commando 'PAK' ongewild op mens + familie hondonvriendelijk

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

Dag iedereen,

 

ik heb een klein 'probleempje' met onze ondeugende Lewis.

Ik heb het gevoel dat hij in het 'bijten' iets te veel fun begint te krijgen.

Hij is normaal echt onzeker, afwachtend en terughoudend maar dat is aan't weggaan, goed zou je zo zeggen, maar nu is er een ander probleem.

Ik schets even de situatie: Lewis speelt enorm graag met zijn flosh, hij bijt er graag in, hangt er graag in en ik ravot enorm veel met hem, elke dag, tug-of-war.

Nu leek het mij handig om hem het commando 'pak' en het commando 'los' aan te leren.

Nu denk ik dat hij 'pak' een iets té leuk commando vindt en dat hij niet begrijpt dat het enkel voor op speeltjes is.. want het volgende gebeurde (ps de pup is 6 maand, 8 kg en 36 cm schoft dus niet echt imposant):

 

Ik was met mijn stiefbroer aan het onnozel doen in de tuin, hij weegt een goede 20 kg minder dan mij, is een smalle kerel maar hij daagt graag uit, pubers onder mekaar. Nu daagde hij mij uit om wat te 'worstelen'/'sparren' in de tuin en dus had ik hem al rap gevloerd, ik riep Lewis zodat die in m'n stiefbroer z'n gezicht zou likken en ik riep 'pak hem ze, pak hem ze', maar toen ik mijn stiefbroer in politie greep op z'n buik had gelegd, beet Lewis en dan bedoel ik niet om te spelen, maar zoals hij ook mijn konijn dood beet, in mijn stiefbroer z'n rug, die gelukkig een dikke pull aan had, toch stonden er nog blauwe vlekjes in z'n rug en voelde hij een flinke neep. 
Nu weet ik het, een hond weet niet wat hij moet doen in zo'n situatie, al dacht ik dat mijn hond helemaal niet waaks of beschermend was. Het is m'n eigen schuld, maar ik vind het toch maar beangstigend dat hij bv in de tuin loopt en er nichtjes of neefjes zijn die spelen, wild zijn, mekaar op de grond duwen, of zelfs oudere neven of nichten of 'pak' zeggen voor de fun en dat hij dan effectief zou bijten.

 

Wat kan ik hieraan doen? Wat deed ik fout? Is het onverantwoord om hem tussen de kleine mannen te laten lopen want hij houdt echt van kinderen en al zeker van m'n neefjes.
Zou ik het moeten ontmoedigen, het verschil leren tussen de flosh en levende wezens of zou ik juist met hem moeten gaan werken dmv IPO ofso, in Duitsland worden Duitse Jagd Terriërs daar voor gebruikt.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Als jij hem 'pak' hebt aangeleerd en je gaat dat vervolgens gebruiken op je stiefbroer, al is dat als grapje bedoeld... niet zo slim geweest. 

Want op andere momenten moet hij zijn flos pakken als jij 'pak' zegt en nu moest ie je stiefbroer in zijn gezicht likken. Dat snapt hij niet, want normaal moet hij wat pakken en nu dus niet.

 

Ik speel dat ook vaak met Mellow, in het bos. Soms met haar flos, andere keren met haar platte piepspeeltje en dan weer eens met de Kong safestix. 

"Pak 'm dan, ik ga 'm pakken hoor!" en dan pakt zij het speeltje snel. Maar dat doen we alleen met speeltjes, niet bij levende wezens, ook niet voor de grap. Een hond ziet het verschil niet tussen een échte 'pak' en een als grapje bedoelde 'pak'.

 

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

Dus de enige oplossing is dit enkel gebruiken voor speeltjes? Ik kan hem dus niet aanleren dat er nimmer of nooit in een mens gebeten wordt?

