Charlie, Akita haat borstelen.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel EmmaEmma

Hoi ! 

 

Onze Akita Charlie is nu al 8 maanden oud. We hebben haar continu geborsteld, maar ze bleef naar ons happen. We hebben haar afgeleid met snoepjes, en even spelen tussendoor. 

Nu is Charlie verschrikkelijk in de rui, haren liggen o-ver-al. Vandaag weer 2 nieuwe kammen gekocht, een herdersharkje en een gewone kam met punten, weet even niet de naam. Maar die hadden we voorheen ook, de puntjes gingen kapot dus we hebben een nieuwe. Vandaag dus weer geprobeerd met heel veel snoepjes, spelen tussendoor maar helaas, ze blijft maar happen. Het is best wel hard. Af en toe geeft ze een piepje, als ik over sommige plekjes heenga. Tijdens het borstelen is het ook aaien en zo hoor, en spelen en snoepjes etc. Heel feest maak ik d'r van maar het werkt niet. Ze vindt het echt niet leuk. Daarbij komt, ik was even naar buiten om d'r kleed uit te kloppen, want die zat vol met haren. Dus ik kom binnen wil d'r aaien en ze springt aan de kant. Alsof ze bang voor me is.. maar dat wil ik helemaal niet ! 

Heeft iemand enig idee hoe ik Charlie van het happen af kan halen, maar het aller belangrijkste; het leuker maken voor Charlie?

Groetjes,

Emma

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Onze Black is nu 5 maanden en we borstelen hem ook vaak, hij moet er ook aan wennen.

Hij hapte ook erg naar de borstel.

Wat bij hem geholpen heeft, is een extra lekker bot geven die hij alleen kreeg als hij werd geborsteld.

Dan was hij fanatiek aan het kauwen terwijl ik hem kon borstelen.

Tegenwoordig borstel ik hem ook zonder een bot en het gaat steeds beter.

Maar ik borstel hem alleen 's avonds als hij moe is, dan blijft hij meestal wel rustig liggen.

Hem borstelen als hij nog vol energie zit is niet zo handig.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Een hond vind het pas leuk als er wat tegenover staat.

Je hond heeft al een leeftijd dat tie weet wat af is, ga eerst een hele lange wandeling maken voor je gaat borstelen, en geef een lekker groot giga bot. leg je hond af. en ga er mee met een babyborstel overheen, meer niet, doe dat iedere dag, een tien minuten.

het bot geef je alleen als er geborsteld wordt anders niet, niet meer tussen door of ...... alleen met borstelen.

de babyborstel laat je dan na een paar dagen , en neem een grove kam, zodat je wisselt van borstel/kam.
je hond af en jij beginnen, en echt iedere dag, als beloning dan het bot, klaar ? al is het tien minuten ? wegleggen het bot, is je hond nog wat wantrouwig wat bot loslaten betreft dan ruil je met een stukje kaas, en pak het bot weg zonder wat te zeggen, zo weg is weg.

volgende dag weer eerst een lange wandeling en dan af , het bot geven en beginnen. stapje voor stapje.
borstelen hoort bij de dagelijkse verzorging, als er na een paar weken geen problemen meer zijn en het niet nodig is om dagelijks te borstelen, dan doe je dat toch..... al is het maar met de babyborstelen, zodat als je hond ouder is , je maar hoef te roepen, van... hier, en af, even borstelen, zo voer je het borstelen zonder dramaas op.

honden page profiel EmmaEmma

Heel erg bedankt voor de informatie ! Hier ga ik zeker wat mee doen ! 

 

Nog een andere vraag  = is het niet noodzakelijk om Charlie nu te borstelen? Omdat ze nu in de rui is? Opbouwen met de babyborstel lukt dan niet..

 

iig heel erg bedankt  !

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

Begint ze meteen met happen of is het na een tijdje? Als ze niet meteen hapt zou je heel even kunnen borstelen, een paar keer over haar heen met de borstel en dan héél uitbundig belonen met je stem en natuurlijk wat lekkers .... Ceasar vond het ook eng in eerste instantie, vond het ook niet leuk... Nu met een normale haarborstel van de kruidvat vind hij het heerlijk .... Ik heb het ook opgebouwd zoals ik hierboven beschrijf .... Eerst een beetje geruststellen als de spanning wat oploopt en dan heel kort borstelen, en dan belonen en ook stoppen ... Elke dag eventjes, een paar keer over haar vacht heen ermee en dan klaar .. Positief afsluiten, elke dag weer en dat kun je dan uitbouwen naar mate zij er relaxt onder is ....

Anoniem (Gast)

Mijn hond hapt niet naar de borstel, maar vind het gewoon niet leuk. Hij wil niet blijven zitten. Vanaf het moment dat ik de borstel nog maar neem, krijg ik ze niet goed meer te pakken. Mijn andere hond daarin tegen vind het geweldig en zou de hele dag door willen geborsteld worden. In plaats van mijn hond te borstelen, krab eens goed door zijn haren. Ik moet daarna wel schoonmaken, maar ja.

Nicole (Gast)

Je kan je Akita het beste borstelen met een "slicker" maar zeker niet te hard drukken. door de haren van een akita kan je makkelijk heen en daardoor schuur je vaak oven zijn huid.  Ga met de borstel eens een paar keer oven je arm/hand dan voel je het zelf.  zelker als Charlie het niet fijn vind kan je het best heel zachtjes kammen.  Ik zelf pluk de losse plukken uit hem. die zie je normaal heel goed zitten.  en dan borstel ik hem rustig. Spike is nu 11 jaar en geeft perfect aan waar hij geborsteld wilt en als het genoeg is.    En je weet dat Akita's heel dominante honden zijn dus moet jij dominanter zijn.  Zeker steng toespreken als hij hapt.  Je kan hem ook beter 3 x kort kammen dan 1 keer heel lang. dan wordt hij ongeduldig.   In het begin kamde ik bv zijn rug en een beetje van de flanken en later op de dag zijn achterpoten 'bat vind hij nog steeds niet fijn)  en daarna zijn borstkas (heeft hij het liefst)  en als hij dat dan goed doet doe dan iets fijns met hem ( een kleine wandeling of zo) Een akita is een hond met een gebruiksaanwijzing alleen is hij in het japans geschreven! 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Heel erg bedankt voor de informatie ! Hier ga ik zeker wat mee doen ! 

 

Nog een andere vraag  = is het niet noodzakelijk om Charlie nu te borstelen? Omdat ze nu in de rui is? Opbouwen met de babyborstel lukt dan niet..

 

iig heel erg bedankt  ! "

 



Emma, om te laten wennen, iedere dag even.....met de babyborstel, zodat tie het niet erg meer vind als je de borstel hanteert. en denk je aan het bot ? en eerst een lekkere lange wandeling maken ? dat bot hou je vast, zodat tie niet wegloopt, ondertussen ga je met de borstel over zijn rug, flanken, dat is het, tien minuten, dat voer je langzaam op.

je kan ook de hark gebruiken, maar daar mee moet je wat voorzichtiger zijn, je schrijf dat tie in de rui is, de hark is daar voor, maar je hond is nog niets gewend, vandaar dat ik eerst toch de babyborstel zou gebruiken, iedere dag weer, na een dag of vier, kan je dan de hark voorzichtig gaan gebruiken, de hark is alleen voor rui he, niet voor verzorging buiten ruitijd.

Volgende forumvraag: welke hondenfietsmand?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^