zymoral moet een half uur intrekken in het eten voordat je het aan de hond geeft. Bij Indy betekent dat over haar naturis vlees (geen paard, kip en rund) in de gootsteen gevuld met warm water en daar haar voerbak in. Daar doet zij het beste op. Haar jeukklachten zijn helaas niet helemaal weg.
 
Nog een andere tip, als het te lang duurt voordat Wienske aankomt, dan kan het zijn dat haar darmen ontstoken zijn van het vele voer wat onaangepakt door de darmen zijn gegaan. Dit heeft Indy dus gehad. 
 
Ook met de poeder kun je uitzoeken hoeveel ze nodig heeft, verschilt namelijk per hond.
 
Indy kon trouwens niet tegen droog voer en de poeder, ging haar hele mond van kapot. Met water erbij gaat het wel goed.
 
Indy zit wel aan meer eten per dag, anders blijft ze niet goed op gewicht. Sinds een paar weken krijgt ze in de ochtend Argen Grange Zalm, goed voer zonder granen en zo.
 
Heel veel succes! En ja, een hond kan hier heel oud mee worden. "

Dank je wel voor de tip 

De dierenarts heeft ook niet gezegd dat de Zymoral een half uur moet intrekken. Ik geef nu bij elke keer dat ze eten krijgt een theelepel poeder en gooi warm water over de brokken en poeder zodat ik het kan mengen.

Vervelen dat Indy ook nog een allergisch is, dan is het helemaal moeilijk  en zielig die jeuk.. Als ik van de week weer thuis ben ga ik mij ook verdiepen in het vlees verse pancreas en visoliecapsules. De weekenden gaat het mij wel lukken om vlees mee te nemen maar als ik langer weg ben heb ik een probleem  Ik hou haar gewicht zeker goed in de gaten, het gaat ook nog niet lekker haar ontlasting is al een stuk minder maar ze had vandaag diarree. Maar ze is wel weer iets levendiger geworden gelukkig 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Luca krijgt alleen paard en aardppel. Je hebt van Hermanss, bij zooplus blik met alleen een vlees soort. Ik heb de met alleen paard. Als je weggaat is dit handig.

 

Bij medipets, hebben ze allerlei soorten dieet voer. Brok en vers. Ook worsten. Er staat daar ook veel informatie.

http://www.medpets.nl/zoeken/Voedselallergie

 

Heel veel succes en ik duim dat ze zich snel helemaal goed voelt!

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Ik heb heel vaak door vooraf te vragen wel vriesruimte kunnen regelen tijdens vakanties.

De eigenaar van de camping heeft vast wel een vriezer en je kan het in de koelbox laten ontdooien.

Even uitleggen dat je een allergische hond hebt, en velen zijn behulpzaam 

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

" Ik heb heel vaak door vooraf te vragen wel vriesruimte kunnen regelen tijdens vakanties.
De eigenaar van de camping heeft vast wel een vriezer en je kan het in de koelbox laten ontdooien.
Even uitleggen dat je een allergische hond hebt, en velen zijn behulpzaam  "

 

Dat is ook mijn ervaring. Om die reden terug naar brok of andere inadequate voeding is wat dat betreft vaak niet nodig. 

honden foto van ***Fientje***Wienske†*** en Djangie†***

Ik ben vanmiddag even naar de receptie geweest, maar diegene die het allemaal regeld hier was er niet...misschien zie ik hem straks nog rond fietsen, als hij dienst heeft  Het ontdooien zou geen probleem zijn, wij hebben een koelkast in onze caravan, en een heel klein vries vakje.

Gast uit E (Gast)

Onze hond heeft ook dit soort problemen. Ik ben bewust afgestapt van al dat dure speciale voer van de dierenarts. Overgestapt op natuurvoer en onze hond staat onder behandeling bij een osteopaat! Had ik veel eerder moeten doen. Wij zijn super tevreden. 

Jens (Gast)

Seiko heeft ook een voedselallergie en zit ook op hypoallergenic van Royal Canin. Symptomen waren gelijkaardig, maar nu is alles over. Ik ben dus blij met de overschakeling van vers vlees naar de brok (geef haar er wel telkens een beetje groenten of fruit bij want anders is het altijd hetzelfde en ze begon het na een paar maand echt beu te worden). 