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

Je hebt dit commando aangeleerd, de hond maakt helaas geen onderscheid tussen zijn speeltje en je stiefbroer... Jij als baasje geeft hem het commando en je hond gaat dit opvolgen...Weet je hond veel dat het nu niet 'menens' was, hij volgt zijn baasje gewoon...Je hond is nog een pup, denk dat hij eerder volledig in het 'spelletje' opging...Het commando 'pak' zou ik aan een ervaren hondentrainer overlaten, als je 'pak' gewoon bedoelt als iets aannemen van jou is het anders en moet je hond eerst rustig zitten... Bedoel je met 'pak' iemand bewust laten aanvallen...dan zou ik het dus aan deskundigen overlaten, je hond is geen bewakingshond of politiehond...toch ?

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik denk niet dat een hond zomaar een mens zal bijten.

Vanuit Lewis kan ik het wel begrijpen dat hij je stiefbroer pakte. Jij zei tenslotte dat hij dat moest doen.

 

Dus het commando 'pak' niet meer op levende wezens gebruiken en ik denk dat je dan al vrij safe zit 

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

@Lut, inderdaad dat is hij niet!
Het commando 'pak' wordt hier puur aangeleerd om zijn bijten te controleren, zodat het duidelijk is, iets 'pakken' als ik het zeg en iets 'lossen' als ik het zeg. En los daarvan moet hij daar niet over beslissen. Mijn hond is gewoon een huishond.

 

@Mellow, oke dan maar al aan iedereen in de familie duidelijk maken dat ze dit commando niet voor de fun moeten gebruiken.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Dus het commando 'pak' niet meer op levende wezens gebruiken en ik denk dat je dan al vrij safe zit

 

Ik dacht dat Jules zijn hond opleerde voor de jacht ook ? , dus misschien kan dat ermee te maken hebben? 

Hij ziet in alles een lekker hapje voor baasje ? 

 

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

Anny, met levende wezens bedoelen we (ik toch) mensen, katten en honden.

Maar deze commando's zijn gewoon handig voor het allendaagse leven, ik ga ook wat pitbull-evenementjes meelopen als het goed zit en om aan 'n opgehangen flosh/stuk bont/fietsband (springpole) te springen, is 'pak' en 'los' ook handig.

In de jacht zal het vooral het commando 'los' zijn, want voor de rest zal hij instinctief handelen.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Jules ik vind je een toffe gast en dat weet ge, maar onder levende wezens reken ik ALLES wat leeft van zoogdieren toch 

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

Haha ja Anny, ik ken je mening erover ! :D

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Wij hebben het commando 'pak' tegelijkertijd geleerd met commando 'los', en alleen met speeltjes, nooit met lichaamsdelen. Ons lichaam is niet om ruw mee te doen, dat vind ik erg belangrijk, vooral bij een grote hond. 

 

Ik zou je aanraden niet meer het commando 'pak' te gebruiken bij een mens, al is het voor de lol. Gebruik het alleen bij speeltjes en nergens anders. Wil je dat hij iets anders vast moet pakken, zonder diep te bijten ofzo, gebruik dan een ander commando zoals 'vast', maar dat hij het niet relateerd aan hard doorbijten. 

 

En heel goed oefenen op commando 'los', voor het geval dat... 

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

Witte Draak, dan wordt de moeilijkste opdracht om de kinderen hier wat op te voeden in de buurt (neven en nichtjes, stiefbroertje en zusje) want dat is waar ik voor vrees, werkelijk mijn ergste nachtmerrie. Ik hoop dat m'n moeder nog heel lang niet met haar vriend gaat samenwonen, want die man heeft absoluut geen respect voor de hond als levend wezen, is voor de aanpak van slaan als straf en vindt dat een kind alles moet kunnen doen met een hond en dat een hond onder welke omstandigheden dan ook niks mag doen naar een mens.. hier word ik echt moe van, heb al talloze discussies gehad erover.

