Muizen vangen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel EmileEmile

Onze pup Roi (golden doodle) (nog net 10 maanden) heeft een nieuwe sport bedacht: muizen vangen en eten. Doordat we in een buiten gebied wonen zijn er muizen in overvloed buiten. Het nadeel is dat het gezellig wandelen afgelopen is. zo gauw hij zijn plasje gedaan heeft gaat de neus naar de grond op zoek naar sporen van muizen. En al snel vind hij de plek waar ze zitten en graaft de muizen op. Omdat er zoveel muizen zijn door de zachte winter blijft de neus aan de grond. Ondanks het oefenen om naast mee te lopen is het al gauw bij het volgende spoor vergeten en komt er een wazige blik in zijn ogen. Al met al een goede muizen vanger maar niet gezellig meer om mee te lopen. Hoe kan ik dit hem afleren?

 

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas 2 doggies

honden foto van Kobus & Cas

Wellicht kun je een jachtcursus gaan volgen? Daar leren de honden om gecontroleerd te jagen en dat jagen alleen in die situatie gewenst is... Het schijnt voor veel honden te helpen om het jagen tijdens gewone wandelingen af te leren/verminderen, heb ik begrepen.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^