Dierenarts stress

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Danielle, Kim en ElvisDanielle, Kim en Elvis

honden foto van Danielle, Kim en Elvis

Gister met Kim en Aygo bij de dierenarts geweest voor de jaarlijkse controle en inentingen. Met Kim is dat geen enkel probleem, ze gaat graag naar binnen want daar krijg je koekjes. Aygo is wel een probleem die vind het echt helemaal niks en wil eigenlijk ook niet naar binnen. Ben een paar maanden geleden al begonnen met iedere keer even langs gaan, gewoon naar binnen koekje geven en hup weer naar buiten. Ook hebben we hem een aantal keer meegenomen in de behandelkamer en dan even op de tafel en hup eraf koekje erin en weer naar buiten. Dat ging allemaal steeds beter, ik had gister dan ook niet echt problemen verwacht. Helaas Aygo was het daar niet mee eens ging wel rustig mee naar binnen maar wilde zich dus echt niet laten behandelen. Dus weer een muilkorf om (moet wel want hij bijt echt) en weer een heel gevecht eer alles gedaan was. Ik weet echt niet wat ik er verder nog aan kan doen. Hebben jullie tips?

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey 3 doggies

honden foto van Alexandra & Mikey

Wel herkenbaar, maar geen tips eigenlijk.

Hier 2 dierenartsen. Met 1 gaat het nu beter, die neemt ook de tijd, is rustig en geduldig, maar bij de ander ligt ze ook gewoon in een stevige houdgreep met veel stress zeg maar.. :(

(Dus ik probeer altijd bij die ene te komen natuurlijk, maar in een spoedgeval is het niet altijd een kwestie van kiezen)

 

Mikey hoeft bij gewone controle en entingen ook niet op de tafel, misschien kun je dat ook voorstellen? Maar dat kan natuurlijk ook in het nadeel werken omdat je da dan een beetje over hem heen moet gaan staan.

 

Misschien kun je een paar keer gewoon langsgaan en je da even rustig laten aaien/aanraken, over zoveel mogelijk plekjes, in combinatie met iets lekkers en kijken hoe dat gaat? Daar moet je dierenarts dan natuurlijk wel aan willen meewerken.

 

Ikzelf heb het 'opgegeven' het echt beter proberen te maken. Wat moet dat moet en bij veel stress is het gewoon goed bedwingen, dan is het ook zo snel mogelijk weer voorbij :(

 

Gr. Alexandra

 

 

 

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

Het is niet de bedoeling dat hond-gerelateerde onderwerpen in de koffiehoek gezet worden. Dit kan op het openbare deel van het forum (De koffiehoek is juist voor de niet-hond-gerelateerde onderwerpen )

Daar krijg je waarschijnlijk ook meer antwoord, want niet iedereen kan in de koffiehoek komen en kan dit dus lezen.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Je verwacht wel veel van je hond, het gedeelte dat je getraind hebt deed hij goed. Rustig naar binnen. De rest zou je dus ook moeten trainen. Aanraken door een vreemde. En aangeraakt worden op alle plekken waar een dierenarts dat ook doet. En dan zou ik ook het dragen van een muilkorf goed aanleren. 

Zoals ik het nu lees is hij eerst over de zeik en dan pas de muilkorf aan. Dan kan je beter al met de muilkorf aan beginnen. 

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

ik heb de categorie aangepast 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^