Ik ga gewoon verder met trainen met pak en los dan, wordt dit nog beter te controleren met pakwerk of niet? Of is dat hem onnodig manscherp maken?

honden page profiel Jolien * Lexi en LionelJolien * Lexi en Lionel

honden foto van Jolien * Lexi en Lionel

Ik heb daarom het commando 'vast' geleerd ipv 'pak', aangezien je inderdaad heel snel 'pak 'm dan' of iets dergelijk zegt, dat heb je met 'vast' niet zo voor .

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

Jolien, da's misschien nog wel eens een idee, btw ik antwoord straks op je PB, als ik weet dat ik niet genoeg geconcentreerd ben om een PB te sturen, begin ik er zelfs niet aan 

honden page profiel Jolien * Lexi en LionelJolien * Lexi en Lionel

honden foto van Jolien * Lexi en Lionel

" Jolien, da's misschien nog wel eens een idee, btw ik antwoord straks op je PB, als ik weet dat ik niet genoeg geconcentreerd ben om een PB te sturen, begin ik er zelfs niet aan  "

 

Haha geen probleem hoor, is bij mij ook zo

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

" Witte Draak, dan wordt de moeilijkste opdracht om de kinderen hier wat op te voeden in de buurt (neven en nichtjes, stiefbroertje en zusje) want dat is waar ik voor vrees, werkelijk mijn ergste nachtmerrie. Ik hoop dat m'n moeder nog heel lang niet met haar vriend gaat samenwonen, want die man heeft absoluut geen respect voor de hond als levend wezen, is voor de aanpak van slaan als straf en vindt dat een kind alles moet kunnen doen met een hond en dat een hond onder welke omstandigheden dan ook niks mag doen naar een mens.. hier word ik echt moe van, heb al talloze discussies gehad erover.
Ik ga gewoon verder met trainen met pak en los dan, wordt dit nog beter te controleren met pakwerk of niet? Of is dat hem onnodig manscherp maken? "

 

Ik heb geen ervaring met pakwerk, maar ik weet dat verschillende honden er anders op reageren. Sommige honden weten heel goed dat het pakwerk alleen op de training is, niet in andere situaties. Dit is ook de reden dat sommige politiehonden hun werk niet goed doen trouwens.  Die kunnen het pakwerk niet los zien van het veld en voor werkhonden die ook echt ingezet moeten gaan worden, is dat niet handig. Als pakwerk niet goed of op een slechte manier getraind wordt, kan het een hond onnodig manscherp maken... maar mensen met ervaring in de sport kunnen hier vast veel meer over vertellen. Één ding wel zeker; voor (goed) pakwerk heeft je hond veel discipline nodig, en discipline is positief als je een hond goed onder controle wil hebben. Maar of je hond discipline nodig heeft om bijtwerk te kunnen doen, of discipline krijgt door bijtwerk te doen... dat is de vraag.  

 

Ik zou die vriend van je moeder niet in de buurt laten van je hond. Als hij geen respect heeft voor dieren en het lichaam van de hond niet respecteerd, kun je ook niet verwachten dat de hond jullie lichaam gaat respecteren. Als die man hardhandig gaat doen naar de hond, kun je datzelfde terug verwachten. Dat is niet goed om een hond te leren.

 

'Een hond mag onder geen enkele omstandigheid iets doen naar een mens' zoals hij zegt, kan je ook omdraaien... een mens mag niet iets doen naar een hond. (fysiek geweld) Op die manier krijgt je hond ook het vertrouwen dat je hem nooit iets zal doen. Dat is naar mijn mening de beste manier om respect voor anderman's lijf te creëeren. Behandel de hond waardig, dan hij jou ook. Maar ja, of die man dat wil aannemen... Uit je tekst lijk ik op te maken dat de woorden op dovemansoren zullen vallen. 

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

Witte Draak, dat probeer ik ooit door hem nooit mee te nemen bij hem, nooit mee te geven aan m'n moeder als ze naar daar gaat, hem nooit alleen te laten in de living met hem.