 

Ze zijn allergisch aan de eiwitten in het vlees en in de brok van Royal Canin zijn de eiwitten zo verknipt dat die niet meer herkenbaar zijn voor de hond, waardoor de hond geen last meer heeft van de allergie m. Bij ander hyppoallergeen voedsel is telkens 1 vleessoorten maar gebruikt (meestal lam of eend).

 

je kan met kuren werken om te weten te komen aan welk eiwit je hond allergisch is. Eerst 3 weken de brok alleen, als alles verbeterd ben je zeker dat het voedselallergie is. Vervolgens 3 weken de brok gecombineerd met 1 vleessoort (bijvoorbeeld kip) wordt de stoelgang slap...  Dan is er een allergie voor kop, blijft alles normaal is er geen allergie voor kip en kan je een nieuwe kuur van 3 weken starten, enzovoort...

 

Ik koop de brok wel niet bij de DA aangezien een zak daar €90 kost, via de site brekz.be kost het maar €75 per zak als je er 2 koopt in een keer.

Monique Camus (Gast)

Ik had hetzelfde probleem met mijn Shi-Tzu. Ik heb toen van alles geprobeerd en uiteindelijk ben ik terecht gekomen bij de zakken van Clruyt. Econom, multibrok. Dat geef ik in combinatie met vers, rauw vlees. Half om half. Problemen zo voorbij. En het is nog stukken goedkoper dan Royal Canin.

 

honden foto van ***Fientje***Wienske†*** en Djangie†***

Ik heb helaas geen extra vriezer ruimte kunnen regelen 

Als wij dan wat langer op de camping zijn geef ik  Royal canin gastro intestinal low fat met de Zymoral. 

Geef haar nu thuis carnibest pancreas, maar weet iemand toevallig ook waar ik verse pancreas kan kopen?

 

 

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

Verse pancreas kun je bij Islamitische slagerijen kopen (Islam Centrum Rotterdam), al dan niet vragen of het gemalen kan worden. Tinlo heeft een gemalen runderpancreas variant, die je dagelijks kunt toevoegen aan het menu zonder pancreas.

honden foto van ***Fientje***Wienske†*** en Djangie†***

" Verse pancreas kun je bij Islamitische slagerijen kopen (Islam Centrum Rotterdam), al dan niet vragen of het gemalen kan worden. Tinlo heeft een gemalen runderpancreas variant, die je dagelijks kunt toevoegen aan het menu zonder pancreas. "

Dank je wel, ga morgen hier in de stad even kijken bij een islamitische slager...

En dan op zoek naar magere diersoorten.

Heb hier in de buurt ook een jumper die duck pancreas verkoopt, maar dacht ergens gelezen te hebben dat het niet echt een goede kwaliteit is...

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

Ik vind het nadeel van Duck Pancreas de volgende samenstelling:

 

runderpancreas, runderpens, kip en kippenkarkas, runderhart, -lever en nieren, maïskiemen en graanvlokken, rijst.

 

Persoonlijk vind ik het er niet uitzien, maar er zijn toch honden die het er redelijk goed op doen. Liever adviseer ik van een KVV andere merken, omdat die er herkenbaarder en smaakvoller uit zien. De maïskiemen vind ik minder beroerd, want het is een bron van vitamine E en linolzuur, dat als krachtig anti-oxidant kan dienen. Een hond met EPI kun je beter geen graanrijke voeding geven, want ook dat vormt een extra belasting op de pancreas. Kun je discussiëren over rund en kip. Ervaring leert dat veel honden met EPI het vaak prima doen op rund en kip. Wil je daar graag van afwijken, dan is het voeren van apart runderpancreas bij de maaltijd een goede optie, zodat je kunt wisselen met diersoorten. Ik ben voor afwisseling, dus zou nooit blijven hangen op enkel 1 variant rund/kip.

honden foto van ***Fientje***Wienske†*** en Djangie†***

Vandaar dat ik nu aan het uitzoeken ben wat voor diersoorten en dan aangevuld met verse pancreas. Denk dat als ik alleen carnibest pancreas geef het ook veel te weinig afwisseling is. Maar wilde niet meteen alles door elkaar gaan geven. Mijn kleine wijfie is gelukkig alweer wat aangekomen, echt een pak van mijn hart!

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

Fijn dat ze aangekomen is. Nee, zeker niet te snel wisselen, hoor. Eerst de boel stabiliseren en dat gaat nog wel een tijdje duren.

pagina 3 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^