alternatief voor gekookte rijst, ziek hondje en diarree paar dagen..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

"   "
 oneens jeff heeft wisselende intolerantie doordat darm enzymen niet kloppen
nu hij de enzymen krijgt + dieet gaat het goed
ik vind de materie wel  zeer interessant hoor maar intoleranties kunnen ook vanuit de darmen komen dus 

 

Alle voedselovergevoeligheden vinden hun oorsprong vanuit de darm, dat is logisch .....bij intoleranties zijn er stagnaties bij o.a, afbraakprocessen en bijv. het ontbreken van verterings- en afbraakenzymen. Het immuunsysteem komt hier niet bij in actie om antistoffen tegen de allergenen aan te maken, zoals dat bij een normale voedselallergie wel het geval is. Ik neem aan dat jij voeding uitsluit waarop gereageerd wordt, dus je kunt niet spreken dat de enzymen dit soort voeding kan verteren als je dat hebt uitgesloten. Als voorbeeld nemen we bij de hond het zeer slecht kunnen verteren van lactose uit melkproducten, waarbij lactase als enzymensupplement nodig kan zijn om wel goed te kunnen verteren. Je kunt je afvragen of het dier zelf er op termijn baat bij heeft, want het is alleszins een natuurlijke voeding voor de hond. Melk is voor puppies, op latere leeftijd wordt dit enzym nauwelijks tot niet meer aangemaakt door het lichaam als het de voeding niet meer verstrekt krijgt. Dit is een lichaamseigen stof die in proces stagneert als er triggers worden aangeboden.

Een ander voorbeeld van voedselintolerantie is histamine intolerantie, waarbij ook hier weer het immuunsysteem niet direct betrokken is bij het weren van een allergeen, maar wel het enzym DAO onvoldoende vertegenwoordigd is om histadine af te breken. Enzymen an sich kunnen bijdragen aan een betere vertering, ook bij histamine intolerantie, maar ook bepaalde vitamine- en mineralensupplementen die enzymen moeten aansturen. Voedselintoleranties kunnen ook niet gemeten worden door middel van een standaard allergietest (laat staan een haartest, maar mijn mening maar terzijde...), wel met bijv. bepaalde enzymenaanmaakonderzoeken en ademtesten.

 

Zomaar een voorbeeld om het verschil aan te duiden.

 

Het verschil tussen een allergie en een intolerantie

Bij een voedselallergie komt het immuunsysteem in actie. Een ander woord voor immuunsysteem is afweersysteem. Het immuunsysteem zorgt ervoor dat het lichaam beschermd is tegen allerlei infecties en gevaren van buitenaf. Bij een voedselallergie ziet het lichaam een bepaald eiwit als lichaamsvreemd. Per allergie verschilt het om welk eiwit dit gaat. Normaal gesproken worden eiwitten door het spijsverteringsstelsel afgebroken in kleine aminozuren. En vervolgens in het bloed opgenomen om als bouwstof te worden gebruikt. Bij een voedselallergie gaat dit mis. Zodra de aminozuren in het bloed zijn opgenomen, ziet het immuunsysteem het eiwit als ziekteverwekker en probeert dit op te ruimen. Dit heeft allergische reacties tot gevolg. Een andere benaming voor voedselallergie is een allergische voedselovergevoeligheid. Het tegenovergestelde van een allergische voedselovergevoeligheid is een niet-allergische voedselovergevoeligheid. Een niet-allergische voedselovergevoeligheid wordt ook wel een intolerantie genoemd. In tegenstelling tot bij een voedselallergie komt bij een voedsel intolerantie het afweersysteem niet in actie. Het afweersysteem is dus niet verantwoordelijk voor de klachten die optreden.

Bron: https://www.dietcetera.nl/intoleranties-en-aversies/histamine-intolerantie

 

http://www.antoniusziekenhuis.nl/1822865/1850369/Infobld_Voedselovergevoeligheid

http://www.antoniusziekenhuis.nl/1822865/1850369/Diagnostisch_dieet

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Bij mij zijn ze coeliakie op het spoor gekomen door een bloedtest een een biopt uit de darmen. Door de schade van de darmen wordt er ook een gradatie aan de coeliakie gegeven. Lactose intollerantie door een adem test. Eerst beker lactose drinken en na een tijd, als het in de darmen zit en je het niet kan verteren krijg je gisting, dat adem je uit. Weet niet welke stof je uit ademt.