En mijn moeder is zo gemakkelijk te intimideren en overtuigen dat ze er gewoon aan mee zou doen of haar zou laten opjutten dat ze 'niks onderneemt tegen een pup die aan haar stoel knaagt' of een pup die plast op haar parket, die moet volgens hem (letterlijke woorden) 'met de kop tegen die stoel geslagen worden en met z'n neus door de pis'.

 

Over dat pakwerk.. het lijkt me uiterst interessant en leuk, maar veel kan ik er niet over vinden EN ik weet niet of het past bij m'n hond z'n karakter, of het niet indruist tegen zijn aard, hij is waaks en zal elk ongewoon ding aanblaffen, hij heeft prey drive, hij zal me denk ik wel beschermen zoals ik nu heb gezien (hij ziet het nu wel als een spel en van 'ik moet m'n baasje helpen' maar niet met de passie van een volwassen herder).

In Duitsland doen ze het met Airdales, Duitse Jagd's en Heideterriërs (kruising tussen beiden) en die honden presteren goed.

Mijn hond is vrij gehoorzaam vind ik, wel een beetje koppig, discipline heeft hij wel, vooral een enorme work-drive, echt enorm. Zo'n training zou me vooral helpen qua gehoorzaamheid denk ik, het gaat me meer om de gehoorzaamheid en het controleren van z'n gedrag dan het bijten en de bescherming.

 

Ik ga ook sowieso op jacht met hem dus daar gaat hij ook een deel van z'n driften kwijt kunnen

honden page profiel Jolien * Lexi en LionelJolien * Lexi en Lionel

honden foto van Jolien * Lexi en Lionel

" Witte Draak, dat probeer ik ooit door hem nooit mee te nemen bij hem, nooit mee te geven aan m'n moeder als ze naar daar gaat, hem nooit alleen te laten in de living met hem.
En mijn moeder is zo gemakkelijk te intimideren en overtuigen dat ze er gewoon aan mee zou doen of haar zou laten opjutten dat ze 'niks onderneemt tegen een pup die aan haar stoel knaagt' of een pup die plast op haar parket, die moet volgens hem (letterlijke woorden) 'met de kop tegen die stoel geslagen worden en met z'n neus door de pis'.
  Jules

 

Euh, die gast heeft duidelijk een probleem en hopelijk ziet uw mama dat ook (op tijd) in. Ik ga er altijd van uit wie zijn hond zo kan behandelen..is niet veel beter met mensen.
Maar dat is mijn visie *off topic, sorry*

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

Jolien, inderdaad, en dat wordt enkel bekrachtigd door mijn nonkel die een shiba inu heeft die bijt, een angst-bijter. Een quote van hen: "als hij nog 1 x bijt, kunnen we hem begraven", terwijl zij zelf de oorzaak zijn hiervan. Dan nog volhouden dat het hun fout niet is EN dat ze meer kennis hebben van honden omdat ze als ze jong waren een fox terriër, duitse staande gladhaar en teckel hebben gehad die ze niet eens zelf hebben opgevoed.

Ik word hier zo kwaad van. Mijn tante zei zelfs 'ik geloof niet dat je een hond zindelijk kan krijgen zonder hem er met z'n neus in te duwen', wow dan is mijn hond een uitzondering zeker, samen met al de andere honden op dit forum???

De enige reden dat ze dit niet bij Lewis heeft gedaan, is omdat ik eens met de vuist op tafel heb geslaan, anders was deze hond ook al verpest binnen de eerste maanden.

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

Ohja, nog een paar citaten van hen (nonkel en vriend van m'n moeder): 'Mechelaars zijn valse honden' en 'staffords en pitbulls zijn domme klootzakken van beesten, ze moesten een verbod leggen op de fok, de media liegt er niet om' en als ze dan niet luisteren naar wat ik te vertellen heb word ik helemaal woest als ze zo dingen zeggen. Want ik HOU van die rassen, maar goed dit is allemaal zwaar off-topic

honden page profiel Jolien * Lexi en LionelJolien * Lexi en Lionel

honden foto van Jolien * Lexi en Lionel

" Jolien, inderdaad, en dat wordt enkel bekrachtigd door mijn nonkel die een shiba inu heeft die bijt, een angst-bijter. Een quote van hen: "als hij nog 1 x bijt, kunnen we hem begraven", terwijl zij zelf de oorzaak zijn hiervan. Dan nog volhouden dat het hun fout niet is EN dat ze meer kennis hebben van honden omdat ze als ze jong waren een fox terriër, duitse staande gladhaar en teckel hebben gehad die ze niet eens zelf hebben opgevoed.
Ik word hier zo kwaad van. Mijn tante zei zelfs 'ik geloof niet dat je een hond zindelijk kan krijgen zonder hem er met z'n neus in te duwen', wow dan is mijn hond een uitzondering zeker, samen met al de andere honden op dit forum???
De enige reden dat ze dit niet bij Lewis heeft gedaan, is omdat ik eens met de vuist op tafel heb geslaan, anders was deze hond ook al verpest binnen de eerste maanden. "

 

Wauw, wat jammer dat je in een omgeving zit met mensen die duidelijk een zeer negatieve (en compleet verkeerde) visie hebben op opvoeding (van honden, weliswaar). Heel jammer. Het is vrees ik vaak tegen dovemansoren praten tegen dergelijke mensen. Ik herken het wel een beetje, mijn vader heeft ook een héél andere visie op opvoeding, eerder een gigantisch overdreven vorm van dominantietheorie waarin hij de baas is en de hond z'n onderdaan. Die in feite enkel zou luisteren uit angst voor zijn boze blik, harde stem en intimiderende houding. Dat 'werkt' natuurlijk, waardoor Lexi meteen naar 'm luistert en dat is voor hem dan weer een bevestiging van hoe goed hij het allemaal wel niet weet.

Hij is wel dubbel, kan er heel lief mee zijn maar langs de andere kant zou hij gauw z'n hand gebruiken als ze even niet luisteren. Gelukkig weet hij dat als hij aan de honden raakt, hij het met m'n broer en mijzelf aan de stok krijgt.

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

" Ohja, nog een paar citaten van hen (nonkel en vriend van m'n moeder): 'Mechelaars zijn valse honden' en 'staffords en pitbulls zijn domme klootzakken van beesten, ze moesten een verbod leggen op de fok, de media liegt er niet om' en als ze dan niet luisteren naar wat ik te vertellen heb word ik helemaal woest als ze zo dingen zeggen. Want ik HOU van die rassen, maar goed dit is allemaal zwaar off-topic "

 

Het spijt me dat ik dit zeg, maar ze klinken als kortzichtige tokkies.  Ver, ver uit je buurt houden. Ik hoop dat je moeder dat ook snel inziet. (dat ze er weg blijft, niet dat ze tokkies zijn. Zo komen ze alleen op me over. )

honden page profiel Jolien * Lexi en LionelJolien * Lexi en Lionel

honden foto van Jolien * Lexi en Lionel

" Ohja, nog een paar citaten van hen (nonkel en vriend van m'n moeder): 'Mechelaars zijn valse honden' en 'staffords en pitbulls zijn domme klootzakken van beesten, ze moesten een verbod leggen op de fok, de media liegt er niet om' en als ze dan niet luisteren naar wat ik te vertellen heb word ik helemaal woest als ze zo dingen zeggen. Want ik HOU van die rassen, maar goed dit is allemaal zwaar off-topic "

 

Misschien mede door mijn studierichting, heb ik geleerd met kortzichtige mensen om te gaan zonder dat mijn bloed over het kookpunt borrelt .
Maar het moet wel héél vervelend zijn om naar dergelijke uitspraken te luisteren. Gelukkig weet jij hoe het wel zit, maar las eerder dat je nichtjes en neefjes hebt. Hopelijk niet hun kinderen? Is best wel jammer als de mening van de kinderen gevormd wordt door de wel zeer bekrompen en onwetende mening van de ouders.
Maar dat heeft betrekking op heel wat meer onderwerpen dan enkel honden, helaas. Gelukkig als de kinderen wat slim en ondernemend zijn, leren ze wel gauw zelf wat waarheid is en dwaze praatjes van mensen die hun idiotie willen verbergen door grote praat te verkopen (waardoor ze het enkel meer bevestigen, natuurlijk). Ik wil uw familie hier trouwens niet mee beledigen hé, neem de (in mijn ogen) stereotype houding van stiefvader en nonkel nu even als voorbeeld.