Ook door het weg laten van bepaalde voedings middelen kun je het zien, bij mensen wordt alleen zo geen officiële diagnose vast gesteld. 

 

 

 

 Als mijn hond het vermoedde van een allergie of intolerantie zou hebben, zou ik alle testen willen doen om er achter te komen. 

Het is naar, ziek worden van eten

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Een histamine intolerantie bij mensen kan bij het allergiecentrum in Utrecht wel vastgesteld worden aan de hand van de klachten in combinatie met geen tot weinig reactie op de huid en bloed testen.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

" Een histamine intolerantie bij mensen kan bij het allergiecentrum in Utrecht wel vastgesteld worden aan de hand van de klachten in combinatie met geen tot weinig reactie op de huid en bloed testen. "

 

Deze onderzoeken zijn geen standaard doorverwijzing en afhankelijk van de ernst van de klachten, bijv. bij direct pinda allergie.

Er zijn diverse nieuwe testen op de markt, waarmee begonnen kan worden, waaronder een serum test die enzymenwaardes kan bepalen en faecesonderzoek. Daar wordt meestal mee begonnen bij een huisartspost of ziekenhuis. Daarnaast zijn er provocatietesten waarbij histamine geïnhalleerd wordt om de functie van de luchtwegen te bepalen bij bepaalde longaandoeningen.  Er zijn dus diverse mogelijkheden om te bepalen in hoeverre histamine als lichaamseigenstof door over- of onderproductie klachtgerelateerd kan worden onderzocht.

 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

"  
Deze onderzoeken zijn geen standaard doorverwijzing en afhankelijk van de ernst van de klachten, bijv. bij direct pinda allergie.
Er zijn diverse nieuwe testen op de markt, waarmee begonnen kan worden, waaronder een serum test die enzymenwaardes kan bepalen en faecesonderzoek. Daar wordt meestal mee begonnen bij een huisartspost of ziekenhuis. Daarnaast zijn er provocatietesten waarbij histamine geïnhalleerd wordt om de functie van de luchtwegen te bepalen bij bepaalde longaandoeningen.  Er zijn dus diverse mogelijkheden om te bepalen in hoeverre histamine als lichaamseigenstof door over- of onderproductie klachtgerelateerd kan worden onderzocht.
  "

 

Mijn persoonlijke ervaringen zijn helaas anders. Mijn huisarts wilde me eerst niet eens doorverwijzen. Ik moest eerst uitzieken en toen kreeg ik eindelijk een medicijn die meer niet als wel hielp en moest ik dat maar blijven gebruiken.

Uiteindelijk kreeg ik een doorverwijzing en ben ik door het ziekenhuis 'gezond' verklaard zonder een onderzoek die jij daar beschrijft.

Na zeker 3 jaar met ernstige klachten rond te lopen (echt super ziek) en heeeeel vaak mijn ha gezien te hebben, adviseerde een ha assistente mij om naar Utrecht te gaan. Vreemd genoeg werd deze assistente daarna ontslagen..

 

Utrecht heeft mij geholpen en daarna naar een dieetist doorverwezen en een hele hoop medicijnen gekregen (lees: voor honderden euro's). Van deze medicijnen werd ik helemaal niet goed en dus stopte ik er op advies van Utrecht mee en ging terug naar mijn niet werkende huisarts medicijnen.

Aan de dieetiste heb ik ook niets gehad. Sterker nog: toen kwamen de anafylactische shocks boven op de klachten die ik al had.

 

Nu zit ik dus bij een Orthomoleculaire arts en knap ik bijzonder snel op, vergeleken met hoe lang en hoe ernstig ik klachten heb gehad.. Ik ben nu zelfs aan het expirimenteren om minder pillen te slikken en tot nu toe (1 week) lukt het met de helft van mijn medicijnen en ben ik bijna volledig klachten vrij.. Terwijl ik dus voorheen met medicijnen klachten ondervond..

pagina 5 van 5 12 3 4 5
Volgende forumvraag: operatie HD
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^