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

@Witte draak, dat probeer ik, echt, maar je groeit ermee op en raakt eraan gehecht, die mensen en dan zie je hoe hard het botst.. dat is 1 van de dingen die ik het ergste vind, ze oordelen zonder ze er zelf dan ook maar iets van research naar gedaan hebben en dan keuren ze wat ik zeg af omdat ik nog zo 'jong' ben en omdat 'ik het altijd beter wil weten'.

 

@Jolien, het is super vervelend (vervelend is zelfs een eufemisme), het zijn de stiefkinderen van de vriend van m'n ma EN het zijn deels de neven van die nonkel. Gelukkig zijn die gek op Lewis en respecteren wat ik zeg. Ik heb m'n neef gezegd dat als hij wil dat H*shi (zijn Shiba Inu), HEM nooit bijt, dat hij hem nooit of te nimmer mag slaan en dat hij veel moet bezig zijn met z'n hond en dingen samen doen, meer kan ik niet doen. Ik heb H*shi nooit geslagen en dat merk je want hij vertrouwt mij volledig, als hij uitbreekt komt hij terug gelopen naar mij als hij me op straat ziet, gaat plat op z'n rug voor me(iets wat shiba's enkel doen als ze je vertrouwen), etc. 

 

Ik zie het ook niet als een belediging, ik vind dat een mens zelfkennis moet hebben en moet inzien als er problemen zijn en die zijn er, die bespreek ik ook openlijk hier en ik wil geen praatjes die hun gedrag goedkeuren want het is onacceptabel dat ze een hond nemen met die gedachte of zo met 'n hond willen omgaan.

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

" Ik heb daarom het commando 'vast' geleerd ipv 'pak', aangezien je inderdaad heel snel 'pak 'm dan' of iets dergelijk zegt, dat heb je met 'vast' niet zo voor . "

 



Jij hebt het begrepen Jolien!!!

Pas op met welke 'woorden' je gebruikt bij het aanleren van een commando!

het gevaar kan zijn dat in een situatie waarin het niet gewenst is, jou hond je zo maar eventjes verkeerd verstaat.

Hier ook aangeleerd ''hou vast!'' en dan alleen bij het apporteer blok of de bal.

Verders…schrik ik een beetje van de openingspost.

''Konijn is al doodgebeten!''

Vervolgens stimuleer en bemoedig jij je hond om een mens tussen zijn tanden te nemen.

Je mag je met recht zorgen maken om je omgeving, buurtkinderen etc.

Ik hoop dat je bereid bent een serieuze training of cursus met je hond te gaan volgen. En dan heb ik het niet alleen over weight-pulling en in bomen hangen aan een dummy,... ik bedoel serieuze opvoeding!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Beter je hond niet in zulke situaties brengen is mijn mening. Waarom ook, het brengt risico's met zich mee en ook al leer je allerlei commando's die risico's blijven omdat een hond ook weleens zelfstandig iets besluit.

Veel honden begrijpen stoeien niet en worden daar veel te opgewonden van en kunnen dan over hun grens gaan. Aan ons de taak om zoiets te voorkomen.

 

En nooit de hond bij druk spelende kinderen laten, kinderen moet juist geleerd worden dat er in de buurt van honden niet druk gespeeld wordt, ook weer voor de veiligheid van iedereen.

In onderstaande link wordt e.a. uitgelegd

 

https://hondenbescherming.nl/ik-heb-een-hond/ik-heb-een-hond-en-kinderen/

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

Jules is het een idee om het commando in een andere taal met weinig voorkomst te leren? Voor het pakken van speeltjes of stokken ben ik Lexie 'catch it' aan het leren. Een woord dat ook in normale engelse conversaties niet zo vaak voorkomt (althans, niet in de mijne hihi)

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Sadi krijgt commando pak maar als ze voor eten even heeft moeten wachten omdat ze anders je vingers erbij te pakken heeft als ze dan mag gaan eten krijgt ze commando pak maar.

 

Het risico met het commando pak is dat je diverse dingen hebt waarbij je pak gebruikt, bij stoeien, bij pak even melk, Of je het alleen kan of hulp nodig hebt erbij van een deskundige kan ik niet inschatten, maar je zult die pak moeten vervangen door een commando dat niet gebruikelijk in de mond ligt.  Een ander belangrijk punt is dat de hond dus ook geleerd moet worden dat hij het commando niet mag uitvoeren wanneer het door een willekeurig iemand gebruikt word.  Tja hoe doe je dat?

 

Maar het is in deze zeer terecht dat je je zorgen maakt om nichtjes en neefjes omdat je in de eerste plaats een te voor de hand gekozen commando hebt genomen voor het (sparren met een flostouw maar welke hij hij wel flink beetneemt en inderdaad is het bij een dier dan altijd afwachten of die het netjes bij speeltjes blijft zien of niet).

 

 

Ik denk dat ik op dit moment (gevoelsmatig) zou aanraden dergelijke spellen en commando links te laten liggen. en te zoeken naar iets wat je kan doen ter vervanging om toch lekker samen bezig te zijn. Mocht je het later willen oppakken weer zou ik hierin meer info inwinnen hoe je dit goed kunt doen gezien je hond bewezen heeft hier gretig in te worden (al zou het in dit geval voor mij een reden zijn om er niets in verder te doen).

honden page profiel Jolien * Lexi en LionelJolien * Lexi en Lionel

honden foto van Jolien * Lexi en Lionel

"  

Jij hebt het begrepen Jolien!!!

Pas op met welke 'woorden' je gebruikt bij het aanleren van een commando!

het gevaar kan zijn dat in een situatie waarin het niet gewenst is, jou hond je zo maar eventjes verkeerd verstaat.

Hier ook aangeleerd ''hou vast!'' en dan alleen bij het apporteer blok of de bal.

Verders…schrik ik een beetje van de openingspost.

''Konijn is al doodgebeten!''

Vervolgens stimuleer en bemoedig jij je hond om een mens tussen zijn tanden te nemen.

Je mag je met recht zorgen maken om je omgeving, buurtkinderen etc.

Ik hoop dat je bereid bent een serieuze training of cursus met je hond te gaan volgen. En dan heb ik het niet alleen over weight-pulling en in bomen hangen aan een dummy,... ik bedoel serieuze opvoeding! "

 

Het is inderdaad belangrijk commando's aan te leren die niet verward kunnen worden in andere situaties!

Jules traint Lewis voor de jacht, Suzan, vandaar konijntje doodgebeten . Ik denk ook niet dat Lewis gebeten zou hebben, moest hij het commando niet hebben gegeven. Maar ik zou er zeker wel genoeg mee trainen dat hij leert enkel wanneer het commando wordt gegeven hij mag bijten. Zo ontstaan er geen ongewilde situaties. Denk dat hij daar echter wel voldoende mee bezig is hoor.

honden page profiel Jolien * Lexi en LionelJolien * Lexi en Lionel

honden foto van Jolien * Lexi en Lionel

" Sadi krijgt commando pak maar als ze voor eten even heeft moeten wachten omdat ze anders je vingers erbij te pakken heeft als ze dan mag gaan eten krijgt ze commando pak maar."

 

Hier is dit het commando 'vrij' Dan moet ze ook wachten, tot ze 'vrij' te horen krijgt en dan mag ze aan het eten beginnen.

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^